Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LC mérő
 
Témaindító: jocoka, idő: Jan 22, 2007
Lapozás: OK   136 / 188
(#) szabi55 válasza p_istvan hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Induktivitas kalibralas utan pedig ujra kalibraltam az ESR eloszor nem volt osszereintve a csuszka s kalibraltam majd osszeeintve s ugy kalibraltam, most pedig kerdojel van amikor a merocsuszok uresen vannak, amikor pedig ossze erintem akkor -68 m w mint a kepen lathato . Koszi szepen fardsagotok !
Udv.: Szabi55
(#) vargaf válasza szabi55 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Szia!
A mérőelőtéted nem olyan kivitelezésű mint amit ez a műszer megkíván. Jobb minőségű kondenzátort és Shottky diódákat használj. A mérőzsinór vezetékeit a cikkben leírtaknak megfelelően készítsed el.
Üdv.: Feri
(#) szabi55 válasza vargaf hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Koszonom szepen faradsagod es turelmed meg jelentkezem !
(#) jano36 válasza szabi55 hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
A képek alapján a műszered hibátlanul működik. Mérj például ~100µF-os elkót és akkor, majd kiírja az ESR-t. Ha csak ellenállást akarsz mérni akkor egy 10 ohmnál kisebb ellenállást mérjél s mindjárt kiírja az ellenállás értékét. Egyelőre minden mérést előtét nélkül mérj. Az egy külön téma. Ha van lehetőséged a 1.22 verziót használd. Az 1.3 feletti verziók csak fazékmaghoz készültek.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) erdgab hozzászólása Feb 9, 2014 /
 
Üdvözletem Uraim!
p_istvan -tól kérdezném,mivel Ő az egyik megalkotója az LCM3 műszernek,hogy volna e mód ezzel a műszerrel megmérni egy ellenállás és kondenzátor soros kötésében az alkatrészek értékét és kiíratni a kijelzőre?Olyanra gondolok mint egy snubber,melyet egy ellenállás és kondenzátor sorosan kötve alkot.Láttam egy külhoni fórumon megoldást erre,de nem szeretnék másik műszert építeni csak ezért,gondolom,ha lehetséges is,akkor módosítani kell a mikrovezérlő programját.Bővebben: Link
(#) p_istvan válasza erdgab hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szervusz Gábor!
Erre most is lehetőség van, 0,5 µF feletti és 30 ohm alatti soros RC elem esetén az elkó mérés esetén. (az ESR jó közelítéssel meg fog egyezni a sorbakötött ellenállással)
A kérdés az, hogy milyen értéktartományban szeretnél mérni, de a mérési elvől adodóan sem az LCM3, sem amit belinkeltél, sokkal szélesebb értéktartomány komplex mérésére nem alkalmas. Arra más mérési módszerű készülékek alkalmasak például ez: Bővebben: Link vagy ugyaninnen az RLC-2 bár ehhez kicsit több elszántság kell. Vagy egy régi vágású mérőhidat is lehet venni jó áron valamelyik aukciós oldalon.
Az LCM3-ra nekem is lenne még ötletem..., de azt már befejezetnek nyílvánítottam.
Üdv. István
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2014
(#) erdgab válasza p_istvan hozzászólására (») Feb 9, 2014 /
 
Szervusz István!
Most kicsit szégyenlem magam,az elkó méréssel kapcsolatban rájöhettem volna.Igazából egy 33nF fénycső armaturából kibontott kondenzátor kötötte le az "agyam",emiatt siklottam félre.Nagyon köszönöm a válaszodat és a linket!
(#) dddemeter hozzászólása Feb 18, 2014 /
 
Sziasztok!Szeretném megépiteni az In Circuit elötétet az LCM 3 hoz, és a kondenzátor tipusát nem tudom eldönteni hogy milyen anyagu és feszültségtürésü legyen , muszáj WIMA gyártmány legyen vagy ez nem lényeges? a Képek alapján talán 250 volt feszültségü kellene ,de én csak 400 és 600 voltos MKS kondenzátorokat találtam a neten és nem szeretnék vaktában rendelni(olvasgatom a forumot de még nem jutottam olyan hozzászolásig ahol ezt taglalná valaki) elöre is köszi az utbaigazitást . üdv dddemeter!
(#) p_istvan válasza dddemeter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /
 
Szervusz!
Nem kritikus a típusa, a gyártója még kevésbé.
Üdv. István
(#) dddemeter hozzászólása Feb 19, 2014 /
 
Üdv István!Nagyon köszönöm a reagálást . 115 mv feszültséget mutat a müszer és , az ESR mérö kapcsokat rövidrezárva , az LC méröpontokon,oszciloszkoppal mérve is ugyanezeket az értékeket mértem. Szerinted ez elegendö e a normális müködéshez, mert a forumot olvasgatva azt látom hogy egyesek 2-300 mv feszültségekre "pályáznak " külömbözö tipusu és gyártmányu tekercsekkel .ez menyire szükségszerü ?Egy korábbi hozzászolásodban azt olvastam hogy az Uesr növelése a bizonytalanságokat is növeli már ami a kijelzést illeti,,,Üdv dddemeter!
(#) p_istvan válasza dddemeter hozzászólására (») Feb 19, 2014 /
 
Még éppen elegendő, valamit javítani lehet az induktivitás távolabbra helyezésével a kapcsolótól (ha az eredeti a nyák rajz) megdönteni, vagy a nyák túloldalára helyezni.
Fazékmagos induktivitással lehet 200-400 mV-ot elérni. Ezzel javulhat a kapactásmérés linearitása a megfelelő (1.35) hexszel. Az eser kijelzés kis értékeknél tapasztalt ingadozása sok mindentől függhet, valamennyi mindenképp lesz a mohm-os érzékenység és az egyszerű hardwer miatt.
(#) every hozzászólása Feb 22, 2014 /
 
Sziasztok
Az LCM3 legutolsó (legújabb) kapcs.rajzát (vagy ha van nyák tervét) és persze a legújabb .hex file-t felrakná valaki? Vagy hol találom, hogy ne kellene keresnem száz ezer hozzá szólásba. Előre is köszi!
(#) p_istvan válasza every hozzászólására (») Feb 22, 2014 /
 
(#) dddemeter válasza p_istvan hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Üdv István!Köszönöm szépen az infokat .Az eredeti v.2 panelt épitettem meg.Fazékvasmaghoz nem nagyon van lehetöségem hozzajutni .Jelenleg ezt a magot és a 135 hexet használom.mert szeretem látni azt a kis négyszög diagramot az ESR után .Még csak annyit kérdeznék hogy ha esetleg ehhez a tekercshez nem ez a hex valo akkor az milyen hibát eredményezhet a müködés szempontjából?Üdv dddemeter!

tekercs.jpg
    
(#) p_istvan válasza dddemeter hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Szervusz!
Leginkább a kapacitásmérés pontossága bánja, a mért kapacitás nagyságának függvényében növekvő az eltérés! Ez a fojtótekercs -és a többi hasonló is- frekvenciafüggő, és ezt kompenzálja a szofver. Az 1.35-ösben nincs kompenzáció -mert a fazékvasmagos induktivitás frekvenciafüggése elhanyagolható-, ezért abban volt még hely arra a kis veszteség jelzőre.
(#) dddemeter hozzászólása Feb 27, 2014 /
 
Szia István!Nagyon köszönöm az infokat ,ezek szerint akkor ehhez a tekercshez a 1.25 hex lenne inkább jobb ,legalábbis addig amig más tekercset találok (gondolom én).Nagyon köszönöm a magam és mások nevében is Nektek ezt a kis müszert , köszönjük hogy közkincsé tettétek.üdv Demeter!
(#) every hozzászólása Márc 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Tudja e valaki, hogy honnét tudnék szerezni:
C8 (1) 33nF, kis veszteségű lehetőleg stiroflex, esetleg poliprop. (jó MPK) kondenzátor
C9, C10 (2) 1nF, 1%, kis hőfokfüggő, lehetőleg stiroflex kondenzátor
és a: K1 (1) HE3621; SIL tokozású (egysoros) reed 5v - 500 Ωos reed relé
Köszi!
(#) kokike28 hozzászólása Márc 19, 2014 /
 
Sziasztok, olvasgattam ezt a topicot, és láttam az elején valahol egy hangkártyás RLC méröt, én is megszeretném épiteni de sajna a link ami a szoft részét tartalmazza már halott, az lenne a kérésem hogy ha valakinek megvan a szoftja hozzá az megosztaná velem?

Köszönöm elöre is.
(#) Hp41C válasza kokike28 hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Google segít, ha jól kérdezed: sound card lc meter: Bővebben: Link
(#) kokike28 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 19, 2014 /
 
Köszi szépen, még anyit kérdeznék hogy ez a szoft müködne ezzel ?Bővebben: Link vagy feltétlen muszáj az ott lévö kapcsolást használni ?

Köszi.
(#) hg0npj hozzászólása Ápr 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy az LCM3-hoz NYÁK-ot kitől lehet most beszerezni.

Köszi.

hg0npj
(#) CIROKL válasza hg0npj hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /
 
Üres nyákra gondoltál , azt tud szinte minden olyan ember csinálni aki jártas a nyák készitésben.
/Ha jól emlékszem van egy nekem legyártva fölösleg /
(#) kalmanszotyori hozzászólása Ápr 3, 2014 /
 
Helló mindenkinek,
Megépítettem a műszert, és az ESR +/- 10 -15 mOhm ot ingadozik. Hideg cinezés és kosz nincs a nyákon. A nyák újra lett tervezve - de lehet nem ügyeltem egy-egy vezeték hosszára/formájára. Van valakinek ötlete, hogy mire kéne kiemelten ügyeljek? Előre is köszönom a segítséget.
(#) mark.budai hozzászólása Ápr 13, 2014 /
 
Sziasztok! Nekem is a nyákkal vannak gondjaim. Hogy tudom kinyomtatni a tervet pontosan? Ha a PDF-et nyomtatom, elcsúszik az egész, kisebb lesz a rajzolat, de nem találom, hogy ne igazítsa a papírmérethez. Próbáltam a PNG képet Irfanview-ban átméretezni, így méretpontos lett, de a minőségéről inkább szót se ejtsünk, ha legyártanám így, a javításnál a fóliakapargatás közben leimádkoznám még az égieket is.. Mit csináljak? Ti hogy nyomtattátok ki?
(#) ppeti84 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
A nyomtató beállításaiban a nyomtatás előtt szedd ki az oldalhoz igazítás stb hülyeségeket.
Ha nem megy tudok nyákot csinálni neked is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) mark.budai válasza ppeti84 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Próbáltam, de egyszerűen nem találom. A nyákgyártással nincs gondom, köszönöm a felajánlásod, de ezt meg kell oldanom. Eddig általában saját terveket nyomtattam, azt is SL-ból, ott nincs gond ilyennel.
Szerk: Megvan! A Firefoxba beépülő Reader semmit nem ér, lementettem a PDF-et, és a gépen megnyitva, a nyomtatás előtt végre be lehet állítani mindent. Nem tudtam, hogy a böngészőbe beépülő ennyivel kevesebbet tud..
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) ppeti84 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Örülök hogy sikerült.
Az adobe reader ezek szerint lényeges, bár én mindig onnan nyomtattam.
(#) ha6zz hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Sziasztok!

Tervezem megépíteni ezt a műszert,de a nyák és a programozott pic
beszerzésében szeretnék segítséget kérni.Sajnos a kitt már nem elérhető.


Köszönöm: János
(#) ppeti84 válasza ha6zz hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Írtam privátot.
(#) kokike28 hozzászólása Ápr 17, 2014 /
 
Sziasztok, megépitettem szimulátorba ezt a kapcsolást, de valamiért nem müködik, a kijelzön nem látszik semmi. Van valakinel ötlete hogy mi lehet a hiba ?
Következő: »»   136 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem