Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az a sárga "izé" egy varisztor, ami a túlfeszültség ellen véd a PRIMER oldalon. Betehetel egy 275V-ost vagy a fölöttit kicsivel és átmérőben hellyel közel egyezzen meg a régivel! Képet nem tudok most megnézni, de gugli a barátod!
Egyiken sem látok feszültséget feltüntetve, kivéve az utolsót, ami 250V..
Most már tudok képet nézni. Az utolsó az KONDENZÁTOR! A többit nem tudom fejből, úgyhogy nézz utána a neten. Ha nem boldogulsz, vagy nem kapsz segítséget, akkor holnap segítek majd ha hazaértem, de most mennem kell.
Igaza van kameleon2-nek abban, hogy anélkül is mennie kell, ha kivetted. Ha mégse megyen, akkor ott még van baj, úgyhogy át kell mérni!
Ha megy az anélkül is, akkor no para, nade ha már a fotózott alaktrészek közül valamelyik jó a helyére, akkor azt már beforrasztom, azon már ne múljon.
Ha nem lettél volna lusta, akkor megnézted volna a neten az adataid azoknak, amiket lefotóztál! Mindegyik varisztor, kivétel a jobb felső sarokban a halványkék, mert az kondi! Mérd meg az átmérőjét az elégettnek és egy olyan,vagy hasonló átmérőjűvel cseréld ki, a lefotózottak közül. Mielőtt élesztenél azért nem ártana rámérni a primer alkatrészekre, nem-e ment tönkre még valami, nehogy galibát okozzon.
Ha a kondon 471 érték van, azaz 470pF, akor miért ír a varisztoron is 471 értéket?
Erre van egy módszer hogy hogyan lehet az ilyet kiszámítani, mondom is: ABC ((123) a 3 szám egy kondin) Első két számjegyből alkotunk egy számot====>12 ezt beszorozzuk 10 a harmadikonnal mert az a harmadik szám. PL ABC=ABX10 a harmadikon, ezt nem tudom máshogy írni.
Ne beszéljünk el a téma mellett. A kondin a 471=470pF A varisztoron a 471=470V! A neten utána nézel és megtudod, csak be kell írni. Helyetted nem tudok írni a gépeden, így ez rád marad. Ha megteszed ezeket a lépéseket, akkor nem kérdezel feleslegesen, hanem okosodsz, mert mindent leír a pdf-be! Egy kicsivel több energiát kellene belefektetni, mert helyetted nem tudunk megcsinálni mindent!
Az egyszerűség kedvéért, hogy ne legyen teleírva az oldal feleslegesen: Kondenzátor értéke kódszámból
Itt megtalálható az oldalon, a többi egyszerű és hasznos programmal, lehet nézelődni.
Valaki ismeri ezt az alkatrészt? Q6006LH4 mire lehet felhasználni? Google találat rá
Ez egy 600V 6A-es triac... (Váltó áramot lehet vele kapcsolni, szabályozni)
De egyszerűbb ha megnézed mire való, sok mindenre lehet használni
Az egyiken pF, a másikon voltot jelent. Mi ebbe a bonyolult? Az meg hogy honnan tudod, hogy kondi, vagy varistor, hát a google a barátod....
Ismerni nem ismerem, jófajta tirisztornak látszik, és ha előkaparod az adatlapját, azon le van írva, hogy mire ajánlják. Ha fel akarod használni, úgyis szükséged lesz az adatlapjára.
Nem tirisztor, hanem triac és elég általános , alap jellemzőkkel rendelkezik.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
Köszi a válaszokat, amugy ahol láttam ezt az alkatrészt ott egyenáram működtette, de sejtettem hogy valami áramszabályzó, mert volt a panelen egy 220K poti is.
Egyenáram működteti, (G) legalább is azzal lehet vezérelni, de váltóáramot szabályoz, kapcsol.
Igazad van, azt is akartam írni, csak az adatlapot olvasva maradt bennem, merthogy nem egyszerű triak.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2014
így már értem. mégegyszer köszi a választ.
Pontosítok. Az alternisztor a negyedik kvadránsban nem kapcsolható be, elképzelhető olyan kapcsolás ahol nem használható egy közönséges triak helyett.
Nem hinném, hogy abban használná bármelyik amatőr kolléga is. Max. 50-60Hz-en általában.
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Meg tudná mondani valaki hogyan deríthetném ki a mellékelt képen látható dióda adatait? A google-val próbáltam, de nem találtam olyan leírást ahol ilyen színkombinációra van érték megadva. A fényképen nem a legjobban látszik, de barna és fehér lenne a két vonal színe. Egy siemens mosogatógép vezérléséhez kellene. Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv! Tud valaki segíteni ez milyen alkatrész és milyen paraméterekkel rendelkezik?
Meg kellene mérni multiméterrel.
Dióda és ellenállásméréssel. Ez dióda vagy esetleg valami induktivitás.
Van dioda/tranzisztor teszterem az ellenállásként azonosítja, de 0 ohm értékkel, ez létezne?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2014
Élnék a gyanúperrel, hogy ez egy ferritgyűrű egy egyszerű dróton.
Rengeteg ilyenem van...
Akkor biztos, hogy nem ellenállás, monduk ez sejthető volt.
Diódára is hasonlít, maximum már zárlatos, azért 0 ohm. De ahogy előttem írták, ha ferritnek tűnik, akkor inkább egy induktivitás, azaz egy rövidzár. De mért, erre gyanakszol, hogy nem jó, vagy? |
Bejelentkezés
Hirdetés |