Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Üdv! az ITT közölt LCM3 műszert valaki már megépítette? És ha igen mennyire megbízható?
Köszi!
Szia !
Ha végignézed az előző 159 oldalt szinte mindenki ezt építette meg.
Ó köszönöm!
Van egy másik is, én ezt is megépítettem korábban, nem tud ESR mérést csak LC és a méréshatára is kisebb de jobban kedvelem az RF mérésekhez.
És egy kérdés még:
EZ az LCD jó lesz hozzá? Vagy mindnek ugyan az a lábkiosztása? (LCD-t még sosem használtam! )
Az ESR funkció miatt építem meg legfőképpen.
Jó hozzá 2x16 soroshoz vannak a programok megírva, a lábak sorrendje változhat.
Meg kell nézni az adatlapját. HD4478 controller alapú kell legyen.
Akkor pont jó!
Köszi!
Még a karakter táblázat okozhat problémát. Milyen karakterkészlettel rendelkezik? Van-e benne mikro és nagy omega? Milyen kódokkal lehet ezeket kiírni?
Minden további nélkül...
Ha mégse jó, akkor viszont olvasd vissza a témát, lehetőleg kb keresd meg azt a helyet, ahonnan elkezdtek az lcm3-ról beszélgetni... ha jól emlékszem kb az 50. oldal környékétől? Ha viszont nem akarsz olyannal próbálkozni, ami másoknak se jött be, akkor esetleg a vásárlás előtt is olvass
Értem! Köszönöm a válaszod!
Majd úgy is el fog dőlni, hogy mennyire pontos, vagy, hogy rendesen működik-e... Ha nem, tudom mi lesz a baj! Amúgy hány W ellenállást tegyek bele? A 0,6W nem fér el. Esetleg 0,4W?
Szia!
Keress tovább, ezek nem felelnek meg!
A Májki panelján 0.6W-os ellenállások vannak. Ha azt csinálod, el kell férjen. MF0207 tipusú .
Viszont lehet megszámolni is felesleges, hogy hányszor lehet vajon leírva, hogy melyik az, amelyikkel a készítők is kipróbálták, meg sokan megépítették és azzal jó a műszer Ha valaki nem akarja elolvasni Kipróbálni viszont valószínűleg jók ezek is, aztán arra elég, hogy kiderüljön, hogy a nyákon nincs hiba, a PIC be van jól égetve majd csere bár a tekercs az jó is lehet, mondjuk itt a "legújabb időkben" amit valaki talált smd-s zárt vasmagot, arról ott jókat írtak, lehet tényleg olyat érdemesebb belerakni... vagy legalább kipróbálni lehet érdemes lehet...
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
Sziasztok
Vettem egy LC mérőt. Rárakok induktivitást és csak annyit ir ki hogy 0.2 Ohm. Mennyi az induktivitása azt nem. Mitől lehet ?
Huh ez jó drága!
Amiket linkeltem, azok egyébként a pontosságuk miatt nem jók?
És ha azokat raknám, akkor nagyon leromlana a pontossága a műszernek?
Az 1nF-nek ez van beépítve: Bővebben: Link . A 33nF 17Forintért a Hp41C által mutatott miért nem jó? Ez volt a Májki félében, a kép csak illusztráció, de ő itt vette. itt
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
Köszönöm a linket!
Csak az a 450 Ft ijesztett meg! de a másik jó!
Én is ott vettem amit Hp41C linkelt és ha elsőre nem is működött hibátlanul,de miután sikerült életre keltenem a pontosságával nem volt gond.
Nem véletlenül adták meg ezeket az értékeket a fejlesztők,és nem véletlenül hívták fel az utánépítők figyelmét ezekre a kritikus alkatrészekre. Én úgy gondolom ha ennyit nem tudsz rááldozni 2db kondira és cserébe lesz egy tuti műszered akkor kár is nekifogni az egésznek.
Sziasztok !
Egy kis segítség REMIX fóliás kondenzátorok kiválasztásához. Adatlap, műszaki paraméterek.
Egy szóval sem mondtam, hogy nem áldozok rá! Én csak azt jegyeztem meg, hogy drága!
Majd az előírt kondikat fogom beletenni!
A Májki villamosmérnök, ha neki jó volt amit berakott, akkor az is jó oda. Ha lehet venni 150 Forintért is 1nF-et, akkor miért vegyél 450-ért.
Jó lesz az az 1nF is, amit Lóri linkelt be. Amikor az enyém készült (sajnos) nem volt ilyen jó ajánlat, de az FDH -nál is csak 250 Ft volt (értemenve) darabja.
Szia! Ez nem LC mérő, de azt is tudja. Ha nem írja ki az induktivitás értékét, valószínűleg kicsi az értéke. Próbáld legalább 10 uH-vel.
Jójó,kipróbálom nagyobbal. Mert most 5 uH próbáltam.
Keresek valami nagyobbat amire rá is van írva hogy mennyi hogy pontos-e.
Helló!
Egy ilyen ,,vasra,, elkészíthetem azt a 100uH induktivitást az LCM3-hoz? 4,1mm, és 7mm hosszú. a tekercs helye. |
Bejelentkezés
Hirdetés |