Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   558 / 1172
(#) Ricsi89 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1

De itt a kerek pötty alatt minden esetben IC lakozik.
(#) proli007 válasza Sanyi220v hozzászólására (») Márc 2, 2014 / 1

Az egy másik buli. beönteni vagy azért szokták, hogy vízmentes legyen, vagy hogy ne lehessen javítani. De itt a nagy sorozatú gyártásnál, az IC tokja jelenti a költséget. Ezt kerülik el a mellékelt ábra szerint. üdv!
(#) Lázár Péter hozzászólása Márc 2, 2014 /

Sziasztok, a mellékelt képen lévő hosszúkás alkatrészek mik lehetnek? Egy CD játszóban van és az egyik csak felpislant a másik viszont folyamatosan világít. természetesen a lejátszó halott és arra gondoltam nem e jelenthet valamit hogy nem egyformán üzemelnek. Kicsit olyan mintha az egyik végük világítana a másik végükön meg ezt érzékelik. Mindenesetre fura.

IMG_3866.jpg

(#) BEMcorp válasza Lázár Péter hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Így első ránézésre relének (jelfogónak) tűnnek. A LED jelzi a bekapcsolt állapotot.
(#) gkari válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Az átvezető kondi nem az RF jelet csatolja, hanem a tápfeszt, a kondi (nagyfekit-) "hidegít", a 3.- kép egy szűrőblokk, a csőben kondi van - ez is szűrőfeladatra való.
(#) blasz hozzászólása Márc 2, 2014 /

Sziasztok,tudtok valamit erről az ic-ről? Nekem nem sikerült infót találnom róla
(#) pjg válasza blasz hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Ez Intel gyártmány. Gondolom a 8080 mikroprocesszorhoz való.
Jól gondoltam.
(#) blasz válasza pjg hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Köszi,akkor nekem semmire sem jó,kuka
(#) pjg válasza blasz hozzászólására (») Márc 2, 2014 /

Kínáld fel az apróban, hátha valaki pont ilyent keres.
(#) bbazs hozzászólása Márc 3, 2014 /

Segítenétek ez milyen smd lesz, illetve ha létezik helyettesítő tipus, ami kapható!?
Lefényképezni sajnos nem sikerült, de csináltam egy kezdetleges rajzot.
Felirat K1N X2.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014

k1n.jpg

(#) Hp41C válasza bbazs hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

A Goooogle válasza az "SMD code K1N" -re: MMBT3904
(#) bbazs válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Köszi, közben megtaláltam én is, az X2 meg csak dátum jelölés.
(#) dagoba73 hozzászólása Márc 3, 2014 /

Tisztelt szakértők és fórumozók ..nemrég hozzám került ez az érdekes alkatrész..sajnos nem tudom miből lett bontva és mire szolgál.
9 pin.-Novál foglalatba megy bele ..belseje műgyantával van kiöntve ...benne tranzisztorok , ellenállás ..stb..
Van belőle több is , csak a felragasztott ragasztószalag szinében külömböznek ...gondolom ez utal a belső müködésre..az öngyújtó csak a méretarány végett..
Minden segiséget és infót köszönök..

valami.jpg

(#) digifoto hozzászólása Márc 3, 2014 /

Van egy számítógéphez kapcsolható alkatrészem. Mire jó ez még?

P1010222.jpg

(#) nedudgi válasza dagoba73 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Természetesen semmi felirat nincs rajta, ugye?
Emlékeztet egy feszültségátalakítóra, amit a hetvenes évek elején végén használhattak hordozható adóvevőkben.
(#) Secret válasza digifoto hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Készíthetnél több képet, főleg a csatlakozókról! Egyelőre laptop dokkolóra gondolok.
(#) Sebi válasza dagoba73 hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Csak tippelek - abból kiindulva, hogy rögzíthető egy menetes szállal - egy vibrátor lehet (nem a ma használatos értelemben ) Régen a csöves autórádiókban ilyen mechanikus szaggatóval "váltóirányították" a fedélzeti egyenfeszt, hogy a trafóval anódfeszültséget állítsanak elő. Ha így van, valamelyik két lábán 6...12V DC-vel halkan zümmögni fog.

Figyelmetlen voltam: azt írod kiöntve, tranzisztorok, stb. akkor nem lehet az... végülis bármilyen cél-áramkör lehet.
(#) BGyurci válasza Sebi hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

A jó öreg T-55, T-72-ben is ilyen rezgõ vibrátorok szaggatták a fedélzeti rádió táp primer oldalát. Volt kerek, csõ foglalatú, és reléhez hasonló, foglalatú, lapos kivezetésekkel is. Bár ott 24-26V fedélzetin használták.
(#) Sanyi220v válasza digifoto hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

Még sosem láttam ilyet. én is kiváncsi vagyok. csinálj képeket még rólla a tetejéről, és a csatlakozási pontnál is.
(#) pjg válasza Sebi hozzászólására (») Márc 3, 2014 /

A mechanikus szaggatót később kiváltották tranzisztorossal. Ez az lehet.
(#) fierback hozzászólása Márc 3, 2014 /

üdv!
Tudna segíteni valaki, hogy a T.amp e400-as erősítő, CN603 csatlakozóba milyen értékű, az R620-as ellenállás vagy termisztor hővédelem része, a bemeneti potik értéke, és a ventilátor honnan kap feszültséget.Tud valaki egy jól kivehető dobozképet küldeni a vezetékek helyéről..esetleg rajzot ,mert én sehol nem találok.
KÉPEK 570.oldal/2. hozzászólás.
Köszönöm a segítséget
(#) CsGab hozzászólása Márc 4, 2014 /

Sziasztok kedves Fórumtársak!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy, a témában említett ragasztópisztolyom és néhány napja meghibásodott. Ez egy vezeték nélküli kivitel 'dokkoló állomással', aminek a hőszabályzó elektronikája a ragasztópisztolyban van. A benne lévő kis elektronika 'füstölt el'.
Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy ha esetleg valaki rendelkezik egy ilyen masinával, akkor legyen kedves megmondani hogy az R7-es ellenállás mekkora értékű.
Gugli nekem is a barátom, de nem leltem eme információt.

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Sebi válasza CsGab hozzászólására (») Márc 4, 2014 / 1

A másik oldalt nem látom, de gyanítom, hogy a sárga kondi egy 220nF körüli X2-es típus és ez a tápegysége a 358-as műv.erősítövel felépített szabályzónak. A kék vezetékkel keresztezett fekete kocka pedig a triac, ami a 230V-os fűtést kapcsolgatja. Mivel ennyire porig égett, feltehetőleg a triac beadta a 230-at a kisfesz oldalra, így az IC-nek is annyi... Nem nagy meló, kicsit rajzolni kell és abból kiderül.
(#) proli007 válasza CsGab hozzászólására (») Márc 4, 2014 / 1

Hello! Ha felteszel egy nagyobb képet a nyák mind két oldaláról, akkor visszarajzolom.. üdv!
(#) CsGab válasza proli007 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Köszönöm a segítségeteket!
Délután feltöltök néhány jobb minőségű és nagyobb képet.
(#) Szojka hozzászólása Márc 4, 2014 /

Sziasztok!

Egy projektor tápjában a 230v betáp közelében megadta magát a képen látható alkatrész. Egy másik topikban már jártam vele, ahol eddig NTC, kerámia kondenzátor vagy varisztor gyanúsnak találtuk a dolgot. Egy nagy szikrával és a biztosíték leverésével közölte a halálhírét. Sajnos a rajta lévő szövegből nem jöttem még rá, hogy mivel pótolhatom és a boltban sem tudtak segíteni. A segítséget előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) kadarist válasza Szojka hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Szia!
Sorosan vagy párhuzamosan volt a betápra kötve?
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) Szojka válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Sajnos most nincs előttem mert dolgozok, de ha hazaértem megnézem, melyik esetben mi lehet?
(#) Sanyi220v válasza CsGab hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Esetleg tudnál mondani valamit arról a ragasztópisztolyról? pl nevét számát lehet akkor többet tudok mondani rólla. ha jól látom az IC egy LM358N ugye?
(#) kadarist válasza Szojka hozzászólására (») Márc 4, 2014 /

Ha sorosan, akkor NTC, ha párhuzamosan, akkor varisztor. Varisztor esetben működőképes maradhat a tápegység, NTC esetében nem, mert a kivételével nem kap áramot a tápegység.
Következő: »»   558 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem