Fórum témák
» Több friss téma |
Szabvány 18650 méretűek és a kínai 4400mAh-t írt a csomagra. Súlyra sem tűnt ólmosnak.
Sziasztok!
Van erről a töltőről tapasztalotok? Bővebben: Link Ha jól látom, a töltőáram nem állítható (nekem megfelel), és jól gondolom hogy a lehetséges nagy balance áram pozitívum? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Vélemény: egy kicsit még hozzá raksz és vehetsz egy Imax B6 klónt.
Szevasztok!
BUÉK mindenkinek. Ha jót akarsz, akkor inkább Link ezt vedd meg. Igaz drágább, de már a 230 táp is benne van. Üdv. M.
Hol látsz te ezen nagy balance áramot? Csak négy (vagy kevesebb) soros cellát kezel.
Max 25W, ennél még a kínai klón B6 is többet tud. A kijelzője csak feszültséget mutat... A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Hali!
1000mA-t látok, a nagyáramú pcb protect/balance modulok meg 100mA balance-t se mindig tudnak. Az 1,5A töltés nekem elég, meg a 2-4 cellaszám is Köszi a többieknek is
Ha ekkora kiegyenlítő áram kell, akkor ott valami nem gömbölyű. Mondjuk egy, vagy több cella dögrováson lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Ja hát ha azokhoz nézed, akkor igen. Viszont a kapacitáskijelzést meg az áramkijelzést, és állíthatóságot én hiányolom belőle. És kisütési teszt sincs benne...
Ez tulajdonképpen csak tölteni tud. Ha számodra ennyi elég, akkor hajrá. Mondjuk egy (akárhány) TP4056 -nál azért jobb... A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Három Li-Po akksit szeretnék balanszere kötni. A bekötés részben világos, de a P+ P- funkcióját nem értem.
Nekem is ilyen van. Korábban már írták, hogy ebben nincs balansz. Utána is néztem, és valóban.
A P+ P- megy a motor felé. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Az megy a géphez,és azon keresztül töltöd!
Kissé összezavarodtam. Egy kis homályoszlatásra van szükségem:
Ez egy balancer. Ezt nem lehet tartósan rajta hagyni az akkupakkon mert lemeríti? A töltéshez áramgenerátort igényel? Ez egy BMS ami elvégzi a töltés szabályozását és lekapcsol ha fel van töltve mindegyik aksi és közben balancer is? Ez magában helyettesíti a balancert és az áramgenerátoros áramforrást is?
Ez csupán balancer. Nem szabályozza a töltést és nem véd túlmerítés ellen. A korábbi mellé kapcsolva már együtt a töltő-balanszer.
Szerintem szabályozza a töltést és véd a túlmerítés ellen.Igy írja angolul:
Overcharge, over discharge, short circuit, overcurrent protection. With automatic activation, the protection is automatically canceled after the protective conditions of recovery.
A piros színű balancerhez akartam hozzászólni, későre vettem eszre , hogy nem "egy malomban őrölünk "!
A piros színű csak töltő és nincs benne balanszer.
Ez egyszeruen nem igaz!
Overcurrent current: 20-30A Working current: 15A (Natural cooling 10A, add head sink 15A, the maximum instantaneous current 30A)
Üdv! BUÉK! Akkus fúrót alakítanék át Li akkusra.
1. Nem ipari felhasználásra, viszonylag ritkán hobbi célú felhasználás a cél. 2. Olcsó, de jó minőségű aksi típusa kellene, ami bírja fenti követelményeket 3. Töltést meg tudom oldani. Köszönöm.
Még mielőtt hajba kapnátok, a piros áramkör nem töltő és nem is balanszer!
Ez egy akkuvédő áramkör. Túlfeszültség, alulfeszültség és túláram ellen véd. Más funkciója nincs.
Köszönöm a válaszod, nem kapunk hajba (remélem) én régebben használtam ezt a típust egy Bosch akkus fúróba és működött (megállt a fúró ha lemerült az aksi és töltött is de NEM jól)! Ezert egy más rendszert fejlesztettem ki ami hibátlanul működik néhány éve.Itt csak arra kell vigyáznom , hogy ne merítsem le az akkukat nagyon mert nincs benne védőáramkör.
Ha beleesik egy kis alumínium forgács a töltő csatiba, lesz ám amperszag!
Kizárt, mert mert teljesen védi a fúró borítása!
Akkor jól gondolom, hogy nem tudom egy áramgenerátorral, két vezetékkel tölteni az akupakkom?
Az eddig elhangzottak szerint a pakkba bele kell tennem egy BMS-t a működés közbeni túlmerítés és túlterhelés ellen, de ez nem oldja meg a töltés közbeni balance problémáját. Ezért bele kell tennem egy balancert is ami megoldja, de ami viszont az állás közben leszívja az aksikat!? Bár én is úgy értettem, hogy ha a BMS véd a cellánkénti túlfeszültség ellen akkor töltéskor balanszíroz is, nem?
Van olyan BMS panel, amin van balancer is. Arról ismered fel, hogy nagyobbak és annyi nagyobb SMD ellenállás van rajta, ahány cellához tervezték(+ még az árammérő sönt).
Rosszul érted, a védőáramkör nem balanszíroz, ha nincs rajta külön balanszer is.
A tulfeszültség védelem csak annyit jelent, ha valamelyík cellán nagyobb a feszültség a megengedettnél, a védőáramkör lekapcsolja a töltést. Ha valamelyík cella feszültsége alacsonyabb a megengedettnél, lekapcsolja a terhelést. Ha a kifolyó áramerősség meghalad egy bizonyos értéket, szintén lekapcsolja a terhelést. Egy kis elmélet... A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Erre gondoltam én is csak az nem kimenet hanem bemenet. Input.
Sziasztok!
Olyan segitokesz hozzaertot keresek, aki segitene nekem elektromos moci osszeallitasaban. =) Az elhelyezes, elvezetes stb menni fog, de nem erzem magam eleg magabiztosnak a kapcsolasokban... Elso korben ezt a BMS-t LINK szeretnem osszekotni az 5db 16000mAH 4S akkuval LINK Illetve egy ilyen 84Vdc 4A toltovel. (ennek mar sajnos nem talalom a linkjet) Teljesen megfelel olyan ember is, aki ezt munkakent vallalja es nekem csak a megfelelo hosszban kell toltanom a kabeleket =D
Nagyon jók a videók, én az akkus fúrómat amiben 18650-es cellákat tettem, labortápról töltöm.
Beállítok 4,2 voltot és 500 mA-t és éjszaka folyamán feltöltődik. Az Elektrótanyán nekem estek, hogy meg akarom ölni az embereket, hogy ilyet javaslok, felfog robbanni, kifog gyulladni,stb. Öt éve használom gond nélkül. Az a piros panel ami egy fenti hozzászólásomban szerepel, itt vettem a HE-n balanszeres töltőként. Semmi leírásom nem volt hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |