Fórum témák
» Több friss téma |
minden rendben..
motor megy, mosast kezdi, be is fejezi.. csak az urites es a vizellatas nem megy.. jelenleg. de legalabb az ajto megjavult..
Üdv Dino71.... kicseréltem kettő ugyanolyan tipusú hibátlan működő gépnek az on-off gombal együtt lévő komplett elejét próbára,de azokkal is ugyanazt a hibajelenséget produkálja,vagyis nem reagál a gomb ha nyomom,a start gomb az szépen villog ahogy kell...fogalmam sincs hogy mi lehet a baj...(:
Szintszabályzó, mivel mindkét funkcióhoz köze van ?
Szevasz!
Megnéztem az LD50 stabilizátort, nem melegszik de most már nem 4,88v ot ad le, hanem 9,88V jön ki belőle. Gondolom így a processzort is kinyírta. Mi a megoldás, tudok e olyan áramköri panelt venni valahol, ami a processzor áramköre csak, vagy csak egybe az egész vezérlőt?? Biztosan rossz lett a processzor hogyan győződhetek meg róla biztosan? Elküldöm a proci panelról a képeket. Előre is köszönöm a segítő készségedet, és a korábbiakat is. Üdv: Feri A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Elvileg, mukodokepes..
tul fujom letilt, ha normalisan, akkor inditja a mosast
Ha belefújsz a szivattyút is indítja? Mert ha rendesen megfújod annak is indulni kéne.
sajnos nem, a fent irt problema miatt...
De letilt. OE hibakoddal megall
Az normális, mármint az OE kód. Az a túltöltést jelzi, tehát megáll, de a szivattyút indítani kellene neki. A szivattyú triakja biztos hogy jó? Vezeték nem szakadt, érinkeznek a stekkerek?
Konkrétan nem ismerem a gépet. A leírtakból feltételezem, hogy úgy indulna, hogy elindítja szivattyút néhány m.p-re, megmozdítja a dobot és csak akkor ereszti a vizet. Ha valamelyik kimarad a tesztből nem indul. Tehát vagy a motor nem indul, vagy nem jelez a procinak, vagy a szivattyút nem indítja illetve nem érzi, hogy megy ( nem megy) valahol itt a gubanc. Az ajtót időben lezárja ? mert némelyik arra is háklis . Volt olyan, hogy később zárt és minden barom hibakóddal traktált.
minden ilyen lehetoseget atneztem..
Aert gondolom, hogy komlexebb dolog lehet, mert mukodokepes volt. Eszebe jutott, DE jibakoddal szorakozott.. Tipushiba szerint, az ajtozar szokott szet egni. Jelen esetben sajna nem.. Kicsereltem a fent emlitett relet. Az ajtozar resze relativ megjavult, viszont jott ez a hiba, hogy nincs urito, nincs magnes szelep Elotte mukodott minden, amikor epp nem volt ajtozar hiba A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Biztos, hogy minden vezeték egyben van ? Olyan mintha nem kapna sem a szivattyú sem a szelep " közös" pontot. Pl, ha vezérlőpanelon elszakad a triakokra menő közös "szál"
igen.
Itt akadtam el, hatha valaki belefutott.. Ugye ki van ontve evvel a cuccal.. igen nehez vegigkapirgalni..
Igen ki bizony, és számtalan rossz forrasztást fogsz találni
Sziasztok!
Ilyen hibát produkál a mosógép, szerintetek mi lehet a gond találkozott már valaki ilyen hibával? Elvileg szivattyú hiba a kód szerint. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Szia!
Én találkoztam hasonló hibával. A panelen nem tudom melyik relét cserélted, de ha nem indul a szivattyú sem a mágnesszelep, akkor a "main relay" jelölésű relét vizsgáld meg. A záró érintkezőit ha zárod, szerintem el fog indulni. Üdv, Palkó.
Szia!
Ilyet szerintem csak donorból lehet kitermelni. Az, hogy a proci meghalt e vagy sem, azt szerintem csak cserével lehetne kideríteni. Az LD50-en nincs valami más szám is!? Azt mindenek előtt cserélni kellene. Ebből több fesz. szintű eszköz is van, szóval ez lehet 3.3V-os is. Nézd meg nincs e valami más szám is rajta. Továbbá a proci adatlapján meg kellene nézni, hogy milyen tápfeszről megy.
Szia!
Én úgy emlékszem volt egy ilyenem és fűtőbetét testzárlat volt a hiba. Betét csere után ment(megy azóta is). Üdv, Palkó.
Sziasztok urak, mesterek.
Alábbi mosógéphez kérem a segítségeteket: Elektrolux EWS1476EDU , Prod No: 914338906 00. Érintő/kezelőfelület sötét és be sem tudom kapcsolni a gépet - emiatt szerintem. Hiba és előzmények: Rosszként megvettük, és addig eljutottam hogy ajtó jellegű hibakód volt rajta.(E40 talán) Ezt akkor derítettem ki, amikor a panelt kiszedtem és a gombokat próbálgattam (azt mondták hogy az érintőpanel rossz, de nem az volt a hiba). Közben megzavartak és amikor visszatértem "csak" vissza akartam pattintani a panelt és ekkor megrázott, mert elfelejtettem kihúzni és a panel a kezemben volt, valamihez hozzáértem. (tudom nagy hiba, de lehet hogy drágán meg is fizetem). Azóta sötét a panel. Betápot kap a panel, kb 12-18V-okat mértem, nem emlékszem, de a csatin jön fesz - mást nem mértem. 2 dologban kérek segítséget, mert elakadtam. 1.) Szerintetek teljesen leégettem, javíthatatlanúl? (nyoma nincs) - Ha nem akkor kérek tippeket, miket nézzek. 2.)Szervíz könyvet vagy kapcsi rajzot segítsetek keresni - ez alapján boldogulnék.(nem találok, pedig sokat kerestem, de nem adom fel) Pontosabb panel adatok a képen: első az érintő + kijelző, második a programválasztó. Köszi előre is mindenkinek.
Koszonom szepen. Rakeresek.
Bocsi toletek, hogy eltuntem, munka volt.. Forrasztasok atnezve, atforrasztva. LEgalabbis a panel azon felen, amit kiszabaditottam..
Szia!
Az ld50 alatta y607 található szerintem ez 5V-os. Viszont a tápjában van még egy Viper12A eszköz is ami nem tudom mit csinálhat, csinálhatott ha mindenhol 12v-ot mérek csak. A procinak nem találtam adatlapot csak külföldi orosz fórumokon lehet olvasni róla. A típusa LE8580035. 3692B13FPV, TH 30233. Ha valóban kiderül hogy a proci rossz Használtan bontva nincs neked egy ilyen vezérlőlap amiben ez az egység még hasznlható? Ha tudsz további segítségedet megköszönöm, az adatlapot ha tudsz nézd már meg milyen feszről mükszik a proci köszönettel: Feri
Van egy fagor mosógépem.
Mostanában olyat csinál, hogy centriz, de mintha mégsem. Elindul a mosás végén a centri program, de szerintem nem pörög föl rendesen, vagy mire felpörögne akkora lejár a program. Fagor 850 a tipusa.
Nézzed meg a motorban a szénkeféket, ha rövid /1-1,5cm/ cseréld ki. A motor végén a szénkeféknél van a tachogenerátor. Azt ellenőrizd,hogy nem e szakadt. És stabilan van e fent a mágnese a tengelyen. Nem e forog külön a tengelyen.
Kedves ngeges! Érdeklődnék, hogy egy nagyfelbontású képet kaphatnék a panelról? Vagy az R8-R9-es ellenállások kódjait elkérhetném? Elfüstöltek, valószínűleg nekem meg ez lesz a gondom Köszönöm előre is!
Sziasztok.
Küzdöttünk egy Indesit Wite 127 -el. (előzmények a hozzászólásom fejlécének kettős nyíljánál. ) A lényeg, hogy H20-as hiba kódot kaptunk.(vízellátási problémára utal.) Víz volt, a program elindult, de nem ment tovább, csak akkor, ha leállítottuk az egész programot, és hideg vízzel indítottuk el a mosást. A mágnes szelepek, és a légsűrítő hibájára gyanakodtunk, de végülis fűtőszál hiba volt. Valamelyik szaki írta, hogy a fűtőszál akkor is rossz, ha szobahőmérsékleten tökéletes, csak a meleg hatására bezárlatosodik.(vagy felfűtés után a vezérlő elektronika hibának érzékeli, szóval ez esetben a H20-as hiba kissé pontatlan lett.) Valószínűleg itt is ez történt.(fűtőszál csere történt) A mosógép kb fél éve tökéletesen működik. Köszönöm szépen a segítséget így 6 hónap után is. ..és nem csak én kaptam segítséget, hanem az is, aki ezt olvassa. Azóta találkoztam 3 mosógép hibával is, mindkettőnek a lefolyó csöve volt eldugulva idegen tárggyal(apró pénzzel, és műanyag darabkával), illetve egy vízfeltöltés, és mosás után leállt, és úgy maradt a gép teli vízzel. (a dobban.) Leesett az ürítő szivattyú műanyag "lapátja". ..de azóta se lettem mosógépszerelő, és nem is vállalok ilyen munkákat, ezek rokonoknál történtek. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
"lefolyó csöve" = A mosógép belsejében található, ami összeköti a dobot az ürítő szivattyúval.
Sziasztok! Whirlpool AWT 5098/4 900-as géphez keresnék elektronikát, a típusa 1088/45 MPA. Van esetleg bontva ilyen valakinek, vagy honnan lehet beszerezni? Szétszedtem, hogy kitakarítom, stb, de fordítva dugtam rá a szivattyú vezérlőjét, és csúnya véget ért szegény.
Előre is köszi...
Szia! Holnapra vagy hétfőre körbe kérdezgetem az ismerősöket, hogy hátha van valakinek egy jól működő bontott panelje.
A szivattyú vezérlő alatt mit értesz? Ebben a gépben is egy 230V os motor van, aminek , mindegy a fázis, nulla bekötése. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Előre is köszönöm. A panelen VHF jelöléssel szerepel, és szintén a szivattyúra megy. Lehet, hogy csak érzékelő, igazad van, a vezérlés az máshonnan megy, a forgókapcsoló által, DP jelöléssel.
Üdv Mindenkinek!
Van egy Elektrolux EW167580 mosó-szárítógépem. Sima mosáskor semmi baj, ellenben a szárító program kb 2 hete E20 hibakóddal leáll. A kézikönyv szerint megt9rt kifolyó vagy szűrő dugulás van. A furcsa az hogy csak szárításkor jelentkezik a hiba. ?? Segítségeteket előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |