Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Én is kicsit dicsekednék mint kezdö amatör tanonc.. Kezd kiforni a forrasztó állomásom, igaz kicsit asztalos is lettem. Az a szép karcos plexi kapni fog egy matricát, egyszer. Köszönöm hogy megoszthattam. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2017
Az asztalos fával dolgozik. Ez itt faforgács. Amúgy ügyes vagy.
Jogos a felvetés, itt látni ott is kezdő vagyok.
Ezzel még elbántam.
A tetején mi az a tekercskinézetű cucc?
Szép lett,gratula.
Ezek szerint feltünt a dolog.
Van szerepe holnap tolok róla képet, ez egyedi fejlesztés.
Szerintem arra teszi rá a forrasztó óntekercset.
Üdv!
Nem talált. Ime a 99% ban kész állomás.
Sziasztok ! A beag mag100 végfokjára épült erősítőm végül mégis csak megkapta a pioneer hifitorony lemeztrafóját.Szerintem így tökéletes.Zenét hallgatni,de még gitározni is lehet rajta.A dob alapot a BEAG APT 100- bd -s verziójával hajtott rendszerről tettem a "zene" alá,a hang fényképezőgép mikrofonnal lett felvéve, a dobalap az egyik módosított videoton dp 202e hangsugárzóról szól.(Zenehallgatáshoz maradt a JVC sp d 452 hifi, amiben már csak a papír magas szól és a mélyközép,a dobozba került egy 0,47mh tekercs és egy remix c219 3,3uf kondi...)Én azt mondom,hogy elégedett ember vagyok most.Pedig ilyet ugye nem szabadna mondani.(pedig de)
https://soundcloud.com/user-173036981/eszti-is-a-smart-girl Az eredeti ötlet nem ez volt, a zene először akusztikusan született meg a (Baby) Hands up c. sláger szándékos elferdítéséből: https://youtu.be/5GFk4AulKQ0 A képen szereplő hölgy közszereplőnek minősül tudomásom szerint. Mindenkit megnyugtathatok,szín józanul születnek az alkotások,és gondolatok. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2017
" Tee,ez kegyetlen má... ! "
Mindenre gondoltam,de kandelláberre nem.Jó ötlet.Mi lesz a következő projekt,ami ezzel a pákaállomással forr össze? Nitro
Az az öngyújtó
Sziasztok! Elkeszult az elso binaris oram, egy arduino nano klon vezerli a hazat pedig 3d nyomtatoval nyomtattam. Egy kis video rola.
Sziasztok!
Elkészült saját tervezésű cin adagoló készülékem. Igyekeztem megint a lehető legkevesebb alkatrészből kihozni. (1-es kép) Egy 4 elemes elemtartó képezi a szerkezet talpát. A 2-es képen látható módon 3 elemessé alakítottam, mert a PIC sokallta volna a 6 voltot. Ráadásul a felszabadult részben prímán elfért az elektronika. Egy kiürült Cricet öngyújtóból kiszedtem a dörzskereket, ami három részre szedhető. (3-as kép) A középső része pont akkora furattal rendelkezik, hogy a 9 grammos szervo gyári rögzítő csavarja cupposan megy át rajta. Ezzel csavaroztam a szervo tengelyére. (4-es kép) A szerkezet többi eleme 3D nyomtatóval készült. Az adagoló tervei az 5-ös és 6-os, a markolaté a 7-es képen látható. a 8-as képen már az összeállítás látható. Került még a szerkezetbe egy encoder kapcsoló, amivel az előtolás sebessége állítható. A markolaton lévő gomb folyamatos nyomására történik az adagolás. Ha a gomb duplán van megnyomva, akkor visszahúzza a cint az adagoló. A szervo kissé át lett alakítva. kikerült belőle a határoló, hogy körbe tudjon forogni, valamint a potméter helyére egy két ellenállásból álló feszültségosztó került, hogy a vezérlése azt higgye, középen áll. Egy PIC10F322-es működteti a szervot. Egy kis video a használatról.
Gratulálok nagyon ötletes egy szerkezet!
Személy szerint nem igazán látom a gyakorlati hasznát, de ez már más téma.. Az öngyújtó ilyesfajta felhasználása külön pontot ér nálam!
Köszönöm.
A gyakorlati hasznáról annyit, hogy jobb a fogása, mint a cinnek, és nem kerül veszéyes közelségbe az ujjam a pákával, mint a cin rövidülése során. Ezálltal nem kell újat fogni, valamint nem kell tekergetni a cint a spulniról. Egyszóval kényelmes a használata. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2017
Jujj, ez nagyon jó, ilyet csinálok én is.
Wow, egy újabb nagyszerű Ötlet és megoldás!
Gratulálok, nagyon ötletes és és elmés szerkezet. Nekem kicsit "ágyúval verébre" érzésem van, de ettől függetlenül remek kis gépezet.
Van már Co hegesztő, lassan a Co forrasztó is is kialakul
Készülget az előerősítőm. Az előlap még nem végleges, a fedelét most lézer-kaszabolják.
A 0.1Hz-es és az1MHz-es négyszögátvitele. A kettő között meg olyan, amilyen
Ezt forgalomba kellene helyezni. Gratulálok!
Sziasztok!
Kicsit próbálgattam a gépem határait, 3mm-es furnér, 2 menetből, 2W-os diódával.
Nem tudom mi az a kontralemez, de valoban rosszul írtam, ez 3mm-es rétegelt lemez volt.
Az az: szép magyar szóval, kontralemez (keresztbe van a szálirány rétegenként).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |