Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot! Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Tudom kezd kicsit Off lenni, volt hogy nem postázták de az egyik fórumtársunk felajánlotta hogy elmegy érte és elpostázza nekem,soha nem kaptam meg. Volt egy másik eset hogy szintén elment érte viszont a felajánlott alkatrészek, transzformátor, elektroncső, ellenállás stb helyett kaptam egy nagy doboz szemetet. És volt hogy én segítettem, persze miért ne tettem volna, viszont ez a közösség nem csak szakmailag kellene egymást segítse. Nem bízunk meg a másikban, vannak akik joggal rászolgáltak viszont a többségünk továbbra sem változott. Az hogy valaki nem vesződik a csomagolással és a szállíttatással érthető, viszont ha valamit helybe hoznak, legalább az átvételt oldjuk meg. Vagy szólj hogy bocs meggondoltad magam. Sokszor én is csak már olvasok és mivel már szinte senki nem akar postázni, sokszor sok minden csak jó lenne, megkérni meg már nem merek senkit, lom és szemét nálam is van bőven.
Ha valaki nem vállal postázást, annak kismillió oka lehet. Messze van a posta, közlekedési nehézségei vannak, nagy gondot jelent a becsomagolás, és így tovább. Akadnak olyanok, akik nem élnek f.búkszerű közösségi életet, és a felesleges, de még használható, értékes holmit nem akarják/tudják lomtalanításkor kirakni, mondván legalább olyan valaki járjon jól vele, akinek hasonló az érdeklődési köre. A kifejezetten elektronikai készülékek között szerintem néha elfér egy más jellegű dolog. Valószínűleg a Fórum színvonalát, szakmaiságát sem befolyásolja az időnkénti offolás. Ha valakit mégis zavar ilyesmi, az engem elgondolkoztat...
Nem az jelenti a problémát hogy nem küldi el, mert az általad említett okok miatt ez természetesen érthető. Ha nem, ha felajánlja valaki a segítségét mert miért ne. Legalább azt kapjam meg tőle, ha megkapom, amit valóban felajánlott az illető. Nagyon sokan nem bajlódnak a csomagolással és szállítással, és meg is értem őket, ha szívességet tesznek legalább ne legyen vele plusz munkájuk, és ez érthető is. Én is rá szoktam kérdezni, ha van szállítás kell ha nincs, viszi más. Az Off egyszerű, nem kell rajta sokat gondolkozni vagy személyeskedni. Olvasd el a témáját,
"Felajánlás, azaz ingyen elvihető" és eddig csak a terjedelmét növeltük.
Nos, mint a lavina elindítója, úgy érzem reagálnom kellene pár gondolatra.
Padlástakarítás közben találtam a hálót, nekem nincs rá szükségem és a környezetemben sem senkinek. Vagy beleteszem a háztartási szemétbe, amit elégetnek és mindannyian beszívjuk, vagy leadom a hulladékudvarba, vagy kiteszem lomtalanításkor és elviszi egy "vadidegen". Gondoltam, sokkal jobb, ha ennek a közösségnek ajánlom fel, hátha valakinek pont ilyen kell. Kellett is. Szerintem nem csináltam zsibvásárt a topikból, nem használhatatlan lomot tettem fel. A postázással kapcsolatban mindkét oldalnak igaza van, de szerintem értsük meg egymás indokait. Volt, hogy egy nagy darabszámú felajánlás kapcsán, elhoztam az összeset, majd szétporciózva elpostáztam mindenkinek, aki jelentkezett. Előre egyeztettem mindenkivel mindent, mennyibe fog kerülni a postázás. Senkinek nem volt semmi baja, azonban egy "nagynevű" (már nem aktív) fórumtársunk azt nehezményezte elég alpári módon, hogy ezért fizetett ennyit, miközben az adott eszközök nem működnek az op. rendszere driverével. A történtek ellenére általában továbbra is szívesen postázok, és tapasztalatom szerint másokkal is meg lehet találni a közös hangot, elhozzák, vagy eljuttatják hozzám a dolgokat. Oda-vissza működik a dolog, és egy-két ember miatt nem fogok a többségtől elfordulni. Ahhoz hogy kapjunk, néha adni is kell.
A vitaindító fórumtárs ezennel le is zárta a vitát korrekt összefoglalással. Kérjük, hogy maradjunk a témánál, és ahogy Epu2 korábban írta, néha-néha belefér a lyukas félpár zokni is, meg a szőlő háló is, de mindenki érdeke, hogy ilyennel ne legyen tele ez a topik.
Köszönjük az együttműködéseteket.
A modinak "mindig igaza van".
Még ha nincs is értelme a hozzászólásának. Ha nem beszélünk a problémáról, "nincsen probléma".
Ez nem kell senkinek?
Üdv!
Ez bizony nem. Üres fiók itt is van. )
Bizerba CD8600 bolti mérleg, kétnyomtatós kivitel, működőképes (de én nem tudom kezelni), bár viseltes, a fellelt állapotban Agárd, vagy Újpest településekről elvihető. Nem tudom postázni, holnap délelőtt az Agárd-Hetyefő útvonalon át tudom adni.
Nem üres fiók de akkor elengedem.
Szia! Mekkora ez a készülék? Elfér hátizsák("csöviszatyor")ban? Az Újpesti átvétel mikor lehetséges, és merre? P.ü-ben a többit.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
330mm széles, magassága 500mm. Nem hátizsákba, inkább kézikocsira való. Viszont holnap, vagy csütörtök-szombat között kerülhetek Balatongyörök felé.
Már nem vagyok Györökön (tán egy hét múlva), azért írtam az Újpestet (ott lakik a fiam; én meg Zuglóban, mikor Pesten vagyok).
Mert épp átmegy Várvölgyön (Vállus felé) és a báró úr ott átveszi.
No akkor nagyon mellényomtam valamit de egy vigasz vannak testvéreim
Üdv Gubera
A kábelért kár lenne.hol van helyileg ?
Ahogy nézem (adatlap), úgy ~300 km-re.
Szerintem sehol, olvass vissza...
Heló ha nincs komoly jelentkező. Rá csapnék a Bizerba mérlegre! Újpesti átvétel oké. Köszönöm.
Sajnos már elkelt.
Elnézést, elfelejtettem ideírni, hogy már megegyeztünk, granpa kapja. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Értem köszönöm a sorrendet meg a korreltséget.mert elmentem volna érte.de ezek mennek
Olvass vissza mert itt a fórumon jelentkezett előtted granpa a mérlegért és nem privátban.
Ok értem köszönöm már irtam lemaradtam ennyi !
Ingyen elvihető , hogy mi működik mi nem nem tudom mert nem próbálgattam , így kaptam , de nekem nincs rá szükségem , ja és csak egyben mindent !
Én már sok mindent vettem az apróhirdetésből, a pénzt mindig előre utaltam, még sosem csaptak be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |