Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   187 / 281
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Sok mérés után kiderült, hogy megszakadt az alaplapon lévő egyik LVDS vonal. Egy vezetékkel áthidaltam, a hiba el is tűnt de a kép még mindig nem lett tökéletes. További mérés után még egy szakadt LVDS vonalat találtam, azt is áthidaltam, de ez a hiba sajnos már nem tűnt el. További szakadást nem találtam, így már fogalmam sincs hol keressem a hibát.
(#) gyula166 hozzászólása Márc 3, 2015 /

Sziasztok! Van nekem egy Fujitsu Siemens Amilo pa2510 laptopom, egyszer csak gondolt egyet, és azóta nem ad képet, háttérvilágítás sincs, külső minitorra sem ad képet. Megmelegítettem a bga-t hajszárítóval, és hopp, életre kelt, jó volt az első kikapcsolásig most megint nem jó, van valami bevállt módszer vagy ötlet? A bga nem megy tönkre a melegtől? Gondoltam rá hogy megmelegítem hőlégfúvóval úgy 350 fokra...
(#) Bakman válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 3, 2015 / 1

Ez ettől kicsit keményebb dió. Drága műszerek kellenek ahhoz, hogy üzembiztosan vissza/újra lehessen forrasztani egy ilyen IC-t. Inkább keress egy ilyenre is szakosodott szervízt. A hőlégfúvóval garantáltan tönkreteszed az alaplapot, vagy csak rontasz a helyzeten szerencsés esetben. A kitámasztásos javítás is csak ront a későbbi javíthatósági esélyeken, már ha erre is gondolnál.
(#) sny válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 3, 2015 / 1

Szia! Kevés lesz a hőlégfúvó, precíz alámelegítés kell. Van itt jópár szakember, akinek megvan hozzá a felszerelése.
(#) gyula166 hozzászólása Márc 3, 2015 /

hiába nyomkodom, akkor sem jó, csak melegen indult... hát, akkor ez kuka, nem érdemes költeni rá, max ha találok egy ugyan ilyen laptopot törött kijelzővel
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Az ujraforrasztas amugy sem megoldas. Kellene ra egy uj chip. De az meg a nem eri meg az arat ennel a gepnel mar az tuti.
(#) nlorant válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Én nem egy alaplapot javítottam már meg hőlégfúvóval de nagy gyakorlat kell hozzá ha nincs nagy gyakorlatod akkor ne kísérletezz mert hatalmas károkat okozhatsz! Régen számítógép szervizt üzemeltettem és sajnos találkoztam olyan példával amikor valaki szakszerűtlenül javította meg az alaplapot és még a RAM foglalata is elolvadt a fele ellenállás le volt olvadva a lapról és egy helyen szénné volt égve a lap! Ezt egy szoba festő házilagos (hőlégfúvós) javítása okozta!
(#) gyula166 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Fújtam rá kb fél percig 380 fokos levegőt, és jó lett Igaz a wifi az nem működik, még a led sem világít hogy be van kapcsolva, de az nem baj, van usb-s wifim. Amúgy a bga-n nem kéne lennie hűtésnek? Ezen nincs, és nem nagyon tudom rajta tartani az ujjam...
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

380 fok fel percig az nem eredmenyez az alkatresz belso feluleten 200 fokot sem 3mp-ig. Ha valamivel tobb eletet ki akarsz csikarni a gepbol akkor kell neki rendesen meleg De ismetlem ez nem javitas csak idohuzas. De privatban tobb mint a semmi. A WiFi az viszont gyanus, hogy nem ezert nem megy.
(#) gyula166 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

És ma megint nem jó.. amig ki nem kapcsoltam jó volt, ati drivert telepítettem, kért egy újraindítást, és kép sehol. Megint hajszárítós melegítés ( hőlégfúvó melóhelyen van), és van kép újra, és a wifi is jó Azóta nem kapcsoltam ki, nem is fogom
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Mondtam, hogy nagyjabol erre kell szamitani
(#) gyula166 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Ezek szerint Te már valamit azért kezdesz sejteni Mit ajánlanál? Jól megmelegítem az sem ér semmit? Ati chipset, tehát forrófejű.... Nekem az a gyanús hogy ha melegen elindul akkor addig meg amig ki nem kapcsolom, de start-kikapcsolás-újraindítás esetén is megmekkenik.... pedig elötte órákig megy...
(#) sny válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Szerezz bele egy alaplapot ebayról, ugyanannyi, mint a bga csere.
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Az a chip a halalan van. A melegitgetes visszahozza rovid idore. A jo alapos atmelegites visszahozza kicsit hosszabb idore. De az egyetlen megoldas a csere. Nem reflow, nem reball baromsag hanem csere. A gazdasagi resze nyilvan mar mas kerdes.
(#) gyula166 válasza sny hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Attól tartok az új lap is így járna, szériahiba, tele van a olx meg a vatera ugyan ilyen laptoppal, ugyan ezzel a hibával. Talán inteles verzióban életképes, most is megy még, megy amíg megy, utánna bontásra van ítélve. Ilyen hibával mondjuk még nem találkoztam, hogy amíg ki nem kapcsolom addig jó, a bios elemnek lehet hozzá köze? Még 2V sincs benne.
(#) sny válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Az elemet mindenképpen cserélni kellene, de a kettő egymástól független.
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Az elem az kuka. A BIOS-EC paros siman hibazik rossz elemmel bizonyos lapoknal. Ez eszembe sem jutott mert amolyan rutin fogas az elemcsere nalam 3V alatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
(#) gyula166 válasza tomipap hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Nálam is, csak èpp kifogytam belőle. Azóta viszont megy a gép, most meg már nem merem kipróbálni, hátha megint nem indul el, de ha az elem is közrejátszik akkor melegítve sem indulna el, szóval tuti a chip halt meg sajna.
(#) tomipap válasza gyula166 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Az elem akkor is fontos. De amugy a meleg hatasara megemelkedhet a cella feszultsege is. Bar ez esetben nem hinnem, hogy ez kozrejatszik.
(#) mafalda hozzászólása Márc 10, 2015 /

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni ,mi lehet a baja a laptopomnak.Bekapcsolom ,elindul,de nem tölti be a windowst,van kép biosba is betudnék lépni,de egyszerüen a windowst nem tölti be.(másik vinyóval sem)

Coreduo m2mx300 amd athlon,500gb vinyó ,4gb ram

Köszönöm előre is
(#) erinor hozzászólása Márc 11, 2015 /

Sziasztok tudnátok segíteni Sony vaio laptopom toltője kattog halkan a gép nem kapcsol be ha kihúzom a gépből akkor is kattog ha a.konnektorbol húzom ki akkor be fejezi egyébként nincs aksi a gépben szóval nem tudom hogy nélküle működik e de tegnap még jó volt ma már nem kapcsolt be aztán egyszer be kapcsolt de azóta nem
(#) zolika60 válasza erinor hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Gondolom a tápban száradtak ki az elkók. Szétszedni sajnos csak roncsolással tudod.
(#) tomipap válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Altalaban nagyon jol bonthatok nyom nelkul egy kalapaccsal es egy kessel.
(#) erinor hozzászólása Márc 11, 2015 /

Köszi akkor nem zárlat vagy ilyesmi?
(#) zolika60 válasza erinor hozzászólására (») Márc 11, 2015 /

Dehogynem, csak a kiszáradt kondiban. Persze ez csak 99%, hagyjunk 1%-ot az ördögnek. Ahogy tomipap írta szétvágod és válogatás nélkül kicserélgeted benne a elektrolit kondikat. Ha van egy kis szerencséd, megjavul.
(#) dave500 hozzászólása Márc 12, 2015 /

Sziasztok!
Van nekem egy Fujitsu Siemens Amilo Pro V2085-os tipusú laptopom, ami kijelzőtörött.
Sikerült kijelzőt találnom, csak épp másmilyen kicsit.
Az eredeti ilyen a csere pedig ilyen.
Van rá bármi esély, hogy működésre bírjam?
Előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza dave500 hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Szerintem NAGYON masmilyen.
Forditva talan meg menne, de az uj kijelzod kisebb, erre rabeszelni a videochipet nem lehetetlen, de nagyon bonyolult, BIOS-od sem lesz, hacsak at nem irod.
A meghajtas viszont kompatibilis, tehat elvileg valamit fogsz latni a kepen, megpedig (mivel az uj rovidebb es alacsonyabb) egy ferden futo villogast valami makszemekkel koritve.
(#) dave500 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 13, 2015 /

Köszi, akkor nem szenvedek vele!
(#) moltam hozzászólása Márc 15, 2015 /

Helosztok.
Asus eepc 1101 meg lett locsolva teával. Tulaj elmondása szerint még működött utána. Aztán elment a kép, csak fehérség, háttérfény. Denszesszel átpucoltam az egészet, beleértve az lcd meghajtó panelt az lcd modul hátán. Alapos szárítás és próba után kijött a meghajtó ic ből a füst, és sárgán izzik az ic. Gyorsan kikapcsoltam, vga ról van kép, amúgy bootol, működik. Létezik hogy a beázás okozta ezt? Én b...m el valamit? Pedig rendesen kiszárítottam, nem dugtam félre semmilyen csatlakozót. Nem értem. Ha lenne új kijelző, kivégezhetné azt is az alaplap?
(#) Chipmunk1960 válasza moltam hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Szia, Ez egyáltalán nem a Te hibád, nyugodj meg! Az, hogy megitatta teával, Whiskyvel, pezsgővel, kinn felejtette az esőben...... és csak később jelentkezett a hiba, addigra folyt be a nedvesség a nem oda illő helyre. Ha akkor rögtön kikapcsolja, akksi, tápkábel kihúz, talán lett volna esély a szárítás után, de így ???
Következő: »»   187 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem