Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   269 / 376
(#) Helios hozzászólása Nov 21, 2014 /

Sziasztok.

Feladtam a Watson kapcsolási rajz keresését, így tehát átnyergelek egy 2xTDA7294-es végfok építésére, megtartva a dobozt és egyebeket!
(#) mikomarcell hozzászólása Nov 21, 2014 /

Üdv.
Egyik haveromtól kaptam ezt a végfokot, elméletileg valaki innen készítette.
Haverom szerint +-50-70V-ot eszik, és 8ohm 500W 4ohm 1000W, a tudása, de szerinte terhelhetem 2 ohmmal is. Gondoltam felteszem ide beküzemelés előtt, mert nem nézek ki ennyit belőle, de ha mégis többet tud mondjuk 300W-nál után építéshez kérnék hozzá kapcsrajzot, vagy ha báki bármit is tud róla.
Előlre is köszönöm!
(#) gerenk válasza mikomarcell hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A hűtőbordán levő aktív elemek tipusa sok mindent elárulna !
(#) mikomarcell válasza gerenk hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A végei IRFP4332-esek, illetve egy BD241C
Illetve az IC-k: IR 2110 és LM311P
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014

Valami hasonló , akár 1200 W is kihozható belőle a táp emelésével.
A FET-ek 250 V-ig használhatók.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
(#) reloop válasza mikomarcell hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

(#) mikomarcell válasza gerenk hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Köszönöm szépen!
Még annyi kérdésem lenne, hogy egy gyors teszt erejére egy beag APT100 tápjára ráköthetem-e? (+-55V, tudom hogy nem ad elég ampert) illetve hogy elég-e ez a hűtőborda?
(#) szikorapéter válasza mikomarcell hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Szerintem tesztüzem erejéig bőven megfelel az APT100 tápegysége,viszont ügyelj rá hogy ne legyen rajta a másik erősítő. Hűtőborda bőven megfelel a jelenlegi ha nem hajtod agyon. Ezek kapcsolóüzemű végfokozatok,csak minimális hőt termel.
(#) mikomarcell válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Köszönöm.
Természetes hogy leszedtem az apt saját végfokát róla

Próbálkozni lehet, az ATP táp nem lesz elég az erősítő teljes kivezérléséhez szükséges
teljesítményhez alacsony impedanciájú hangszórók esetén.
(#) mikomarcell válasza gerenk hozzászólására (») Nov 21, 2014 / 1

Köszönöm a sok segítséget
Természetesen 8 ohmmal próbálgatom, majd ha rendes táppal meg a párjával összerakom, akkor jöhet a 4 ohm, de akkor töményen.
Reloop, elfelejtettem írni hogy nagyon hasonló, lehet hogy gazdagítom majd még az illetékes topicot pár oldal hibával amit után építéskor elkövetek
Még egyszer ezer köszönet mindenkinek!
(#) Jocojoco hozzászólása Nov 23, 2014 /

ITC 582 multiméter kapcsolási rajzát keresem, ha valakinek megvan, nagyon megköszönöm!
(Az alkatrészek pontosságával van bajom, -egyébként mér- csak most már nem pontosan)
(#) gerenk válasza Jocojoco hozzászólására (») Nov 23, 2014 / 1

Szerintem megegyezik a 830B tipussal, vagy nagyon kevés az eltérés.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
(#) Jocojoco válasza gerenk hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Így igaz, a 830B bemeneti osztó része nagyon hasonlít, de sajnos nem tudtam a hibát megtalálni (másik 2 multiméterrel (jobbak mint ez)) csak szeretném kideríteni, hogy mi a hiba, mert talán még hőérzékeny is lett a műszer. Most, hogy a hidegebb napok bejönnek, majd kiderül ez is.
A kapcsolási rajz nagyot segítene a -megnyúlt?- ellenállások felderítésében!
(#) papus51 hozzászólása Nov 26, 2014 /

Chronetics gyártású PG-11 típusú impulzus generátor kapcsolási rajzát keresem. Van egy ilyen betegem, szeretném meggyógyítani.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Valami ilyesmi lenne a készülék ? Csak , hogy milyen irányba induljon a keresés.
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Nov 26, 2014 /

Köszi a gyors jelentkezést.
Igen, nagyon hasonló.
Amit felraktál az a PG-10-es. Erről van doksim, viszont a PG-11-ről nem találok.
A 10-es rajza alapján sajna nehéz eligazodni, mert a 11-est eléggé áttervezték belülről.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014

Akkor viszont ő lesz az .Neki látok mit is tehetünk az ügy érdekében.

PG 11 A.PNG

Igen, annyi különbséggel, hogy ez 11/A. Nem is tudtam, hogy /A széria is létezik.
Az enyém:

PG11.JPG

Nem tudom mennyiben térhet el a két változat egymástól , de feltehetően a belvilágában nem sokban .Remélhetőleg , ha rátalálok megtudjuk .

Kívülről úgy tűnik, hogy csak a kimeneti polaritás váltás kezelőszervét cserélték le.

Addig is amíg tovább keresgélek ráakadtam egy mérési jegyzetre .Ugyan nem a PG 11 es , de szerintem a szkópos képek , és bizonyos mérések eredményeinek képét használni lehet , illetve , tanulmányozás céljából jól jöhetne csak a 2Mb méret korlát miatt nem tudom feltenni neked .

A tápegységről kellene elsősorban rajz, mert az biztos, hogy hibás. Csak éppen fogalmam sincs, hol mekkora fesznek kellene lenni.

És a 10 étől annyira eltér a tápja , hogy nem lehet lekövetni ?

Igen, és sajna a 10-es rajza is alig olvashatóan gyenge. A készülék nem éppen szerviz barát konstrukció. Sok a kábel korbács, temérdek félvezető. Rajz nélkül eléggé ijesztő.

Ha más nem lesz , akkor kép alapján valahogy csak kibogozzuk neked .
(#) gyulank hozzászólása Dec 4, 2014 /

Sziasztok! Ha egy gombra egy 2 színű ledet kötnék, hogy lehetne megoldani, hogy amíg benyomom a gombot, pl. rövidre zárom a zöldet, világítson a piros, aztán, ha elengedem a gombot, és feszültséget kap újra a zöld, akkor kialszik a piros?
(#) Sebi válasza gyulank hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Legalább két dologtól függ: mi az az áramkör, amit a gombbal mőködtetsz (gondolom nem csak a LED-ek) és hogy a duál-LED közös anódos, vagy katódos.
(#) gyulank válasza Sebi hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Egy dallamcsengő, szóval a pirosnak elég lenne rövid ideig világítani. Mondjuk, hogy valahogy, mikor zárom, és megszűnik a zöld árama, akkor egy kondenzátorról világítana a piros. Az még a jövő zenéje, hogy mije közös.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) Sebi válasza gyulank hozzászólására (») Dec 4, 2014 /

Pedig ezt el kell dönteni... Ha a gomb GND-t ad az indításhoz,, akkor megfelelően megválasztott felhúzó ellenállással elérhető, hogy a zöld a gombbal párhuzamosan kötve folyamatosan világítson (és mikor nyomod értelemszerűen kihuny). Tehát itt akkor a közös katódos LED-et kell választani és a pirosnak egy soros ellenálláson keresztül adni kellene egy olyan pozitívot, ami addig él, amígy a dallamot játsza.
Következő: »»   269 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem