Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
A Beyma SM 118N is ennyibe kerül, viszont jobb az érzékenysége mélytartományban. A sigma pro 18a 100 Hz alatt eléggé meredeken esik. Szubládába inkább a beymát raknám, mivel az em.-nél erősebb kiemelést kéne alkalmazni, emiatt lehet hogy már kisebb hangerőnél elérné az Xmax-ot, 100 Hz alatt.
Brutto 41 520 FT a Reflex-nél a beyma
Jujj... megdrágult :no:
Mikor utoljára néztem még 39 volt
Beyma SM 118 QTS=0.51 <---ez jó?
Igazad van Lemodelleztem őket. Elvileg jobb az Eminence, csak a frekimenete nem túl szimpi, de a fene tudja hogy ezt milyen falban mérték a gyáriak. Egy jó reflexdobozban elég mélyre tudna menni és még terhelhetőbb is.
Hali!
Ti Eminence hangszóróból milyet ajánlanátok szubnak ami 100-200W, 30cm között van és milyet ajánlanátok egy háromutas rendszerhez mélynek? Amik rá vannak írva ezekre a hangszórókra adatok azok megbízhatóak,pontosak? Ezek gondolom jobbak mint a Sal aztán ahogy nézegettem árilag sem drágák. Kb mennyivel jobbak mint a sal?
Az aktív HK rendszereket Eminence hangszórókkal szerelik. Ebböl egy szett ami áll 4 mély és 2 top-bol
több mint 1 MILL forintba kerül. Akkor szerinted poénbol szerelik eminence hangszóróval ezt a szettet? Nézd meg milyen jó érzékenysége van a legolcsóbb EM-nek. Még azt se éri utol a sal. És a másik az hogy ezek legalább tudják ami rá van írva. A HK-ban 400w-os véggel van hajtva a 15"os EM és iszonyat nagyot tud szólni.
Azt nézegettem én is,hogy odavág az érzékenység .
Ez a két hangszóró ugyan az nem?Delta-15 Bővebben: Link Csak mert a kettőnek az adatai nem egyeznek meg túlságosan.
Az egyik 15 a másik 15A a harmadik 15 LF. Ezek nem egyformák
Nem jól gondolod, a cső által lesugárzott frekvenciákon azért elég nagy a hullámhossz, szóval itt kb. lényegtelen az elhelyezés. És a több cső különböző hangolással csak elrontja a rezonátor jóságát, szóval ilyet nem szabad csinálni (kivéve, ha pont erre van szükséged).
Ne a dobozhoz keress hangszórót, hanem a hangszóróhoz építs dobozt.. Röviden kb. ennyi. A 220 liter nagyon sok, úgy 150 fölé már nem érdemes menni ezzel a hangszóróval. Már a 150 is kicsit túlméretes, de 50Hz-es hangolással így 47 körüli -3dB-es pontot lehet elérni.
A linkelet EM. hsz és a Garry kb. hasonló dolgokra képesek, utóbbi picit ézékenyebb, és picit terhelhetőbb, de mechanikailag hasonlóak mozgórészek képességei, szóval a 1835-öt se tenném nagyobb dobozba amiatt a néhány Hz miatt. De azért érzékenségben mindketten csal nak kicsit, csak 97dB-t tudnak a hszek 1W-on.
Hja, és még olyan is van, amikor az egy forma típusok nem egyformák.
Beymánál hány literes doboz jött ki neked?
Maradjunk a gyárnál ha lehet mert ők ezt állítják
Épp azt próbálom mesélni, hogy nem mindig érdemes arra figyelni, amit ők és a többi gyártó-gyártató-forgalmazó állítanak.
A 1835ös van a garry thunder bobozban és az kivül mérve 200-220 liter (IGAZ KÜLMÉRETEN MÉRVE) ha jól emlékszem és igen jól szól hallottam már olyat szólni, akár beletennéd akkora dobozba akár nem ez gyári! Azért akartam olyanba tenni mert később kicseréltem volna 1835ösre.....
mármint oldallapokkal együtt 200 liter? Akkor a nettó térfogat jóval kevesebb, valószínűleg az én 150-em közelében jár.
Az meg, hogy gyári, semmit nem jelent, egész nyugodtan előfordulhat, hogy rosszul méretezik a ládát.
Hatalmasnagy
Gázos egy kicsit az a hsz :no: Az eminence viszont 120-135 literes reflexben jó lenne Van is egy ilyenforma ládám, nemrég csináltam, de abban 15"-os hsz van...
Megvan a koplett terve thundernak 182LITER JÖN KI.
En is mind ezt mondogatom ,es azt hogy amator szinten nem elore osszevalogatott hangszorokkal muszaly mindent merni es meretezni kulon.
Ezert aztan altalaban egy "brand"-es lada haromszor anyiba kerul mint a benne levo hangszorok ara.De az biztos birja a hozzavalo erositot( egy ideig).Termeszetessen ezt csak hangszer es kisebb enekhang -erosito eseteben volt igy. Na de nem ez az erdekes . Ki tudja , merte vagy vette eszre hogy menyi ideig marad meg a "hatalmas SPL" ????!!!! a ferritmagneses hangszorok esetebe? En kb. 2 ev utan jottem ra hogy az SPL remessen lecsokkent , igy eledtam a hangszorokat . Majd "Alnico" magnesest vettem amik 30 eve kb ugyanaval az SPL-el maradtak !! Most esz a fene hogy meg egy ures ladamba ( ott a hely 4 x 12" hangszoronak ) na meg van egy "vintage" Allsound 100W-os csoves gitarerosito hozza. A mulltkor SAL-t vettem ami OK .De most mind valami Eminence-t vennek duplatolcseres ( coaxialis) 113 dB a kozep mely .Mintha valami Beta 12 LT .. Na de menyi ideig van meg ez a hatalmas SPL . Ferit magnes veszit erejebol ....hideg meleg valtozastol ...valtozo magneses terektol ...utestol ...eros rezgestol meg ki tudja meg mitol. Szoval kiad az ember ket - haromszoros arat mondjuk a SAL-hoz kepest es egy ev mulva ugyanolyan mint a SAL . Ki mit vett eszre .Vagy ha valaki megmerte valahogy az lenne a legmervadobb . En csak szinpadon hasonlitgatom hogy szolnak egymashoz viszonyitva egyes cuccok ami nagyon semilyen dolog mert a 3dB kulombseget erzi az ember "rendessen " ami nagyon "durva" kiertekeles.Plusz becsap a , hangmagassag, hangszin, terbeli pozicio, kulmbozo ladak , kulombozo erositok vagyis az oszehasonlitasi korulmnyek ) Tulajdonkeppen en nem is a hangossag csokkenest vettem eszre hanem a dinamika romlast .Erzem hogy utom a hurt "'gyorsan" es az lustan "kesobb" szol .es akkor jovok ra ( egy ido utan ) hogy tulajdonkeppen a hangszoro mar nagyon trefli es jo lesz masikat venni. ES mi a helyzet a "neodinium" magnessel , ez tartosabb? Merevlemezbol kiszedtem , nagyon eros csak enyit tudok.Na meg van ket Pioneer es ketto mas cegtok Autoajtoba valo 8"-os amik nagyon szepen mukodnek de csak enyi es nincs kiemelkedo SPL-juk csak kicsi magnesuk van.( ajtoba jol befer)
Bővebben: Link
Heló elolvastam a fentibb linket és azt szeretném kérdezni tőletek hogy 1 hangszóróleírásban melyek azok az adatok amelyekre figyelni kell? tehát a mágnes fajtája tekercs széle hossza stb, ezekre gondolok! köszönöm a segítséget !
Mondjuk nem teljesen igaz ez a kis írás ebben a formában, írt néhany butaságot.
Szerintem először hagyjuk azt a részt, hogy mire kell figyelned, inkább onnan kezd, hogy mit vársz a hangszórótól.
Hát pedig ez fordítva működik, az AlNiCo öregszik jobban, ma a jó ferritek sokkal stabilabbak, fejlődött a porkohászat is.
Épített már valaki kétutas kisméretű, nagyon jó minőségű hangszórót? Nekem kellene építenem egy ilyet. Sajnos a méretek elég korlátozottak, kb 150mm X ~500mm X 180mm. Ehhez a körülbelüli dobozmérethez kellene egy kiváló kétutas rendszer.
Beírom a winisd be a hangszoró adatait és azt írja ki hogy több hiba van benne, pedig jól írtam be mindent
Az csak azon múlik ,melyik árfekvésben akarod. Olcsó, )de ez nem jelenti azt hogy rossz), közép, vagy drága ,de az sem garancia.
Bővebben: Link
Heló kiválasztottam ezt a hangszórót, véleményt várok róla! Zárt dobozba szeretném építeni, itthoni zenehallgatás céljából, de jó hangminőségen! Esetleg valakinek nincs hozzá dobozmérete? mert winisd nem fogadja el az adatait!
Sziasztok!
Tervezgettem JBL SpeakerShoppal. HA18 1544-620 hangsugárzó az áldozat. A program azt "mondta", hogy 7,9 literes ládát készítsek hozzá (Qtc=0,707 beállításnál), vagy 14,57 litereset (Qtc=0,577). Mindenképpen zárt dobozban gondolkozom, többek között azért, mert ez lenne az első dobozom. A probléma az, hogy 100 Hz környékén kezd el a görbe elég meredeken esni, tehát a mélyátvitele nem lesz egy nagy világbajnok... Csatolom a grafikont. A kérdésem: jó ez a terv így, megépíthetem (érdemes)? Üdv: FazksG |
Bejelentkezés
Hirdetés |