Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 261
(#) Sten válasza Sten hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Meg lett a hiba leírom hátha másnál is előfordul ez a jelenség.
A vezérlő panelon a relé lábainak a forrasztásai voltak eltörve és mivel itt elég nagy a terhelés ezért le is égett a forrasztási szem is.
Újraforrasztás és már fűt is a masina...
(#) zolika60 válasza csubi70 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Már többször betettem ezt a rajzot, ami a mosogatógép szerkezetét mutatja.Bővebben: Link Ha megnézed láthatod, hogy a 3-s szelepet kell legelőször megvizsgálni.
(#) hantabanta hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Sziasztok
Van egy candy cdi45 ös mosogatógépünk. A hibajelenség a következő a vizet beengedi majd búg és a motor nem indul csak melegszik. Szétszedtem nincs megszorulva. Már régebb óta csinálta hogy egyre lassabban indult el, és már csak 50 C on. Van valami ötletetek. kösz.
(#) csubi70 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /
 
köszönöm a segítséget így meg tudtuk oldani a hibát!
(#) grobi75 válasza hantabanta hozzászólására (») Márc 22, 2012 /
 
Üdv !

Nekem is hasonló problémám volt .
A motoron lévő indítókondi cseréje megoldotta problémám. Kb 600ft

Üdv
(#) effectspecial hozzászólása Márc 23, 2012 / 1
 
Sziasztok!
Bosch mosogatógép ( 4éves) E-06 hibakódot ír ki, semmit nem csinál. Tudna valaki segíteni hibakódokkal kapcsolatban?
szép estét mindenkinek!
(#) kötitibi hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
Sziasztok! Egy Candy cdf 325a tipusu mosogatógéphez kérnék segítséget. A hibajelenség az hogy egy pillanatra elindul a mosó szivattyú majd megáll, megint elindul megint megáll, és ez igy megy. A programkapcsolónál is a visszajelző ugyanilyen ritmusba villog. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
(#) Azimuth hozzászólása Márc 27, 2012 /
 
Sziasztok! Egy Candy CSF 4575E mosogatógép borzolja az idegeimet. Indítás után felfűti a vizet, továbblép a főmosás programra, s itt vége is a tudományának, itt marad akár órákra is, a főszivattyúja sem indul be, ha lehűl a víz egy kicsit, azt viszont gondosan visszamelegíti. A szivattyút külön 230V-ról megnéztem, működik, az üzemi kondenzátora cserélve (kapacitás-szegény volt). Az előző hozzászólásokban oly sokat emlegetett 1,0-1,5 mF-os kondit viszont nem találom a vezérlőpanelen, itt csak egy 0,047mF-os van, ez gondolom nem az (pedig milyen egyszerű lenne...).
Kérném a segítségeteket, mit nézzek meg? Köszönöm.
(#) Dutyi hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
Sziasztok! Candy CSF 4570E mosogatógép a program elején , közepén túl hosszú vízbevezetési időre hivatkozva, sípol kb. 20-at és kiszivattyúzza a vizet. világít az első két lámpa. Ha kikapcsolom és programot váltok akkor néha lefut a mosás. A házban kicsi a víznyomás, de amikor kiszivattyúz akkor van benne víz rendesen, tehát belefolyik előbb-utóbb... Nem lehet ezt a funkciót kikapcsolni?
(#) zolika60 válasza Dutyi hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
A vízbeeresztő csőben lévő szűrő nincs eltömődve? Nem hinném, hogy kikapcsolható.
(#) Dutyi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Megnézem. Az melyik végén van a csőnek?
(#) zolika60 válasza Dutyi hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Ahol a falba megy, a hollanderben. Esetleg ha leszerelhető a bekötő cső akkor a gép felől is lehet.
(#) guarding hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Van egy Candy Futura CDF625A 12 terítékes mosogató gépem, ami mostanában a következő híbákat produkálja: Elindítom, ha elindul, akkor normálísnak tűnően elmosogat, de a szárítás előtt az utolsó vizet nem hajlandó kinyomni. Reset után a vizet kinyomja és kikapcsol. De mostanában egyre többször elindítás után csak szakaszosan szívja vizet és itt kiakad. Szerintem meghülyült az elektronikája, de ha van valakinek jobb ötlete szívesen venném, mert az elektronika majdnem egy mosogatógép ára előre is köszi
(#) zolika60 válasza guarding hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Szerintem először a vízszintérzékelőt vizsgáld meg.
(#) guarding válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
azt merre felé keressem? ha megtaláltam akkor hogyan tudom levizsgálni?
(#) guarding válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
nam vagyok annyira hülye a szereléshez, de én inkább vagyonvédelmi eszközöket szerelek és forgalmazok, nem is akarok nagyon beletúrni a mosogatógépbe, de lehet, hogy elég hülye fejem van, de aranyárakat mondanak a szerelők
(#) zolika60 válasza guarding hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Itt meg még néhány helyen feltettem egy rajzot a mosogatógép általános felépítéséről.Bővebben: Link ez alapján biztosan megtalálod. Ez egy nyomáskapcsoló tulajdonképpen. Multiméterrel tudod vizsgálni.
(#) guarding válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Köszönöm szépen! Hét végén megnézem! Van valami jó özteted, ahol esetleg felújított, vagy bontott alkatrészeket lehet venni ehez a típushoz?
(#) zolika60 válasza guarding hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Ilyenről nem tudok, de az Orczy jó lehet.
(#) Dutyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
A fali részben nincs szűrő , a gépben volt egy. Azt kiszedtem, ugyanolyan rossz...sőt most az elején sípolt a programnak. Indítom a mosóprogramot, kiszivattyúz azután beengedi a vizet, befolyik a víz majd vár 3-4 percet ami alatt végig csend van , nem csinál semmit. Amikor eltelik ez az idő akkor azonnal elkezd kiszivattyúzni és párhuzamosan csipog 20-at, villog a két első lámpa. Sok víz kifolyik , ebből gondolom hogy akkor be is ). Egyre jobban gyűlölöm, soha többé candy Van még tipped?
(#) Elvis74 hozzászólása Ápr 6, 2012 /
 
Sziasztok!
Decemberben költöztünk új lakásunkba. Megörököltünk egy siemens aqua stop felirattal rendelkező mosogatógépet. Típust nem tudok (egyébként hol van a típusszám elrejtve?). Egy ismerős tett bele sót, megvettük calgon tablettát, szépen működött is... EDDIG. Most koszosak (szmötyisek) maradnak az edények, poharak, és némelyik tetején áll a víz, a tabletta fele benne marad a tartójába...
Tanácstalan vagyok!!!!
Ti pedig profik...SEGÍTSETEK, ÖTLETEKET VÁROK, nagyon köszönöm előre is!!!
(#) llaci56 válasza Elvis74 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Takarítsd ki a szűrőket, és a fúvókákat!
(#) zolika60 válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Bocs csak most jártam erre. Szintérzékelőt vizsgáltad? Fűtés megy benne?
(#) Dutyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
A fűtés valószínűleg megy , mert amikor (ritkán) elmos akkor meleg van bent rendesen. A progi elején megy bele a víz, ezt hallom szépen. Egy kattanás és elzárja a vizet. Ezután csend , vár 3-4 percet sípol és kiszivattyúz. Néha viszont azután hogy elzárja a vizet egyből elkezd mosni, ekkor 60%-ban végigmegy a mosás. Egy apróság: soha nem volt benne só mióta megvettük, fullos tablettát használunk bele. Ez nem lehet gond?
(#) zolika60 válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Lehet, hogy a szintérzékelő bizonytalan. Szerintem azt nézd meg. Egy idő után akkor is elzárja a szelepet, ha a szint érzékelő még nem kapcsol. Ha egy kicsit vissza nézel néhányszor feltettem már az általános rajzát a mosogatógépnek. Az segít megtalálni. Egyszerű nyomáskapcsoló. Multiméterrel és fújkálással tesztelheted.
(#) Dutyi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Szétkaptam a cuccot. A szintérzékelő az melyik? Van fent egy tartály ami a bejövő csőhöz csatlakozik, és van lent egy a sótartó. Teszek fel fotókat. A fentit mértem az mindíg zárt és úgy is marad. Így elsőre szét sem lehet szedni a tartályt hogy hozzáférjek a kapcsolóhoz. Tegyek bele ecetet?
(#) Dutyi válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Válasz egyik sem Leszedtem a másik oldalt ott volt a kis ravasz. Fújtam és 10-ből 10x kapcsolt. van rajta egy csomó tekergetnivaló ... azt érdemes piszkálni? Régebben ezt már próbálgattam ha jól emlékszem, és az lett a vége hogy kifolyt a víz a gépből.

CIMG5881.JPG
    
(#) franklin hozzászólása Ápr 7, 2012 /
 
Sziasztok!

Nekünk egy Fagor 1LF-020S gépünk van. Néhány napja kb a program felénél leáll és azt a
hibaüzenetet írja ki,hogy " nem egyenletes a vízelosztás,ellenőrizze a szűrőket"
A gépben már az összes szűrőt kitakarítottam a forgókarokkal együtt.
Elképzelhető szoftveres probléma, vagy van még valami rejtett tisztítani való??

Előre is köszi.
(#) Dutyi válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Rámértem működés közben, végig zárva van az áramkör. Van benne szufla , jól megrázott Érdekes hogy így elindult a mosás. Lehúztam a csövet arról a fehér tartályról ahova csatlakozik ez a kapcsoló, jött egy kis levegő , azután víz is lehet hogy érzékenyebbre kellene venni a szintérzékelőt? Van rajta 3 tekerő...
(#) llaci56 válasza Dutyi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /
 
Abban van egy kapcsoló, (a vízoszloptól létrejövő nyomás kapcsolja,) nyilván az nem működik rendesen.
Vagy nem nyit, (összeragadt,) vagy nem zár.
Következő: »»   17 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem