Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Meteorológiai műholdvevő (137Mhz)

Témaindító: banday, idő: Nov 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 97
(#) pivi1 hozzászólása Jan 1, 2010 /

Sziasztok!
Régebben egy Hifi torony rádió tuner áthangolása közben (144mhz-es amatőr vevőnek indult)akadtam akkor még számomra ismeretlen jelre.Nem fejlesztettem tovább de érdekes téma.
APT teszteléshez,még egy kis anyag:
Bővebben: Link
(#) szendi001 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hat, ha ezzel a nyakkal igy jon akkor meg nekem is lehet szerencsem :awink:

A keresztdipol elemei lehetnenek viz rezcsovek is. A roppanto gyurukkel menetes kotesen keresztul konnyen bonthato es kelloen stabil. Lefenykepezem az otletet, szerinetm holnap lesz bonthato antennam.

Sikerult 93 Megara hangolni a bemeneti kort. Mindjart megy bele a kevero ic, talan holnap vesz valamit. Mar ertem miert hasznalnak kisebb tekercs testet, 4 menettel csak a 2 varikapal ennyi a rezonancia.
Udv Joe
(#) pivi1 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szerintem a dual gate -s NF előerősítő sokat dob neki.
Nélküle nem nagyon pittyegne.
(#) weend hozzászólása Jan 1, 2010 /

Sziasztok!
Mc3362P tipp. Ic-t hol tudok vásárolni idehaza? Én nem találtam sehol.
(#) szendi001 hozzászólása Jan 1, 2010 /

Udv Mindenkinek!
Szol a radio :smoke: Koszonom az eddigi informaciokat. GDO-T hasznalva lokal frekvencianak vettem 4 5 BC allomast, ugy hogy az elso tranzisztoros fokozat meg nincs bekotve. A dekoder zajos,
ugyanezt a keverot teszem a masik KF ele , abban van keramia szuro is, bar csak 6,5 megas, de jobb eredmenyre szamitok.
Jo tapasztalat volt, nagyobb esellyel rakom ossze a francia bemeneti fokozatait.
Udv Joe
(#) szendi001 válasza weend hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Udv!
Szerintem, ha nem ragazkodsz beszerzesi helyhez, rendeld meg Ebayrol, nekem is onnan van, bedobjak a postaladadba egy het mulva.

Pivi, nincs veletlenul rajz ehhez a ketyerehez?
Joe
(#) weend válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szia!
Köszönöm a válaszod, szomorú vagyok, hogy idehaza nincs. Ebay-hoz nem értek.
(#) szendi001 válasza weend hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Udv, Valaki talalt a forumban korabban de draga volt. Privatban adtam infot Ebayrol, hatha segit. Joe
(#) pivi1 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Az oldal alján van a rajz

(#) pivi1 válasza weend hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Itt írnak rendelésre:
(#) szendi001 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Azt hiszem az elso oldalon elvetettuk a tda7000t hatarfreki miatt, ez a koma meg siman veszi vele a muholdakat. A bemeneti fokozat megkomolyitja vevot.

Nem baj azert elszerelgettem szabi alatt es mellekesen lett egy GDO-m meg egy 1 Gigas frekimerom, egy tunerem es mukodo BC vevom, egy sokszorozom es ket kf fokozatom, es egy felig kesz francia radiom, azert elismerem beneztem :heureka: de legalabb nagyobb esellyel hangolom be a fokozatokat.
(#) pivi1 válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Ha jól értem sokszorozóval izzítod a vevődet.
Akkor viszont TDA7000 a fasorban sincs
a tiédhez képest.Kvarc=stabilitás
Nem kell egyfolytában utánállítanod.
(#) weend válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!
Köszönöm, írok nekik.
(#) atesz34 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Hello!

találtam rézcsöveket abból akarom a keresztdipolt .
valami rendes leírás jól jönne.

köszi.
(#) kadarist válasza atesz34 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Szerintem ez egy jó leírás: Bővebben: Link
(#) szendi001 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Sziasztok!
Az utanallitas nem AFC kerdese? A sokszorozo meresi celokra keszult, lokal oszcinak valoszinu tul "stabil". Nagyon tetszik a preszelektor felepitese, konnyebb behangolni, es utana mint latszik kozepes radioval is jo eredmenyt lehet kapni.

Az autoradio tunert is kellett utana hangolni, vagy van abban valamifele utanhuzas?
Elore is koszi,
Udv Joe

Sziasztok!
Műhold vételénél nem szükséges utánállítgatni a nagy csatornatávolság miatt (megfelelő dobozolás,árnyékolás,stabil táp)
Nekem az amatőr sávokkal volt vele gondom(12,5khz)
Autórádiónál,hifi tunernél gyárilag mindent a szintézer végez. Első indításnál mindig be kellett tekerni,mert álltában elmászott.
(#) pivi1 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Adott egy gyári PLL-es autórádió.
Kisérletként foglalkozott e már valaki a referencia kvarc érték változtatásával?
Lehetséges lenne e feljebb tolni vevő frekvenciáját?(tuner tekercs módosítás,freki kijelzőt átszámítani)
Még nem probáltam ki de kíváncsi vagyok van e valakinek
tapasztalata.
(#) pucuka válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Nem kell kísérletezni, ki lehet számolni.
Ha elállítod a referencia frekvenciát, (másik kvarcot teszel) akkor elállítódik a csatorna osztás, ha hozzá állítod a referencia osztót (más osztást állítasz) visszaállíthatod a csatorna osztást. Az osztók beállítását a vezérlő proci végzi, és az osztás arányokat a programm átírásával tudod változtatni (ha lehet egyáltalán)
(#) pivi1 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Osztás arány változtatás veszett fejsze nyele.Osztási értéket maximum a kis kínai tudja, ezért a számolás maximum két kvarc arányával lehetne. Mindenesetre
érdekes 0 költségvetésű megoldás lenne.
(kavics:4,5Mhz,uP:s3p830axzz,márka:FIRST)
(#) pivi1 válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Sziasztok!
Az autórádió oszc.frekiét sikerült a maximum 118,7Mhz-ről
131,86Mhz-re vinni,5Mhz-es kvarc cserével.Még csak mindig rádiót lehet fogni rajta ,mert a felső keverést nem módosítottam a dobozkában csak az oszc.tekercshez lehetett hozzáférni.Szétszedem , majd meglátjuk mi lesz belőle.
(#) kadarist válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Ha az antennabemenet után egy 88-108 MHz-es SAW-szűrő van, akkor azt vedd ki, és úgy próbálj hangolni. Nagy eséllyel találsz űr-sávi jelet.
(#) pivi1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!
Kiszedtem a tunert ,sajnos a tekercs széthúzással nem sokra mennék az NF erősítőénél(sok menet),ezért nekiállok szétszedni,hogy eltüntessem azt a fölös 21,4Mhz-et.Megfogadom a tanácsod.
(#) szendi001 hozzászólása Jan 2, 2010 /

Sziasztok!

Az osszeallitott vevom jol mukodik, de az S042p oszcillatora nem akar elindulni. Eddig a GDO-bol adtam neki jelet, de jo lenne tovabb lepni. Letoltottem az adatlapjat, de ott induktiv hangolasu oszci van csak.
Tudnatok adni tanacsot, vajon miert nem indul?

Arra gondoltam a bemeneti fokozatot kicserelem a preselector verziora, esetleg kulso oszcit hasznalok a keverohoz, de jo lenne kitalalni, hogyan kell jol bekotni az oszcit.

Pivi, tudnal feltenni kepet a tunerrol amit hangolsz?
Koszi elore is: Joe
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Szia!

Nem kötelező induktivitással hangolni. Kondenzátorral vagy varikappal is hangolhatsz, teljesen jó lesz. A varikapdióda hangolófeszültségét pedig egy 10nF-os kerámiakondival leválasztod az IC -ről.

Levettem két menetet az NF elő tekercséből és a bemeneti soros (balra lent) tekercsből,oszc.tekercset csak széthuztam.Már alakul de se szignálom se rendes antenna.
(#) kadarist válasza pivi1 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Dugj a tekercs (ek)be réz, vagy alumínium huzaldarabot. Így ugyanúgy csökken az induktivitásuk, mint a menetszám-csökkentéssel. A képeket látva még mindig sok a menetszám.
(#) kadarist válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Egy hangolási variáció:Bővebben: Link
(#) pivi1 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2010 /

Most nézem, hogy középen nem csak csatolás van hanem
a keverő bemeneti résznél is rezgőkört alkot.Középsőhöz nem is nyúltam.Köszi az infót.
És még csodálkozok miért szól még mind műsorszóró.
(#) kadarist hozzászólása Jan 2, 2010 /

Egy jó képességű, távtáplálású antennaerősítő 137MHz-re:Bővebben: Link
Következő: »»   9 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem