Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 261
(#) Dutyi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Ha fújom akkor nyit/zár, mértem multiméterrel. Mosás közben meg végig zár.
(#) llaci56 válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Logikátlanul hangzik.
Ha megfelelő a vízszint, (pl. mosás közben,) az kell legyen az egyik állapot. Ha üres a gép (pl. üzemen kívül, víz leeresztve!) az kell legyen a másik állapot.
Fújással jóval nagyobb erőt tudsz kifejteni, mert annak az (cca.) 50 cm vízoszlopnak a nyomása max 50 millibár.
Fújásra be kell billenjen a "megtelt" állapotra. (Nem tudom, hogy ez a kapcsolón épp a nyitott vagy a zárt állapot.) De ezt az állapotot akkor is produkálnia kell, ha a gép megtelik vízzel, és ürítésre vissza kell billenjen.
(#) Dutyi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Hát ez az. Tegnap 10-ből 10x nem indult el a mosogatás. Kb. 30% esély van arra hogy rendben elmos Lehet megpróbálom érzékenyebbre állítani hogy ha megtelt akkor kapcsoljon. Persze jó lenne tudni mi az alap állapot, nyitott vagy zárt
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Szia Laci!
Köszönöm, hogy írtál, a szűrő (a mosogatógép alján a henger?) tiszta, már kitisztítottam. A fúvókák (a két propeller ami forog?) tiszta.....

Van még ötletetek?
(#) Miklai Sándorné hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Elektrolux ESF 6152 mosogatógépem elindulása után
10-es hibakódot mutat. Mi lehet a baj?

Ági
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
"a tabletta fele benne marad a tartójába..."
"szmötyisek maradnak az edények..."

Ezen a vonalon kell továbbmenni. Valamiért nincs a mosóvíznek nyomása.
Ez lehet dugulás, tömítetlenség vagy szivattyú.
Ha a fúvókákat szétszeded, (ha eddig nem tetted,) csoda dolgokat találhatsz. De végig kell nézni a víz útját.
Tömítetlenség: A "propoeller" rendesen vissza van téve?
A szivattyú nem szorul?
(#) llaci56 válasza Miklai Sándorné hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Nincs vízbeszívás. Csap zárva, szűrő eltömődve stb...
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Szia Laci!
A szivattyú szorulását hol tudom megnézni? a felső tálcán látom, hogy ha betolom, talán ott csatlakozik a falán lévő két lyukkal????
Azt honnan tudom meg, hogy só elég van-e benne? a sótartály tetejét ha letekerem, egy henger van benne, amiben egy kék valami van, az alján jelenleg....
Bocsánat a hülye megfogalmazásért...
A két propeller tiszta, sikerült leszednem és megnéznem....
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Sorban...

1. Szivattyú

Ebből legalább 2 db van. Az egyik az ürítő, - ez köpi ki a vizet ürítéskor. A másik a mosogató, ez nyomja (spricceli) ki a fúvókákon a vizet.
Hogy ez a Te gépeden hol van, azt nem tudom, de ha nézed a gép kialakítását, egyértelműen kell látszódnia. Amelyik szivattyú csöve az ürítőhöz megy, az NEM a mosogató szivattyú.

2. Sómennyiség

A tartályban lévő úszó jelzi, ha kevés a só, hiszen a sós víz sűrűsége nagyobb, és az úszót felemeli. (Az általad említett hibához semmi köze nem lehet.)

3. A "propellert" nem biztos, hogy elég kívülről megszemlélni, én szedtem már ki abból rongyot is, vagy olyan szennyeződést, ami csak víznyomásra tömítette el a fúvókát.
A saját gépemben pl. gyárilag rosszul volt összerakva, és nem volt emiatt kellő nyomás. Véletlenül vettem észre, és ahogy összepattintottam rendesen, onnantól tökéletesen mosogatott.

A szvattyú szorulását úgy tudod megnézni, hogy kiszereled, és a lapátot kézzel forgatod.
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Szia Laci!
Húúúú
Szóval ha kinyitom az ajtót, a hátsó falon, a felső tálca magasságában van két lyuk, egyik ezek szerint a szívó másik ami kinyomja a vizet...meg fogom nézni alaposabban...
Nagyon köszönöm.
A csatlakozás csak annyi, hogy a felső tálcát betolom...
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Igen, de ott kell lennie valami gumigyűrűnek, vagy olyan a csatlalozó, hogy mellé ne tudjon nyomni. (Ott is megszökhet a nyomás.)
Ugyanerre a körre csatlakoznak az alsó fúvókák is!
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Helló!
No, leírom mit látok...ha kihúzom a felső tálcát:

a hátsó fal közepén egy 6-7 cm magas és 2-3 cm széles műanyag valami, aminek a közepén van egy lyuk, alatta és feletti meg kiálló műanyag "alakzatok" kúp????!!!!
Ahogy a felső tálcát betolom, a tálcán is van egy műanyag rész aminek a felső részébe megy bele a lyuk a falban...de csak úgy simán rá kell tolni, se kattanás, se cuppanás...
azt a falon lévő valamit nem tudom hogy le lehet-e, vagy le tudom-e szedni.....

Van ötleted a leírtak alapján?
(#) Elvis74 hozzászólása Ápr 8, 2012 /
 
BAsszus, lehet, hogy egy béna vagyok!
MOst látom, hogy a felső tálcát lehet egy 3 cm-rel lejjebb is rakni..engedik a görgők és akkor már a végén lévő csatlakozó is máshová megy....
NO, most elindítottam, kiváncsi vagyok!!!!
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /
 
Azóta mi történt?
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Jó reggelt!
Szóval az történt, hogy valamikor kihúztam mind két tálcát (még soha nem volt mosogatógépünk, deceber óta csak berakjuk az edényeket és használjuk), még nem néztem meg közelebbről a belsejét...valószínű a feslő tálcát egy szinttel lejjebb raktam vissza, a görgők és a sín engedte...ezáltal a felső tálcán lévő csatlakozó (két lyuk van rajta), máshol csatlakozott a hátfalon lévő 3 csatlakozóval ( a középső egy lyuk)...elindítottam és minden tökéletes lett!! Száraz, forró tányérok, ragyogó edények...
Egyébként leállás után azonnal ki kell nyitni az ajtót, vagy csukva kell hagyni? Kipakolás után nyitva kell hagyni résnyire, hogy levegőzzön???
Nagyon köszönöm, hogy segítettek, jó kis csapat van itt!!! Kellemes napot!!!!
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
A mienk sípol, ha úgy érzi, hogy kész. Nem kell nyitva hagyni az ajtót, sípolás után ki lehet pakolni az edényeket. (Sajnos, ezt még nem tudja egyedül...) A többi gépet nem ismerem, de nem kell ajtót nyitni egyiknél sem, mert akkor kiengednéd azt a hőt, amit a szárításhoz termel.
(#) Elvis74 válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Áh, még mindig nem 100%..
Szóval az van, hogy minden tiszta és forró és száraz, de talátam öblösebb poharat ami belül fehér apró pöttyökkel van tele...
Ami még furcsa és szerintem rendellenes, hogy az öblítő ha fel van töltve már egy mosás után látni, hogy fogyott....1-2 között van a nyilacska...
Van ötlet Uram??
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /
 
Pillanatnyilag nincs.
"találtam öblösebb poharat ami belül fehér apró pöttyökkel van tele..."
Egy darab hibásan mosogatott edényből egy 12 személyes mosogatás után nem nagyon lehet következtetéseket levonni.
Talán észrevetted, hogy nem vagyok mosogatógép szerelő, bár sok gépet javítottam már meg, mert "milyen jó egy informatikus egy családban, az mindent meg tud csinálni..."
Használni kell a gépet és figyelni, egyszeri vagy állandó hibáról van-e szó. Az öblítő adagolásáról pedig fogalmam sincs.
(#) franklin hozzászólása Ápr 10, 2012 /
 
Sziasztok!
A 1204883-hsz-ről valaki nem tud valami tanáccsal szolgálni??
(#) llaci56 válasza franklin hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /
 
Az érzékelőket kellene megkeresni és ellenőrizni, meg a szivattyú(ka)t.
A "nem fiatal" gépek leggyakoribb problémája, hogy valamelyik érzékelő (vízszint, hő stb.) nem ad rendesen jelet, vagy a szivattyú tengelyháza az idők folyamán telemegy szmötyivel és emiatt megszorul.
Ezekkel a hibákkal a szoftverek nem tudnak mit kezdeni, így néha felmerül a gyanú, hogy szoftverhiba. De pont a szoftver az, ami nem tud "elromlani", illetve ha az mégis megsérül, akkor teljesen süket és néma lesz a szerkezet.
Lehetnek persze ezektől eltérő típushibák.
(#) aki75 hozzászólása Ápr 13, 2012 /
 
Sziasztok!

ARDO ls 9001 mosogatóppel kapcsolatban lenne kérédésem, a szerelő megállapította, hogy programkapcsoló hibás..
sajnos már nem gyártanak hozzá alkatrészt, esetleg valaki tudna benne segíteni, hogy javítható ez az alkatrész, vagy tényleg kuka az egész mosogatógép...
(#) llaci56 válasza aki75 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Orcy Alkatrész...
A típuson kívül kell a huszonvalahányjegyű azonosítószám, és a +36 1 3330302 -en megmondják neked, hogy van, vagy mikorra hozzák.
(#) webrider hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Van egy Fagor 2lf-065IT tip mosogatógépünk, ami az utóbbi időben azzal "szórakoztat" hogy kedve szerint bekapcsolás után, vagy program közben megáll F10 hibával (10 füttyjel) illetve az összes led villog rajta. Amikor kedve van hozzá, akkor simán lefutnak a programok rajta, minden hiba nélkül. Átnéztem mindent amit lehetett, elküldtem teszt üzemmódba, lefutott minden teszt hibátlanul. A netről leszedett doksi szerint az F10 "card fault" hibaüzenet, de semmi egyéb nincs róla. A vezérlőkártya száma V54L001A4, szemre (nagyítóval) semmi nem látszik rajta. Nem találkozott véletlenül valaki ilyen hibával? Köszi előre is!
(#) Privilage hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy Whirlpool ADP6830 tipusú mosogatógép az alany,6 éves. 2 éve kezdődött,hogy nem mosogat tisztára,foltosak maradnak a poharak,illetve fehér anyagmaradványok maradnak benne. Először persze mindenféle takarítás,más tipusú mosogatószer,öblítő,de egyik sem segít.Nézte szerelő,aki cserélte a szivattyú kondenzátorát-és más kapacitásút tett bele,mert olyan volt neki . Szerintem kicsi a víz nyomása,a felső szórókar nem is forog eléggé mindig. Mit lehet elkövetni "házilag"? Jó lenne,ha nem kellene a mosogatógép után kézzel elmosogatni...
(#) llaci56 válasza Privilage hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
A felső forgókar rendesen vissza van van pattintva a helyére? Nem feltűnő, ha nincs. Le kell pattintani, és újra vissza. Közben ki lehet szedni belőle a szmötyit is.
(#) Privilage válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Szerintem igen,de holnap megpróbálom + kicserélem a kondenzátort gyári értékűre
(#) Sütő Mihály hozzászólása Ápr 29, 2012 /
 
Kaptam egy Candy CSF4575E mosogatógépet.Azt mondták,hogy nem fűt.Általában elbóldogulok a technikákkal,de mosogatógéppel még nem volt dolgom.Elfogadok minden fajta segítséget!Üdvözlettel Misi
(#) grobi75 válasza Sütő Mihály hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Hali !
Bár nem vagyok hozzáértő , nekem egy Ardo-m van azt javítgattam . Igaz nem lett tökéletes de azért működik valamilyen szinten. Végigmegy a program de a végén hibát ír ki.
Ami lehetséges szerintem:
-fűtőszál hiba (ki kell venni és fixen áramot neki hogy működik e )
-klixon hiba / nekem az volt az egyik kioldott /(kiveszed és multiméterrel szakadásra meglehet nézni , enyémbe 2 van 55-78C közt kapcsolgat , másik -35 -90 C közt kapcsolgat illetve kiold 90c felett)
-fűtőrelé hiba ( érintkezők beéghetnek vagy a panelen a forrasztás kilazul)
-triak hiba
-panel hiba

Én is fórumról szerelgettem a gépem

üdv
(#) sas2000 hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
Sziasztok!

esetleg ha valaki tudna segíteni:

egy GORENJE GS61010W mosogatógépről lenne szó, ami elkezdte a mosogatást a beszívással, beszívás végigment majd mind a négy lámpa ( a mosogatási fázis jelzésére szolgáló) elkezdett villogni és sípolni és elindítja a szivattyút egyből. kikapcs/bekapcs után folytatja a szivattyúzást(meg a sípolást és villogást), mást nem hajlandó csinálni.

Mi lehet a baja?
Most már addig eljutottam, hogy azért sípol, mert a túlfolyó csövön viz kerül gép aljába és az érzékelő leállít mindent. Csak azt nem tudom, hogy miért a túlfolyó csövön távozik a víz, mikor a szivattyú működik.
Valahol dugulás van? Hol keressem?
Köszi,
sas
(#) vzoltan válasza sas2000 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Szia,

Olvasd el a #1151992 hozzászólást, hátha segít.
A feltöltött kép mutatja egy Bosch mosogatógép dugulását.

Kitartás és sok sikert a javításhoz,
Zoltán
Következő: »»   18 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem