Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi Neked is!
Ez így érthető, de viszont azt nem értem, hogy a fűtési és a HMV nyomógombjainak ezen a kazánon nincs funkciója mert semmit nem csinál/befolyásol a készülékben. A készülék előtt egy egyszerű vízmelegítő bojlerünk volt amin volt egy tekerő amit ha feltekertem melegebb volt a víz ha le akkor hidegebb itt elvileg a +/- gomb hivatott erre a funkcióra de nem lesz se melegebb se hidegebb a víz.
A másik amit nem értek, hogy a fűtési vizet és a HMV-et nem lehet külön állítani? Miért függ össze a kettő ha én 60-70 fokos fűtési vizet akarok de viszont a HMV-t nem szeretném emelni hogyan lehet, vagy éppen fordítva? A turbócsőben hol találok fojtótárcsát? Köszönöm a válaszokat!!!
Szeretnék segítséget kérni.Buderus gáz kazánnal kapcsolatban.A kazán elindul,begyújt majd időközönként a láng kialszik,majd újra gyújt.Most csinálja 8 év után először.Köszönettel.
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni ! nekünk van egy Renova star c 24 e típusú kombi kazánunk és az a jelenség h. nem indítja a rendszert a tágulási tartály nyomása rendben van a keringető szivattyút elindítja de az égéstér nem reagál kis idő múlva a keringető szivattyú is leáll és piros villogó hibajelzéssel jelez mit tehetnék ..:O jó lenne mi hamarabb válasz előre is köszi se fűtésem se melegvizem sincs
Segítséget kérnék!
Ferroli F24E kazán alacsony nyomást jelez, a feltöltő csap elfordítására semmi sem történik. Se fűtés, se melegvíz. előre is köszönöm!
Írj egy típust, mert azért a Buderus gyártott pár fajtát!
A kazán alján nincs elzárva a hidegvíz csap?
Kérem a segítségeteket. Javított már valaki Radi TX 23 MFFI kazánt? Utána néztem ez teljesen megegyezik az Ariston 23 MFFI-vel. Ugyan az a cég gyártja (MTS Group). A hiba: Elindul a kazán és amikor eléri a kb 55-60 fokos hőmérsékletet kikapcsol, majd 2-3 mp után bekapcsol. Megy kb 8-10 mp-ig aztán megint kikapcsol. Ez így megy amíg le nem szabályzom a fűtővíz hőmérsékletét alacsonyabbra. Két szerelő edzett már rajta (kitisztították akkor egy napig valamivel jobb volt, de utána ismét elkezdte. Arra gyanakszom, hogy van egy fűtővíz hőmérséklet érzékelője és ha eléri a hőfokot akkor jelet ad egy mágnesszelepnek ami lekapcsolja a gázt. Ennek az utóbbi időben elég nagy hangja van (búg) Lehet, hogy elgyengült talán? A fűtővizet nem is tudom 60 foknál magasabbra emelni. Köszönöm a segítséget előre is.
Szia! A készüléked gázszelepe ellehet tekergetve. A minimum fúvóka nyomás lehet nem jó, túl sok gázt enged át. Az előre beállított értéket nem tudja megtartani , csak a leállítással. A gázszelepnek minimum lángig vissza kellene szabályoznia ha közeledik a 60fok , vagy amit beállítottál. 50-60 fokig nem csinálja, de ha a hőmérsékletet visszaveszed minimumra az 45 fok már ott is ezt fogja csinálni, ha maxra veszed talán kevesebbszer fog megállni, de a tanácsom egy gázszerelő , akinek van nyomásmérője és betudja állítani a gázszelep minimumát.
Szia! Én már találkoztam olyannal,hogy a min. láng szabályzó gumimembránja kiszakadt(nem is volt olyan idös a készülék), és akkor bolondult meg a készülék igy! De erre mire rájöttem..., millió darabra szedtem a készüléket! Rakj fel egy képet a szelepröl ha lehet!
Igen van de a füstérzékelő illetve,szemből a kazán jobb oldali burkolatát levettem és a vezetékeket meg mozgattam gondolom nem volt kontakt és első próba utaán elindult és most is probléma nélkül üzemel és köszönöm a hozzászólást
Bocsi tényleg van egy pár típus a Buderusból.Az enyém Logomax uo 12-24 kombi meleg víz élőállítására is alkalmas.Köszi a segítséget.
U-012-24K. (ugyanaz mint az Unical DUO 4).
Ha az áthúzott lángos piros hibajelző világít a 3.-ik sikertelen gyújtás után. A három elektróda közül a középső az ionikus elektróda. Tisztítsd meg dörzsvászonnal. Ha nem, csak újra indul, akkor a pitot csövet kellene átfújnod-kitisztítanod. A zavart okozhatja még a füstgáz elvezetés hibája ill. a hőcserélő szennyezettsége.
Lehet NTC hiba (is) vagy koszos a hőcserélő!
SIT 845 szelep van benne.
A min. lángot a kék tekercs belsején lévő kék csillagcsavarhúzóval állítható csavarral szabályozható. A max a 10-es kulcsos. Tényleg mérni kellene a nyomást. A min. 2 mbár, max 10,5. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Nem szorul a 3 járatú szeleped?
Ha igen, akkor koszos a szelep belseje és szorul.
Jó tanács: azért egy gázszelepet nem ildomos előképzettség-gyakorlat nélkül szétszedni! Olyan vékony a tömítés, hogy a legkisebb húzásra is elszakadhat! Pótlása - szinte - lehetetlen. Egy új szelep 35.000.-Ft.
Ez így igaz! Előző hozzászólásomból kihagytam! *
*Nem kell kiabálni, itt mindenki a maga felelősségére teszi azt amit tesz! A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Egy kombinált gázszelepet mindenféle szakképzettség nélkül is szét lehet szedni!
Na de ÖSSZERAKNI !! Egyébként ez az egész kérdéskör, mármint a gázszelep belsejében előfordulható hibákról, teljesen elméleti. Elméleti, és így totál hülyeség ezen agyalni. Mert aki szedett már szét gázszelepet, az mit is látott ott bent? Leheletvékony membránokat, hajszálvékony rugókat, széthulló apró alkatrészeket, megnyomódott, megkeményedett tömítéseket. És még ha rá is jöttél, hogy mi a szelep hibája, akkor mit csináltál vele? Hmmmm....ugye, belevágtad a szemétbe! Mindig arra gondoljunk, hogy drága az alkatrész, de egy kiégett ház felújítása sokkal drágább! Idézet: „Mindig arra gondoljunk, hogy drága az alkatrész, de egy kiégett ház felújítása sokkal drágább!” Ebben teljesen igazad van!
Kedves Toro, DoDo 69 és merciabc
köszönöm a hozzá szólásaitokat. Toro mi az NTC? A SIT 845 szelepet én nem merném állítani, mert nincs nyomásmérőm, gondolom anélkül meg úgy sem tudnám. Tehát marad a szerelő. Én Kaposváron lakom és ott nem tudom hogy találok-e hozzáértőt. A hőcserélőt is csak szerelő tisztíthatja? Egyébként ma már a használati meleg víz előállításánál is elkezdte csinálni. 50-60 foknál kattog, a láng alacsony-magas. Ha feltekertem maximumra akkor abbahagyta. Szóval szerelő? De vajon hol találok normálisat?
Te Matyo, ne őrjíts má' meg minket!
Értessz te az internethez? Hát keress már rá Törő (toro) Istvánra Kaposváron!
Sziasztok! Tudom kombi kazán a téma, de engem az átfolyós gázbojler javítása, szerelése érdekelne. Kimondottan most az, hogy lehet-e a kazántesten körbe futó rézcső kilyukadását forrasztani, javítani, és mivel, hogy? Szinte új a test, de az oldalán levő ívcső közepe kilyukadt.-((
Meg szeretném forrasztani ha lehet, mert nagyon drága 1 ilyen kazán test. Segítségeteket kérném!! Előre is köszönöm!
A lángtéren kívül levő íves részt akár be is 'cinezheted', ha nagyon jót akarsz; vízszerelő forrasztót használsz, magasabb az olvadáspontja (jó a keményforrasztás is; s.réz, ezüst). "szinte új"; nem garanciális?; mert akkor vissza!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Köszi granpa! Csak az a problémám, hogy az íves részt nem tudom kiolvasztani belőle!-( mert ugye arra gondoltam, két 15-ös kb- bb-s réz könyökkel meg 1 kis passzdarabbal megoldom, ha lehet... Hogy vegyem ki? Oxigénnel, és elég ha vizes cint használok, ha sikerül betennem a két könyököt? nem fog kiolvadni?
A lyukat kell beforrasztani;sima gázos forrasztó pisztoly kell hozzá, és a folyasztó szer (amit a víz-gáz szerelők használnak). Mivel vizes forrasztóónnal van szerelve, nem okoz gondot, nem olvad ki (üzem közben meg vízhűtése van!). Annyira rossz(ak) az ív(k), hogy cserélni kellene? Az íves rész azért nem jön ki, mert egy darabból van kunkorítva a kazán. Nagyon jól meg kell pucolni a felületet.Melyik részen van a lyuk?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |