Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
De. Párhuzamba köti, és sorbaköt vele 4 Ohm negyed kilowattos ellenállást, amin elfűti a teljesítmény felét.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
Párhuzamosan kellene kötni ,és impedanciát mérni rajta. Ha a görbe legmélyebb pontja magasabb mint 6,4 ohm akkor mehet 8 ohm erősítőröl. Persze ezt dobozba épített hangszórókon kellene megnézni. Vagy szerezel még két ilyen hangszórót és jó érzékeny lesz a rendszer és a 8 ohm-nak is megfelel.
Azt nem mondtad milyen erősítővel akarod hajani.
Ha a H2000-től rendelek egy membránszélt, meg a logitech.hu től rendelnék ha ngváltóhoz alkatrésazeket MKP ERO kondit, ellenállást és légmagos tekercset, akkor azt egyben adnák fel vagy is nem kell külön a kétszer a postát állnom ?
Egy helyen -egy irodában vannak. Ha egyben adod le egyben fogod megkapni a rendelésedet.
Köszi a segítséget aakor összeszedem ami kell és megpróbálkozok vele.
Egy JBL CS1214-et hogyan szerelnétek? Kívülről, vagy belülről? Van egy szivacsréteg rajta, ami arra enged következtetni, hogy belülről kellene. A csavarok nagyon a szélén vannak, és ha belülről szerelném, akkor nagyobb lyuk kell. Így viszont szűk fél centire lennének a csavarok a lyuk peremétől. Ha belül van, akkor 285-ös lyuk kell, a csavarok pedig 300-es átmérőn vannak. Ha kívülről szerelem, akkor elég lenne 275-ös lyuk is.
Mindegyiken van szivacs és nem azért mert kötelező használni, csak lehetőség. Én nem tenném belülre, azon kívül, hogy iszonyat randa, az utólagos javítást is erősen megnehezítené, ha pedig középtartomány is szól, akkor a peremek miatt lehetnek lukak, kiemelések, bár, ha jól sejtem itt nem fog szólni belőle középtartomány.
Középtartomány nem fog szólni. Olyanra gondoltam, hogy felsőmaróval lekerekítem, csak szabad kézzel nehéz szépre. Bár a csőnél muszáj lesz.
A Tannoy dómot viszonylag jól sikerült bemarni,
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek hogy, a tömítő gyurmát ti mivel operáljátok le a hangszóróról? Mert a gumi keretre úgy rá van gyógyulva hogy kézzel esélytelen leszedni, valami esetleg oldja vagy meglágyítja kicsit hogy le lehessen szedni? Köszönöm előre is a segítséget! Pingey
Építettem egy Karlson Coupler hang(falat)sugárzót( az ívelt előlapút ) MNC Bullet Tweeter-rel, 100W Mélynyomó CPA PA-12" 300 mm 150W milyen hangváltót építsek hozzá. Régóta szerettem volna egy ilyen ládát! Kicsit nosztalgia .A váltót igazán nem akarom túl variálni. Előre is köszönöm a tanácsaitokat. elektrik.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Akkor a magasról le kellene vágni a mélytartományt. Pl egy másodrendű váltóval , kb 3-5000 között. Ez alá ne egedd mert károsodhat. Pulsz egy soros ellenállással azonos szintre kellene hozni a 12"-os hangszóróval. (Próbálgatással , fülre.)
( Ha van lehetőség impedancia és átvitel mérésre akkor más a helyzet.)
Bass-reflex dobozba, a mélysugárzó és a reflexcső közé tett merevítőkeret mennyire befolyásolja a hangzást?
Mervebb lesz a doboz. Jobb mélyekre számíthatsz.
Az elképzelhető, hogy valamilyen szemszögből nézve ront a hangzáson?
Gondolok itt arra hogy beleütközik a levegő mozgás közben, vagy hogy visszaverődik róla stb. A dobozom belső alapterülete 20x24 cm, ebbe raktam egy ovális alakú kivágással rendelkező merevítő keretet, melyen a lyuk legnagyobb méretei: 16x20 cm, tehát legalább 2 cm az anyag szélessége mindenhol. biztosan nem árt ez a hangzásnak? Hogy nem fogja-e némileg akadályozni a levegő mozgását meg hanghullámokba nem fog e bezavarni különösebben.
Ha jobb lenne a lebegő vékony oldal akkor biztosan abból lenne gyártva. Van aki műkőből készíti , hogy merev legyen.
Sziasztok! Az iránt érdeklődnék hogy ezzel a beyma hangszóróval lehetne e tölcséres középsugárzót ,(top ládát)építeni. Ha igen ehhez kérnék segítséget.Bővebben: Link
Az is érdekelne hogy azonos hangszórók esetén kb. hány decibellel hangosabb egy tölcséres hangsugárzó,mint egy sima bassreflex. Esetleg valaki épített már a fent említett Beyma-val exponenciális középtölcsért?
Sziasztok!
60 000Ft körüli árkategóriában milyen hangsugárzó(ka)t javasoltok, ha egy komplett új boltit illetve milyet, ha új alkatrészekből saját építésűt szeretnék! 2.0 -s rendszerre gondoltam, 8Ohm -os hangsugárzókkal, lehetőleg az alacsonyabb méretűek közül. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Mire szánnád? Zenehallgatásra vagy hangoskodni, esetleg mindkettőre?
Sziasztok!
Orion HS288 hangsugárzóhoz nincs valakinek egy használható hangváltó kapcsolása? Még az eredetit sem találtam meg sehol.
Igen.
Megtaláltam a 280, 282, 284, hangváltóit. A 288-as B.reflex rendszerű, ezért a hangváltója is másabb mint az elődöké. Konkrét 288-as hangváltót nem találtam sehol. Ha valaki foglalkozott már 288-as sugárzóval és megosztaná velem tapasztalatait azt megköszönném. Szétszedett állapotban került hozzám, de a hangszórók jó állapotban vannak és a doboz is ép. Csak egy jó hangváltó kellene. Tudom régi, és újkorában sem volt az igazi, de szeretném rendbe hozni.
Üdv! Szeretném átépíteni szeretett mélysugárzómat. Most kb olyan 40-45Hz-en szól szépen, de szeretném ezt kicsit lentebb vinni. Szerintem egy másik dobozt kéne neki csinálnom, mert a mostani szerintem kicsi és kezdetleges. A hangszóró ami benne van az egy Sony Xplod (XS-L121P5) típusú hangszóró (képeket kérésre tudok feltölteni a hangszóróról illetve a mostani dobozról). Valaki lenne olyan kedves, hogy tervezne nekem hozzá egy ládát?
Egy hangszórót hogyan lehetne védeni túlterhelés ellen?
JBL CS1214, ami papíron 250W RMS és 1000W peak, illetve 4 ohm. Arra gondoltam, hogy egy olvadó biztosítékot teszek bele. 7 A körülire gondoltam. Lomha vagy gyors kioldású legyen? Hallottam ilyen izzós megoldásról is. Ez jó lehet egy mélysugárzónál is? Egyébként a névleges terhelhetőség alatt tervezem hajtani, de mivel nem olyan olcsó mulatság, ezért védeném.
Mélyhangszórónak a legjobb védelem a jól méretezett doboz, meg a torzítás mentes hanganyag.
Megnéztem a linket amit küldtél, de nem értem azt a doboz tervet amit ott írtak. Vagy csak a hangszóró adatai miatt küldted a linket? Ha csak az adatok miatt akkor valaki tudna mutatni vagy ajánlani egy doboz tervező programot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |