Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
sziasztok!
én ma 1 kit tápegységet építettem LM317-el a kimenő fesz 2.2V és 14.8V-között állítható ezt arra készítettem ha valami kis dolgot kell kipróbálni pl ledeket stb.....
Hello!
Gratulálok, nagyon szép lett a teslád! A vezérlőáramkör is szép, átláthatóan vannak rajta a cuccok. Nekem nagyon tetszik! Irigylésre méltó!
Máramennyire azon a homályos képen látszik Majd készítek normálisabbakat kamerával, nem telefonnal.. Amúgy volt hozzá nyák terv, tehát az nem teljesen az én érdemem..
Remek, a leghasznosabb berendezésed lesz! Az alsó feszhatár miért 2,2V? 1,2V illik! Ha lehetőséged lesz rá rakd egy nagyobb dobozba, legyen hely fejleszteni.
szia!
nem tudom h miért 2.2V Idézet: „rakd egy nagyobb dobozba, legyen hely fejleszteni.” majd tervezem 1 kicsit erősebb táp építését (0-24V 0-10A) de ez még csak terv üdv! Neeemm... Az a forrasztóállomás a saját terveim alapján készült. Bővebben: Link1 Bővebben: Link2 A forrasztóállomásod egész jól néz ki! Szép a dobozolása. Csak az angol nyelvű feliratok nagyon nem tetszenek rajta. De ezt a szubjektív véleményt leszámítva tényleg igényes. Lehet hogy csak a fotó torz, vagy a monitorom, de a kijelző nem ferde egy egész picit?
Nem. Attila86 forrasztó állomását alakitottam én egy kicsit a saját igényeimhez. Az enyémben két műszer van ezért kellett a táprészét és a nyákot átvariálni. Úgyhogy pont forditva van a dolog, én használtam fel az ő terveit kiindulási alapnak az enyémhez.
De egyébként többször leirtam a itt fórumon,hogy a szabályzó részt onnan vettem csak a műszer és a táprészek átalakitása az én munkám. Ja és a tied sem teljesen a Fery féle forrasztóállomás mert a másik műszert kispóroltad belőle. :yes:
Hát igen, az egyik kijelző lemaradt, mivel csak egy volt a boltba, meg már kész akartam vele lenni igy inkább kihagytam, de igy is teljes értékü a számomra, ja igen a kijelző egy nagyon picit ferde dehát semmi sem lehet tökéletes saynos, nembaj azért szerintem egész jó lett, csak Feryt szeretném már elérni egy hőfok beállitás erejéig és igy teljes lesz a gép
Azért köszi a cucot akkor mindkettőtöknek
Ne hari de el kellett rohannom, annyit akartam csak mondani, vagyis kérdezni, hogy milyen osztót használjak a kijelzőhöz szerinted, mert igy össze vissza mér mindenfélét. :no:
Kedves Zoly15 tudnál küldeni egy kapcsolási rajzot ?
örök hálám neked mennyi lett az anyag kölcség?
esetleg tudsz konkrét dolgokat mondani amiből ki lehetne szedni?
hát én találtam már tv-ben is egymás mellet 3-at
de inkább 7805-ös stabotkat szoktam találni az ellenállás kondi az szinte mindenben van :yes:
Az alkatrészek se olyan drágák újonnan boltban, hqvideonál a TO220-as tokozású LM317 kb 100ft; a potméter vagy 300ft, de használhatsz helyette trimmert, ami kb 70-100 ft. A többi apróság már csak pár tíz forint. Így potméterrel kijön kb500ft-ra.
Egyébként van kapcsolás ezzel az IC-vel úgy, hogy egy teljesítmény tranyóval van kiegészítve, az se sokkal bonyolultabb, és az akár 10A-t is elbír. Érdemes elgondolkodni rajta, hogy hátha ilyet épít az ember.
Heló
Tegnap este elkészültem egy kapcsoló üzemű táppal. (rajz csatolva) a 230V-os bemenő feszt 2*40V-tá alakítja. A szimmentriája tökéletes, tized volt pontossággal, még 160W-tal terhelve is (stabilizált tápegység). Rövidzár védelem is teszi a dolgát. A kapcsoló tranyók azért vannak kivezetve, mert tegnap nem találtam TO220-as tokozású tranyókat, csak ezeket. Amin nagyon meglepődtem, hogy semmi hangja nincs még terhelve sem, csak akkor, ha asszimetrikusan terhelem, (egyik oldalt 80W-tal, a másikat semmivel) és akkor is csak 4V-ot csúszik a szimmetria. Az alkatrészek nagy része egy PC tápból van, csak a vezérlő áramkörhöz kellett megvennem az alkatrészeket. (max 2000Ft) A melegedése sem vészes(nem melegszik jobban egy PC tápnál), kb fél óra után 160W-tal terhelve a trafó kb 40fok, a kapcsoló tranyók 60, a graetz hűtő borda 50fok volt.
+ még pár kép
Ez nagyon tetszik
Reszletekbe meno cikket dszivesen olvasnek egy ilyen taprol ! Udv.
Ez igen! Szép munka, és használható termék!
Igaz jó lenne ha 500W-ot is tudna, vagy többet, mert egy 160W-os trafó sem nagyobb ennél, de ez igazán nem von le az értékéből semmit! Majd a következő!
Ez az "áthúzott kuka" szimbólum a réz oldalon nagyon tetszik!
Amúgy az egész igen szép munka, és hogy még dokumentálva is lett, külön öröm! Gratula!
Hát ehhez csak gratulálni tudok. Tényleg nagyon szép munka.
Amúgy ugyanazon járt az eszünk. Csak pár nappal előztél meg. Én is most készültem el a kapcsitápommal, ami vezérlőtrafó nélküli, fetes, +/- 40V, és 400W. Csak jelen állapotában nem akartam még lefényképezni. Szóval hamrosan..
köszönöm mindenkinek
Ez a táp menni fog egy sima PC táp dobozba, ventivel, és ott szerintem a 300W-ot is tudni fogja. Nagyon részletes cikket nem tudok írni, mert a vezérlés bizonyos részei nekem sem tiszták. De egy építési leírást készíthetek, nyáktervvel, tanácsokkal, élesztéssel, stb... Még ha csak 160W-tal lenne terhelhető, még akkor is jobb, mint egy sima trafó, mert nem 5kg, és rövidzár védett. Idézet: „...egy építési leírást készíthetek, nyáktervvel, tanácsokkal, élesztéssel, stb...” Szerintem azért is sokan hálásak lennénk!
Aztaaa!!
Ez nagyon jó! Pont 1 ilyen kapcsolásra vadászok. Leírást, ha készítenél az nagyon jó lenne. Gratulálok a munkádhoz.
És eZ szerintetek micsoda??
Az izzó még hiányzik a foglaltból. Nem szép az biztos, de teszi a dolgát.
szerintem egy nyák marató. Billegteti a tálat, és az izzóval melegíti a maratót.
Akkor nekikezdek a cikknek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |