Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az első mikroprocesszor, a 4 bites Intel 4004 eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Szeretnélek megkérni titeket arra, hogy ha tudtok, kérlek tegyetek fel egy rajzot róla (valami kapcs.rajz szerűséget), de ha tudjátok, hogy esetleg be lehet,e még szerezni ezt a procit, és hol, kérlek osszátok meg velem! Előre is köszi a válaszokat!
Ebay-en néha lehet találni, érdekességképpen rákerestem párszor. De ha van, akkor is eszméletlen drága. Adatlapot tudok: adatlap
Wikipédiából idézek:
Az Intel 4004 egyike a világ legkeresettebb gyűjthető / antik chipjeinek. A 4004-es a nagy értékű chipek családjába tartozik. 2005-ben a hasonló chipek ára az 1000 dolláros összeget is elérte az eBayen. A kevésbé értékes darabok árai 300 és 500 dollár között vannak. http://hu.wikipedia.org/wiki/Intel_4004 Szerintetek egy PIC16F84 ára is ennyi lesz 35-40 év múlva?Mert akkor teszek félre párat. üdv
Ami azt illeti, az F84 ára már most sem csekély... Kifutó tipusként olyan drága, hogy legalább 2-3 lényegesen nagyobb tudású PIC is kapható az árán...
Én spájzoltam néhány 12C508-at is anno'.
Sziasztok!
Érdemes lenne megfelelő dokumentáció birtokában valami emulátort csinálni mikrokontrollerrel - ha már a PIC szóba került...
Miért értékes ennyire ez a chip? Hiszen egy PIC vagy Atmel megeszi reggelire. Vagy talán nem? Nekem 286 hoz van batyu. akkor azt se dobjam ki Valahol meg van nekem egy nagyon furcsa processzor, ami nem lábbakkal csatlakozik az alaplapra hanem arany az alsó ferülete és ilyen rugós vagy tűs foglalattal csatlakozhatott. De az a baj, hogy nem tudom hova tettem:S
Idézet: „Az első mikroprocesszor, a 4 bites Intel 4004...” |
Bejelentkezés
Hirdetés |