Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Először is a banándugós csatlakozásokat felejtsd el. Változó az ellenállása, minden bedugás után mást fog mutatni. Fixen beforrasztott mérővezetékek kellenek. Nekem még az is számított, hogy a mérőcsipeszre hova forrasztottam a vezetékeket! Itt lerajzoltam, mire gondolok:
Bővebben: Link
Miért is kellene elfelejtenie? Azért van 4db banán aljzat, mert 4 vezetékes módon fog mérni vele. Kelvin csipeszt kell a mérőzsinór másik oldalára tenni, és teljesen jó lesz.
Lehet, kell mohm pl 0.5% ellenállásokkal
Idézet: „olvassátok el a lay6 info menüjét is!” Hol találom?
Tudod mi az etalon? A rövidzár. De tényleg.
Az a baj a rövidzárral, hogy hozzákapcsolunk néhány sajátosságot, ami valójában nem jellemző rá.
Elsősorban azt gondoljuk nulla az ellenállása (pedig dehogy). Valamint általában a csatlakozót zárjuk rövidre, aki maga sem ideális, és még ott vannak a vezetékek, forrasztások stb. Tehát amikor rövidzárat mondunk, akkor valójában egy elég komplex történet húzódik e mögött, ami van amikor semmit nem számít, de van amikor súlyos jelentőséggel bír.
Milyen információra számítasz, amikor ezt az ikont használod?
Én most nem próbáltam ki, de úgy emlékszem ez csak egy "jegyzetfüzet", amibe a tervező irkálhat a tervhez kapcsolódó jegyzeteket.
Ahogy írod, ide szoktam időnként jegyzeteket, információkat elhelyezni. Általában csak saját részre egy linket a kapcsolási rajzról, vagy olyan infókat, amit később elfelejtenék.
Köszönöm. Rá nem jöttem volna, hogy ez az. Még soha nem nyitottam meg.
Egyben válaszolnék, ABC sorrendben, hogy ne legyen sértődés.
@Alkotó: Tökéletesen igazad van. De csőszerelő (mikrohullám) az eredeti szakmám, ott meg azt verték a fejembe, hogy tökéletes szakadás nincsen, csak rövidzár. A kettő között negyed hullám az eltérés. De sokat tanultam egyébként itt a mOhm tartományról, és nagyon élveztem. @morgo: Sokat segítettél volna, ha már korábban megosztod a linkedet. Például a "szegény ember kelvin csipesze" egyszerűen zseniális. @szendi007: Kalibrálni igazándiból két dolgot kellene, az áramgenerátort (100 mA), és az alapműszert (200 mV). Mindkettőre van trimmer (tekerentyű), DE ahogyan morgo forumtársunk is írta, a semmit elérni, az a nem semmi.
Rászámtam magam egy tekercselő gépre. Arduinohoz találtam nekem megfelelő open projectet, és végre a vázat is megcsináltam. Már csak a finomhangolás, és az orsózó elötti szálfeszítő van hátra.
Ez igen!!! Pofás jószág
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Egy régebbi kütyümet frissítettem fel, legalább is ami a terveket illeti.
Mivel nagyon egyszerű és még is jól el lehet vele szórakozni, arra gondoltam, hogy publikálom, így nagy eséllyel olyanhoz is eljut, aki éppen most kezd el foglalkozni a programozással vagy úgy a mikrokontrollerekkel. Az eszköz amúgy egy PIC16F684-es MCU hajtja, és erős hadoválással írást vagy akár egy képet esetleg pixel grafikát is meg lehet jeleníteni.. Az eszköz neve, találóan: Hand Text. Több infó és forrás + gerber állomány emitt található: Bővebben: Link Mindenkinek sikeres építést.
A linked nem működik, publikus a githubon?
Bocsánat.. Véletlen privátban maradt. Most már jó lesz.. Köszi hogy szóltál.
Ment PR.
Tök jó cucc, köszi, hogy megosztottad! Idézet: „találtam nekem megfelelő open projectet” A linket elkérhetem?
Az a "thermal fuse" hőbizti az micsoda? nem inkább egy rezgés érzékelő?
Köszi. Nem nagy cucc, de kezdőknek szuper lehet. Látványos..
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
A github readme fájlban leírtam és be is mutatom. Az egy lehetséges megoldása a gyorsulás érzékelésnek. Persze nem egy giroszkóp, de a hirtelen egy irányba történő mozgást és a tehetetlenséget kihasználva működhet az eszköz. Más megoldással is megoldható, de én ezt találtam olcsónak és jónak, bár nem tökéletesnek..
Valóban Bocsi, nem láttam...
Az ICSP csati Led7 nem inkább Led1-re kéne menni?
Köszi, igen, tényleg hibás volt. javítottam és cseréltem a fájlokat. Majd ha lesz időd csekkold le..
Szia!
Tudok segíteni akár 1 mΩ-os ellenállás bemérésében is. Szerintem a saját műszered "kalibrálásához" már az is segítség, ha vannak bemért "etalon" ellenállások. Megmérem pl. 100 mA áramot beállítva, ha nálam 5,1285 mΩ, akkor van egy támpontod, amihez állíthatod a tiédet. BK2841
Nem erre gondoltam. Hanem, hogy a mérőhíd másik felét kalibrálni valahogy, amitől beáll a nulla kijelzés.
Sziasztok egy egyszerű kis labortáp 27v tud 3A terheléssel + 2 USB 5V 3A .
Tudom nem nagy dolog de nekem tetszik . |
Bejelentkezés
Hirdetés |