Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   609 / 1173
(#) zosza18 válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Szia!
Az a sárga "izé" egy varisztor, ami a túlfeszültség ellen véd a PRIMER oldalon. Betehetel egy 275V-ost vagy a fölöttit kicsivel és átmérőben hellyel közel egyezzen meg a régivel!
Képet nem tudok most megnézni, de gugli a barátod!
(#) jdani válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Egyiken sem látok feszültséget feltüntetve, kivéve az utolsót, ami 250V..
(#) zosza18 válasza jdani hozzászólására (») Szept 26, 2014 /

Most már tudok képet nézni. Az utolsó az KONDENZÁTOR! A többit nem tudom fejből, úgyhogy nézz utána a neten. Ha nem boldogulsz, vagy nem kapsz segítséget, akkor holnap segítek majd ha hazaértem, de most mennem kell.
Igaza van kameleon2-nek abban, hogy anélkül is mennie kell, ha kivetted. Ha mégse megyen, akkor ott még van baj, úgyhogy át kell mérni!
(#) jdani válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ha megy az anélkül is, akkor no para, nade ha már a fotózott alaktrészek közül valamelyik jó a helyére, akkor azt már beforrasztom, azon már ne múljon.
(#) zosza18 válasza jdani hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ha nem lettél volna lusta, akkor megnézted volna a neten az adataid azoknak, amiket lefotóztál! Mindegyik varisztor, kivétel a jobb felső sarokban a halványkék, mert az kondi! Mérd meg az átmérőjét az elégettnek és egy olyan,vagy hasonló átmérőjűvel cseréld ki, a lefotózottak közül. Mielőtt élesztenél azért nem ártana rámérni a primer alkatrészekre, nem-e ment tönkre még valami, nehogy galibát okozzon.
(#) jdani válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ha a kondon 471 érték van, azaz 470pF, akor miért ír a varisztoron is 471 értéket?
(#) valaki2233 hozzászólása Szept 27, 2014 /

Erre van egy módszer hogy hogyan lehet az ilyet kiszámítani, mondom is: ABC ((123) a 3 szám egy kondin) Első két számjegyből alkotunk egy számot====>12 ezt beszorozzuk 10 a harmadikonnal mert az a harmadik szám. PL ABC=ABX10 a harmadikon, ezt nem tudom máshogy írni.
(#) zosza18 válasza jdani hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ne beszéljünk el a téma mellett. A kondin a 471=470pF A varisztoron a 471=470V! A neten utána nézel és megtudod, csak be kell írni. Helyetted nem tudok írni a gépeden, így ez rád marad. Ha megteszed ezeket a lépéseket, akkor nem kérdezel feleslegesen, hanem okosodsz, mert mindent leír a pdf-be! Egy kicsivel több energiát kellene belefektetni, mert helyetted nem tudunk megcsinálni mindent!
(#) zosza18 válasza valaki2233 hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Az egyszerűség kedvéért, hogy ne legyen teleírva az oldal feleslegesen: Kondenzátor értéke kódszámból
Itt megtalálható az oldalon, a többi egyszerű és hasznos programmal, lehet nézelődni.
(#) Sanyi220v hozzászólása Szept 27, 2014 /

Valaki ismeri ezt az alkatrészt? Q6006LH4 mire lehet felhasználni? Google találat rá
(#) zoszka válasza Sanyi220v hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ez egy 600V 6A-es triac... (Váltó áramot lehet vele kapcsolni, szabályozni)
De egyszerűbb ha megnézed mire való, sok mindenre lehet használni
(#) zoszka válasza jdani hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Az egyiken pF, a másikon voltot jelent. Mi ebbe a bonyolult? Az meg hogy honnan tudod, hogy kondi, vagy varistor, hát a google a barátod....
(#) pucuka válasza Sanyi220v hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Ismerni nem ismerem, jófajta tirisztornak látszik, és ha előkaparod az adatlapját, azon le van írva, hogy mire ajánlják. Ha fel akarod használni, úgyis szükséged lesz az adatlapjára.
(#) zoszka válasza pucuka hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Nem tirisztor, hanem triac és elég általános , alap jellemzőkkel rendelkezik.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014

Q6006LH4.pdf

(#) Sanyi220v válasza zoszka hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Köszi a válaszokat, amugy ahol láttam ezt az alkatrészt ott egyenáram működtette, de sejtettem hogy valami áramszabályzó, mert volt a panelen egy 220K poti is.
(#) zoszka válasza Sanyi220v hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Egyenáram működteti, (G) legalább is azzal lehet vezérelni, de váltóáramot szabályoz, kapcsol.
(#) pucuka válasza zoszka hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Igazad van, azt is akartam írni, csak az adatlapot olvasva maradt bennem, merthogy nem egyszerű triak.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
(#) Sanyi220v válasza zoszka hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

így már értem. mégegyszer köszi a választ.
(#) nedudgi válasza Sanyi220v hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Pontosítok. Az alternisztor a negyedik kvadránsban nem kapcsolható be, elképzelhető olyan kapcsolás ahol nem használható egy közönséges triak helyett.
(#) zoszka válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Nem hinném, hogy abban használná bármelyik amatőr kolléga is. Max. 50-60Hz-en általában.
(#) nedudgi válasza zoszka hozzászólására (») Szept 27, 2014 /

Én sem hiszem.
(#) chili hozzászólása Szept 28, 2014 /

Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Meg tudná mondani valaki hogyan deríthetném ki a mellékelt képen látható dióda adatait?
A google-val próbáltam, de nem találtam olyan leírást ahol ilyen színkombinációra van érték megadva.
A fényképen nem a legjobban látszik, de barna és fehér lenne a két vonal színe.
Egy siemens mosogatógép vezérléséhez kellene.
Előre is köszönöm a segítséget.

Dioda.jpg

(#) zoli75 hozzászólása Szept 29, 2014 /

Üdv! Tud valaki segíteni ez milyen alkatrész és milyen paraméterekkel rendelkezik?

1.jpg

(#) szili83 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Meg kellene mérni multiméterrel.
Dióda és ellenállásméréssel. Ez dióda vagy esetleg valami induktivitás.
(#) zoli75 válasza szili83 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Van dioda/tranzisztor teszterem az ellenállásként azonosítja, de 0 ohm értékkel, ez létezne?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
(#) Csongi_ válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Letezhet, mert ez egy induktivitas.
(#) BEMcorp válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Élnék a gyanúperrel, hogy ez egy ferritgyűrű egy egyszerű dróton.
Rengeteg ilyenem van...
(#) zoli75 válasza BEMcorp hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

És mi lenne a szerepe?
(#) szili83 válasza zoli75 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Akkor biztos, hogy nem ellenállás, monduk ez sejthető volt.
Diódára is hasonlít, maximum már zárlatos, azért 0 ohm.
De ahogy előttem írták, ha ferritnek tűnik, akkor inkább egy induktivitás, azaz egy rövidzár.

De mért, erre gyanakszol, hogy nem jó, vagy?
(#) zoli75 válasza BEMcorp hozzászólására (») Szept 29, 2014 /

Egyébként elképzelhető mert az egyik kondenzátor lábán is van ferritgyűrű.
Következő: »»   609 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem