Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Toro-nak volt igaza. HMV kapcsoló volt a hibás. Köszönöm szépen! S mindenkinek köszönöm a hozzászólást, és a szakmai segítséget! Szuperul működik!
udv.előre is koszonom a segitséget.és elnézést a rossz billentyuzetem miatt.
saunier duval renova star cirkom van.a futés bekapcsolja,de ha melegvizet szeretnék nem jon szinte semmi.nem is kapcsol be csak ha felrakom a futést akkor ad cseppekben meleg vizet.2*savaztam.eloszor vizkooldo és viz keveréssel.másodszor 20 százalékos sosav és viz keverésével.még mindig semmi.szép telet. varga béla szigethalom
elfelejtettem irni:a savazások utan sem jott melegviz csak cseppekben.
rosszul savaztam?vagy máshol is lehet a hiba?/az első savazás kozben még jott a hab,a másodiknál semmi--kb 1honap telt el a 2 savazás kozott-/
Valószínűleg rosszul savaztad.
Mivel a "kazánod" bitermikus kialakítású, un. cső a csőben, rendesen el tud tömődni. Savazó szivattyúval kellene megpróbálnod, de nem sósavval, mert károsodik a belseje!
Segítséget szeretnék kérni! Nem vagyok szőke, de nő vagyok (ezért kicsit körbeírom a problémát), és már elegem van a kazánból. Annak idején (8 éve) jól rá sóztak a férjemre egy renova star C24E kazánt. A fűtés úgy lett megcsinálva, hogy a hidegburkolatos helyeken padlófűtés, a 3 szobában radiátor. Egy körön. Ősszel sikerült megfűzni a férjemet, mivel állandóan fáztam a hálószobában (nem az ő hibájából , mielőtt lecsapnátok a labdát), közben meg meg lehetett sülni a nappaliban, hogy tetessük 2 körösre. Eljött egy gázszerelő, megcsinálta, mostmár elvileg külön lehet szabályozni a két területet, a szobákhoz hozott egy rádióvezérlésű termosztátot. A kedves férjem, akinek hozzám hasonlóan lövése sincs a kazánok működéséről, megmagyarázta, hogy így is az van, hogy egyidejűleg nem fűti a rendszer mind a kettőt, hiába tűnik úgy, hogy a motor meg a szivattyú egyszerre dolgozik mindkét szálon, mert csak 40 fokos vizet enged a padlófűtéses rendszerbe. Azt értem, hogy oda nem enged többet, de az lett volna a lényeg, hogy ha mindenhol hideg van (ld. áramszünet 2napig az ítéletidő miatt), akkor utána egyszerre fűtsön ezerrel. Végül is, nekem ez a része mindegy, DE! Elég beteg volt a hőkicserélőnk, aztán megadta magát egy hónapja. Csere. Kicseréltettük. Morfondíroztunk, hogy cseréljük-e le a kazánt, mert egy épületgépésszel megnézettük, ő azt mondta, hogy jó lenne két tartályos kazán. Csak nekünk erre nem nagyon van keretünk. Persze érdekelne a véleményetek, hogy milyen megoldást, esetleg milyen kazánt javasoltok. Viszont van egy új probléma, amitől viszont már égnek áll a hajam, a kazán nyomása rendszeresen leáll annyira, hogy kikapcsoljon. Ha feltöltöm 1.- 1.5-re, akkor beindul a fűtés, rá fél órára már a maximum nyomásnál villog ezerrel, csöpög a víz, ha nem engedem le (mondjuk mert éjszaka nem járok ki óránként), akkor magától egy idő után visszaesik annyira, hogy megint elszáll a nyomás és nincs fűtés. Ez ha éppen felébredek, akkor megoldódik, na de a 2 hónapos kisgyerekemhez nem kell annyiszor felkelni szoptatni, mint amennyi törődést a kazán igényel. A szerelőnk egy hete ígéri, hogy jön, eddig a kazánjavítás, meg a két fűtési kör 190.000-be van. Ma mint fog mondani a szerelő? Ugrott a tágulási tartály? Még 50.000? Szerintetek mivel van a gond? Csak úgy, hogy én is értsem, OK? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget. Ja, és ugye nem fogunk felrobbanni?????
ÜDv. Arianne
Üdv! A tágulási tartályod tele van vízzel, és a melegedő víz a fűtési körben tágul. Nem tud hova, ezért a biztonsági szelep lecsepegteti a plusz nyomást. Ha már elég meleg van és nem kéri a fűtést a szobai termosztát , a víz elkezd hűlni azaz a térfogata csökken. A nyomás esés drasztikus. 0.8 bar alatt a készüléked letilt. Megint feltöltöd , indul a készülék , és kezdődik elölről minden. A szerelő, mondhatja a tágulási tartály cserét is, de javaslom , csak engedd le a nyomást 0.0 bar ig , A készülék mögött találhatod a tágulási tartályt , egy autós szelepet találsz rajta. Felkell fújni a ballont benne. Itt bővebben http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1376004.html#1376004
Köszönöm a linket, meg a segítséget, a múltkor a szerelő is pumpált bele, addig jó volt, amíg itt volt, de másnap már kezdődtek a gondok, először csak naponta volt ez az ingadozás, most meg már óránként, félóránként. Elképzelhető, hogy a ballonnal van valami, és bizonyos időközönként ezt végrehajtjuk és rendben lesz minden? Azt már nem is említem, hogy olyan a hangja, mint egy űrjahónak...
Még hozzá tartozik, hogy eddig tiszta víz jött le teljesen, most meg koszos.
Szia.A mi kazánunk is 8 éves ugyan nem olyan mint a tiéd,de nekük is hasonló gondunk volt.
Sajnos a tágulási tartály lesz a hunyó.Nekünk már a szelepen csöpögöt a víz a tartályból mikor tölteni akartuk.
A töltésnél még nem csepeg, csak nem tudom, hogy pl. az befolyással lehetett-e a kazán egyre rosszabb állapotára, hogy a két napos áramszünetkor előtte olyan áramingadozások voltak, hogy volt hogy másodpercek töredék alatt ki-be kapcsolt minden, az elektronikus gyújtáskapcsoló (én így hívom, mert nem tudom mi a neve) is próbálkozott, de mire begyújtotta volna a lángot, addigra nem volt elég áram. Bár gondolom, hogy egy - a fizika törvényeinek engedelmeskedő - mechanikus dolog, mint a tágulási tartály, nem zavarodik meg az áramszünettől. Megpróbáljuk délután pumpálni, én nem kezdek neki, de a drágám már látott ilyet , hátha sikerül. Kérdés: ha nem cseréljük ki a tágulási tartályt, mi lehet az ilyen működés következménye? Egyszercsak megáll, mondjuk húsvét hétfőn éjjel kettőkor a kazán, vagy esetleg tényleg felrobban a nyomástól....?
Sajnos akkor lehet ,hogy cserélni kell, a tág tartályt . Az használt szerintem 10ezer kb. Ha a kiszállás szerelésért elkért 15ezret akkor 25 –ből megvagy . Vagy a tágulási szelepe leengedi a levegőt. Érdemes lenne megnézni, mielőtt lecserélik. Sokszor a szelep nem jó. Ha Pest közelében vagy tudok becsületes szerelőt .
Na, az már biztató, ha esetleg használtan lehet venni, a neten az új árakat nézegettem, hát attól dobtam egy hátast. Reménykedek, hogy a tágulási szelep lesz a hunyó, ahogy írtad. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Egyébként Szabolcsban vagyok, a szerelőmet jónak vélem, és korrektnek, legalábbis segítőkész, és a kétkörös vezérlést, meg a hőkicserélő cseréjét ő csinálta. Én nem értek hozzá, ő amit mond, kénytelen vagyok elfogadni. De így legalább mostmár tudom, hogy mire lehet gondolni, meg tudok kérdezni. Még egyszer nagyon köszi
hello Hunok,
megosztok veletek egy hibát és annak megoldását ami egy Vaillant vuw int 180/1 XE, THERMOTOP kombi gáz kazánnal történt: 1 Hibajelenség: kézmosó csapból nem mindig jön meleg víz. 2 Hiba oka: kontakthibás mikrokapcsoló: kép: http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8593966249/in/photostream kép2 : http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8595066694/in/photostream 3. Megoldás: Kösd ki a 230Voltos hálózati feszültséget. + szedd ki a kapcsolót +mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant. http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8593966277/in/photostream/ +ha nem akkor félig szakítsd le a zöld porvédőt majd csöppents be alkoholt vagy denaturált szeszt. +megint mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant. + fejjel lefele órákra tedd meleg helyre hogy ki tudjon száradni + mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant. + rakd vissza a kapcsolót, kösd vissza a 230Voltos hálózati feszültséget. +++ ! ! ! nagyon figyelj hogy ne kapcsoljon be a gázégő amikor nincs megnyomva a kapcsoló!!! ha begyullad a gáz akkor a kapcsoló nedves lehet belül. szárítsd tovább (( vagy vegyél egy újat 5600Ft+ÁFA áron a Bp1116 Hunyadi János út 1.alatt. )) sok sikert, AtosMaximus (at) gmail com * Képek A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
Kedves Arianne!
Ilyenkor mondja az ember, hát a tervező hol volt? Szakszerű tervezéssel megoldható lett volna tisztességesen. Tegyél fel képet a kazán alatti fűtéscsövek kialakításáról.
Azért ez a kapcsoló már kapcsolt pár tízezret!
Köszönjük a negosztást, a javítással ügyes vagy! De ott törpe feszültség van (24V). A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
A Renova Starban csak egy 7 literes tágulási tartály van. Plusz kellene még egyet beépíteni, mert kicsi a rendszeredhez! Ellenőrizni kellene a tartály nyomását, a fűtésrendszer nyomásának leengedése után. Esetleg nem lyukas-e, vagy a szelep nem enged!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
udv.bocs hogy ujra irok.a renova star saunier duval savazással kapcsolatban.egy ismeros valami membrán beakadásrol vagy rosszul zárásrol beszélt nekem.van ilyen?hol találom?lehet,hogy ott a hiba?koszonom.
elozo hsz eim:kedd 13.59 és 14.40.
A SD Renovában csak egy membrán van, mégpedig a tágulási tartályban.
A hőcserélője bitermikus. Nem a magyar piacra való, mivel mo.-on 22 nk (német keménységi fok).
SOS !
Kérem a segítségeteket. Javított már valaki Radi TX 23 MFFI kazánt? Utána néztem ez teljesen megegyezik az Ariston 23 MFFI-vel. Ugyan az a cég gyártja (MTS Group). A hiba: Elindul a kazán és amikor eléri a kb 55-60 fokos hőmérsékletet kikapcsol, majd 2-3 mp után bekapcsol. Megy kb 8-10 mp-ig aztán megint kikapcsol. Ez így megy amíg le nem szabályzom a fűtővíz hőmérsékletét alacsonyabbra. Két szerelő edzett már rajta (kitisztították akkor egy napig valamivel jobb volt, de utána ismét elkezdte. Arra gyanakszom, hogy van egy fűtővíz hőmérséklet érzékelője és ha eléri a hőfokot akkor jelet ad egy mágnesszelepnek ami lekapcsolja a gázt. Ennek az utóbbi időben elég nagy hangja van (búg) Lehet, hogy elgyengült talán? A fűtővizet nem is tudom 60 foknál magasabbra emelni. Köszönöm a segítséget előre is.
Segítségeteket kérem Renova star f 24 bt kazánunk havonta el kezd dübörgő kopogtató hangot adni.Férjem légteleníti, majd újra indítja.Sajnos a hiba egyre sűrűbben jelentkezik, ami miatt hívtam a szervízet,aki 55000 vagy 88000 ft -os alkatrész cserével ijesztett el.Azt mondta hogy ezeket az alkatrészeket nem lehet savazni,csak cserélni. Lemondtam a szerelést,mert nincs ennyi pénzem.
Mi a véleményetek?Lehet e savazni a bitermikus hőcserélőt,és ha igen tényleg ez a probléma? Víz sehol nem folyik a rendszerből.
sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni nekünk egy westen quasar D 24 fi kombi kazánunk van, kb. fél éves de a hibákat ez elejétől fogva csinálja
1. hiba ha normálisan van összerakva nem gyűjt be E03 hiba füst termosztát/füst presszosztát hiba ezért a gázkészülék beüzemelő kifeszegette a tetején lévő tömítéses zárókupakot és a belső előlap alá rakott két csavart , hogy kapjon levegőt,(tudtommal ez a készülék zárt rendszerű így nem a fürdőszobából kéne, hogy kapja a levegőt amivel elindul ezért van a turbó ventilátor ami megy is) így elindult de pár napja így is hibát ír levettem a külső borítást így elindul de fürdés közben 3-4szer elmegy a meleg víz E03 várunk egy fél percet és elindul 2. hiba digitális panel van a készülékben hiába adok a HMV-re akkor is egy adott fokon szolgáltatja a meleg vizet, ha 35 ami a minimum akkor is 34 fok, ha 55 ami a max. akkor is 34fok ezek miért vannak?
Szerintem két külön gondod is van neked!
Az egyik az E03. Meg kell vizsgálni, hogy a turbócső teljes hossza, korrigálva a beépített könyökök módosító tényezőivel, milyen hosszúságot adnak ki. Ezt felül kell vizsgálni a gépkönyv adataival, átmérő, hossz, fojtótárcsák..... Persze, a levegőpresszosztát is lehet hibás, akkor azt cserélni kell. Vagy a venturi.......de mindezt látni kéne! No, most látom, hogy te is két pontba szedted a hibákat! Tehát, a második hibát, a vízhőfokkal kapcsolatosat, okozhatja a készülék belső hibája, amire a gyártó javítókittet adott ki. Természetesen garanciális javításra akkor vagy jogosult, ha szerződött szerviz üzemelte be a készüléket, mint ahogy a gáztörvény azt előírja. Ha teszel fel egy képet a gázszelepről, akkor látni fogom, melyik szériáról van szó. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
mellékelve tettem fel képet a gázszelepről
az 1. problémához még annyit, hogy a turbócső max méretet 4m a kézikönyvében nincs semmilyen könyök egyenesen megy ki a tetőn keresztül 2,8m így az szerintem belefér
Segítséget szeretnék kapni. Vaillant Thermotop PRO fali gázkészülék VU/VUW HU 240-3 FÜTÉS KÖZBEN LEÁLL, ÉSVILLOG A 4-ES LED.TÖBB PÓBÁLKOZÁS UTÁN BEINDUL. HOGYAN LEHET A HIBÁT MEGSZÜNTETNI? KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A SEGÍTSÉGETEKET.
A gázszelep már a "jószelepes" szériából való, talán nem ő a bűnös.
Két dolgot lehetne megvizsgálni. A HMV NTC-t - a gázszelep mellett balra, kék vezeték- hátha rossz. Kis erőszakkal megcserélhető egy próba erejéig a fűtési érzékelővel... A másik, ami lemérendő, a kazánon átfolyó percenkénti vízmennyiség. Sok esetben csodát várnak ettől az egyszerű, olcsó, sovány kis kazántól! Jó égőnyomás esetén percenkénti tíz literes vízátfolyásnál a készülék a bejövő vízhőfokon 35 fokot képes emelni. Ez nem sok! Egy jó keresztmetszetű, új , nem vízköves csőrendszeren simán átfolyik 14-15 liter víz percenként! Ezt nem tudja a 24 kW felmelegíteni. A turbócsőben ellenőrizendő, milyen folytótárcsák vannak bent. Ha bentmaradt valamelyik, én azt kiszedném. A másik a venturicső. Láttam már olyant, hogy az első begyújtásnál deformálódott. Akkor csere. És persze a presszosztát is lehet hibás!
Több esélyes:
1. kazán hőcserélő szennyezettsége, 2.a deflektor bal oldalán lévő érzékelők hibája,
Sajnos, ahogy írod ez bitermikus hőcserélővel rendelkezik.
A hangos zaj a hőcserélő fűtőköri oldalán lerakódott vasiszap miatt van. Lehet savazni, de nem sósavval.
Sziasztok, kellemes ünnepeket!
Van egy Baxi HT330-as kazánom. Fűtésre kapcsolva 164-es hibával leáll, ami elvileg áramlási hibát jelent. Van benne egy 60 literes víztartály. Ha meleg víz felfűtésre kapcsolok akkor az mindig gond nélkül elindul. Most úgy fűtök, hogy a háromutas szelepet kézzel átállítom, hogy a fűtési körben keringessen és meleg víz felfűtést indítok. SIEMENS LMU34-es elektronika van benne. Sajnos nem találtam hozzá leírást vagy folyamat diagramot, hogy mi a különbség a meleg víz előállítás és a fűtés között. A szivattyú és az áramlás kapcsoló jól működik mert akkor a meleg víznél is jelentkezne a hiba. Van valami ötletetek? A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Köszönöm a segítséged! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |