Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Itt.
Már több ízben leesett szegényke, de még működik. Deszkamodell, a belseje (+18) . Nincs rajta nyomógomb, egy BT modulon keresztül állítható az idő és az ébresztés.
Sziasztok. Elkészült az állomásom!
Íme:
Szia!
Nekem nagyon bejön! Gratulálok hozzá! Azt elárulnád, milyen módszerrel/mivel festetted le?
Szia! Nagyon pöpec!
Köszönöm mindkettőtöknek. Nos az nem festék, hanem műanyag, öntapadós dekor tapéta. Kicsit hasonlít a bőrhöz a felülete. Rászabtam, aztán kéz-meleg vasalóval rávasaltam, hogy az élei szépek legyenek. Ezen a felületen a feliratozás okoz némi gondot, de azt hiszem arra is megvan már a megoldás.
Szép! Nem zavar a kék színű LED? Engem valamiért idegesít a kék kijelző/LED.
Nem csak téged, undorító! Ez a mánia manapság, a gyári cuccokon is kisüti az ember szemét a sok kék led. Nemrég kukáztan egy notit, meg nem sokkal előtte egy digitális bemenetválasztót, mindegyik kisüti a szememet a kék ledjeivel...
Ha sikerül eltalálnod a megfelelő fényerőt, nagyon szépen be lehet állítani, hogy ne zavarjon.
Érdekes, hogy a piros szín a legfigyelemfelkeltőbb, és mégis kevesebb embert zavar mint a kék...
Köszönöm. A következő projekt egy PIC-es NIXIE óra lesz.. De előtte egy PIC égető..
Azt a mindenit.
Én is ilyet szeretnék majd egyszer összerakni azzal az egyetlen változtatással, hogy a 5,10,15.. stb másodperceknek piros led lesz, a többi zöld. UI: Én SMD ledeket használtam volna a másodperc kijelzéshez, már csak azért is, mert azt nagyobb szögből látni, és nem is kínlódtam volna azzal a rengeteg lyukfúrással. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Az egész óra direkt nem smd, és direkt van fordítva szerelve Infra távirányító, dcf van benne, a kép még nyáron készült, fent van a HE találkozós képek között kék kijelzővel. Azóta apróbb finomítások illetve egy másik darab készült belőle.
Egy router doboz újrahasznosítva.
Időgép lett belőle? 1942-ben nem túl kellemes hely volt európa.
Sziasztok. Nem szerettem volna addig megosztani ezt az órámat, amíg nincs készen, de nem szeretnék én sem lemaradni az óraépítőktől. Nagyon sok munkaórám van benne. Minden fogaskereket kézzel készítettem !!!!!!
Még képek.
Ez igen. Gratulálok a fogaskerék gyártáshoz. Még ha nem is elektronika, de nálam minimum két pont.
Hűamindenit! Ez igen! Kézzel készített fa fogaskerekek... Ámulok és bámulok. Elismerésem.
Ez hihetetlen!
Nem igazán jellemző, hogy bármitől is tátva marad a szám, de most a bokámnál keresgéltem a leesett államat.
Gratulálok, szép lett.
Nem kicsit energia és idő amit belefektettél... Minden elismerésem..
Kaptál már egy csomó dicséretet, de nekem az "áram" kilóg a képből. Ez tulajdonképpen csak kijelző, mert az impulzust az elektronika adja -gondolom-.
Ide piszokul illene a régi óráknál megszokott súlyos hajtás, mert a gravitáció általában mindig kéznél van, és nem is kerül semmibe. Vélhetően bejönnének pontossági hibák, és a gátszerkezet is egy macerás kérdés, de azért kihívás a feladat, mert van benne nehézség.
Egy jó órának a pontos időalap a szíve. Az meg az elektronika része, hogy ne lógjon ki a topicból...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |