Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő

Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   111 / 188
(#) (Felhasználó 5823) válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Üdv!

Egy PIC ha elmész a ChipCad-be akkor 590Ft és már csak fel kell progizni, vagy tőlem bármikor tudsz rendelni! Nem egy nagy kaland! Egy gyári műszernél ez a műszer végét jelenti! Itt meg minimális költséggel javítható! Ha használod a feltétet akkor az esélye nullára csökken! Ez ne bátortalanítson el, inkább az irányítson, hogy képes vagy-e megépíteni! Ha igen uccu neki és lesz egy profi műszered, csak egy profi szakember kell ezután hozzá, és olyan dolgokra is lehet használni, amin még én is meglepődtem!

Leiszt Jani
(#) szakipapa hozzászólása Szept 23, 2012 /

Köszönöm szépen a válaszokat belevágok megcsinálom énis.
(#) dB_Thunder válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Nekem már van LCM3-am, és legelejétől fogva tisztába voltam hogy kinyírja a töltött kondi, de mégis sikerült elkövetnem ezt a hibát. Azóta van a fiókban egy felprogramozott pót PIC
(#) szakipapa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

És ha a kondi megnyomja akkor a pic szál el mindig? te akondit hogy sütöd ki egy barátom e csavarhúzóval zárja össze az jó?
(#) dB_Thunder válasza szakipapa hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Pic-ben van egy komparátor az megy tönkre, azután az LCM3-ban használhatatlan lesz .
Csavarhúzó helyett jó egy tűreszelő is
(#) (Felhasználó 5823) válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Üdvözöllek!

Mint sokan mások, én is az LCM2-n szereztem tapasztalatokat, és így több év óta egyetlen egy 16F690-et sem löttem el! Pedig minden nap használom az LCM3-at! Én a hosszú csőrű fogóra esküszöm! Ja és nem egyszer nyomok rá!

Leiszt Jani
(#) IbranyiJanos hozzászólása Szept 26, 2012 /

Üdvözlet mindenkinek!

Szomorúan olvastam, hogy megszűnt az LCM3 árusítása kit-ben, pedig nekem most szükségem volna rá.
Nincs valaki el tudna adni nekem egy működő műszert?
Ha nincs, akkor viszont szükségem volna a nyákra és valójában az összes többi alkatrészre is, hogy akkor én rakjam össze. Ezeket árulja még a tisztelt Ihanzi úr?
(#) IbranyiJanos hozzászólása Szept 26, 2012 /

Annyit még hozzátennék, hogy a nem működő PC alaplapjaimban lévő kondikat tesztelnék, ezért előnyös lenne az InCircuit.

Budapesten személyes átvétel lenne a legjobb, de postai megoldás is érdekel. Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) szucsip válasza IbranyiJanos hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Szia!

Nézz szét az apróhírdetések között itt a HE-n, vagy aukciós weblapokon.
(#) IbranyiJanos válasza szucsip hozzászólására (») Szept 26, 2012 1 /

Á, az volt az első dolgom hogy itt végignéztem az apróhirdetéseket.

A víz-erán van pár, de ami nekem kell InCircuit-os az 14.000, ft. ..

Akkor inkább összerakok magamnak egyet, úgyhogy továbbra is alkatrészek kerestetnek!
(#) Hp41C válasza IbranyiJanos hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Szia!
16F690-I/P a ChipCad -tól, a 33nF az Elektro Kontha -tól, a 1000pF 1% az FDH -tól, a többi (még a doboz is) kapható a Lomex -nél.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
(#) szakipapa hozzászólása Szept 28, 2012 /

Üdv mindenkinek készülök az Lcm3 megépitésére, meg be spejzóltam hozzá stiró kondit is!
Még most fogom majd megrendelni a müszert..
J-és jelölésüek 1000pf Capacitás mérövel mértem őket és szinte mindeggyik 932pf a müszer szerint..Remélem jól mértem.. Olvasgattam,hogy C9-re kell kissebb értékü az nagyon fontos.
Kérdésem a fenti értékü kondi jó oda?
felteszem a képeket.

Köszönöm a segitséget !
(#) tvmano hozzászólása Szept 29, 2012 /

Üdv Mindenkinek! Némi segítséget szeretnék kérni az LCM3-al kapcsolatban. Megépítettem a készüléket immár másodjára, de a gondom ugyanaz mint az elsővel is volt sajnos. Kapacitást mondhatni pontosan mér, sima és elektrolit kondenzátort is, viszont az elkók esr értéke helyett egy ESR(?) található csupán, az induktivitás mérés is nagyon pontatlan. Többféle tekercsel és 33nF-el is próbáltam, de az eredmény ugyanaz. Panelszakadást kizártam, hisz már a második panelt készítettem hozzá, de az elsőt és ezt is átnéztem nagyítóval. Quarc, Pic, szintén csereberélve. Valaki tudna tippet adni merre induljak el? 1.20 soft van rajta. F0=188,2 Fcal= 6,688 A kondenzátor érték beáll 0pf -ra Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) p_istvan válasza tvmano hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Szervusz!
A kvarc melett a két 22pF-ra mi van írva, ha még van abból a fajtából mérd meg!
Egy éles kép is segíthetene a beültetési oldalról...
(#) szakipapa válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Üdv István segítséget szeretnék kérni fentebb is írtam de senki nem válaszolt rá pedig most szeretném összerakni. majd az LCM3-at. Az vólna a kérdésem volt ki javasolta,hogy a stirókat ellenkezőleg forrasszam be a relé felé nézzenek a jelölések lefele mind kettö! Vagyis földfelé..Nézegettem a panelokat a fórumon de a legtöbb stiró mind fölfelé van beültetve.
Én nem értek hozzá de ennek van valami elönye ?

Köszönöm előreis.

Zsolt

DSC00005.jpg

(#) _vl_ válasza szakipapa hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Idézet:
„J-és jelölésüek 1000pf Capacitás mérövel mértem őket és szinte mindeggyik 932pf a müszer szerint..
Kérdésem a fenti értékü kondi jó oda?”

A "J" jelölés 5%-os tűrésűt jelöl, viszont a 932pF még ebben sincs benne, gondolom a mérőműszered lehet az oka a további ~2% eltérésnek.

Viszont szerintem így ránézésre ezek nem polisztirol kondik - de más, tapasztaltabb fórumozók majd megmondják a tutit.
(#) p_istvan válasza szakipapa hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szervusz!
Elméletben kisebb a zavarérzékenysége ha a nullpotenciálra van kötve a jelölt külső része , de itt nincs különösebb jelentősége:
- A rezgőkör a szelektivitása miatt a zavarok nagy részét kisöntöli, ezért maga a konstrukció viszonylag érzéketlen a zavarokra.
- A Ccal (kalibráló kondi) csak nullázáskor kerül a nullpotenciálra, egyébként szabadon van, így a bekötés irányától nagyjából független a zavarjelek nagysága.
- A mérőkábelek nagyságrendileg sokkal több zavart szedhetnek fel.

Az előző képeden -így ránézésre- szerintem se polisztirol (styroflex) kondik vannak! Már a mérete is túl kicsi...
Viszont, ha a mostani kép a Te készülékedről készült, akkor az már bizalomgerjesztőbb, bár még ebben a kivitelben nem találkoztam vele.
István

A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) tvmano válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Üdv! Köszönöm szépen a választ! Sajnos fényképet nem tudok készíteni pillanatnyilag, de igyekszem azt is mellékelni. A kondira 22 van írva és kék szinű, de próbáltam készülékekből kibelezettekkel is és a barna tárcsával is. Most épp olyan van benne mint a "Szakipapa" fényképén és 22pf-es ez tuti. A kalibrációs frekvenciák akkor is úgy maradnak ha a 22pf nélkül próbálom. Sajnos nem értek a mikrovezérlők anatómiájához, tv szerelő vagyok. Gondolom az oszcillátor felelős az esr mérésért, és az induktivitás mérésért...Kapacitást szuperül mér így is(létezhet ez?). Még talán arra gondoltam, hogy sokat küzdöttem a "nem intelhex formátummal" mire be tudtam égetni a pic-et, mert mezei párhuzamos égetőm van azthiszem 7406-os bufferrel, és a watt féle szoftverrel használtam. Kérlek segíts pár tippel, melyik nyomvonalon induljak el a hibakeresésben. Az ellenálásokat és kondikat darabonként mértem beültetés előtt. Panelszakadás kizárt. Próbáltam billenőkapcsolóval majd jóminőségű rafi kapcsolókkal is behuzalozva. a relét a hq-ból a többit a Hestorból rendeltem. 1nF-ok voltak a fiókban BHG fólia 1%. Sajnos tanácstalan vagyok. Kétféle panellal is megépítettem ami itt publikálva volt, de mindkettővel ugyanaz a helyzet. ELőre is köszönöm a segítséget. Üdv

aki ezzel a paneletervvel szereli : http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1280506.html#1280506 Van egy hiba benne. Egy test átkötés kell a kijelzőhöz, mert nem kap testet a világítás és a kijelző egyik lába sem ami testre csatlakozna..
(#) szakipapa válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Hát azok az 1000pf-osok nem stiroflex vagy polisztirol kondik akkor átvertek vele rendesen
(#) szakipapa válasza szakipapa hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

István még azt szeretném kérdezni,hogy a kvarc mögé a 22pf kerámia kondi helyett belehet tenni ezt a tipusu 22pf-ost is? ez a kék tantál? Beteszem a képet.
Köszöszönöm a türelmed!

Zsolt.
(#) p_istvan válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Nagy tisztelettel ugyan, de ellent kell mondanom neked, azok valószínűleg és jobb esetben polipropilén kondik. (De az is lehet, hogy én tévedek.) A multiméteres fényképen látszik hogy egészen kicsi méretűek, pedig a polisztirolok általában -a rosszabb fajlagos kapacitás miatt- nagyobb méretűek. Van egy mérőhidam amiben 1 µF-ig vannak polisztirolok de azok már öklömnyiek!
Próbáltak "szaküzletben" nekem is elsózni 22 nF poliésztereket polisztirolnak, de mindjárt gyanús lett a mérete miatt, és mivel rajtuk volt a REMIX kódszáma, így a katalógus is engem igazolt.

Mellékeltem pár képet az igazi polisztirolokról!
(#) p_istvan válasza szakipapa hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Jó a kék is.
(#) abcdabcd válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Pedig amúgy a fotón ahogy látom a Farnell-nél kapható, "polisztirol kondik" vannak...
(#) p_istvan válasza tvmano hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Idézet:
„A kalibrációs frekvenciák akkor is úgy maradnak ha a 22pf nélkül próbálom.”
Valószínüleg nem rezeg a kvarc! Volt olyan probléma hogy gyártótól, illetve évjárattól függően a 220 jelenthet 22 pF-ot (újabban 22x10^0) és 220 pF-ot a régieken.
220 pF-al nem igen fog berezegni a kvarc, és akkor a PIC belső oszcillátora indul (volt ilyen visszajelzés) és elmennek az időzítések. A kapacitásmérésnek mindegy, mert a relatív frekvenciaváltozással számol.
Mérj feszültséget a kvarc mindkét lábán, 2,5 V-ot kellen mérned. Gondolom szkópod nincs?
A kvarc milyen értékű? (hátha...)
(#) p_istvan válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

A nyákon beültetve, vagy a korábbi hozászólásban lévőkre gondolsz?

Igen azokra!

Mégis, melyik azokra?

Bocs félreolvastam a hozzászólásodat, szóval a nyákon beültetettekre gondolok, amiken a kék csík van.

Így már rendben van, arra azt írtam:
Idézet:
„Viszont, ha a mostani kép a Te készülékedről készült, akkor az már bizalomgerjesztőbb, bár még ebben a kivitelben nem találkoztam vele.”

A korábbi képeken lévők gyanúsak.
(#) tvmano válasza p_istvan hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

A kvarc 20Mhz, és a Pic 2 lábra menő lába 2,3v-ot mutat, a 3-ra menő 2,12v-ot. Nem elképzelhető, hogy hozzánemértésemből kifolyólag elbaltáztam valamit programozáskor, esetleg a Pic pusztult bele valamibe?
Következő: »»   111 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem