Fórum témák
» Több friss téma |
Az ívnek annyi-(( 1- nek. Ív közepén a lyuk, nem tudtam beforrasztani-( ki is lágyult, össze is roppant.-) cserélni kelll...-( Nem egybe van kunkorítva. Van a kazáztestben belül ennél a részénél 2 egyenes tokos, és kívül 1 ív, bb-s... Valahogy ki kellene szedni az ívet-( De sima propános rézcsö forrasztó palackossal nem tudtam- nem tudom, hogy anno mivel lett ez megforrasztva. Nem hiszem, hogy cinnel-( nem is melegszik fel-(
Idézet: Ez a nem igaz!„vizes forrasztóón” Ipari ezüsttel forrasztják a csatlakozásokat. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Gondoltam az ipari ezüstre.-( Lehet kapni? és drága? milyen kiszerelésbe? Mivel olvasszam ki a régi ívet?
Köszi a segítséget Előre is!! " Melegvíz, Pénz, hiány!! Gyerkőcök!!! ""-(
Az én régi V4-esemben csak 1/2"-os(csatlakozás a víz-hálózathoz) végek voltak ezüsttel.
Hegesztéstechnikai boltban kapható (régen szálanként is). Sajnos acetilén(Dyssous)+O2 kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Akkor gondolom az ív kimelegítéséhez is az kell.... De vajon ki lehet-e mint a cinezett réz idomokat?
Hogyne lehetne; a forraszanyag megfolyik,-elenged (előbb mint a vörösréz cső).Ha ügyes vagy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Köszönöm fiúk!!! De Tényleg.. Ügyes leszek-)) Holnap írok, hogy mi lett a sorsa....
Szia szerviz
Köszi a tanácsot, megfogadtam és megtaláltam. Eszembe nem jutott volna, hogy éppen Kaposváron rendel a Toro Dr. Még egyszer köszi, remélem meggyógyítja a kazánom. Szép napot mindenkinek Matyo
toro!Köszönöm a segítséget.Az történt,hogy a kazánt kitakarítottam az égés terméktől.Majd az összes vezetéket megmozgatva a csatlakozókan,most remekül működik.A gáztérben nem merek laikusan bele nyúlni.Amikor az égés zavart tapasztaltam,nem jelezte egy égő sem a hibát.Csak egyszerűen belobbant újra,úgy,hogy kicsapott a láng is.Köszi szép napot neked.
Szép napot mindenkinek!
Lakásomban a fűtést és meleg vizet a Saunier Duval Themafast F25 E H-MOD kazán biztosítja. Korábban nem volt probléma, de a múlt télen a melegvíz vételezésekor hangossá vált a rendszer. A vízcsap megnyitásakor a kazán olyan hangosan, mély hangon kezd el rezonálni, berregni, hogy az egész lakás beleremeg. Korábban nem tapasztaltam ilyet, vagy ha volt is berregés, nem ilyen hangosan. Tavasszal, a fűtési szezon végével a probléma is megszűnt. Sajnos csak időlegesen, mert ezen a télen újra jelentkezett a probléma. Rosszabbodott a helyzet. Mi lehet a gond? Levegős a rendszer, vagy maga a készülék rögzítése okozza a rezonálást? Esetleg a hőcserélőnél van dugulás? Háromjáratú szelep?
A rendszeresen - legalább évente - karbantartott készülékkel ilyen gond nem lehet.
Ha begyújtás után az ionikus elektróda "érzi" a lángot, nem ad hibajelet. Ámbár nem is tudja, hogy koszos a készülék. Sok sikert a kazánodhoz. Azért évente fontos és biztonságos a tisztítás!
Ha a régebbi írásokat olvasod, sokan sokat írtunk a vasiszappal szennyezett rendszerekről. A lemezes hőcserélőd is szennyezett.
A tied is ezzel küszködik. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Köszönöm válaszod, remélem ma este lesz időm és vissza tudok olvasni a téma bejegyzéseiben.
Sajnos tény, hogy nem volt karbantartva a kazán. Bár tavaly volt kint egy gázszerelő a berregés miatt. Hümmögött, nézegette egy öt percig, majd azt mondta nem lát semmi hibát. És megírta a számlát. Ősszel tetettem fel a rendszerre egy iszapleválasztó szerkezetet. Beletöltöttek a rendszerbe valami tisztító folyadékot. Egy-kéthavonta engedek ki a szűrőből kevéske vizet, de az csak opálos színű. Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy kihozná a rendszerből az iszapot. Lehet, hogy le van tapadva benne, vagy egyáltalán nincs is benne?
Ezzel próbáltad?
Nem én töltöttem bele, hanem a szakik. Valami név nélküli, állítólag nagyon drága anyag volt.
Fehér-szürkés folyadék. Állításuk szerint az is feloldja az iszapot és ki tudom engedni az ülepítőnél (Spirovent bronzházas iszapleválasztó). Mindennek már fél éve, de semmit nem javult a kazán. Gyakrabban kellene leengednem, tisztítanom a szűrőt? Vagy a betöltött anyag nem elég jó? Mennyire kellene látszódni a szennyeződésnek a szűrőn kiengedett folyadékon? Ezzel a Fernox Cleaner F3-al én magam is megpróbálhatom? Vagy próbálkozás helyett nézessem meg egy szerelővel? Szívesen próbálkozom magam is, de nem akarok bajt okozni a kazánban.
Nem okításnak szántam, hanem megfontolandónak.
Megpróbálhatod, mert nem igényel különleges szakértelmet.
Olvasd el a fernox.hu honlapon a tisztítási folyamatot.
Köszönöm a segítséget!
Megnéztem a honlapot. A leírás alapján nem tűnik nagyon bonyolultnak. Mit nem adtam volna, ha ezt már korábban is tudom. Hétvégén ki fogom próbálni.
Sziasztok!
Van nekem egy Ferroli Domiproject F 24-es kazánom, és olyan problémám lenne, hogy ha melegvizet szeretnék, be-be lobban a láng, de max 3-4 másodpercig jön melegviz. Tavaly volt egy karbantartás, akkor elvileg kapott tisztitást is.
Sziasztok!
Olyan problémám akadt a Baxi Eco 240 Fi kazánommal, hogy csak akkor indul el a vízmelegítés, ha a lakás valamelyik vízcsapját maximálisan kinyitjuk esetleg akár kettőt is. Miután megindult a melegítés már lehet csökkenteni a nyomást és akár csurgatva is jön a meleg víz, de kis keresztmetszeten nem indul a kazán. A lemezes vízcserélőjét rendszeresen én tisztítom, a használati alapján kitakarítottam az áramlás-szenzorát is ( bár tiszta volt ) és megnéztem az NTC szondáját is, de azon nem láttam semmi elváltozást ( valamilyen fehér, ragacsos, valószínűleg tömítőanyaggal van vastagon bekenve még gyárilag, mert a kazánhoz még szerelő nem ért ) A kazán egyébként több mint 11 éves, de az eső 6 évében szinte nem is volt használva. A kazán fűtési részével nincs probléma és amikor a fűtés üzemel nem kell a csapot maximumra kinyitni a nélkül is melegíti a vizet. Ezen probléma megoldásában szeretném szíves segítségeteket kérni. Minden hozzászólást előre is köszönök!
Üdv! Burkolat alatt bal kéz felöli vízház szép kerek csavarokkal körbevéve . abban egy gumi membrán , az biztos olyan mint a szita. Esetleg a mikrokapcsoló amit kapcsol nincs a helyzet magaslatán. Ha a kapcsolót kézzel benyomod indulnia kell . a gázszelep gyújt, ha így megy akkor a kapcsoló jó. Ha a meleg vizes csapot kinyitod , nézd meg a tüske megtudja e nyomni a mikrokapcsolót. Ha nem membrán csere , persely , tengely takarítás, impulzus cső átjárható e, nyomás kiegyenlítő furat a két részt köti össze és a membrán választja el. Első körben., úgy kb.
Üdv DoDo69!
A membránra nem gondoltam, de azt észleltem, hogy a tüske csak a teljesen kinyitott csap esetében éri el a mikrokapcsolót. A kapcsoló egyébként optimálisan működik. Köszönöm szépen az észrevételedet, leellenőrzöm az összes általad leírt hibalehetőséget. Esetleg nem tudod, hogy ehhez a kazánhoz Pest megyében ill. Budapesten hol kapok v. rendelhetek alkatrészeket ( membránt )? Nagyon szépen köszönöm.
Sziasztok!
Van egy Baxi Nuvola 24 Fi típusú kazánunk. (nem igazán értek hozzá, hogy milyen típusok vannak, remélem jó fórumba írok) Tegnap óta van egy olyan problémánk, hogy nem jön meleg víz és ha a fűtésnek a termosztát szerint be kéne lennie kapcsolva, akkor sem megy a kazán szerint. Tehát sehogy sem tudunk semmilyen meleg végterméket előállítani a gépből. Ha kikapcsolom és várok egy kicsit és visszakapcsolom, akkor szikráztatja a dolgot és begyullad és felmelegedik benne 50 fok környékére a tartalom, majd abbamarad az égés. Ezután a vizet megnyitva semmilyen meleg víz nem jön, csak szépen lassan kihűl a kazán hőmérője szerint. Viszont nem gyullad be (ahogy régebben tette, amikor jó volt). Ma volt kint szerelő és karbantartás címszóval kitakarították, megcsiszolgatták, stb (látszólag mindent megnéztek és alaposnak tűntek). Azt említették, hogy a váltókapcsoló volt beragadva (vagy valami ilyesmit mondtak). Elmentek, látszólag minden ment, a fűtés is ok. Aztán fél órával később a fűtés leállt és azóta meleg víz sincs. Ki-be kapcsolás nem segít neki és ami érdekes, hogy nem világít rajta semmilyen piros vagy hibára-utaló led sem. Két zöld világít, az egyik a táp, a másik a víz, viszont a fűtés led-je nem világít még akkor sem, ha a termosztát szerint mennie kéne. Néha bekapcsol a kazán és kicsit melegít (kb. fél percig), de ekkor sem lesz semmilyen melegvíz és a fűtés sem indul be. Most éppen várjuk a szerelőket (újra), de még van pár hely, ahova előtte mennek. Pls valaki segítsen vagy adjon tanácsot vagy bármi hasznos infót, vagy nyugtasson meg, hogy nincs nagy probléma. Előre is köszi! UI: Bocsi, ha néhol érdekesen fogalmaztam, az elektronikához és a szoftvertervezéshez értek, de a kazánokhoz nem A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
Szerintem már tudod a végeredményt. Kicserélik a szivattyút , vagy valamit , de így amiket le írtál a víz nem forog körbe, ami lehet a szivattyú, hibája , de lehet dugulás is valahol a hőcserélőben. Az a karbantartás igen felületesre sikeredett ezek szerint. A váltószelep ha leragad akkor vagy fűtésed vagy melegvized van, de ha egyik sem az valami más .áramlási gond. Azért megy 1 percig. Aztán csak nagyon lassan , kihül a kazán. A szivattyút kellene ellenőrizni, hogy forog e. Esetleg elektronika is lehet , egy relé formájában. nemszabad elhamarkodni semmit.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2013
A lángőr kft nél biztosan van, de vedd ki a régit mintának
Sajnos még nem tudom az eredményt, mert nem jönnek ma már vissza, mert kicsit elhúzódott nekik egy másik meló.
Holnap jönnek, meglátjuk mi lesz. Mindenesetre köszi az infót. Egyébként amikor elmentek délután, akkor még volt meleg víz. És jó darabig forró is volt a víz, ami kijött. |
Bejelentkezés
Hirdetés |