Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az első találat: Bővebben: Link.
Tudnám mielyen keresőt használtok. 05 K250-e sok találat jött. Mint 250 cm3 -es endurokra. A google által. Vagy újabb keresők amik semmit nem találtak.
Nagyon köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
Mindig egybe kell írni a típusjeleket, így: 05k250. A kisbetű-nagybetű nem releváns. Ha így írod be, akkor az első találat egy varisztor ellenállás lesz.
Sziasztok!
A mellékelt képen egy Dremel 300-as multi gép kapcsolójának egyik alkatrésze érdekelne. Google nem nagyon hozott találatot rá. Esetleg tudtok benne segíteni? Van mellette a panelon egy dióda (kinézetéből ítélve) is, de sajnos az is rossz és annak sem tudom az értékét. Esetleg oda milyet érdemes tenni? Szerk: Közbenennyit találtam róla: -az ismeretlen alkatrész egy triac -a dióda szerű pedig egy diac Viszont pontos adatok nincsenek. Mivel érdemes helyettesíteni? Köszi és üdv: spgabor A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
A Z0110MN triak jelölése ez...
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
Sziasztok hozzám került ez müszer de nem nagyon tudom mire is jó.Sok információ nincs a neten róla.Amit találtam az nem sok. Müködik nyomtat is.
Köszönöm,akkor számomra nem használható semmire.Lehet megbontom,megnézem mi használható belőle számomra.
Elméletileg hibadetektáló szerkezet. Maga a "dropout" kb. jelkimaradást jelent. Valószínűleg ha a jel a megadott érték alá esik, feljegyzi. A csatlakozók feliratai alapján több típusú jelet tud figyelni.
Köszönöm,most nézegetem,és sajnálom megbontani.
Ezen mindig el szoktam gondolkozni:
Idézet: „Müködik nyomtat is.” Mert ez áll vele szembe: Idézet: „Lehet megbontom,megnézem mi használható belőle számomra.” Megmondom én, látatlanban: - Doboz, - Trafó (combos darab), - Ventilátor (kurrens darab, akar 12, akar 220V-os), - Nyomtató (nehéz majd működésre bírni, meg ha használod (mire is?), akkor papír is kell bele), - Csavarok, - Pár dióda és kondenzátor (amit ugye internet szerint mindig cserélni kell), - Digitális/vegyes panelek bontásra. Nem sok lehet már belőle működőképesen. Ámbár tényleg tökéletesen igazad van: Idézet: „akkor számomra nem használható semmire.” Pompejiben minek tartották meg azt a sok, semmire sem használható követ?
Igazad van.Én is sajnálom szétszedni.A neten is 1db láttam belőle összesen.Megmarad.
Köszi, a diac milyen paraméterrel rendelkező lehet?
Ha megfejted mit és hogyan mér és naplóz akkor még használni is tudod, persze nem az eredeti funkciójában..
Szia nem fogok belemélyedni nagyon,ez nekem tök idegen terület.Valami lesz vele.Nem bontom meg az biztos,a neten is 1 db van csak fent amit találtam,ez a másik darab.Megérdemli hogy egybe maradjon.
Ilyet se láttam még!
Tudna most hirtelen fejből mondani valaki olyan egycsatornás optocsatolót, ami tud 80V DC -t kapcsolni? Elég pár 10 mA, mondjuk max 50mA, és occo...
DIP4 tokos kellene lehetőleg, az lemaradt...
Válassz magadnak
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2018
Egy kis késés után kipróbáltam a két kütyüt. Az első az tényleg egy kis erősítő és van benne pár másodper dallam.
A második a Puskás trafós azt, még nem tudom micsoda. 220V-ba dugva a panelen a narancssárga LED világít kb 1-2 másodpercig, majd a zöld LED kezd el világítani folyamatosan. A panelről kimenő kék-piros vezetéken 25,9 - 26V-ot mérek. A puskás trafóról 22V-ot mérek terheletlenül.
A kimenetére tegyél rá 12 V -nyi NiMh akkut, mondjuk egy fűrógépét. Amíg tölt piros, ha terhel, kisüt + mér sárga, ha feltöltötte zöld .
Aha, igen úgy csinál mint írtad, kötöttem rá akkut és töltés közben egy picit villog a piros led.
Akkor ez egy akku töltő lenne ? Milyen akkukhoz jó ?
Szerintem NiCd, NiMh, savas, lúgos. A kisütés alatti mérés miatt regeneráló hatása is van. Hogy milyen akkut lehet tölteni vele, az beállítás kérdése. Azzal a hengeres trimmerrel lehet állítani a töltési végfeszültséget.
Haha Csak nem Y vagy Z generáció vagy? A gyerekeimnek is mások az asszociációi. Ők már mindent digitálisan közelítenek meg. Notesz = jegyzettömb.
Napot!
Találkoztam egy érdekes dologgal. A leírás szerint a napsütéses órák számát méri, Haenni Solar 111B néven (?) szerepel pár oldalon. Az M alakúra hajlított lemez folyamatosan forog a búra alatt, szemmel már nem követhető fordulatszámmal. A forgó lemez alatt négy ellenállás, illetve annak látszó alkatrész helyezkedik el, maga a szerkezet 45° -ban van megdöntve. Tudja valaki, hogy ez milyen elven működik?
Szerintem az ellenállások fűtik a szenzort télen, hogy ne jegesedjen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |