Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   164 / 296
(#) mrbini hozzászólása Júl 7, 2015 /

Sziasztok!
Egy barátomnak van egy Whirlpool S20B hűtője. A normál térben rendesen hideg van, de a fagyasztója nem megy rendesen. Ott is kb +5fok van. Létezik, hogy elszökött a hűtőközeg?
Valakinek van ötlete mi lehet a gond?
(#) jó.papa hozzászólása Júl 7, 2015 /

Üdv.Mindenki.
Segítséget szeretnék kérni HUSQVARNA Electrolux kombinált hűtő No-frost fagyasztó része nem hűt jól.
A mult évben is mikor ilyen meleg volt ugyan ezt csinálta.Már csak 8 fok van benne,a teteje nagyon jeges.Ki szedtem a tartalmát rövid idő alatt 9-fokra hűlt.Mi lehet az oka?A sima hűtő része működik.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) StMiklos válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 8, 2015 /

Amennyire én tudom: a kapillárcső a világító"dooboz" magasságában elmegy hátra, ott felmegy a mélyhűtő doboz aljának a magasságáig, ott elfordul befelé a hátlaphoz simulva és ott jön előfelé.
Hol? A doboz alján van egy kivágás, az kicsit lejjebb talán mint a doboz alja.
Erre a "lelógó" lejjebb lévő fémfelületre egy talán kisujjnyi hosszú kb. félbehajtott fém klipsz erősíti, rögzíti.
Magának az érzékelőnek a vége kb. 5 centi hosszan, kb. 6mm távolságban vissza van hajtva, ezt a részt fogja oda a klipsz az doboz aljához.
Hol van a mélyhűtő doboz ajtaja??? A helyét látom.
üdv: StMiklos
(#) velegiistvan válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Köszönöm a pontos leírást. A mélyhűtő ajtaja kiesett, a készített képen még nem volt visszarakva.
Megnézem majd, hogy lett visszatéve a hőérzékelő, mert közben apa betette úgy, hogy a hűtőlemez aljához ér, a mélyhűtő alatt.

Viszont kicsit gyanus nekem ez a gépp. A kompresszor hővédelme old le legtöbbször, nem a termosztát kapcsolja le. Leálláskor úgy halatszik, mintha belül nekiütődne valami a kompresszor falának. Mire utalnak az említett tünetek? Tegnap figyeltem, kaptam el olyan indítást, amikor a termosztát kattant, de ez ritka sajnos. Észrevettem továbbá azt is, hogy amikor a termosztát indítja a kompresszort, hangtalanul indul, míg ha a hővédelem lehűlése által indul, hallható zizzenés előzi meg az indítást.
Kb. 10 percet megy, és utána x ideig áll.
(#) fsne hozzászólása Júl 9, 2015 /

Kedves Hozzáértők!
Vettem egy használt Snowcap 120 literes fagyasztószekrényt a meglévő fagyasztóláda kiegészítésére. Hazaszállítottuk és másnap beüzemeltük, azóta egyfolytában megy, este a narancssárga gombot kikapcsoltam, de reggel a piros lámpája még mindig égett. Raktam bele este zöldséget, még reggel nem volt olyan fagyos, mint kellene.
Hibás lehet?
(#) kaqkk válasza fsne hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Vidd vissza....
(#) StMiklos válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 9, 2015 /

Az, hogy leálláskor koccan belül, nem nagy probléma.
Az, hogy a védelem éllítja le, nem szerencsés, sokáig nem fog így menni.
Takarítsd le tisztességesen vizes ecsettel a hátulját, hagyjál szellőzésnek bő helyet, talán jobb lesz.
A termosztátot tisztességes hőkapcsoltaba kell hozni a lemezzel!
Üdv: StMiklos
(#) pzsuzsa62 hozzászólása Júl 11, 2015 /

Üdv!
Samsung Cooltech no frost hűtőmnek nem működik a fagyasztója. (festés után kihúzott állapotban visszatoltam a helyére, azóta nincs fagyasztó, csak hűtő) Szerelő szerint panelhiba. Hol lehet kapni? Samsung hűtőkkel tele az ország, de a neten szakszervizt nem találtam.
Köszönöm: Zsuzsa
(#) Joe_001 válasza pzsuzsa62 hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Merre?
(#) velegiistvan válasza StMiklos hozzászólására (») Júl 11, 2015 /

Köszönöm. Megnézettem a hűtő gazdájával a gépet, azt mondta, a klipsz hiányzik belőle. Lehet ilyet külön venni, vagy ez hegesztve volt a lemezhez? Úgy van most benne a termosztát, hogy amennyire lehet, feküdjön fel a hűtőlemezre.
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Erre van egy: szerviz
(#) StMiklos válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 12, 2015 /

Nem tudom lehet-e venni, de az csak egy ujjnyi hosszú, U alaku rozsdamentes lemez, rugalmassága folytán maradt a helyén.
Aluminiumot nem igazán lehet hegeszteni (vagy inkább nem egyszerű).
Talán az Orczy áruházban van.
Az érzékelőnek mondhatnám szoros és fizikai kapcsolatban kell lenni az elpárologtatóval a neki kijelölt helyen. (lehetne azért máshol is de ne feszegessük).
Üdv.: StMiklos
(#) tahiti hozzászólása Júl 13, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hűtőmmel kapcsolatban! INDESIT CA 55 kombi, kb. 4 éves. A /felső/ hűtő részben 23 fok van, a /alsó/ mélyhűtő részben pedig 10 és bugyborékoló hangot ad. Mi lehet a baja, érdemes megjavíttatni?
(#) nasariel hozzászólása Júl 14, 2015 /

Sziasztok.
Hozzáértő segítségét kérném. Vettünk egy használt hűtőt, de számomra furcsán működik. A fagyasztó része normálisan hűt, de a normál hűtőtér nem. Futár hozta, szállítás közben kicsúszott 1-2 kábel, ami helyre lett rakva (beltérben). Azonban most működés közben 10 másodpercenként kiad valami furcsa hangot, mintha be akarna kapcsolni a motor, de nem tud(pillanatnyi rezgés, 10 sec, aztán ismét rezgés). Folyamatosan adja ki magából ezt a fura hangot. Arra gyanakszom, hogy esetleg nem jól van bekötve a relé. Sajnos a hűtőelektronika nem túl erős oldalam, viszont neten sem találtam olyan képet, amely segítene az ellenőrzésben. Lefotóztam a bekötést, hátha tud valaki véleményt mondani rá.
(#) StMiklos válasza nasariel hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

Szevasz!

Ezekből a képekből nem sokat látni, legfeljebb pontosan szemből és némileg világosabb kép segitene..
A védelme szólal meg, aztán ismét próbálkozik, de ezt nem sokszor fogja büntetlenül megtenni. Még lehet kompresszor hiba is.
Amit tehetsz: húzd (kapcsold) ki 15 percre, és egy határozott mozdulattal dugd vissza (kapcsold be).
Ha nem indul, ne próbáld mégegyszer, nincs értelme.
Talán egy jobb fotóból lehet valamit kitalálni...
Üdv: StMiklos
(#) Hongarije hozzászólása Júl 18, 2015 /

Üdv Mindenkinek

Előre is elnézést ha már korábban megválaszolásra került a kérdés, de nincs most idegem 165 oldalt átböngészni.
Felül fagyasztós Hot-Pont Ariston hűtőm másfél hónapon belűl másodszor vált inkontinenssé. A hűtő teret a fagyasztó résztől elválasztó fal szellőző nyílásaiból néha csöpög néha folyik a víz. Az első esetnél szétszedtem a fagyasztó hátsó falát, megtaláltam a jégtömböt a hőcserélő lamellák alatti vájúban, leolvasztottam. Hét-nyolc kifolyó nyílás volt az alján, természetesen mind befagyva. Ezt már melegvízzel olvasztottam ki ami végül szépen lefolyt a gyűjtő csövön keresztűl a kompresszor feletti tálba. Tehátnem jégből eredő dugulás nincs. Most megint elkezdte ugyanazt. Úgy gondolom valami vezérlési gond miatt jegesedik el ilyen hamar, mégpedig az ilyen eljegesedések megszüntetésére beépített melegítést indító időkapcsolóra gyanakszom.
Kérdezném hogy jól gondolom -e. Ha igen, hogy tudnám ellenőrizni a kapcsoló hibás-e, vagy valami más (mit tom én pl. termosztát v. vmi más). Ha a kapcsoló rossz csere megoldható házilag?(Forrasztásra nem vagyok felkészülve, de ha másképp nem megy ezt is megoldom). Egy szó mint száz egy kis útmutatást kérek így az elején és ha elakadnék közben is.

Előre is kösz
(#) hoczatamas hozzászólása Júl 19, 2015 /

Sziasztok!

Nekünk van egy AEG Electrolux Santo hűtőgépünk ami pár napja nem hűt, fagyasztó része tökéletesen megy viszont a hűtő 20-22 fokot ír ki és nem hűt. Kompresszort lehet hallani hogy megy benne de nem ad ki semmi érdekes hangot. Esetleg valami ötlet hogy mi lehet a baja? Előlre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) Joe_001 válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Üdd!
Valóban a leolvasztási ciklusa nem megfelelő. Több oka lehet, van. 1. A tálca hűtése gyárilag elégtelen. Átalakítására volt egy hozzászólásom a 150. oldal körül (bocs ez kicsit terjengős most nem írom le érdemes megcsinálni kb 20' ) 2. Az párologtatón lévő kettős hőkapcsoló elöregedett, nem akkor kapcsol mint kéne, ezért lerövidül a leolvasztási ciklus (csere forrasztással zsugorcsővel). 2 A vezérlő panel elektrolit kondenzátorai kiszáradtak (mindet min 105°C ra csere elektronikai műhelyben ) Ezek a típushibái a gépnek ami a globalizációban Ságvári Endréhez hasonlóan (őneki 32 volt) sok nevet kapott. Ezeket akkor érdemes megcsinálni ha kalorikusan a gép rendben van amit kb ugy tudhatsz meg hogy a mélyhűtője 20°C körül dolgozik. Ha ez alatt van akkor az gázhiányra utal. Az 1. ponthoz szöveges hsz-om van, előtte a kérdező le is fényképezte a gépet. Elsőre ennyi
(#) Joe_001 válasza hoczatamas hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Ha a mélyhűtője rendben megy(kb.-20°C) , akkor hasonló a probléma, le van fagyva, vagy nem megy a ventilátor, vagy ha zsalu van a két hűtőtér közt akkor az nem nyit ki.
(#) Hongarije válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Köszönöm

Ha a 157-158. oldalon Warga75 fórumtárssal folytatott eszmecserére gondolsz, akkor megtaláltam.
Ha ilyen módon szerelt a gépem ahogy a küldött képein látszik én is megpróbálom a fűtéscső lejjebb mozgatását a kifolyó nyílások felé. Azt nem tudom hogy sikerül -e rézdrótot beléjük tuszkolni, mert kb.6-8 van az általad tálcának nevezett mélyedések alján és elég kis keresztmetszetűek. Nálam viszont jég csak a tálcában gyűlt fel első leolvasztás idején és az alu lamellák jégmentesek voltak Warga75 által küldött utolsó képhez viszonyítva. Most kb. -16 fokot mértem a fagyó részen a kijelző 20 fokos állása mellet, de csak egy gagyi szobai hőmérővel.
Megpróbálom a hőkapcsolót is cserélni. Kapásból cseréljem vagy előtte mérhető a jó-hibás volta?
A vezérlő panelt amiről beszéltél ezek szerint a kompresszor mellett keressem. A kiszáradásnak van látható-tapintható jele vagy mérni lehet? A vezérlő panel javításra tudsz valakit javasolni Budapesten, vagy környékén?
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) Joe_001 válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Csak lejjebb kell húzni a fűtőszálat csepptálca fölé kb 1 centire. A réz vezetékbelsőt tekerd rá 2x, 3x a fűtőszálra, és sodord össze úgy dugd bele a kifolyó csőbe, lógjon bele kicsit. A hőkapcsolót vizes fazékba merítve, melegítés közben szakadásvizsgálattal tudnád kimérni de a tapasztalat hogy elcsúszik a kapcsolási pont. Mérni nem szoktuk hűtős boltban kapható (a kép bárcáját fotózd le azon a boltos számára minden adata a gépnek rajta van). Ezt kapásból jó megcsinálni, sokáig ezt a részt nem kell bontani. A vezérlő panelt később is elviheted bármelyik tv szerelőhöz aki elvállalja, az első kettő hamarabb esedékes, mint hiba. Az elektronikával foglalkozók ki tudják mérni, de ajánlott az összes elektrolit kondenzátor cseréje. Ott meleg helyen van a kondenzátor és a kompresszor között és idő előtt kiszáradnak benne az elkók. De pár leolvasztási ciklus után ez kiderül, ha a jég nem kezd el hízni akkor későbbre halasztható a javítása a panelnak. Ehhez már elég a hűtő kifordítása is. A belsejét kb ugyanannyi ideig mint a vételtől eltelt nem kell szétszedni. A - 16°C a mélyhűtőben normális, jó érték olyan hőmérővel.
(#) Hongarije hozzászólása Júl 19, 2015 /

OK. Eszerint járok el. Fűtőszál lehúz, kapcsoló csere. Boltnak jó az Orczy?
Visszaolvasva feltűnt néhány ijesztő hozzászólás. Konkrétan hogy a csepptálcán túl folyás miatt lehet hogy átázott a szigetelés az oldalfalban? A rozsdásodáson kívül ez mivel jár? Ki tud száradni idővel? Összefügg ezzel, hogy különösen esténként olyan reccsenő hangokat ad ki a gép egyenletes motorhangok mellett amelybe néha nyiszorgó felhangok is vegyülnek, mintha szétakarni esni az egész?
(#) szocso70 hozzászólása Júl 19, 2015 /

Hello! Par napja hoztunk haza egy kenmore hutogepet nem uj, hasznalt dupla ajtos, szerintem nem ugy hut ahogy kene es a ket ajto kozott eleg forro a panel, ennek vajon mi lehet az oka. a huto bordai az aljan vannak es ott is eleg forro, lehet ,hogy van egy ventillator ami nem megy? Az ajton van viz es jegkiado a viz az mukodik viszont a jegkeszito nem, lehet ,hogy keves a nyomas? A valaszokat elore is koszonom
(#) Joe_001 válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Ezeknél nem sok ilyen palást probléma volt folyjon át a páralevezető, a végén a kompon a szelep ha van legyen vízkőmentes. A hangokat nem hallottam, nem biztos hogy probléma. Az Orczy ismereteim szerint elég jó bolt.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2015
(#) Hongarije válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Jégtelenítés megtörtént. Amikor először jégtelenítettem nem tapasztaltam, most viszont volt valami dugulási is, amit kifújtam. Önmagában a dugulás okozhat eljegesedést? A cső végen szelepet nem találtam, simán kivezeti a kompresszoron lévő edénybe a vizet.
A melegítő kör a hűtőlamellák közé van illesztve és gyorskötözővel rögzítve a hűtő lamellák előtt és mögött is. Megbontani se időm se kedvem nem volt, ezért az egészet lejjebb engedtem a kifolyó nyílások felé kb 1,5-2 cm-rel. Több nem is ment volna.

Mivel nem vagyok szerelő a panelek mögött talált dolgok egyike sem emlékeztet engem egy kapcsolóra. Az alábbi képeken majdnem minden jól látszik, de le is írom. Van két -gondolom- termosztát, egy bedugva a hűtés lamellái közé, egy a a fagyasztó tér oldalfalából látszik ki valamennyire (Mint két ott felejtett OB tampon). Találtam még egy fehér műanyag hasábot kiöntve valami gyantával és párban egy-egy kék és barna (összesen négy) vezeték fut bele a gyantával lezárt lapjának ellentétes éleinél. Ez van rápattintva a hűtés csövére. Ez lenne a kapcsoló? Egyéb nincs csak az ehhez és külön -külön a fagyasztó és talán a hűtő tér fűtéséhez futó vezetékek. Ha ez a kapcsoló forrasztanom se kell, mert elektromos dugóval csatlakozik a fagyasztó mennyezeti aljzatába, megveszem a kábelköteggel és bedugom a régi helyére. Ha külön kapható a dobozka -gondolom kábel csonkokkal-, akkor is megoldom valahogy.
Az alkatrész keresgélés közben láttam olyan kütyüt is hogy fűtés óra. Ez a fűtés kapcsolóval együttműködve él a hűtőgép más fertáján avagy amaz funkciójának alternatív megoldása?
(#) kaqkk válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Az a 4 kivezetéses "dobozka"a hőbiztosíték mérd ki . kék a kékkel barna a barnával zárlatot kell mutasson . A fütés ora legtöbbször a gép hátuljában alul van eldugva de ritkán szokott elromlani
(#) Hongarije válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Most hülyét kérdezek. Ha mutatja a zárlatot akkor az most nekem rossz és cserélem?
És akkor mi van az eddig szóba került kettős hőkapcsolóval. Ha ez nem az és az hibás hol találom?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) kaqkk válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Ha hülyét kérdezel én nem válaszolok de akkor jó ha zárlatol (höbiztosíték) szerintem ezt keverik a hökapcsoloval ,
(#) Hongarije válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Amint tudom szerét ejtem a mérésnek. Most már visszapakoltam a fagyasztót mert nem volt tartós alternatív elhelyezési lehetőségem a cuccokra, de tervezem hogy pár nap múlva, mondjuk jövő hét vége felé belesek a panelek mögé jégügyileg és akkor rámérek a hőbiztosítékra (tehát akkor nulla közeli ellenállásra kell számítanom) és a fűtőszálra (ahol viszont a magas érték lenne nekem jó hír).
Egyébként járható út lenne hogy a fagyasztó fűtőszálra csatlakoztatva két vezetéket kivezetném azokat a hűtőn kívülre és a multiméterre kapcsolva feszültségállásban figyelném mikor kapcsol be a fűtés (meddig megy, kompresszor mit csinál közben)? Ha ez így működhet milyen, mekkora feszültségre számítsak a multiméter előválasztásánál? Ez a módszer működött nálam mosógép javítás után is ellenőrzés céljából.
(#) kaqkk válasza Hongarije hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Az olvasztás mindig akkor idul amikor a kompresszor megáll és az olvaszto ora beállitása határozza meg hogy mennyi ideig (230v lesz a fütőszálon.)
Következő: »»   164 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem