Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Headset bekötés
 
Témaindító: uli, idő: Dec 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Inhouse válasza david550 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /
 
Telefonja válogatja a bekötést, de inkább 4 pólusú jack-ben gondolkozz, ha hangszórókról van szó. Csak így lehet sztereó, egyéb kötés nem szerencsés, vagy monó egy hangszóróval.
mobil headset bekötések a google segítségével
(#) david550 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /
 
Köszi.
(#) djadji hozzászólása Aug 26, 2013 /
 
Hello!
VAn egy ILYEN headset-em. Azt szeretném elérni, hogy EHHEZ hasonló legyen.
Meg lehet ezt oldani? Az nem baj ha nem sztereo, csak mindkettő szóljon.
Az enyém sima mono. Szerintetek ha rákötök egy másik fülest a mini USB-re, akkor van arra esélyem, hogy az szóljon?
(#) airwalker hozzászólása Okt 6, 2013 /
 
Üdv!
Szeretnék fejhallgatót venni ( Bővebben: Link ), viszont ezen a fejesen 4 pólusú jack dugó van. Én inkább géphez szeretném használni, mikrofon funkcióját megtartva(pl Viber, Skype...). Kérdésem, hogy ha átalakítót veszek hozzá ( Bővebben: Link ) fog-e megfelelően működni, vagy kell készítenem hozzá egy áramkört, teszemazt egy PIC-es átalakítót?
(#) willy0408 hozzászólása Jún 12, 2014 /
 
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Jabra típusú stereo mikrofonos headsetem. Múltkorában megszakadt a jack dugónál, rendeltem hozzá egyet, csak a bekötéssel lenne egy kis gondom. Baloldali szól, jobb alig, mikrofon semmi. Sürgős lenne! Előre is köszönöm
(#) VoltsAnimations hozzászólása Júl 18, 2015 /
 
Van egy Trust GTX 26 5.1 gamer headsetem és pár napja kontaktos lett nem tudom miért... szétszedtem és 10 db kábelt találtam ha jól olvasom a jelzéseket akkor - + Fl FR Sl SR SGND CEN S- S+. Maga a mikrofon a kontaktos szóval az lenne a kérdésem, hogy melyik lehet a mikrofon jelzése.
(#) Bender92 válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Júl 18, 2015 /
 
Elméletileg + - jelölésű lenne az, de ha van multimétered akkor ki tudod sípoltatni, illetve egy kép is jól jönne hozzá.
(#) Csaba09 hozzászólása Szept 18, 2016 /
 
Sziasztok

Van egy Telefonom , (Androidos) és egy headseatem.
Azt szeretném elérni hogy amikor telefonálok a Headsettel akkor egy gomb megnyomásával a hívott fél haljon egy sípoló vagy berregő hangot.
Gyári gomb van hozzá , de azzal nem akarok semmit kezdeni ,
Eddigi próbálkozások során egyszerűen , csak rákötöttem a GND - és MIC pontra egy kapcsolót , ezzel rövidre zártam , és hangot adott ki, Ez jó is lenne de mivel Okostelefon a gomb megnyomásakor vagy némit , vagy elutasítja a hívást. Ez rendszerbeállítás , nem tudom kikapcsolni, hivatalosan így kell működnie ha egy gombbal rendelkező Headsetet dugok bele. (4.1 android , hivatalosan ez csak a 4.3 jelent meg de a Huawei előre beállította ebbe a típusba)

Keresek ehez áramkört , lehetőleg áramforrás nélkül, a lehető legkevesebb alkatrészből, mivel nagyon aprónak kell lennie. A hang mindegy milyen, csak legyen: sípolás berregés recsegés......Stb

A Mikrofon meghajtására Kb 1.5v biztosan jön ki. Erre esetleg rezgőközt lehetne építeni ?

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Davidesz hozzászólása Aug 13, 2017 /
 
Hello!
Szét ment a fejhallgatómnak a mikrofon része. Vettem hozzá új sztereo 3,5 jack dugót, de az lenne a kérdésem hogy 3 fajta kábel jön ki belőle: 1 szigetelt zöld, a másik kettő pedig egybe van sodorva arany meg zöld színű. Elvileg sztereo mikrofon csak nem tudom hogyan forrasszam a jack dugóhoz. Valaki segíthetne .
Köszönöm
(#) jointsilver36 hozzászólása Okt 1, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy 3,5 mm -es aljzatom .Mono hangfirrásba kötném be.Valaki adna rajzot ,hogy kössem be.Annyi lenne ha a fülhalgatót bedugom a hangszóró ne szóljon ,ha kihuzom a fülest akkor a hangszóró megszólaljon.előre is köszönöm.

DSC_0010.JPG
    
(#) (Felhasználó 130300) hozzászólása Márc 20, 2020 /
 
Sziasztok! Kezdő vagyok elektronika terén és van egy Turtle Beach Earforce XLA gaming headsetem, amit régebben az Xbox 360-hoz vettem, de már ahhoz nem használom. Használnám viszont más eszközzel (pl. laptoppal filmezéshez vagy telefonnal zenehallgatáshoz), mert nagyon jó a hangzása és semmi baja azon kívül, hogy a szivacs elhasználódott rajta.

A probléma az, hogy piros-fehér RCA csatlakozója van, illetve USB csatlakozón keresztül kap áramellátást vagy az eszköztől, vagy adapterrel fali csatlakozóból. Nekem 3.5mm-es audio jack csatlakozóra lenne szükségem RCA helyett, és nem szeretném, hogy USB-n keresztül vegyen fel áramot. Van RCA-3.5mm jack átalakítóm, de azzal elég nehéz maga a csatlakozó és a headset kábele közel 4 méteres.

Átalakítható házilag a kábel végleg jack csatlakozóssá oly módon, hogy levágom a kábelt a kívánt méretre és jack-et forrasztok a végére? Az USB kábel kiiktatható valamilyen módon? Úgy tudom a jack csatlakozó közvetlenül az eszköztől vesz áramot. Rá kell kötnöm a jack-re az USB vezetékét, vagy ez felesleges? Nagyon köszönöm a segítséget, ötleteket előre is.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
(#) Bakman válasza (Felhasználó 130300) hozzászólására (») Márc 20, 2020 /
 
Valószínűleg van benne egy kis erősítő, azért kell az USB-s áramellátás. Ki kell szerelni az erősítőt és a hangszórókat direktbe kötni a kábelre, arra pedig mehet a Jack dugó.
(#) (Felhasználó 130300) válasza Bakman hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) uniman válasza Bakman hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
...továbbá valószínű, hogy ahhoz a kis erősítőhöz kapcsolódó 40 mm-es hangszóró sem 32 ohmos, hanem mondjuk csak 4-ohmos. Ez esetben viszont, ugyebár tudjuk mi a teendő...és már a hangja sem lesz olyan, mint eredetileg. ...vagy tévednék?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem