Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem e-bayen is.... nincs, pedig ott minden szokott lenni. A többivel leginkább az a bajom h nem tudok se németül se franciául.
És a hivatalos oldalon csak min. 40 eurós rendeléseket fogadnak...
PIC18F4550-el lehet USB-s egeret csinálni. Elméletileg billentyűzetet is, azt még nem próbáltam. Egérnél a koordinátákat meg a 2 gombot legegyszerűbb esetben lehet használni. Csak akkor ugye a PIC-ben kell kiszámítani az xy koordinátákat a 3 tengelyű joyból. Régebben egy silicon bug miatt állítólag azt nem lehetett. Ha a megfelelő descriptorokat sikerül kiókumlálni, akkor egy HID device-ot meg lehet írni, ami aztán bármilyen saját kontrollert takarhat.
Most kezdtem olvasgatni az uc.hobbielektronika.hu-t és azon töprengtem h el kéne kezdeni a picet mivel elégge felbátorodtam az egyik hozzászólásban csatolt linken ahol láttam pár égető rajzot ami nem tűnt túl bonyolultnak és drágának. Programozással már foglalkoztam de nem hardware szinten, és már rég kiváncsi voltam de eddig nem mertem belevágni. Arra gondoltam ha az lehetséges h egy olyan joy-t kellene csinálni aminek 5 tengelye van (pitch, roll, rudder, engine1, engine2) és lehetőleg 30-35 kapcsolót (gombot) tud kezelni (pl. mátrixban). De van egy elég erős megérzésem h ez elég bonyolult és inkább a JoyWarrior szerű (3 tengely 8v 16 gomb) begoldást kellene megvalósítani mivel ez is elég, kezdésnek.
Hát ha sikerül megtalálni a megfelelő módot ahogy a PIC-et a géphez lehet kötni. Akkor 5 poti értékét és 32 gombot nem bonyolultabb beolvasni mint 3 potit és 8 gombot. Csak elég láb kell hozzá.
Most nézem a PIC18F4550 Datasheetjét, és látom h 10 csatorna A/D konvertere van. Tehát akkor azzal meglehet csinálni az 5 tengely és 5 gombot? Tudom h ez elég hülye kérdés de jó lenne ha ezt meg tudnám tanulni h hogy működik. Vagy esetleg a maradék 5 csatornából nem lehet egy mátrixot csinálni? Csak kiváncsi vagyok nem tudom még. De mondjuk szerintem először nekem érdemesebb lenne valami egyszerűbbet programozni egy egyszerűbb témakörben... És még az égetőt és a próbapanel is meg kell csinálnom...
Égetőt azt vegyél! Sokkal jobban jársz, hidd el nekem ha veszel egy Pickit2-t a chipcad-nél.
A PIC-nek 10A/Dje van az igaz, de az A/D-k össze vannak vonva más lábbakal is, plusz felesleges a gombokat A/D csatornára tenni. 5 A/D az 5 potinak a tengelyekhez. Marad még simán 6*6 láb 36 gombnak mátrixban. Az A/D konverzió sebessége így maximálisan 100Khz/5, azaz 20 Khz gyakorisággal lehet beolvasni egy-egy poti értékét. A nehezebb kérdés az az, hogy milyen USB-s eszközt fogad el a program, és milyen formában kell ahhoz az USB-s eszközhöz küldeni a paramétereket.
A starter és a programozó közt mi a különbség?? http://www.chipcad.hu/ csak sajnos nem nagyon szeretnék ennyit költeni rá...
A starterban van valami panel is azt hiszem ledekkel ilyesmikkel. Nemtudom milyen PIC van abban. Egy normális programozót nem nagyon hozol ki olcsóbban. Legtöbb rajz a neten csak időpocsékolás, főleg a JDM félék.
Na mostmár kezd a project belátható lenni: PIC kit2 pénteken megjön, rátaláltam a PIC-re (PIC18F14K50) és lassan, tervezni is kezdem a szerkezetet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |