Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
Realistic SA 8008 model number: 31-9026 sztereo erősítőhöz keresek kapcsolási rajzot.
Üdv!
JVC RX-206 rádióerősítőhöz keresnék kapcsolási rajzot, esetleg szervizkönyvet. Nagy valószínűséggel végfok hibás és javítható. Köszönöm!
Sziasztok
Panasonic DMR-E55EP-S DVD RECORDER táp egységének kapcs rajzát keresem mert valaki bele gányolt és lesöpört egy SMD zénert a panelről és nem tudom mi az érték. Segítséget köszönöm.
Üdv!
Kapcsolási rajzot keresek egy Körting A-100 típusú erősitőhöz. Végfok moduljai halottak, de már volt javitva, csak épp nemtudom, hogy mit cseréltek benne. Jólenne tudni a gyári értékeket. Előre is köszönöm. Csatoltam kettő képet, hátha valaki felismeri.
Helló, sajnos nem tudok segíteni, de annyit akarok írni, hogy nagyon jó cuccok ezek. Megéri megjavítani. Nekem is van egy Kőrting tuner, meg egy végfok.
Köszi. Igazábol, azon vagyok már, hogy a végfok részét leváltom 2 db TDA7294es modulra. Szobába lesz nem hangositásra. 50 watt meg bőven elég a szobába.
De sajnálom is, mert tényleg jo kis cucc lenne.
sziasztok
denon PMA-680R-erősítőhöz kellene kapcsolás rajz, vagy ami még jobb komplett szervizkönyv. köszönettel
Dahlander motor bekötéséhez keresnék ábrát. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Cocoon-8002 típusú telefonhoz keresek kapcsolási rajzot. Minden segítséget előre is köszönök.
Szevasztok.
Építettem egy basszus (mély hang) kiemelőt csak nem működik. Segítségetek szeretném kérni hogy mi lehet a probléma. Kapcsolási rajzot mellékeltem. Segítségeteket előre is köszönöm.
Mi a hibajelenség? Nehéz így válaszolni, ha nem tudjuk mi a baj.
A hiba az hogy csak búg a hangszóró. Ezen kívül más hangot nem ad ki.
Szerintem ez a rajz hibás. A tranzisztoros fokozat erősítése így 1/100 körüli, a kimenet nincs leválasztva egyenáramúlag, valamint a féltápfeszültséges referenciapontok semmivel nincsenek megszűrve, ezért a tápfeszültségből a zajt egy az egyben felszedi.
Ez utóbbin azzal segíthetsz, ha stabilizátorról (pl. 7812) táplálod. A kimenetnél én az IC 1-es lábáról a potméterre menő vezetékbe tennék egy 1-2µF kondenzátort, továbbá a bal oldali 470nF BC109 kollektorán lévő lábát átkötném a tranzisztor emitterére. Így már működnie kellene (bár hozzáteszem, nem számoltam utána a műveleti erősítős szűrő pontos paramétereinek).
Minden bekötés rendben van? A végfokot próbáltad magában, és úgy rendesen szól? Esetleg egy képet tudsz feltenni a mély kiemelődről?
Igen, sajna hibás a rajz és ezért is írtam. Köszönöm a segítséged szilva
A javasolt átalakításokkal kipróbáltad és működik?
A rajz eredeti "lelőhelyére" is beírtam az észrevételeim, hátha segít azoknak, akik arra járnak...
Még nem próbáltam ki, de még a mai nap folyamán megteszem az áramkör átalakítását. Mégyegyszer köszönöm a segítséged.
Üdv Mindenkinek!
Lehet hogy rossz helyen kérdezek de szükségem lenne egy kapcsolási illetve bekötési rajzra mégpedig egy FRIGOMAT HF 50-es fagylaltgép kapcsolási rajzára. Egy használt gépet kellene feléleszteni de sajnos valaki már nagyon belepiszkált a vezetékekbe és ki is szedett belőle párat. Guugli-t már próbáltam eredménytelenül. Előre is kösz ha tud valaki segíteni.
Sziasztok!
Nem szeretnék ezért új témát nyitni, mert az én problémám is kapcsolódik ehhez a témához, ezért megkérném a hozzáértő szakembereket, vessenek egy röpke pillantást a feltöltött kapcsolási rajzra, hogy működőképes-e, és ha nem, min kellene változtatnom. A működése elvileg a következő lenne: Van egy 230Vac motor, ami előre hátra tud forogni, ezt szeretném 1másodperces időközzel "léptetni" hol előre, hol hátra. A forgásirány kiválasztása az ic2 analog switch -el történik, amely az 1sec-es időzítő kimenetét kapcsolgatja. Az időzítő indítása pedig egy mezei nyomógombbal történne. Segítségeteket előre is köszönöm! Ui.: Tudom az induktív terhelés miatt kellene egy R-C tag a triakra, de ez a rajzról lemaradt.
Helló ! Keresem a BRG TR301-160 szintézeres rádió rajzát. A szintézer MC145152P2. Ha valakinek megvan a rajz, de nem akarja odaadni, akkor csak a szintézer, meg az oszcillátor rajza kéne. Sok szívástól mentene meg. Csak a TR301-160 a jó, a TR321-160-nak más a szintézere, az oszcillátora és a KF-je. Köszi mindent.
Keresem a képen látható műszernek a kapcsolási rajzát.
Frekvencia és időmérő MF57.256 , csak ennyi van róla sajnos.
Megépítettem a mondottak alapján de a TL072 nagyon melegszik.
Akkor ott valami más baj is lesz, annak nem kellene egyáltalán melegednie. Feszültségméővel meg kellene mérni a TL072 lábain a feszültségeket: az 1-es, 2-es és 3-as lábon is a tápfeszültség felét kellene mérni, illetve ha a másik oldalát is használod, akkor az 5-6-7 lábakon is ugyanígy. A BC109 emitterén a tápfeszültség felénél kb. fél volttal kellene kevesebbnek lennie.
Mellékeltem a javított rajzot, hogy én hogyan is javasoltam. Azt nem rajzoltam be, de a +12V-ról szó esett, hogy stabilizátorról kellene kapnia.
Én is így építettem meg. Lehet az lehet a probléma hogy elektrolitot tettem belé? Mekkora kerámia kondit tegyek bele?
Az elkó nem baj, ha polaritáshelyesen van benne. A pozitív néz az IC kimenete felé. De az IC melegedése nem normális. Mértél feszültségeket?
Hellosztok!
A segitséget szeretnék kérni ! Arról lenne szó , hogy egy labortápot szeretnék épiteni és már a panel megvan csak amper és voltmérőm ( digitális ) nincs még hozzá ! amit én épitettem meg az ez volna : http://www.electronics-lab.com/projects/power/003/ amilyen kijelzöre gondoltam az pedig ez lenne : http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/labortapegyseg_oldal2.html Nos a kérdésem az lenne , hogy megoldható lenne e ehez a panelhez valahogy a 2. linkben található kijelzőt hozzákötni ?? Gondolom ha megoldható akkor kis átalakitással .... remélem hogy a kijelzön lehetne annyit variállni hogy a kész panelt már ne kelljen szétbontanom !? Ha kérhetnék egy kapcsolási rajzot hozzá ..... ! kicsit kezdö vagyok ezzel kapcsolatban ! Köszönöm szépen elöre is a segitséget !
Szerintem zárlatos lehet azért melegszik az ic.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |