Fórum témák
» Több friss téma |
De itt a kerek pötty alatt minden esetben IC lakozik.
Az egy másik buli. beönteni vagy azért szokták, hogy vízmentes legyen, vagy hogy ne lehessen javítani. De itt a nagy sorozatú gyártásnál, az IC tokja jelenti a költséget. Ezt kerülik el a mellékelt ábra szerint. üdv!
Sziasztok, a mellékelt képen lévő hosszúkás alkatrészek mik lehetnek? Egy CD játszóban van és az egyik csak felpislant a másik viszont folyamatosan világít. természetesen a lejátszó halott és arra gondoltam nem e jelenthet valamit hogy nem egyformán üzemelnek. Kicsit olyan mintha az egyik végük világítana a másik végükön meg ezt érzékelik. Mindenesetre fura.
Így első ránézésre relének (jelfogónak) tűnnek. A LED jelzi a bekapcsolt állapotot.
Az átvezető kondi nem az RF jelet csatolja, hanem a tápfeszt, a kondi (nagyfekit-) "hidegít", a 3.- kép egy szűrőblokk, a csőben kondi van - ez is szűrőfeladatra való.
Sziasztok,tudtok valamit erről az ic-ről? Nekem nem sikerült infót találnom róla
Ez Intel gyártmány. Gondolom a 8080 mikroprocesszorhoz való.
Jól gondoltam.
Kínáld fel az apróban, hátha valaki pont ilyent keres.
Segítenétek ez milyen smd lesz, illetve ha létezik helyettesítő tipus, ami kapható!?
Lefényképezni sajnos nem sikerült, de csináltam egy kezdetleges rajzot. Felirat K1N X2. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
A Goooogle válasza az "SMD code K1N" -re: MMBT3904
Köszi, közben megtaláltam én is, az X2 meg csak dátum jelölés.
Tisztelt szakértők és fórumozók ..nemrég hozzám került ez az érdekes alkatrész..sajnos nem tudom miből lett bontva és mire szolgál.
9 pin.-Novál foglalatba megy bele ..belseje műgyantával van kiöntve ...benne tranzisztorok , ellenállás ..stb.. Van belőle több is , csak a felragasztott ragasztószalag szinében külömböznek ...gondolom ez utal a belső müködésre..az öngyújtó csak a méretarány végett.. Minden segiséget és infót köszönök..
Van egy számítógéphez kapcsolható alkatrészem. Mire jó ez még?
Természetesen semmi felirat nincs rajta, ugye?
Emlékeztet egy feszültségátalakítóra, amit a hetvenes évek elején végén használhattak hordozható adóvevőkben.
Készíthetnél több képet, főleg a csatlakozókról! Egyelőre laptop dokkolóra gondolok.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Csak tippelek - abból kiindulva, hogy rögzíthető egy menetes szállal - egy vibrátor lehet (nem a ma használatos értelemben ) Régen a csöves autórádiókban ilyen mechanikus szaggatóval "váltóirányították" a fedélzeti egyenfeszt, hogy a trafóval anódfeszültséget állítsanak elő. Ha így van, valamelyik két lábán 6...12V DC-vel halkan zümmögni fog.
Figyelmetlen voltam: azt írod kiöntve, tranzisztorok, stb. akkor nem lehet az... végülis bármilyen cél-áramkör lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
A jó öreg T-55, T-72-ben is ilyen rezgõ vibrátorok szaggatták a fedélzeti rádió táp primer oldalát. Volt kerek, csõ foglalatú, és reléhez hasonló, foglalatú, lapos kivezetésekkel is. Bár ott 24-26V fedélzetin használták.
Még sosem láttam ilyet. én is kiváncsi vagyok. csinálj képeket még rólla a tetejéről, és a csatlakozási pontnál is.
A mechanikus szaggatót később kiváltották tranzisztorossal. Ez az lehet.
üdv!
Tudna segíteni valaki, hogy a T.amp e400-as erősítő, CN603 csatlakozóba milyen értékű, az R620-as ellenállás vagy termisztor hővédelem része, a bemeneti potik értéke, és a ventilátor honnan kap feszültséget.Tud valaki egy jól kivehető dobozképet küldeni a vezetékek helyéről..esetleg rajzot ,mert én sehol nem találok. KÉPEK 570.oldal/2. hozzászólás. Köszönöm a segítséget
Sziasztok kedves Fórumtársak!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy, a témában említett ragasztópisztolyom és néhány napja meghibásodott. Ez egy vezeték nélküli kivitel 'dokkoló állomással', aminek a hőszabályzó elektronikája a ragasztópisztolyban van. A benne lévő kis elektronika 'füstölt el'. Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy ha esetleg valaki rendelkezik egy ilyen masinával, akkor legyen kedves megmondani hogy az R7-es ellenállás mekkora értékű. Gugli nekem is a barátom, de nem leltem eme információt. Előre is köszönöm a segítségeteket!
A másik oldalt nem látom, de gyanítom, hogy a sárga kondi egy 220nF körüli X2-es típus és ez a tápegysége a 358-as műv.erősítövel felépített szabályzónak. A kék vezetékkel keresztezett fekete kocka pedig a triac, ami a 230V-os fűtést kapcsolgatja. Mivel ennyire porig égett, feltehetőleg a triac beadta a 230-at a kisfesz oldalra, így az IC-nek is annyi... Nem nagy meló, kicsit rajzolni kell és abból kiderül.
Hello! Ha felteszel egy nagyobb képet a nyák mind két oldaláról, akkor visszarajzolom.. üdv!
Köszönöm a segítségeteket!
Délután feltöltök néhány jobb minőségű és nagyobb képet.
Sziasztok!
Egy projektor tápjában a 230v betáp közelében megadta magát a képen látható alkatrész. Egy másik topikban már jártam vele, ahol eddig NTC, kerámia kondenzátor vagy varisztor gyanúsnak találtuk a dolgot. Egy nagy szikrával és a biztosíték leverésével közölte a halálhírét. Sajnos a rajta lévő szövegből nem jöttem még rá, hogy mivel pótolhatom és a boltban sem tudtak segíteni. A segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Szia!
Sorosan vagy párhuzamosan volt a betápra kötve? A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Sajnos most nincs előttem mert dolgozok, de ha hazaértem megnézem, melyik esetben mi lehet?
Esetleg tudnál mondani valamit arról a ragasztópisztolyról? pl nevét számát lehet akkor többet tudok mondani rólla. ha jól látom az IC egy LM358N ugye?
Ha sorosan, akkor NTC, ha párhuzamosan, akkor varisztor. Varisztor esetben működőképes maradhat a tápegység, NTC esetében nem, mert a kivételével nem kap áramot a tápegység.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |