Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hogyan lehet erre a munkadarabot rögzíteni? Gondolom kell valami közdarab, hogy a bútorlapot se lyuggassa ki, de azért a munkadarabot át tudja teljesen fúrni.
Igen pl nyák marásnál aláteszek egy laminált lapot amire rögzítem a munkadarabot, de még csak tesztelgetés stádiumban van a dolog. A bútorlap azért lett bútorlap, hogy ha tulszaladna a fúró, mivel ugye a 0 pontot a Z tengelyen annyira pontosan nem lehet felvenni, ne fémbe szaladjon bele hanem a bútorlapba.
Legújabb alkotásom! Egy 4 bemenetű midi merger.
Szép munka, gondosan lett elkészítve. Gratula!
Nagyon jó lett! Én a helyedben elgondolkoznék az átlátszó alkatrészek használatán.
Köszönöm! Már rendeltem a hestore-ból üveg ellenállást és víztiszta tokozású tranzisztorokat. A BD139-ből nem volt átlátszó, de sebaj, majd kimaszkolom és lefújom átlátszó festékkel.
Rossz CD-ROM újrahasznosítása.
Nyákmarató vegyszer lötyögtető. (Még egy kicsit állítani kell rajta, hogy jobban lötyögjön benne a folyadék.)
Szia! Nekem például egy síkbamart falap van a T-nút asztalra ragasztva. Erre öntapis TESA szőnyegragasztóval kitűnően lehet rögzíteni.
Szia! Mit csinál ez a MIDI merger? Mert nem teljesen értem, soros digitális jelet, hogyan keversz össze...?
Bővebben: Link
Hát így!
Klassz kis végfok lett! Gratulálok!
El lehet kérni a nyákrajtot?
Ez egyszerűen zseniális! Kapcsolása publikus?
Persze, bár nem valami nagy durranás. Az eredeti fejmozgató mechanikát használtam, kiegészítve még egy "végállás" gombbal.
Ügyes. Van ilyenre szükség egy amatőr műhelyben? Ezen már hosszabb ideje töprengek.
Köszönöm. Így már értem. Csak a PIC feliratot nem láttam az IC-ken.
Nincs, de akkor mit csináljak, azzal a 40-50db szétbontott rossz CD-ROM-al?
Ha viszont máshonnan közelítem meg a témát, akkor van. Sósav-Hidrogénperoxid keveréket használok. Bekeverek 1/2 litert, és az egy darabig elég, de egy pár nyák után, és az idő múlásával, már elég sokáig tart a maratás. Ilyenkor mindig öntöttem hozzá új keveréket. Ha lötyögtettem a keveréket, a maratási idő a felére csökkent, és ritkábban kellett új keveréket készíteni. Tehát, csak az idő, és a spórolás miatt készült eme szerkezet.
Quadrókoptert Bővebben: Link
Én inkább permetezném a réz2 kloridot (állott sósav peroxid keverék) tegnap kipróbáltam egy ablaktisztító szórófejével, sokkal gyorsabb viszont megette a "permetező "belsejét
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Szia. Ha nekem lenne 28 darab CD olvasóm akkor én tuti ezt megépíteném. Bővebben: Link
Esetleg nincs szándékodba "kidobálni" őket? Nagyon szívesen átvenném.
Ez ... nagyon király! Kreativitásból 5-ös.
A LEGO-s sem rossz! Bővebben: Link
Biztos nem a Rubik kocka volt az ötletadó...
Nem hinném. Inkább a Rotary telefonközpontra emlékeztet. Vagy a mechanikus számlálókra.
Műanyag fogaskerék szivattyú, vagy ami könnyebben beszerezhető, műanyag lapátos szivattyú. Ez utóbbit az akvarisztikában használják. (Van is itthon egy fölös, lehet, hogy kipróbálom.) De ma "élesben" ment a lötyögtető, és az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve.
Hali!
Most vettem csak észre a hozzászólásod bocsika.Itt a nyákterv.
Ha lehetőséged van rá próbáld ki a permetezést , én lestem mint a "lukinyúl". Fekete lé folyt le a nyákról és a friss eleggyel összehasonlítható időt produkált.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2013
Sziasztok!
Elkészültem a hangkártya szkóp előtéttel, és a mérőfejekkel. Tudom, hogy nem egy gyári szkóp, de nekem megfelel így is. Bővebben: Link Üdv Laslie A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
Nagyon szépen sikerült, mint egy gyári. Használatát tekintve mi a véleményed róla?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |