Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   503 / 730
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Aug 31, 2014 / 1

De. Párhuzamba köti, és sorbaköt vele 4 Ohm negyed kilowattos ellenállást, amin elfűti a teljesítmény felét.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 /

Ja hát igy én is tudtam volna...
(#) ptesza válasza Roki91 hozzászólására (») Aug 31, 2014 1 /

Párhuzamosan kellene kötni ,és impedanciát mérni rajta. Ha a görbe legmélyebb pontja magasabb mint 6,4 ohm akkor mehet 8 ohm erősítőröl. Persze ezt dobozba épített hangszórókon kellene megnézni. Vagy szerezel még két ilyen hangszórót és jó érzékeny lesz a rendszer és a 8 ohm-nak is megfelel.

Azt nem mondtad milyen erősítővel akarod hajani.
(#) martin66789 válasza andras99 hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Ha a H2000-től rendelek egy membránszélt, meg a logitech.hu től rendelnék ha ngváltóhoz alkatrésazeket MKP ERO kondit, ellenállást és légmagos tekercset, akkor azt egyben adnák fel vagy is nem kell külön a kétszer a postát állnom ?
(#) ptesza válasza martin66789 hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Egy helyen -egy irodában vannak. Ha egyben adod le egyben fogod megkapni a rendelésedet.
(#) martin66789 válasza ptesza hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Köszi a segítséget aakor összeszedem ami kell és megpróbálkozok vele.
(#) Primary hozzászólása Szept 1, 2014 /

Egy JBL CS1214-et hogyan szerelnétek? Kívülről, vagy belülről? Van egy szivacsréteg rajta, ami arra enged következtetni, hogy belülről kellene. A csavarok nagyon a szélén vannak, és ha belülről szerelném, akkor nagyobb lyuk kell. Így viszont szűk fél centire lennének a csavarok a lyuk peremétől. Ha belül van, akkor 285-ös lyuk kell, a csavarok pedig 300-es átmérőn vannak. Ha kívülről szerelem, akkor elég lenne 275-ös lyuk is.
(#) Buvarruha válasza Primary hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Mindegyiken van szivacs és nem azért mert kötelező használni, csak lehetőség. Én nem tenném belülre, azon kívül, hogy iszonyat randa, az utólagos javítást is erősen megnehezítené, ha pedig középtartomány is szól, akkor a peremek miatt lehetnek lukak, kiemelések, bár, ha jól sejtem itt nem fog szólni belőle középtartomány.
(#) Primary válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 1, 2014 /

Középtartomány nem fog szólni. Olyanra gondoltam, hogy felsőmaróval lekerekítem, csak szabad kézzel nehéz szépre. Bár a csőnél muszáj lesz.
A Tannoy dómot viszonylag jól sikerült bemarni,
(#) Lacko12 hozzászólása Szept 2, 2014 /

Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek hogy, a tömítő gyurmát ti mivel operáljátok le a hangszóróról?
Mert a gumi keretre úgy rá van gyógyulva hogy kézzel esélytelen leszedni, valami esetleg oldja vagy meglágyítja kicsit hogy le lehessen szedni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Pingey
(#) elektrikszerviz hozzászólása Szept 4, 2014 /

Építettem egy Karlson Coupler hang(falat)sugárzót( az ívelt előlapút ) MNC Bullet Tweeter-rel, 100W Mélynyomó CPA PA-12" 300 mm 150W milyen hangváltót építsek hozzá. Régóta szerettem volna egy ilyen ládát! Kicsit nosztalgia .A váltót igazán nem akarom túl variálni. Előre is köszönöm a tanácsaitokat. elektrik.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
(#) ptesza válasza elektrikszerviz hozzászólására (») Szept 5, 2014 /

Akkor a magasról le kellene vágni a mélytartományt. Pl egy másodrendű váltóval , kb 3-5000 között. Ez alá ne egedd mert károsodhat. Pulsz egy soros ellenállással azonos szintre kellene hozni a 12"-os hangszóróval. (Próbálgatással , fülre.)

( Ha van lehetőség impedancia és átvitel mérésre akkor más a helyzet.)
(#) Benji94 hozzászólása Szept 8, 2014 /

Bass-reflex dobozba, a mélysugárzó és a reflexcső közé tett merevítőkeret mennyire befolyásolja a hangzást?
(#) ptesza válasza Benji94 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Mervebb lesz a doboz. Jobb mélyekre számíthatsz.
(#) Benji94 válasza ptesza hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Az elképzelhető, hogy valamilyen szemszögből nézve ront a hangzáson?
Gondolok itt arra hogy beleütközik a levegő mozgás közben, vagy hogy visszaverődik róla stb.
A dobozom belső alapterülete 20x24 cm, ebbe raktam egy ovális alakú kivágással rendelkező merevítő keretet, melyen a lyuk legnagyobb méretei: 16x20 cm, tehát legalább 2 cm az anyag szélessége mindenhol.
biztosan nem árt ez a hangzásnak?
Hogy nem fogja-e némileg akadályozni a levegő mozgását meg hanghullámokba nem fog e bezavarni különösebben.
(#) ptesza válasza Benji94 hozzászólására (») Szept 9, 2014 /

Ha jobb lenne a lebegő vékony oldal akkor biztosan abból lenne gyártva. Van aki műkőből készíti , hogy merev legyen.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 10, 2014 /

Sziasztok! Az iránt érdeklődnék hogy ezzel a beyma hangszóróval lehetne e tölcséres középsugárzót ,(top ládát)építeni. Ha igen ehhez kérnék segítséget.Bővebben: Link
(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 10, 2014 /

Az is érdekelne hogy azonos hangszórók esetén kb. hány decibellel hangosabb egy tölcséres hangsugárzó,mint egy sima bassreflex. Esetleg valaki épített már a fent említett Beyma-val exponenciális középtölcsért?
(#) nzozz hozzászólása Szept 11, 2014 /

Sziasztok!
60 000Ft körüli árkategóriában milyen hangsugárzó(ka)t javasoltok, ha egy komplett új boltit illetve milyet, ha új alkatrészekből saját építésűt szeretnék! 2.0 -s rendszerre gondoltam, 8Ohm -os hangsugárzókkal, lehetőleg az alacsonyabb méretűek közül.

Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) andras99 válasza nzozz hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Mire szánnád? Zenehallgatásra vagy hangoskodni, esetleg mindkettőre?
(#) nzozz válasza andras99 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /

Leginkább otthoni használatra.
(#) furko hozzászólása Szept 12, 2014 /

Sziasztok!

Orion HS288 hangsugárzóhoz nincs valakinek egy használható hangváltó kapcsolása?
Még az eredetit sem találtam meg sehol.
(#) furko válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2014 /

Igen.
Megtaláltam a 280, 282, 284, hangváltóit. A 288-as B.reflex rendszerű, ezért a hangváltója is másabb mint az elődöké. Konkrét 288-as hangváltót nem találtam sehol.
Ha valaki foglalkozott már 288-as sugárzóval és megosztaná velem tapasztalatait azt megköszönném. Szétszedett állapotban került hozzám, de a hangszórók jó állapotban vannak és a doboz is ép. Csak egy jó hangváltó kellene. Tudom régi, és újkorában sem volt az igazi, de szeretném rendbe hozni.
(#) azrob hozzászólása Szept 14, 2014 /

Üdv! Szeretném átépíteni szeretett mélysugárzómat. Most kb olyan 40-45Hz-en szól szépen, de szeretném ezt kicsit lentebb vinni. Szerintem egy másik dobozt kéne neki csinálnom, mert a mostani szerintem kicsi és kezdetleges. A hangszóró ami benne van az egy Sony Xplod (XS-L121P5) típusú hangszóró (képeket kérésre tudok feltölteni a hangszóróról illetve a mostani dobozról). Valaki lenne olyan kedves, hogy tervezne nekem hozzá egy ládát?
(#) Primary hozzászólása Szept 14, 2014 /

Egy hangszórót hogyan lehetne védeni túlterhelés ellen?
JBL CS1214, ami papíron 250W RMS és 1000W peak, illetve 4 ohm.
Arra gondoltam, hogy egy olvadó biztosítékot teszek bele. 7 A körülire gondoltam. Lomha vagy gyors kioldású legyen?

Hallottam ilyen izzós megoldásról is. Ez jó lehet egy mélysugárzónál is?

Egyébként a névleges terhelhetőség alatt tervezem hajtani, de mivel nem olyan olcsó mulatság, ezért védeném.
(#) szamóca hozzászólása Szept 15, 2014 /

(#) ptesza válasza Primary hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Mélyhangszórónak a legjobb védelem a jól méretezett doboz, meg a torzítás mentes hanganyag.
(#) azrob válasza szamóca hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Megnéztem a linket amit küldtél, de nem értem azt a doboz tervet amit ott írtak. Vagy csak a hangszóró adatai miatt küldted a linket? Ha csak az adatok miatt akkor valaki tudna mutatni vagy ajánlani egy doboz tervező programot?
(#) szamóca válasza azrob hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

(#) azrob válasza szamóca hozzászólására (») Szept 15, 2014 /

Sajnos nem boldogulok a programmal. Egyszerűen nem vagyok képes felfogni a program működését.
Következő: »»   503 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem