Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője

Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   123 / 327
(#) Kovidivi válasza sector99 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Néhány tipp: nem 1$-os cellát veszel, figyeled a termékleírásban, hogy az akksi súlya ne 10g legyen, hanem minél több, nem a 10000mAh-s 18650-et veszed, hanem azt, amire reális érték van feltüntetve. Én most rendeltem 14500-as cellát, az 1.6$-osra 1300mAh-t és 18g-ot írtak, a 3$-osra 25g-ot és 900mAh-t. Majd letesztelem mindkettőt, mit bírnak.
(#) weend válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Azért a súllyal is vigyázni kell, pontosabban nem szabad azt hinni, hogy ami súlyban megfelelő az jó is. A neten sok olyan videó fellelhető, ahol a cellában pl. kőporral állították be a súlyt. Az én meglátásom az, hogy lehet rendelni ebay-ról cellákat, csak kerülni kell a nagyon olcsó, és feltűnően nagy kapacitású cellákat. És ha lehet, létező gyártó celláit kell megvenni.
(#) Kovidivi válasza weend hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Igen. Kicsit zsákbamacska lithium ion cellát vásárolni Ebay-ről, de hát ez van. Én a létező gyártói feliratot is semmibe nézem, egy Samsung feliratot percek alatt összedobnak, rányomtatják és kész.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
(#) sector99 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Hát nem tudom. ...és azt se tudtam, hogy a súlya is számít. Mindenesetre majd oszd meg velünk a tapasztalataidat.
(#) Rezneki Henrik válasza sector99 hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Így tettem. Vettem ismert márkát, korrekt áron, kereskedésben, összeraktam, jobb mint új korában! Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) sector99 válasza Rezneki Henrik hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Szívesen !...
(#) jointsilver36 hozzászólása Szept 6, 2016 /

Sziasztok! Notebook ból kitermeltem az aksit ,a felirat szerint 5000 mAh ás.Ehhez szeretnék töltőt épiteni.A cellák darabonként 4,3 v osak legalább is ennyit mértem.Hármat szeretnék sorosan kotni és tölteni.Találtam is egy kapcsolást.Megtennétek,hogy megnézitek jo e erre a célra? Előre is köszönöm a válaszokat.http://www.circuit-finder.com/categories/power-supply/battery-charg...ematic" target="_blank" rel="nofollow" >Bővebben: http://www.circuit-finder.com/categories/power-supply/bat...ematic
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
(#) uniman válasza jointsilver36 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Hello!
Látod ott a "universal charger for NiCD - NiMH batteries" feliratot?
(#) jointsilver36 válasza uniman hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Hello! Esetleg nem tudsz bekem egy olyan kapcsolást ami a celjaimnak megfelel?
(#) uniman válasza jointsilver36 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Ha ezen a fórumon nem találtál...(én inkább komplett készüléket vettem).
(#) Ge Lee válasza jointsilver36 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Neked balanceres töltő kell, találsz hozzá analóg rajzot a topikban. Amit linkeltél azt felejtsd el. A megépített töltő pedig mehet egy olcsó ebay-es step down konverterről, aminek állítható a feszültsége és az árama.
(#) tamast2 hozzászólása Szept 6, 2016 /

Sziasztok! Vettem egy Nitecore D4 töltőt. Beletettem két 18650-es lítium akkut tölteni, amiket már több mint 5 órája tölt és még mindíg tölti. A leg hiper-szuperebb akkutöltőt vettem meg, de létezik, hogy nem írja ki, hogy mikor van feltöltve az akku? Írja a töltés idejét, a feszültséget, az áramerősséget, de mikor van kész? Ez lenne a legfontosabb! Mi tévő legyek? Hagyjam benne addig amíg fel nem gyullad az akku, vagy elég lesz egy hét is?
(#) Zoli_bácsi válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Pont ilyet szeretnék venni. Az LCD-n elvileg kint van minden infó. Az oldalán van nyomógomb, azzal lehet váltogatni a slot-okat.
(#) tamast2 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Igen. Az egyikkel az idő - feszültség - áramerősség között lehet váltani, de nem olyan sok értelme van, mert magától is változik folyamatosan. A másikkal, meg a négy akku között lehet váltogatni, mert a fentebbi három értéket mindíg egy akkura írja ki a kijelzőre. Lassan 6 órája tölt és a feszültség már 4,16 V mindkét akkunál, de még tölti.
(#) martin96 válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Milyen akku, mekkora árammal tölt most, és még az elején?
(#) Zoli_bácsi válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Akkor gyakorlatilag csak percek kérdése. 4,2V a max fesz. amit martin96 kérdezett, arra én is kíváncsi volnék.
(#) tamast2 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Az elején olyan 375 mA töltött kb. most meg eléggé ingadozik (150 - 250 között kb.) a feszültség mostmár csak nagyon lassan emelkedik, mert az egyik 4,17V, a másik meg 4,18V
Az akkuk 18650 Li akkuk 2200 mAh kapacitásúak.
(#) tamast2 válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Most jobban megnéztem és valamit rosszul láthattam, mert az áramerősség nem ingadozik annyira, csak olyan 130 - 140 mA között kb.
(#) martin96 válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

375mA az igen kevés. 8-10 óráig kéne töltenie az akkukat, ha teljesen le voltak merülve.
Nem lehet beállítani vele 0,75-öt valahogy?
(#) tamast2 válasza martin96 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Nem hiszem, hogy lehet állítani, de megnézem mindjárt jobban. Nem lehet állítani
(#) gerenk válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

A manualja 4 akkura 4x375 mA töltőáramot ír, 2-re 2x750 mA-t.

Lehetséges, hogy teljesen lemerült akkuknál annyival kezdi, de ezek nem voltak teljesen lemerülve. CV üzemmódban tölt és gondolom azért is csökken folyamatosan a töltőáram. Már 0,1A alatt van.
(#) gerenk válasza tamast2 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Jobb lenne ha CC (konstans áram) módban töltene, akkor hamar elérné a töltési végfeszültséget. Nem lehet ezt gombokkal beállítani?
(#) Kovidivi válasza gerenk hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Csak az a baj, hogy CC-n kell tölteni az ilyen akksikat.
(#) martin96 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

A töltés első ciklusában CC aztán, ha elérte a feszültséget, akkor jön a CV.

Hát, két gomb van rajta, és azokkal szerintem nem lehet. Nyomva tartva is az egyik elsötétíti a kijelzőt, a másik meg átvált LiFePO4 töltésére. Simán nyomkodva meg a slotok között vált az egyik, a másik meg a töltési idő - töltőáram és feszültség között. Kb. ennyi. Lehetséges, hogy hibás terméket kaptam, mert rendeltem a neten. Lehet nem túl jók az akkuk sem és soha nem fogják elérni a 4,2 V-os feszültséget már és a töltő így tölti őket a végtelenségig. A feszültség már nem fog nőni, mert a 4,18V-os is visszaesett 4,17-re.
Van egy kijelzés az LCD-n, hogy Charging Finish, de az szerintem akkor gyulladna ki, ha elérné a 4,2 vagy lehet többet. Ezért gondolok arra, hogy az akkuk nem jók, meg hát reménykedek is benne.

Lehetséges, hogy az elején CC volt, azt nem figyeltem meg, de az is lehet, hogy annyi volt az akkukban, hogy ezt a lépést átugrotta. Nem tudom
(#) gerenk válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Ezt látnám én is jónak, de mint tamast2 írta CV (konstans feszültség) módban dolgozik. Ez a hyper super töltő eldöntötte hogy így kell.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Bocsánat, pont kimaradt egy szó. NEM CC-n kell tölteni az akksikat. Ahogy Martin96 írja. Bocsi mégegyszer.
Következő: »»   123 / 327
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem