Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Sziasztok.
Feladtam a Watson kapcsolási rajz keresését, így tehát átnyergelek egy 2xTDA7294-es végfok építésére, megtartva a dobozt és egyebeket!
Üdv.
Egyik haveromtól kaptam ezt a végfokot, elméletileg valaki innen készítette. Haverom szerint +-50-70V-ot eszik, és 8ohm 500W 4ohm 1000W, a tudása, de szerinte terhelhetem 2 ohmmal is. Gondoltam felteszem ide beküzemelés előtt, mert nem nézek ki ennyit belőle, de ha mégis többet tud mondjuk 300W-nál után építéshez kérnék hozzá kapcsrajzot, vagy ha báki bármit is tud róla. Előlre is köszönöm!
A hűtőbordán levő aktív elemek tipusa sok mindent elárulna !
Valami hasonló , akár 1200 W is kihozható belőle a táp emelésével.
A FET-ek 250 V-ig használhatók. A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
Köszönöm szépen!
Még annyi kérdésem lenne, hogy egy gyors teszt erejére egy beag APT100 tápjára ráköthetem-e? (+-55V, tudom hogy nem ad elég ampert) illetve hogy elég-e ez a hűtőborda?
Szerintem tesztüzem erejéig bőven megfelel az APT100 tápegysége,viszont ügyelj rá hogy ne legyen rajta a másik erősítő. Hűtőborda bőven megfelel a jelenlegi ha nem hajtod agyon. Ezek kapcsolóüzemű végfokozatok,csak minimális hőt termel.
Köszönöm.
Természetes hogy leszedtem az apt saját végfokát róla
Próbálkozni lehet, az ATP táp nem lesz elég az erősítő teljes kivezérléséhez szükséges
teljesítményhez alacsony impedanciájú hangszórók esetén.
Köszönöm a sok segítséget
Természetesen 8 ohmmal próbálgatom, majd ha rendes táppal meg a párjával összerakom, akkor jöhet a 4 ohm, de akkor töményen. Reloop, elfelejtettem írni hogy nagyon hasonló, lehet hogy gazdagítom majd még az illetékes topicot pár oldal hibával amit után építéskor elkövetek Még egyszer ezer köszönet mindenkinek!
ITC 582 multiméter kapcsolási rajzát keresem, ha valakinek megvan, nagyon megköszönöm!
(Az alkatrészek pontosságával van bajom, -egyébként mér- csak most már nem pontosan)
Szerintem megegyezik a 830B tipussal, vagy nagyon kevés az eltérés.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Így igaz, a 830B bemeneti osztó része nagyon hasonlít, de sajnos nem tudtam a hibát megtalálni (másik 2 multiméterrel (jobbak mint ez)) csak szeretném kideríteni, hogy mi a hiba, mert talán még hőérzékeny is lett a műszer. Most, hogy a hidegebb napok bejönnek, majd kiderül ez is.
A kapcsolási rajz nagyot segítene a -megnyúlt?- ellenállások felderítésében!
Chronetics gyártású PG-11 típusú impulzus generátor kapcsolási rajzát keresem. Van egy ilyen betegem, szeretném meggyógyítani.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Valami ilyesmi lenne a készülék ? Csak , hogy milyen irányba induljon a keresés.
Köszi a gyors jelentkezést.
Igen, nagyon hasonló. Amit felraktál az a PG-10-es. Erről van doksim, viszont a PG-11-ről nem találok. A 10-es rajza alapján sajna nehéz eligazodni, mert a 11-est eléggé áttervezték belülről. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Akkor viszont ő lesz az .Neki látok mit is tehetünk az ügy érdekében.
Igen, annyi különbséggel, hogy ez 11/A. Nem is tudtam, hogy /A széria is létezik.
Az enyém:
Nem tudom mennyiben térhet el a két változat egymástól , de feltehetően a belvilágában nem sokban .Remélhetőleg , ha rátalálok megtudjuk .
Kívülről úgy tűnik, hogy csak a kimeneti polaritás váltás kezelőszervét cserélték le.
Addig is amíg tovább keresgélek ráakadtam egy mérési jegyzetre .Ugyan nem a PG 11 es , de szerintem a szkópos képek , és bizonyos mérések eredményeinek képét használni lehet , illetve , tanulmányozás céljából jól jöhetne csak a 2Mb méret korlát miatt nem tudom feltenni neked .
A tápegységről kellene elsősorban rajz, mert az biztos, hogy hibás. Csak éppen fogalmam sincs, hol mekkora fesznek kellene lenni.
És a 10 étől annyira eltér a tápja , hogy nem lehet lekövetni ?
Igen, és sajna a 10-es rajza is alig olvashatóan gyenge. A készülék nem éppen szerviz barát konstrukció. Sok a kábel korbács, temérdek félvezető. Rajz nélkül eléggé ijesztő.
Ha más nem lesz , akkor kép alapján valahogy csak kibogozzuk neked .
Sziasztok! Ha egy gombra egy 2 színű ledet kötnék, hogy lehetne megoldani, hogy amíg benyomom a gombot, pl. rövidre zárom a zöldet, világítson a piros, aztán, ha elengedem a gombot, és feszültséget kap újra a zöld, akkor kialszik a piros?
Legalább két dologtól függ: mi az az áramkör, amit a gombbal mőködtetsz (gondolom nem csak a LED-ek) és hogy a duál-LED közös anódos, vagy katódos.
Egy dallamcsengő, szóval a pirosnak elég lenne rövid ideig világítani. Mondjuk, hogy valahogy, mikor zárom, és megszűnik a zöld árama, akkor egy kondenzátorról világítana a piros. Az még a jövő zenéje, hogy mije közös.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
Pedig ezt el kell dönteni... Ha a gomb GND-t ad az indításhoz,, akkor megfelelően megválasztott felhúzó ellenállással elérhető, hogy a zöld a gombbal párhuzamosan kötve folyamatosan világítson (és mikor nyomod értelemszerűen kihuny). Tehát itt akkor a közös katódos LED-et kell választani és a pirosnak egy soros ellenálláson keresztül adni kellene egy olyan pozitívot, ami addig él, amígy a dallamot játsza.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |