Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 261
(#) botesz válasza szota77 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
A fűtőszálat nézted?
(#) szota77 válasza botesz hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Hát ha azt találtam meg kikövetkeztetés alapján akkor nem szedtem szét annyira mert elég rendesen össze rakták. Persze ez nem biztos hogy azt találtam meg. Én úgy vettem ki hogy a nagynyomású szivattyú előtt van abból gondoltam hogy porcelán háza volt. Persze lehet hogy tévedek. Holnap képpel illusztrálom és meglátjuk mit találtam.
(#) botesz válasza szota77 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Henger formájú a szivattyú víz rendszerébe van belekötve és megy rá 2 vezeték?Ha igen akkor megtaláltad.
(#) szota77 válasza botesz hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Akkor nyertem! Lemez henger a háza ami össze van préselve vagy legalább is nyomva. A szivattyú előtt van a két vezetékben már nem vagyok biztos, de engem ez a porcelános dolog fogott meg.
(#) botesz válasza szota77 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
A csatlakozójánál van porcelán ugye?Mert ott mindig van.
(#) szota77 válasza botesz hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
igen, de oda csak egy vastagabb fém szál megy be ami nem vezeték, alaposabban meg nem néztem meg. De ahonnan a vastag szál jön ott mintha vezeték is lett volna. Mindjárt feltöltök egy képet a gépről!
(#) botesz válasza szota77 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Igen! ez a fűtőszál!! Ezt kéne kimérni hogy nem szakadt e .Az NTC t keresem de nem látom még. De egy hasonló gépem már volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) szota77 hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Na akkor ahhoz kell egy villanyos haver is mert se műszerem se tudásom hozzá! Lehet nem holnap, de megoldom valahogy! Köszi botesz ! Jelentkezem mire haladtam majd. Remélem már meglesz a baja. Bár másfél év után elég korainak tartom a hogy meghibásodjon a fűtőszál, de hát sosem lehet tudni.
(#) botesz válasza szota77 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Most nézem és ha jól látom akkor ez egy aqua sensoros gép az aqua sensor az ott van középen sok sárga vezeték megy rá de ez lehet nyomás kapcsoló is.Az NTC-t nem látom az lehet hogy fölötte van (ha jól látom) 2 db kék vezetékkel.Azt a részt is nézzétek meg mert az lehet egy szelep is ami azt szabályozza hogy melyik mosogatókarhoz menjen a víz.De ez most nem lényeges.A lényeg: a fűtőszálat mérjed ki hogy jó e meg az NTC ha megtaláljátok azt is ellenőrizd.( ellenőrzés:ha megtalálod kiveszed és óvatosan melegíted melegítésre csökken az ellenállása)
(#) Szpisti hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Kedves mosogatógép Szakik!
Kétségbe esve kérem segítségeteket.
"Röviden" a történet: Úgy két éve az én kis párom a fejébe vette, hogy nem élhet mosogatógép nélkül. Engedve nyafogásainak, egy ismerősömet - akiről tudtam hogy a németektől rendszeresen hoz be felújított cuccokat - megkerestem, és rábeszélt egy öreg Bosch masinára(25e Ft, nem a világ). Ránézésre elég szimpatikusnak tűnt, el is hoztuk, beszereltem. Mivel nem voltam nagyon képben ez ügyben, nem is néztem, hogy ez egy közel 20 éves típus. Beszerelés után kb. egy évig így-úgy de szép tisztára elmosogatott. Aztán elkezdett makacskodni. Szétkaptam, és megdöbbenve láttam , hogy a bal oldalát teljes felületén egy műanyag zárt rendszer fedi, a gyantás ioncserélő. Gondolom "öreg szakik" most felszisszentek... Igen, tele volt vízkő csomagokkal amerre csak járt a bevezetett víz.
Kisebb-nagyobb kalapálások után megint életre keltettem, miután a megfelelő vízfeltöltő utakból lekalapáltam a kalcit darabokat. Elment még fél évet, aztán beidegesedtem, és kiszereltem az egész panelt.
Be a fürdőkádba, kimosattam minden lehetséges sarokból a maradék lerakódásokat, sőt megfúrtam és a gyantát is vadiújra cseréltem. Nem kis izzadságok árán vissza applikáltam (a sóbetöltő ajtó körüli újra szigetelés sem volt kis munka).
Öröm és bódottág! Szebben mosott mint valaha - kb. 2 hónapig Aztán az az egy darab mégiscsak megmaradt vízkő kavics eltorlaszolta az egyik leeresztő szelep mozgását. Ki szerettem volna venni a helyéről, de sajnos csak a plexi panel csonk eltörésével "sikeredett".
Na akkor mondtam hogy : itt a vége! Egy német oldalon találtam ebbe való gyantacserélő panelt úgy 60e Ft-ért.
Azóta sincs nyugtom, egyfolytában a netet bújja, milyent érdemes venni, és milyent nem ?
Most már ott tartunk szánna rá 70-80e pénzt, de MELYIKET? Hát ez lenne a nagy kérdés, fiúk!
Tudom hogy egyértelmű választ nem lehet adni ilyen kérdésre, de legalább valami iránymutatást szívesen fogadnék.
Melyik az a gyártó, akitől érdemes lenne vásárolni, és melyik az akitől nem szabad egyáltalán.
A sor szinte végtelen, de Candy meg egyéb nonémet nem szeretnénk, Whirpool vagy Indesit, Bosch vagy AEG, Zanussi vagy Elektrolux, Ariston vagy Beco, Fagor vagy Amica, esetleg Siemens.... vagy... Szóval valami útmutatást ha kaphatnék, nagyon megköszönném - és elnézést a hosszú léért!
(#) Szpisti hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Kicsit felhoznám a topicot, mert nagyon süllyedőbe van tegnap óta
(#) szota77 válasza botesz hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Ma felhívtam a szervizt és nem pontosan, de megtudtam mik lehetnek a hibák. Jóra tippeltél mert egyből a fűtőszálat meg más hibákat is mondtak de mindegy. Ugyan is kiderült hogy jótállásos még a cucc. Úgyhogy papírok előkeres, (remélhetőleg meglesz) akkor szakik kikocsikáznak a megyéről és elvileg minden happy lesz. Persze ha nem veszik észre hogy belenyúltam. Minden eddigi segítséget köszönök, ha véletlen mégsem sikerül minden a terv szerint akkor még jelentkezem.
(#) Haszuboy válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Én Bosch-t vennék. Vagy ha nem is azt, akkor olyant, amire minél több gari van. Pl körúton a Blaha mellett van egy Whirlpool márkabolt (bár ilyet én nem vennék) és vannak olyan gépeik, amire 4 év gari van. De várd meg a szerelők válaszát is De végülis sztem egyre megy, fogyasztói társadalomban semelyik gyártónak nem érdeke, hogy 30 évig működő gépeket gyártsanak.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) Szpisti válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Köszönöm a tippet, nekem is ez a márka járt elsőként a fejemben.
De azért még meghallgatnék egy olyant is tényleg, aki ilyen szervizben tevékenykedik.
Nyilván neki napi szinten ott vannak a sűrűn típushibás , és a könnyebben szervizelhetők is.
(#) botesz válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Ha minőséget akarsz akkor vegyél Miele-gépet!! Használtan!! Újonan ugysem tudsz venni.Gyári állapotú gépeket lehet venni már 40 50 ezer ft- ért!!és a miele az nagyon bírja az minőségi gép szerintem vegyl Miele-ét!!!!
(#) Szpisti válasza botesz hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Köszönöm, ezeket tényleg dícsérik mindenfelé! Kár hogy 9 terítékes alig található ilyenből.
(#) sector99 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Sziasztok !
Van egy régi BOSCH Silence - mechanikus programkapcsolós - mosogatógépünk. Át lett telepítve egy másik helyre de most "megharagudott" és nem működik. A vízbeengedésnél lehet a hiba, mert láttam a szűrőjében koszt. (levettem a vízcsövet, de a mágnesszelep nem nyitott ki) Hogyan kell szétszedni és kitakarítani ? ( a szelep öntött burkolata miatt ne tudom szétvenni a membránt se)

Köszi !
Üdv.: sector99
(#) botesz válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Nekem van egy 9 terítékes!!
(#) botesz válasza sector99 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Mi a hibajelenség??
(#) sector99 válasza botesz hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Bocs nem voltam egyértelmű. Tehát program indul - van egy pár másodperces kiszivattyúzás majd amikor a víz beeresztés következne, akkor semmi nem történik. Nem hallom kattanni a mágnesszelepet se, de a csövet is levettem a végéről, de nem nyit ki.
(#) botesz válasza sector99 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Én azt nézném meg hogy kap e áramot szelep.Nem is búg nem csinál semmit a szelep?Ha nem kap áramot akkor a szelephez tartozó vezetéket kell a programkapcsolóig végignézni.
(#) sector99 válasza botesz hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Ok, akkor majd kimérem, hogy melyik vezeték megy oda. Csak az a gond, hogy a szelep műgyantával ki van öntve és azt nem tudom szétszedni. Közvetlen alatta van a vízszintérzékelő membrán, de annak a fedele se jön le a szelep tekercse miatt. Majd lefotózom..
Köszi !

(#) botesz válasza sector99 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Óhhh.... olyanom már volt.Én darabokra szedtem azt a részt.Az nem a vízszintérzékelő!!Az egy ilyen biztonsági védelem(van rajta egy átlátszó vékony gumicső+ba)amúgy az a legegyszerűbb ha rákötöd a csapra 1 pillanatra(nem többre!!!)és ha kinyit akkor máshol a gond ha nem akkor a szelep kuka.
(#) sector99 válasza botesz hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Valószínű, hogy nem javítható. Ilyen alkatrész már biztos nem lehet kapni (vagy csak egy használt mosogatógép áráért...) Helyettesíthetem egy régi mosógépből kimentett mágnesszeleppel ? ( a mechanikai átalakítás nem gond, meg tudom csinálni)
Az a membrán egy légnyomás érzékelős dolog ?
(#) origori hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Kedves Hozzáértők!

Van egy indesit mosogató gépem, ami jelenleg csupán a konyha felmosásában tud segíteni, mivel csak annyira képes, hogy vizet szív magába, amit aztán elöl, az ajtó alsó sarkain a padlóra enged. Előzőleg a nem kapok vizet hibajelzése villogott, de itt olvasgattam mindenféle úszókról, és kibűvészkedtem belőle az alján megállt vizet, aminek következménye képen most már el tudja árasztani a konyhát, és az alattam lakókat.
Az lenne a kérdésem, hogy mosogatógéppé tudom-e varázsolni a szerkezetet egymagam, vagy jobban teszem, ha szakembert hívok?
(#) franky710 hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Szevasztok szakik!!

Továbbra is zdf 211 mosogatógéppel kinlódok, elindul a program vízzel feltölti és elkezdi a vízet melegíteni de a mosómotor nem indul el, víz melegítéskor már közben is mosásnak zajlani kéne??

mosómotor magában kipróbáltam müködik. a panelon vezérlésen nincs neki külön reléje. triak vezérli. ha a vízszint szabályzók nem záródnak vízbetöltés után . a csöveik tiszták.

Lehet, hogy a vízszintszabályzók akadályozzák a motor mosási müvelet megkezdédét??

Köszönettel: Feri
(#) botesz válasza sector99 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Helyettesítheted.Bár meg nézem nekem még lehet hogy 2-3 db van itthon!Az a membrán az csak egy vízelárasztás elleni védelem.(ha tönkremegy a szelep akkor a vékony gumicsövön a víz elfolyik a gép aljára(vagy a víztartályba valahova) és akkor úgy megáll az egész.Én is mosógép szelepet raktam rá jó is volt.A gumicsövet egyszerűen kihagyod.Bár ha kell tudok adni occsón(ha van) működőt.Amúgy a szelep rossz? kimérted kipróbáltad?
(#) botesz válasza origori hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Meg kell nézni hogy pontosan honnan ereszt.Az ajtó guminál körbe (vagy alul).De ha nem vagy benne biztos inkább hívj szerelőt!!!
(#) sector99 válasza botesz hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Köszi ! Írtam PÜ-t.
Következő: »»   27 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem