Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Nagyon ász! Ha tudnék égetni összedobnék egyet.
Hali
hát akkor beszerzek , valami megfelelőbbet oda A borda az ez a borda Bővebben: Link 50 es szélességgel.
Ja igen ezt elfelejtettem: Az oldalamon, jobb oldalt lehet szavazni hogy venne-e valaki beégetett PIC-et. Ez azért kell hogy felmérjem, érdemes-e beruháznom egy ilyenre.
hjajj bocs , csak most veszem eszre , a tipusat meg mindig kihagytam :S Szoval az SK08 as az a tablazatban .
Sziasztok!
Ebben a verzióban 26VAC van írva a bemenethez. Nekem olyan gondom van, hogy 28 Vos trafóm van csak. Rá lehet-e kötni ezt? Kell-e valamit cserélni? Kössz: uli
Hali
A C1 elko nagyon hataron van. Oda esetleg egy 50 voltos peldany be kellene tenni. Termeszetesen a 3055 kicsit jobban fog futeni nagyobb terhelesen. Udv Vili
Szia!
Köszi a gyors választ. Lényegében akkor az ICnek nem lesz baja ugye? Kösz: Uli
Hello!
Az SK08-as, a grafikon szerint 50mm hossznál, kb. 2,2K/W hőleadásra képes. Ha a környezeti hőmérséklet 30°C és a bordát 70°C-ra engedjük felmelegedni, akkor 40°C a különbség. Ezt elosztva a 2,2K/W értékkel, 18W-ot kapunk eredményül... (kényszerhűtéssel, meg fogalmam sincs) üdv! proli007
Engem is érdekelne, hogy van-e valakinek számítási módszere ventilátoros hűtéshez.
Hogy kell számolni a ventilátor esetén?
Hello!
Ez nem túl egyszerű hőtechnikai kérdés, mert áramlástechnika is van benne számtalan kialakítástól függő bizonytalansági paraméterrel. És én nem vagyok áramlástechnikai szakmérnök (sem). Ezért csak idézni tudom, amit Gábornak írtam privátban.: "A ventilátort nem lehet megmondani, mert az áramlástól fog függeni a dolog. Tehát ezt csak úgy tudod meg, ha megméred. Rá adsz a tranyóra pld. 10W-ot. Ha beáll a borda hőfoka, megméred, és elindítod a ventit (de bedobozolva a helyén, ahogy majd lesz, vagy legalább kartonpapírral imitálva.) Megméred mennyit hűlt a borda, és lehet számolni az új bordateljesítményt, mennyit fog bírni a tranyó. " üdv! proli007
Tényleg. Ez egy jó technika. Könnyen kivitelezhető is az esetemben, mert ugye a tápon akármilyen terhelést be tudok állítani. Csak monjdjuk a tranyó körül kell mérnem, és nem a táp kimenetén.
Sziasztok!
Megépítettem Attila86 labortápját saját NYÁK tervvel, a táp rész jól működik, de a panelmérővel van egy kis problémám. kb. 20-30 V között pontosan mér, 20tól 0 felé viszont kb. 10-150%-os hibával. Mi lehet az oka?
Sziasztok!
Megépítettem az Alkotó féle 2.7.1 verzióju tápegységet, csak újra kellett rajzolnom mert az a panel nem fért a dobozomba. Az a gond, hogy max feszültséget ad le és nem lehet szabályozni. Az lenne a nagy kérésem, hogy ha felteszem mindkét verziót valaki összenézné, hogy mit ronthattam el? Több szem többet lát, azthiszem már túl fáradt vagyok. Előre is köszi.
D7 fordítva van!
De 2 db végtranyó nagyon karcsú lesz !! És R6 nálam 10k
Örök hálám . Kössz.
A végtranyók 2SC2922, csatoltam adatlapot, ajánlom mindenkinek, nagyon jó tuljdonságai vannak(legalábbis adatlapon) és olcsobb mint a BU széria. A trafóm meg csak 2.5 ampert tud, ugyhogy remélem elbírja a kettő.
R6 az én rajzomon 10k.
Elkeverted a GND-t teljesen. A nálam Rx-el jelölt ellenállás kulcsfontosságú. Ezt nálad egyáltalán nem látom. Így nincs szabályozás. A negatív kimenet NINCS összekötve a greatz negatív lábával.
Bizony, a figyelő ellenállás az hiányzik ! A negatív kimenet szerintem össze van kötve a diódahíddal, csak nincs a képen diódahíd
Igen, félreérthetően írtam. Nem szabad, hogy össze legyenek kötve. Kell oda az a bizonyos ellenállás, mert az azon eső feszültség "vezérli" a szabályozást.
csináltam Öcsémnek egy egyszerű 0-30V/2A-es labortápot mert gyorsan kellett és még a dobozt is gyorsan kellett csinálni. A kép elég rossz minőségű sajnos.
És hol kapsz ilyen tranyót, meg mennyiért?
(bár a maradékfeszültsége magasabb, mint a 2N3055-nek)
Csinálj normális képe(ke)t, és tedd fel a helyére:ki mit épített
Az Rx-nek azt hittem , hogy sönt az ampermérőnek azért hagytam ki (nagyon nem értem a kapcsolást ezért is másoltam le)
Annyiban igazad van, hogy ha már ott van, akkor söntnek is ezt használtam, de az egy nagyon fontos áramköri elem.
Illetve van pár GND pont ami ennek az ellenállásnak a kimenetei oldalához kötődik, nem pedig a bemeneti oldalához.
Erdélyben lakom, román oldalakról rendelek , de 250 forint körül van átszámolva.
A GND-ket átvizsgálom, nagyon köszönöm a segítségeket, majd tájékoztatlak a fejleményekről.
Ha elindul a cucc felteszem a panelterveket is, hátha valakinek hasznára lesz.
Sziasztok. Tudom hogy nem ez a topic a megfelelő de a másikhoz 2008 óta senki nem írt. Szóval a kérdésem az lenne hogy ezt a tápot esetleg nem építette e meg valaki? Vagy egyáltalán mi a véleményetek róla? A cél az lenne hogy erősítőt(ket) az első tesztig meg hajtson. Ha esetleg lenne ötletetek hogy milyen trafó kellene hozzá és megosztanátok velem megköszönném.
Elhiszem de nem én rajzoltam.Csak most akadtam rá egy egész jó oldalra onnan van.De ezen kívül? Márhogy vélemény.
Jááá. Hát ezeket a tranyókat honnan lehet beszerezni? Lehet hogy nemis annyira jó ötlet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |