Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 260
(#) erno55 válasza Josi777 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Köszi...a csavargatás kimaradt ezidáig. Jelzem majd ha történik változás.
(#) grobi75 válasza Josi777 hozzászólására (») Feb 4, 2012 /
 
Üdv !

Nem hagyott nyugodni a dolog és ismét szétszedtem a gépet. Kiszereltem a motort és megnéztem , hogy van e kapcsolat a szivattyú és a motor közt. Van ! Látszanak a lapátok és forog is ha tekerem a tengelyt. Megpróbáltam 220V-ot adni neki és jött az a bizonyos bugó hang és meg sem mozdult. Akkor megforgattam a tengelyt és ugy adtam neki a 220v-ot , úgy ment a motor. Van rajt egy kondenzátor képet mellékelek . Elvileg akkor már csak az lehet a hibás . Jól gondolom ? Esetleg ha nem kapok ilyent akkor még milyen értékűvel lehet helyettesíteni ? Képen látszanak az adatai talán.
Köszi
grobi
(#) grobi75 hozzászólása Feb 6, 2012 /
 
Üdv !

Kicseréltem az előző hozzászólásomba említett kondenzátort. A gép működik ! De valami még nem okés . Elindítottam több programon is és csak ment nem állt meg . Fűteni nem fűt csak a vizet spricceli. Egy 35 perces programot is adtam neki 20 percig csak a vizet keringette , de semmi egyéb.
Valami ötlet ?

üdv
grobi
(#) oldman válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Ellenőrizd a fűtőtestet szakadásra, közvetlenül a kivezetésein.
Ha nem volt elég vizáramlás akkor a fűtőbetét túlmelegedhetett és a betétbe építet védelem kapcsolt ki.
Szakadt - csere.
(#) grobi75 válasza oldman hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Üdv !

A fűtőbetét elvileg tiszta új . Mert első alkalommal E3-at írt ki . Az volt az első hogy kicseréltem , mikor el sem indult a gép. Túl melegedés nem hiszem , hogy lett volna mert el sem jutott a gép a fűtésig.
Ha szakadt a fűtőbetét akkor nem is viszi a programot tovább ?? Csak keringet ?
(#) grobi75 hozzászólása Feb 7, 2012 /
 
Üdv !

Kiszereltem a fűtőszálat és fixen adtam rá áramot kb 5 sec alatt szinte forró . Bár beszerelve nem néztem , hogy kap e feszültséget . Nem akarom , hogy megrázó élménybe legyen részem. Amit még láttam , hogy van benn 2 db KSD 201 feliratos érzékelő a fémrészbe betekerve . Ezeket , hogy lehet vizsgálni , hogy jók e ?
Vagy esetleg még mit keressek benn ami rossz lehet ?
De azt nem értem , hogy miért csak keringet és miért nem megy tovább a program és nem ír ki semmi hibaüzenetet .

Üdvgrobi
(#) grobi75 hozzászólása Feb 8, 2012 /
 
Hali !

Csatolnék képet a 2db ksd201-es valamiről . Találtam még egy érzékelőt azt pirossal karikáztam be . A gép aljához volt szerelve amit kiszedtem és lefényképeztem. Ez mi célt szolgál ? Talán ez érzékelheti a fűtőszál hőmérsékletét ? Ha igen akkor gondolom ez is okozhatja , hogy nem fűt . Csak az a számsor van rajt ami a képen is látszik. Lehet tudni , hogy milyen értékűvel lehet helyettesíteni ?

köszi grobi
(#) csacsa77 hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordúlnék a hozzáértőkhöz, hogy milyen gyártmányú és tipusú mosogatógépet érdemes venni a 45 cm-es különálló kategóriában? Az előző készülékem egy Candy CFS 4570 volt ami programkapcsoló hibás lett,az alkatrész ára horribilis, ezt szeretném pótolni, esetleg valaki tudna jutányos áron alkatrészt hozzá, vagy valaki tudja-e hasznosítani? Köszönöm!!
(#) zolika60 válasza csacsa77 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szerintem olyat vegyél amire hosszú garanciát vállalnak. A típus mind egykutya.
(#) John Franklin hozzászólása Feb 9, 2012 /
 
Sziasztok. Régebben már írtam ide egy fagor LF-020-as géppel kapcsolatban.
Sajnos most is adódott egy probléma. A gép szövegesen kiírj a következő hibát: Nem egyenletes vízelosztás.
Asszem kb ennyi lenne. Hja igen, a hiba után meg fogja magát, és leáll egy idő múlva.
Ha vki tapasztalt hasonló hibát, vagy tudja esetleg, hogy hogyan oldható meg, akkor légyszi segítsen. Előre is köszi.
Hali.
(#) lac08 válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Ezek mind a vezérlés hőérzékelő és hőkapcsoló alkatrészei, de van amelyik csak mintegy biztosíték-ként működik, tehát ha lekapcsol, soha többé nem kapcsol vissza. Ezeket többnyire cserélni kell.
Hasonló leoldók vannak a vasalókban, kávéfőzőkben, stb.
A rajta levő számok - egyrészt a beazonosíthatósági tipusszám, másrészt a lekapcsolási, kioldási hőfok.

Ha cserélni kell, meg kell előtte venni. A Candy márka szakszervize és alkatrészboltja a Klauzál téren van.
De meg lehet még nézni a Baross u. 127-ben az Orczy Alkatrész-áruházban.
(#) MEDDOG hozzászólása Feb 11, 2012 /
 
Sziasztok
Van egy 5-éves Candy CDI 1012 mosogatógépem. A probléma az hogy az esetek 40%-ában nem megy végig az adott program. A végén kihagyja a szivattyúzást és a szárítást.
Mi lehet a probléma?
(#) grobi75 hozzászólása Feb 11, 2012 /
 
Üdv !

Úgy néz ki meggyógyult a masinám. Az egyik klixon volt szakadt . Az első tesztek alapján fűt .

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Üdv grobi
(#) grobi75 válasza lac08 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Hali !

Az egyik klixon szakadt volt. Betettem fagyasztóba és utána kocogtatás volt . Akkor már jónak mértem. Vissza tettem és pár percre indítottam a gépet és fűtött. Ma élesben ment , végigment a program és tökéletesen elmosogatott. Csak úgy ömlött ki a gőz . De viszont ismét kiírta , hogy E3 . Kellene rendelnem bele egy új klixont , de a rajta lévő feliratút nem találok . Esetleg ha helyettesíthető akkor mivel lehet helyettesíteni amivel ugyanúgy működne ?? KSD 201 a peremén 90/-35 felirat. Képet csatoltam .

köszi
grobi
(#) MEDDOG válasza MEDDOG hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Azt nem írtam le hogy fut a program és a normál időt már régen átlépte mikorra végeznie kellett volna és egyszer-csak kiáll hibára(sípol). Nem kezdi meg a szivattyúzás sem. csak sípol . Törlőm a hibát és utána minden gond nélkül kiszivattyúzza a bent levő vizet a
A szurok tiszták és egy tisztító porgitt is indítottam
(#) Zsákos Frodó1 válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
szia ,az a meg egy erzekelo egy merokabellel a panelre megy ez vezerli a hofokot ,ez nem egy kozonseges klixon,lehet a paneled is hibas általában ha nem fut egyutt kell cserelni .remelem segit !
(#) Zsákos Frodó1 válasza grobi75 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
igen ahogy elmondtad condi baja van ,foleg ha tekeresre indul 5 mikronal ne tegyel nagyobbat ,a 2 is viszi ,remelem segit
(#) Zsákos Frodó1 válasza erno55 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
hibas panel ,legtobbet a forrasztasok engednek el vagy egy ket relle beeg .,.,12 voltos egyen..,behuzotek.,.,es zaro.,.,lehet ezzel van a baj .,.,altalaban amatorok is javitjak otthol .,.,atkene forrasztani a labakat az osszes rellen es vezetek labakat is janlom .,,.remelem segit
(#) Zsákos Frodó1 válasza kefe13 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
szia ha csak zavarszuro egyszeruen ki is dobhatod belole nincs szerepe az aramkorban ,es a zarlat is megszunik ,..,remelem segit
(#) toto0569 hozzászólása Feb 28, 2012 /
 
Sziasztok! Olyan gondom van a HAIER DW12-EFM típusú mosogató gépünkkel,hogy a főmotor csak nagyon kicsi nyomással nyomja a vizet a a lapátokon keresztül a mosogató térbe. Minden más működik... mi lehet a baj?
(#) T2T hozzászólása Feb 29, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek itt a fórumon!
Az a nagy problémánk, hogy a szeretett candy cdf 735 mosogatógépünk E8-as hibaüzenettel megáll mosás közben. A leírás alapján szerint ez a következő hiba: "A vízmelegítő elem nem működik megfelelően, vagy eltömődött a szűrőlemez.".
A hétvégén szétszedtem, rámértem a fűtőszálra ami rendben volt (feszt ráadva melegített is szépen). Tanácstalanul összeraktam és működött szépen, 6-7 mosási program lement rajta gond nélkül, de most megint elkezdődött az E8-as hiba. A szűrő teljesen tiszta, ezért nagyon tanácstalan vagyok. Mit probáljak meg ellenőrizni ha újra szétszedem? Nekem úgy tűnik, hogy valami nagyon egyszerű gond lehet, mert a hétvégén is a szétszedés után tökéletesen elkezdett működni? Valakinek valami ötlete? Hasonló hibát tapasztaltatok már? Lszi. segítsetek!!! A feleségem imádja a gépet...
(#) kovax1 hozzászólása Márc 1, 2012 /
 
A Fagor LF-020s mosogatógépem azt írja ki hogy F9 szivattyúhiba. Már többször is jelentkezett ez a hiba, de néhány indítás után hónapokig rendben működött. Most viszont nem hajlandó elindulni. A program elindítja a szennyvíz szivattyút de a szivattyúzás után hallok néhány halk kattanást és kb egy félperc után kiírja az említett hibaüzenetet. A csongrádi szervizesek azt mondták, hogy ez egy fordítási elírás, szerintük ez alternáló (alsó-felső szórófejhez útvonal választó) hiba. A gépet szétszedtem és ellenőriztem az alternálót is de semmilyen hibáját nem találtam. Valaki tudna segíteni mi lehet a baja. Vezérlő panelt nem szívesen cserélnék.
(#) rajkii hozzászólása Márc 4, 2012 /
 
üdv Mindenkinek!
Zanussi ZTM6825 mosogatógéppel lenne problémám. leégett a szivattyúja, megcsináltattam, összeraktam, de közben állt fél évet kb, és úgy néz ki mégvalami tönkrement benne a jelenség, hogy megáll program közben... program elején kiszivattyúzza a maradék vizet, aztán feltölti, felfűti, fűtés után még kattan egyet a programkapcsoló aztán megáll... szerintem valami időzítő mehetett tönkre benne, de elakadtam, van valakinek valami ötlete?
előre is köszönöm
IMi
(#) rostasbela válasza vzoltan hozzászólására (») Márc 10, 2012 /
 
Üdv! Köszönöm, megmentettél egy csómó fölösleges munkától. Nálam bejött, csak az enyém Whirlpool.
Még egyszer köszi!
(#) laboda73 hozzászólása Márc 12, 2012 / 1
 
Űdv mindenkinek!

Van egy Zanussi DA 4352 mosogatógépem és a felsö mosókar nem müködik.Ha valaki tud segiteni akkor azt megköszönöm
(#) zolika60 válasza laboda73 hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Az csak mechanikus probléma lehet. Itt egy rajz a mosogatógép általános felépítéséről
(#) ladakolyok hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Üdv!Segítséget szeretnék kérni egy ARDO típusú mosogatogéphez,amely a mosogatás programot megcsinálja,de az utolsó 1 perc végtelen folyamat (avízet be szivja majd szívatyuz). Mi lehet a hiba oka.Előre is köszönöm.
(#) Sten hozzászólása Márc 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Az Electrolux ESF 6152 típusu mosagatógépemmel olyan problémám akadt hogy működik "rendesen", viszont a vizet nagyon gyengén melegíti, épp csak langyos benne vagy van mikor egyáltalán nem melegit.

Fütőszál szerintem rendben.

Szintszabályzó rendben.

Mi lehet a baja? Hőérzékelő? Milyen típusú hőérzékelők lehet benne 4db vezeték megy hozzá?
(#) magyarneklopfer hozzászólása Márc 15, 2012 /
 
Sziasztok! Úgy látom itt bőven van hozzáértő. A mosogatógépem alsó karja nem mozog, bár a víz jön belőle. Amit tudtam kitakarítottam, nem vízköves, nem találok konyhai maradékot benne. Tudok még tenni valamit mielőtt szerelőt hívok? Előre is köszönök minden hasznos választ.
(#) csubi70 hozzászólása Márc 15, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy candy cdf-625 típusú mosogató gépem és az lenne a problémám, hogy egyszerre kinyomja magából a sót egyszeri feltöltés után.Itt a környéken nem találok megfelelő szakembert mert még ilyen hibával nem találkoztak! kérem segítségeteket!
Következő: »»   16 / 260
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem