Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 375
(#) lodarazs hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok!
Realistic SA 8008
model number: 31-9026 sztereo erősítőhöz keresek kapcsolási rajzot.
(#) Vales hozzászólása Feb 10, 2010 /

Üdv!

JVC RX-206 rádióerősítőhöz keresnék kapcsolási rajzot, esetleg szervizkönyvet. Nagy valószínűséggel végfok hibás és javítható.

Köszönöm!
(#) dizi hozzászólása Feb 10, 2010 /

Sziasztok
Panasonic DMR-E55EP-S DVD RECORDER táp egységének kapcs rajzát keresem mert valaki bele gányolt és lesöpört egy SMD zénert a panelről és nem tudom mi az érték.
Segítséget köszönöm.
(#) Robi85 hozzászólása Feb 10, 2010 /

Üdv!

Kapcsolási rajzot keresek egy Körting A-100 típusú erősitőhöz. Végfok moduljai halottak, de már volt javitva, csak épp nemtudom, hogy mit cseréltek benne. Jólenne tudni a gyári értékeket.

Előre is köszönöm.

Csatoltam kettő képet, hátha valaki felismeri.
(#) bankimajki válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Helló, sajnos nem tudok segíteni, de annyit akarok írni, hogy nagyon jó cuccok ezek. Megéri megjavítani. Nekem is van egy Kőrting tuner, meg egy végfok.
(#) Robi85 válasza bankimajki hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Köszi. Igazábol, azon vagyok már, hogy a végfok részét leváltom 2 db TDA7294es modulra. Szobába lesz nem hangositásra. 50 watt meg bőven elég a szobába.

De sajnálom is, mert tényleg jo kis cucc lenne.
(#) andras1 válasza YoCeE2107 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

sziasztok

denon PMA-680R-erősítőhöz kellene kapcsolás rajz, vagy ami még jobb komplett szervizkönyv.

köszönettel
(#) Jozsi999 hozzászólása Feb 11, 2010 /

Dahlander motor bekötéséhez keresnék ábrát. Előre is köszönöm.
(#) sitosi hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!
Cocoon-8002 típusú telefonhoz keresek kapcsolási rajzot.
Minden segítséget előre is köszönök.
(#) andras1 válasza Jozsi999 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

például..

89.oldal.

ezt dobta a gugli most hirtelen..
Bővebben: Link
(#) tanci hozzászólása Feb 12, 2010 /

Szevasztok.
Építettem egy basszus (mély hang) kiemelőt csak nem működik. Segítségetek szeretném kérni hogy mi lehet a probléma. Kapcsolási rajzot mellékeltem. Segítségeteket előre is köszönöm.

kép.gif

(#) zolika60 válasza tanci hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Mi a hibajelenség? Nehéz így válaszolni, ha nem tudjuk mi a baj.
(#) tanci válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

A hiba az hogy csak búg a hangszóró. Ezen kívül más hangot nem ad ki.

Milyen végfokkal használod?
(#) tanci válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

TDA2003
(#) szilva válasza tanci hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szerintem ez a rajz hibás. A tranzisztoros fokozat erősítése így 1/100 körüli, a kimenet nincs leválasztva egyenáramúlag, valamint a féltápfeszültséges referenciapontok semmivel nincsenek megszűrve, ezért a tápfeszültségből a zajt egy az egyben felszedi.

Ez utóbbin azzal segíthetsz, ha stabilizátorról (pl. 7812) táplálod. A kimenetnél én az IC 1-es lábáról a potméterre menő vezetékbe tennék egy 1-2µF kondenzátort, továbbá a bal oldali 470nF BC109 kollektorán lévő lábát átkötném a tranzisztor emitterére. Így már működnie kellene (bár hozzáteszem, nem számoltam utána a műveleti erősítős szűrő pontos paramétereinek).

Minden bekötés rendben van? A végfokot próbáltad magában, és úgy rendesen szól? Esetleg egy képet tudsz feltenni a mély kiemelődről?
(#) tanci válasza szilva hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Igen, sajna hibás a rajz és ezért is írtam. Köszönöm a segítséged szilva
(#) szilva válasza tanci hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

A javasolt átalakításokkal kipróbáltad és működik?

A rajz eredeti "lelőhelyére" is beírtam az észrevételeim, hátha segít azoknak, akik arra járnak...
(#) tanci válasza szilva hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Még nem próbáltam ki, de még a mai nap folyamán megteszem az áramkör átalakítását. Mégyegyszer köszönöm a segítséged.
(#) villanyos74 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Lehet hogy rossz helyen kérdezek de szükségem lenne egy kapcsolási illetve bekötési rajzra mégpedig egy FRIGOMAT HF 50-es fagylaltgép kapcsolási rajzára.

Egy használt gépet kellene feléleszteni de sajnos valaki már nagyon belepiszkált a vezetékekbe és ki is szedett belőle párat.

Guugli-t már próbáltam eredménytelenül.

Előre is kösz ha tud valaki segíteni.
(#) MsDw hozzászólása Feb 14, 2010 /

Sziasztok!

Nem szeretnék ezért új témát nyitni, mert az én problémám is kapcsolódik ehhez a témához, ezért megkérném a hozzáértő szakembereket, vessenek egy röpke pillantást a feltöltött kapcsolási rajzra, hogy működőképes-e, és ha nem, min kellene változtatnom.
A működése elvileg a következő lenne: Van egy 230Vac motor, ami előre hátra tud forogni, ezt szeretném 1másodperces időközzel "léptetni" hol előre, hol hátra. A forgásirány kiválasztása az ic2 analog switch -el történik, amely az 1sec-es időzítő kimenetét kapcsolgatja. Az időzítő indítása pedig egy mezei nyomógombbal történne.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ui.: Tudom az induktív terhelés miatt kellene egy R-C tag a triakra, de ez a rajzról lemaradt.
(#) hummer hozzászólása Feb 15, 2010 /

Helló ! Keresem a BRG TR301-160 szintézeres rádió rajzát. A szintézer MC145152P2. Ha valakinek megvan a rajz, de nem akarja odaadni, akkor csak a szintézer, meg az oszcillátor rajza kéne. Sok szívástól mentene meg. Csak a TR301-160 a jó, a TR321-160-nak más a szintézere, az oszcillátora és a KF-je. Köszi mindent.
(#) SALáta hozzászólása Feb 15, 2010 /

Keresem a képen látható műszernek a kapcsolási rajzát.
Frekvencia és időmérő MF57.256 , csak ennyi van róla sajnos.

SN852129.JPG

(#) tanci válasza tanci hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Megépítettem a mondottak alapján de a TL072 nagyon melegszik.
(#) szilva válasza tanci hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Akkor ott valami más baj is lesz, annak nem kellene egyáltalán melegednie. Feszültségméővel meg kellene mérni a TL072 lábain a feszültségeket: az 1-es, 2-es és 3-as lábon is a tápfeszültség felét kellene mérni, illetve ha a másik oldalát is használod, akkor az 5-6-7 lábakon is ugyanígy. A BC109 emitterén a tápfeszültség felénél kb. fél volttal kellene kevesebbnek lennie.

Mellékeltem a javított rajzot, hogy én hogyan is javasoltam. Azt nem rajzoltam be, de a +12V-ról szó esett, hogy stabilizátorról kellene kapnia.

basszus.gif

(#) tanci válasza szilva hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Én is így építettem meg. Lehet az lehet a probléma hogy elektrolitot tettem belé? Mekkora kerámia kondit tegyek bele?
(#) szilva válasza tanci hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Az elkó nem baj, ha polaritáshelyesen van benne. A pozitív néz az IC kimenete felé. De az IC melegedése nem normális. Mértél feszültségeket?
(#) sadam90 hozzászólása Feb 16, 2010 /

Hellosztok!

A segitséget szeretnék kérni !

Arról lenne szó , hogy egy labortápot szeretnék épiteni és már a panel megvan csak amper és voltmérőm
( digitális ) nincs még hozzá !

amit én épitettem meg az ez volna :

http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/

amilyen kijelzöre gondoltam az pedig ez lenne :

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/labortapegyseg_oldal2.html

Nos a kérdésem az lenne , hogy megoldható lenne e ehez a panelhez valahogy a 2. linkben található kijelzőt hozzákötni ?? Gondolom ha megoldható akkor kis átalakitással .... remélem hogy a kijelzön lehetne annyit variállni hogy a kész panelt már ne kelljen szétbontanom !?
Ha kérhetnék egy kapcsolási rajzot hozzá ..... !
kicsit kezdö vagyok ezzel kapcsolatban !

Köszönöm szépen elöre is a segitséget !

(#) tanci válasza szilva hozzászólására (») Feb 16, 2010 /

Szerintem zárlatos lehet azért melegszik az ic.
Következő: »»   110 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem