Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 261
(#) tibibalogh520 válasza botesz hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„A barom konyhasót tett a sótartályba amit nem szereta gép.”

Még szerencse, hogy erről az én gépem nem tud.
(#) Fokos hozzászólása Júl 13, 2012 /
 
Sziasztok!

A mosogatógépemben kiégett a programvezérlő panel. Okozhatta-e a villámcsapás, ha a biztosítéka épnek tűnik?

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) sidoro hozzászólása Júl 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Whirpool mosogatógépem, annak ellenére hogy ugyan azt a fajta tablettát használom, kiszedi a tartályból, de a program végén egészben hagyja... Többféle programat is kipróbltam, de semmi eredménnyel. Valaki tudna segíteni...? Mi lehet az oka?
(#) kovax1 válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia Szabolcs! Nekem ilyen kenhető réteg akkor maradt az edényeken, amikor a feleségem nem vette észre, hogy a programba csak az alsó kosárra van állítva a mosogatás. Ami a felső kosárba volt edény mindegyiken ilyen fehér réteg maradt. Ebből arra következtetek, hogyha a forgó szórófej nem nyom vizet, vagy nem elegendőt akkor maradhat ilyen réteg az edényeken. Ez előfordulhat ha eltömődnek a forgó szórófejeken a fúvókák valamitől. (Nálam pl. a citrom mag rendszeresen eltömíti.) Esetleg a csőrendszer elrakódhat egy zsírkő szerű anyaggal, vagy a szivattyú valamiért nem állít elő elegendő nyomást, pl mert szorul, vagy a szivattyú lapátokra rárakódott valami. A tapasztalatom az, hogy hiába mosatom át a rendszert mindenféle csodaszerrel, 2-3 évente akkor is szét kell szedni a és ki kell takarítani a csöveket meg a szivattyút. Még egyszer sem fordult elő, hogy utólag azt mondtam volna, "kár volt szétszedni". Sok sikert. Üdv.: István
(#) botesz válasza kovax1 hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Az én gépem tudtommal még egyszer sem volt szét szedve tisztítás céljából a 20 év alatt és gyönyörüen mosogat.Ez a lerakódás még lehet attól is hogy a só fedő nem zár rendesen.Hogy ha gép rendszere zsíros azért sem kell szétszedni hanem akkor át kell mosatni üresen a leghosszabb programon ami a legmagasabb hőfokot tudja.és lehet tenni bele egy kis ecetet vagy gépi mosogatószert(szerintem a trisót is mert az zsírtalanít de ebbe nem vagyok biztos)
Üdv!
(#) botesz válasza sidoro hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia!
Lehet hogy régi a tabletta.Próbálj ki egy másikat!
(#) sidoro válasza botesz hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Szia!
Sajnos nem az... elsősorban én is erre gondoltam és vettem másikat, de nem segített...
(#) botesz válasza sidoro hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Mosogatni mosogat?Mindent elmosogat a progi végére?mosogatókarok forognak rendesen?
(#) onodi.aszlone hozzászólása Júl 15, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem egy WHIRLPOOL ADP4527 tipusu mogatógépem van,és az a gondom hogy nem melegiti a vizet illetve amikor a programban eléri,hogy kivegye a mosószert leáll,a gombja pedig elkezd villogni.A fütőszáll lehet a rossz?ha igen hol kapok fütöszálat.előre is köszönöm.
(#) sidoro válasza botesz hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Mosogatókarok mozognak rendesen a gőz is kijött... Az edények fénytelenek de tisztának látszanak..
(#) botesz válasza sidoro hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Akkor próbáld meg azt hogy előmosás nélküli progival mosogass és a tablettát tedd rá a szűrőre onnan fel kell neki oldódni.
(#) sidoro válasza botesz hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Köszönöm, megpróbálkozom azzal, hátha összejön..
(#) kovszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Júl 16, 2012 /
 
Szia Botesz!
Amit írtál az arra enged következtetni, hogy Te javítasz gépeket. Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal. A konyhasó kérdésre -itt és most egy kicsit félve, de meggyőződéssel- az mondanám, hogy... vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Hmmm
Amit tudok a gyantás vízlágyításról az az, hogy a mosogatógépekben kationcserélő műgyanta van. Ezt NaCl-dal, azaz konyhasóval lehet (kell) regenerálni.
Az üzletekben kapható sóval, "csak" az adalékok miatt lehet gond. Nekem egy évtizedig, a barátaimnak a mai napig működött. Leegyszerűsítve azt mondanám, hogy adalékmentes (csomósodásgátló, egyéb adalékok) termék, vagy más forrásból, tiszta NaCl alkalmas erre a feladatra,

Én a gyanta kifáradására gondoltam.
Rosszabb esetben a szivattyú vagy a rendszer teljesítménycsökkenésére.

A probléma azért foglalkoztat, mert egyrészt imádom a mosogatógépet. Nagyon praktikusnak tartom (már lassan 20 év géphasználat, tehát nem "divat" felhasználó vagyok). De pillanatnyilag vagy szervízembert hívok, vagy veszek egy új gépet.
Ha az első megoldást választanám, akkor TETEMES összeget emészthet fel egy esetlegesen eredménytelen javíttatás.
De egyben az új eszköz vásárlása pazarlásnak is tűnhet abban az esetben, ha pár-száz forintból például saját kezűleg gyantát cserélnék.
Folyt köv.
(#) botesz válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Szia!Nem ez a munkám én ezt hobbi szinten csinálom de igen javítom öket.Azért mondtam a konyhasót mert(elmondom miért) nem rég hoztak egy miele mosogatógépet....a gép beleseje totál fehér az edények is
mosogatási végeredmény?(lásd kép)konyhasót tettek bele.Kiszedni nem lehetett csak úgy hogy kivettem a tartályt oké kiszedtem.....egy trutymóvá összeált valami volt a só aminek nem szabadna lenni.(Amúgy azért nem jó a konyhasó a gépbe mert olyan anyagok is vannak benne ami nem oldódik fel a vizben és ez teszi tönkre a gyantát.Nem véletlenül találták ki a külön erre a célra szánt sót......)Visszatérrve a géphez az a trutymó átment már a gyantához is ezzel eltömíttete a szürőt.Vizzel akartam kimosni és rákötöttem a csapara.Éreztem hogy mikor telik vizzel dagad tehát dugulás van.A csapot egy picit véletelenül jobban kinyitottam és pukk.belül kijukadt a szőrű kifolyt a gyanta vége.Az egyik haverom tud műanyagot hegeszteni és ővele fogom szétvágni a tartály azon részét már szereztem bele gyantát is.a a régi gyantában meg valami fehéres valami van....vajon mi? a só aminek nem ott kéne lenni pláne nem oldatlan állapotban. Amúgy a gyanta ha kifárad max nem lágyít vagyis vizkövesedni fog a gép de más nem lehet.Én a gépbe nem bolti sót teszek hanem olyant ami ipari vizlágytókba való(hasonló működésű csak nagyban).De még lehet az is hogy nem zár jól a fedele és kifolyik a sós viz a mosótérbe.
folyt.köv

DSCN0835.JPG
    
(#) botesz válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Új gépet meg semmiképpen ne vegyél!!!!!!Aki most(sőt már korábban vett) vesz a gépet az örülhet ha gépek kibírják az a röpke2.5 évet 2 év után lejár a gari azt fuccs.Ezzel az AEG géppel jobban jársz ha megcsinálod nem véletlenül bírta 6 évig bár ma már ez is csoda.Ha nem tudsz szerezni gyantát akkor van egyszerűbb megoldás is.Keress vissza a témában lesz olyan hogy kiszedték a gyantát a tartályból átmosták és vissza.De a konyhasóval való üzemeltetés semmiképp nem használ.Volt még egy 20 éves ZOPPAS gépem is szintén konyhasóval volt járatva naná hogy hó fehér volt a gép belül. Amúgy nekem 4-5 éve van(talán már 6 is) mosogatógépem és én is nagyon szeretem sok időt és vizet spórol meg nekem.Szóval szerintem használj rendes kifejezetten mosogatógépbe való sót az én digis siemensem félévente evett meg két kilót kb600 ft ami nagyon kevés de ez függ attól mire van beállítva a gép.
(#) kovszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Szia!
Tényleg köszönöm, hogy foglalkozol a kérdéssel.
A problémámnak nem a konyhasó az oka. Nem használtam konyhasót.
Csak reagáltam a sós kérdésre.
Mindenképpen jobb lenne, ha nem kellene újat vennem. A pénznek (sajnos) más helye is van.
Üdvözöl: Szabolcs
(#) botesz válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Egyáltalán nem használtál semmilyen sót?
(#) kovszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
De használtam.
Azzal így nincs baj. Lehet sókiválás az oka, de nem a só hiánya, vagy a minősége, mert az gyári vízlágyító só volt.
Gyanús nekem a gyanta állapota. A szivattyú nyomása.
...
Sz
(#) kovszabolcs válasza kovax1 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Szia! Ilyen lehet a gond. Nem kóstoltam meg a lerakódást.
A szétszedésre szeretnék visszatérni.
Szabolcs
(#) Facskó Ildikó hozzászólása Júl 17, 2012 /
 
Sziasztok! A mosogatógépem Whirlpool ADP 6920. Eddig semmi gond nem volt vele, de a múlt héten kiírta az alábbi hibaüzenetet: F6 E4 . Még garanciális, kijött a szerelő, szerinte nincs baja. A gépet nem húzta ki a helyéről holott a férjem mondta neki, hogy víz van alatta. Mire munkából hazaértem úszott a konyha. Komolyan mondom megüt a guta! Tud valaki hasznos tanácsot adni? Esetleg volt már másnak is ilyen problémája?
(#) zolika60 válasza Facskó Ildikó hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Hívj másik szerelőt és addig ne engedd elmenni amíg nem működik a gép.
(#) zolika60 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Az F6 hibakód a vízbeeresztési problémákat jelzi. Talán kicsi a nyomás, vagy koszos a szűrő a beeresztő csövön.
(#) Facskó Ildikó válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Köszi a választ! Ezt a szerelőt a márkaszervíz küldte. Szerinted szóljak nekik?
(#) zolika60 válasza Facskó Ildikó hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Feltétlenül. Mond el, hogy azaz ember aki kint járt nem talált hibát, pedig a gép rossz. A márkaszervizben sem dolgoznak különb szakemberek mint máshol. Sőt inkább azt gondolom , hogy a jó szakemberek onnan elkerülnek, mert nincsenek úgy megfizetve, mint egy jó független szakember. Természetesen tisztelet a kivételnek.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Sajnos ez így van aki ma a szervízben dolgozik abból 2 van:aki látott már szerelőt meg a szerelő.Sajna az utóbbiból van a legkevesebb.És nem nevezném őket,,szerelőnek" inkább alkatrész cserélőnek és szintén tisztelet a kivételnek.
(#) botesz válasza Facskó Ildikó hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Mindenképp szólni kell verni az asztalt hogy gari van a gép rossz és hogy csinálják meg.amíg a gép nem jó addig ,,harcolni" kell.
(#) botesz válasza kovszabolcs hozzászólására (») Júl 17, 2012 /
 
Akkor azt nézd meg hogy jó e a tömítése a tartálynak ehhez nem kell szeészedni a gépet.Csak lecsavarod és megnézed hogy jó-e?Ja és a mi lehet még az öblítő.Mosogatószer váltás nem történt?
(#) Bod970 hozzászólása Júl 23, 2012 /
 
Üdv. Van egy 8 éves Whirlpool mosogatógépem . A hibajelenség a következő: Vízbeszívásnál is és szivattyúzásnál is szakaszosan megy, kattog a gép ki-be kapcsolgat, majd egy idő után továbblép. Ezt minden vízbeengedésnél és szivattyúzásnál megcsinálja. Segítsetek!
(#) samarazoli hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy muzeális értékü kb huszom valahány éves mosogató gépem, amiböl kiment a motor tömités. Lehet ezt valahogy pótolni vagy valahonnan ilyet szerezni még?
(#) zolika60 válasza samarazoli hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Itt kérdezd meg: Bővebben: Link
Következő: »»   21 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem