Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grundig erősítő javítása
 
Témaindító: picigábor, idő: Jún 27, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 10
(#) forma1 hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Köszi mindenkinek. Kivettem a kimenőkondenzátort azon a csatornán ami nem szól és egyenáram van. Nem átvezetéses, de a műszer nem mutat semmit kapacításmérésnél. Milyen fajta kondenzátor ez, értelmezhetetlen ami rá van írva. Hol lehet ilyen ebbe való kondikat venni?? Kép. (a rézdrótot én forrasztottam rá h a műszerbe bemenjen)

Kép0307.jpg
    
(#) mindenes válasza forma1 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Azt feltétlen cseréld, egyszerű fekvő elektrolit kondi, a képből nem jól látszik de talán 1000 mikrofarad 16V ra. Ha nincs ilyen fekvő típusod de a végfok mellet van hely, lehet bele tenni álló fajtát is.
(#) forma1 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Álló kondi volt ez, csak nem látszika másik lába mert fogom. Nekem sajnos csak régi (de nem használt) kondenzátorjaim vannak, azok jók lehetnek? Elektro bolt sincs a közelben.
(#) forma1 hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Kapcsrajz nélkül hogy lehet megállapítani hogy mekkora a kondi ilyen olvashatalan kondi jelölésnél??? Mért nem szól az egyik oldal???? Hogy találjam ki hogy mi rossz benne, mert lehetöleg csak egyszer akarok csak 1500Ft postát fizetni a 30Ft-os kondik és alkatrészek után..... Segítsetek légyszives, mi benn a rossz ebbe a ganyé mocsok szarba??? Hol van benne az előfok?? Mindjárt szét... Az ideg, még a tipusát se tudni, nuku kapcsrajz, ÉS MÉG AZT SE TUDOM MI A BAJA, egyik oldala sztem túl halk, másik nem szól. Lehet hogy a rossz kimenőkondi miatt nem szól és az megoldja a problémát?? Mert azok a végtranyók jók. Légyszives segítsetek hogy mi lehet a baja.
(#) forma1 hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Légyszives segítsetek!
(#) forma1 hozzászólása Nov 20, 2011 /
 
Még annyit, hogy felfedeztem hogy a tranformátora, és ami annak környéke (teljesítményellenállások) iszonyatosan melegednek, ott a nyákpanel is éget szinte. A végtranyók viszon teljesen hidegek, semmit nem melegednek. Testhez képes (ami a collector a tranyóknak) van mindegyiken 3-7 V, és egyéb helyen is vannak feszültségek, kondikon stb.)
(#) mindenes válasza forma1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Heló!
Ha vannak bontott kondijaid azok is jók nem feltétlen kell újat venni. Az értékekkel is lehet játszadozni 470 mikrofardtól egyészen 2200 mikróig. A lényeg az hogy az egyenfeszt leválassza, a hangfrekis jelet pedig kicsatolja a hangszórók számára. A feszűltség értékűk sem kritikus 16-40 voltosak lehetnek.
(#) forma1 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
A kondik nem bontottak, még nem voltak használva, viszont már nyagyon régiek, télen is elég hidegbe szoktak lenni, úgyjogy gobdolom jó lenne venni. Ez oké is lenne, de az a baj hogy nincs itt elektro bolt ezért marad a netről rendelés jó drága postaköltséggel, tehát tudnom kéne hogy mi rossz még benne a kondikon kívül hogy mondent egyzserre megtudjak rendelni. Mi lehet rossz benne? Trafónál normális a melegedés? Ontja a hőt, és az alatta lévő nyák au ellenállásokkal szinte égetnek.
(#) mindenes válasza forma1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Néhány képet mellékelhettél volna a melegedő részekről hátha észreveszünk valamit. Amit viszont érdemes még megnézni hogy az előfok, hangszinszabályzó általában külön tápról dolgozik, ezeknek legtöbbször egy sima áteresztő tranyós tápjuk van egy zénerrel, esetleg 1-2 nagyobb teljesitmény elenállással, ezt kellene még megnézni.
A régiség a kondiknál pedig nem hinném hogy probléma lenne főleg ha hideg helyen voltak tárolva, az elektrolit kondik a tartós melegtől szoktak kiszáradni.
(#) forma1 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Látszani nem látszik rajt hogy valami rossz lenne, csak rettenetesen melegszik. Melyikek azok az alkatrészek amik nagy valószínüséggel tönkremehettek? A hangszínszabályzás jó, a balance-al az az érdekes ha 0-án van akkor akkor viszonylag szépen szól a működő oldal, de ha áthúzom arra amelyik a működő oldal akkor hangosabb lesz, de nagyon torz és eltűnnek a mélyhangok.
(#) forma1 hozzászólása Nov 21, 2011 /
 
ötletek?
(#) pucuka válasza forma1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
El kellene vinned valamilyen szervizbe, vagy hívj szakembert. Ez így nem fog menni. A javítás nem ötletelés, hanem szaktudás kérdése.
(#) gubas válasza pucuka hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Egyetértek "pucukával"! A javítás nem ötleteken alapszik, hanem megvan annak a pontos menete honnan hova kell haladni a javítás során(mérésekkel stb.)!
(#) forma1 válasza gubas hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Mi a menete? A végtranyók jók kimértem, a feszkó amit kap a végtranyó ugyanakkora mint a működőbb oldalon. Innentől már csak ötletek hogy mi tud elronlani benne, mit mérjek, tudnom ké e mindent hogy mi rossz mert nem akarok naponta alkagréyzt rendelni drága posta miatt
(#) Csupasz válasza forma1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Szia
Nem tudom, segítek-e vele, de létezik egy olyan oldal, hogy Rádiomuseum.
Ott szinte minden retro készülék megvan, nézd meg, hátha rátalálsz / kinézetre / a készülékre, és akkor megvan a típusszám.
Onnan már kapcsi rajzot valahol lehet találni...
Üdv:
Csupasz
(#) forma1 válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Jajj, tényleg, nagyon szépen köszönöm, tényleg szuper ötlet, találtam is nagyon hasonlót annyi különbséggel hogy ennél azt írja hogy 4 loudspeaker, az enyém meg kétcsatornás. Ennek a szekrényenek a rádiója: Bővebben: Link
(#) forma1 hozzászólása Nov 22, 2011 /
 
Ahoz hogy megtudjom nyitni nagyba a képet/kapcsrajzot tényleg fizetni kell 25$-t??
(#) Csupasz válasza forma1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Szia
Sajnos igen, de már legalább tudjuk, hogy Verdi 4a a keresett típus.
Innen Elektrotanya, vagy gugli...
Üdv:
Csupasz
(#) forma1 válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Ez négy csatornás lehet, vagy csak minden csatornára 2-2 hangszóró van rákötve?
(#) Csupasz válasza forma1 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Valószínüleg 4 csatornás, mert abban az időben a Grundig a kvadro technikát kísérletezte.De nem tudom a típust....
(#) forma1 válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Az enyém meg full agyanígy néz ki, de az csak sima stereo. Mind1 úgyse tudom fetölteni a rajzot, nem akarok 25 dollárt fizetni (pedig késöbbiekben is lehet h megérné)
(#) forma1 hozzászólása Nov 22, 2011 /
 
Esetleg valaki akinek van radiomuseum regisztrációja letöltené nekem azt az egész leírást rajzokat ami itt van? Még akár fizetnék is érte pár száz forintot.
Bővebben: Link
(#) forma1 válasza mindenes hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Tehát beletehetek "470 mikrofardtól egyészen 2200 mikróig" elkót a kimenetre, ugyanúgy fog szólni, teljesen mindegy hogy mekkora e kettő között?
(#) forma1 hozzászólása Nov 22, 2011 /
 
Hogy találjam ki hogy mi a baja? Melyikek azok az alkatrészek amik esélyesek hogy tönkremennek?? Végtra yók jók és meg is kap minden feszkót, akkor mért nem szól? Lehet hogy tényleg csak a kimenő kondi a rossz, és cseréjével megjavul?
(#) forma1 hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Légyszives segítsetek, mert szeretném már megrendelni az alkatrészeket
(#) pucuka válasza forma1 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Miért? Már tudod, hogy mi a baja az erősítődnek? Szerintem, még távol vagy tőle. Ennyi tudással, még nem kellene nekiállnod egy komoly készülék javításának. Mint már mondtam, vidd szakemberhez. Így csak szét lesz barmolva. De Te tudod, vagy nem, hogy mit csinálsz.
(#) forma1 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Nem tudom mi a baja, épp azért szeretnék segítséget kérni. Szerelőhöz még nem szeretném elvinni, szeretném én megcsinálni. (nem a pénz miatt, hanem hogy tanuljak belőle, meg a sikerélény. Ráadásul az ilyen régi dolgok könnyen javíthatóak, meg kell tudnom csinálni)
(#) pucuka válasza forma1 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Biztos vagy benne, hogy ezen kell tanulni? Valami egyszerűbbel kellene kezdeni, de legalább lenne építési tapasztalatod, az élesztés nagyon hasonlít a javításhoz.
A javításhoz 110 % -ig tisztában kell lenned az áramkör működésével, kell rendelkezned megfelelő műszerekkel, és javítóanyag készlettel. Ha ezek közül bármilyen feltétel hiányzik, már problémás a javítás.
(#) forma1 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Műszerem van, anyagokat akkor szeretnék rendelni ha már tudom hogy a mi a baja. Működésével egyáltalán nem vagyok tisztában ez igaz, de ez nem is biztos hogy feltétlenül kell a javításhoz, már sok dolgot megjavítottam, nem lehet mindennek tudni azért a működését 110%-osan.
(#) forma1 hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
még annyit hogy a kimenőkondinak valami drágabb márkásabbak (rubycon jó lesz?) vegyek mert az befolyásolja hogy hogyan szól, ugye?
Következő: »»   3 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem