Fórum témák
» Több friss téma |
A feszkapcsoló azért van beiktatva hogy "üresbe" tudjon az irányváltó relé váltani!
a fesz kapcsolónál értelem szerűen amikor logikai magas akkor behúz a relé és zár az áramkör! Az irány váltónál ha logikai alacsony tehát nem kap jelet akkor csukásra van kötve és ha logikai magas tehát jelet kap akkor vált a relé és a nyitásra bekötött forgásiránynál zár!
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki egy DS1820 érzékelő beüzemelésében?1db ds 1820 3 db 7 szegmenses kijelzőre egy 74ls47 ic vel kellene kijelezni az értéket 25.3 pl egy pic16f877 mikróvezérlővel. a kijelző vezérlés már megy a kommunikációval vannak gondok. A busreset értéke 0 scan bus 2 getdevicecount 0 hogy tudom lekérdezni és konvertálni a hőmérsékletet? flowcodot használok. Előre is köszönök mindenféle segítséget. Üdv.:Holub Attila
Szia
Én ezt a makrot használom. Simán importáld a makroknál.
Köszönöm!
Importáltam de az egész értéke ezres nagyságrendűre jön ki? ez miért lehet rosszul kommunikál?
Nem teljesen értem, a kiolvasott érték mondjuk 23,5 foknál 2350?
milyen gyorsan kellene a hőmérséklet változásra reagálnia?
Megközelitöleg 750ms-ként mér és küldi az adatot.
Akkor vagy - van vagy nem olvas semmit. Fizikálisan probálod vagy programban?
fizikálisan próbálgatom minden egyes változtatás után feltöltöm és teszt ha megfogom a kezemmel a szenzort akkor se megy semerre az érték.
Esetleg feltölthetnéd a programot mert akkor átlátnám miről is van szó.
Még egy fontos kérdés, hány megán ketyeg a cucc? A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Elsökörben rá kéne feküdnöd a beállitásokra mert semmi nincs bekonfigurálva, nekem vagy magas vagy nem értem a logikát de nem látom hogy valahol is meghivnád a szenzor makrot.
Itt egy programom ami DS-t is használ, ezt nézd át.
Kezdő vagyok. Sajnos két éve volt hogy ilyesmikkel próbálkoztam. De igyekszem.
Szia!
Szerintem nem müxik..* mivel a végállás kapcsoló ha a végállásban van folyamatosan adja a jelet, így ha jól néztem a gomb megnyomására nem történik semmi.. Mellesleg szerintem felesleges egy relét éjjel nappal húzva tartani, ha a fél napig sincs rá szükség. * Hogy mit nem csinál?! A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Köszönöm a javítást és kérem a fórumon az összes ugyanilyen hibát javítani! Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Sziasztok!
Már régóta szenvedek azzal a problémával, hogy képtelen vagyok (biztos az én szellemi gyengeségem miatt...) beállítani egy PIC18F45K20-at úgy hogy belső osszcival 64MHz-en szaladgáljon. Adatlapot átnéztem, config bitek rendben vannak adatlap szerint( szerintem..). Fölteszek egy ledvillogtatót amivel próbálom beállítani, légyszi segítsetek, mert már semmi ötletem nincsen!!
configban az oscillatort nem az int-re kell állítani?
mellesleg a belsö osc nem megy olyan gyorsan... A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Szia! köszönöm a gyors választ, beégettem, de így is csak 16MHz-en megy....
Legalább is a villogás tempójából erre következtetek.. Már nagyon el vagyok keseredve miatta... Adatlap szerint megy a belső 16MHz el, ezt szorozza a PLL. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Ne légy elkeseredve! Ez a max amit elérhetsz. Belső oscillátort nem szoroz a pll! Ennél a picnél biztos nem csak a külső kvarcot!
Hát.. az adatlap szerint működnie kéne, az OSCTUNE regisztert is e szerint állítottam be.
De lehet hogy félreértelmezem. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
The PLLEN bit is active only when the HFINTOSC is the primary clock source (FOSC<2:0> = 100X) and
the selected frequency is 8 MHz or 16 MHz. Otherwise, the PLLEN bit is unavailable and always reads ‘0’. ezt láttad? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Zseni vagy!
Működik, mert ezzel a beállítással veszi csak figyelembe a CONFIG1H-ban beállítottakat. Illetve ezt állítottam be: osccon = 0b01110000 mert a bit3(OSTS) csak olvasható státuszbit. Nagyon szépen köszönöm a segítséged, fölteszem még egyszer hátha valakinek segítség lessz. Mostmár jól fogok aludni az biztos...
Sziasztok tudnátok ebbe segíteni egy kicsit?
Készítettem egy kapu vezérlőprogramot de nem akar futni a pic-be rendesen! Mit rontottam el? Más progikkal ellenőriztem a bemenetet is meg a kimeneteket is jó mind!... Köszönöm
Tudom a pergésmentesítés elég csunyán lett megoldva de azt csak azért raktam bele mert hirtelen azt hittem hogy az a baja... de igy sem szuperál!
Kicsit módosítottam.. RB4-et áttettem RB5-re mert RB4 en nem fog menni.
Nem értem hogy a tmr0 mit csinál a programban viszont nem volt meghívva mindkét makró....talán így próbáld meg
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |