Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   50 / 583
(#) napocska válasza jancsika.2 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szia jancsika.2 Mérd meg,hogy kap-e feszültséget a szivattyú motorja. Csak óvatosan mert 220-AC .
(#) zoz11 válasza jancsika.2 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Hello
Én nem méregetném meg használnám azt a gépet. Azon a panelon elég durva égés nyom van, először azt kéne javítani, meg kideríteni, hogy mi égett szét, lehet hogy a szivattyú triakja, de az általában akkor szokott ha a szivattyú is tönkre ment, vagy rá folyt a víz.

Egy jobb kép tényleg sokat segítene!

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza Alf 80 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Hello
Örülök neki, hogy jó lett. Akkor meg volt a szikra helye :yes:
Üdv: Zoltán
(#) Alf 80 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Meg a betyár mindenit.
készítette a gép a képeket....
Köszi még egyszer a segítséget.
üdv Zoli
(#) jancsika.2 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
üdv. a mérés megtörtént és csak 3-4 volt jőn a szivatyuhoz de a szivatyu mükődik külőn.Csináltam még képeket.Elöreis kőszőnőm a segitségeteket.
(#) zoz11 válasza jancsika.2 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Hello
Ahogy mondtam a szivattyú kapcsolója durrant el. Ha mákod van akkor a proci kibírta, de erre nem nagy az esély ilyenkor. Ha így néz ki a panel akkor már nem szabadot volna még méricskélni főleg nem feszültség alatt, mert csak romlik a helyzete, mivel a korom igen jó vezető.
Takarítsad meg a panelt, cseréld a szétégett alkatrészt. ACS108 SMD változata jó bele, meg a körülötte lévő ellenállásokat mérd ki, azok is megszakadnak ilyenkor, egészen a prociig kövesd vissza a dolgokat azon a szálon.
Ha van a panelon ULN IC akkor cseréld azt is.
Üdv: Zoltán
(#) jancsika.2 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
kőszi. igyekszem
(#) saltex hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Tisztel Forumtársak

Egy számomra égető kérdésre keresek választ.
Egy pár éve 3-4 vásárolta a nejemnek egy Fagor 1F-4613 típusú mosógépet. A garancia lejárta után nem sokkal a vezérlő panel , kiírta, hogy triak hiba.
nagy nehezen találtam egy bontot panelt, beletettem ment is vagy 7 hónapot. Utánna megint kiirta, hogy triak hiba. A mindenre kiterjedő világháló segitségével találtam egy francia tanulmányt ( inkább szakdolgozat) ehhez a típusú géphez, és megállapítottam, hogy nem teljesen atomfizika, ezért el keztem egy kicsit kutatni benne és rájöttem , hogy a triak ami a motort vezérli, az cserélhető normál szabvány.
Elmentem egy elektronikai szakboltba vásároltam egyet, betettem, de azóta se csinál semmit, vagyis kíírja milyen programnak kellene menni, mikor kezd, mikor végez de a motor nem mozdul, ahogy a az idő telik a program vége is csúszik. Felhívtam az Etele szervízt Bp.-en mivel az előző panelt ott vásároltam , adtak néhány tippet mint szénkefe ellenörzés, de ez se vált be.
Kérdés a Tisztelt Fórum társakhoz, tud-e valaki segiteni a hiba keresésben vagy esetleg használt panellel.

A panel maga kb 50-60E HUF , kiisé sokalom.

A segítséget előre is köszönöm

Üdv mindenkinek

Saltex
(#) zoz11 válasza saltex hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Hello
Képeket tehetnél fel a panelról, ezt a fajtát nem ismerem annyira, nem mindennapos darab.
Az is nagyon könnyen lehet, hogy csak a hiba kódot kell törölni belőle, van egy két gép, hiába cseréled a hibás alkatrészt, csak akkor megy tovább ha ki van törölve a hiba.
Viszont még ilyet csinálhat, mágnes szelep kapcsolója(ACS1xx) is. Főleg ha elvan oxidálódva a mágnes szelepnél a csati, és akkor azt is kinyírja.
A panel tápját is érdemes megnézni.
Üdv: Zoltán
(#) p. attila hozzászólása Aug 5, 2010 /
 
Sziasztok!
Én azzal a problémával küzdök, van egy INDESIT WITE 127 mosógépem, és mosás közben egyszerre veszi fel a vizet meg ereszti is, a vízfelvételt soha nem hagyja abba, csak akkor ha kihúzzuk áram alól. A vízszint szabályzót már ellenőrízték, és azt mondták, hogy a vezérlőpanel halt meg. A mosógép még csak 2 éves. Lehet rajta segíteni? A szerelő azt mondta nem érdemes vele foglalkozni, mert drága a vezérlőpanel. Tudtok nekem segíteni?
(#) szepi003 válasza p. attila hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Szia. A kijelzőén mit ír ki? Van e hiba kód,ha van akkor az elektronika javítása nem reménytelen. üdv szepi003
(#) saltex válasza szepi003 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Jelenleg nem ír ki hibát, annyi csak hogy a motort nem indítja el.
Szoftveresen a program indul, de valóságában nem.ezért a program vége idő is csúszik.
(#) zoz11 válasza p. attila hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Hello
Így elsőre nem tűnik nagy hibának. Nagyon könnyen lehet, hogy csak a mágnes szelep vagy a szivattyú kapcsolója (ACSxxx) ment el. Azt érdemes cserélni egyből. De még csinálhatja ezt táp hiba is a panelon.
Esetleg egy képet tehetnél fel a panelről.

Üdv: Zoltán
(#) otto54 válasza p. attila hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Hello!
A panel sok esetben javítható,van persze akinek a csere a legegyszerűbben kivitelezhető. Csere esetén nem sokat kell gondolkozni,valóban egyszerűbb,mint hibát keresni a panelen.
Feltétlenül tegyél fel képet a panelről!
Üdv. Ottó
(#) p. attila válasza otto54 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Sziasztok!
A mosogép a programokat végig viszi normálisan, de a vízfelvételt nem hagyja abba soha. Ha centrifuga programot indítunk akkor centrifugál, de közben folyamatosan veszi a vizet. A vízfelvételt CSAK akkor hagyja abba ha kíhúzzuk áram alól, ha csak kikapcsoljuk akkor nem. Hibakódot nem ír ki.
Üdv
(#) zoz11 válasza p. attila hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Nem ez a főpanel, ezen kívül még kell lenni egy panelnak, azon lesz a lényeg, akkor az lesz amit én mondtam!
Üdv: Zoltán
(#) p. attila válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Hello! pótlás:főpanel
(#) Tanyasipeti hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy mosogatógéppel bajlódom (talán Siemens SE25E259EU) amit a helyi mosógépszerviz szétszerelve hozott hozzám, mert nem boldogultak vele. (vezérlő panel hibára gyanakodtak) A mellékelt fotón található keringető szívattyú van benne. Mivel a mototrokról csak a neten olvasgattam, a motor bekötés okozza a fejtörést. Csak melegszik, de nem megy.
Lerajzoltam, hogy van most bekötve. Gyanús, hogy a motor egyik tekercse a RL2 alapállapotában rövidre van zárva és a kondival sorbakötött L2 tekercsre kerül a fesz. A Morse érintkező másik állásában pedig leveszi a rövidzárat.
Ennek így semmi értelme. Szerintem simán össze-vissza dugták vissza a kábeleket.

Ha csak egy relé kapcsolná, bekötném, mint egy egyfázisú indukciós motort: nagyobb ellenállású tekerccsel párhuzamosan kötve a kondi és a vele sorba kötött másik tekercs, és az így kapott két pontra a 230V. De ehhez nem kellene a másik relé.
Irányváltás nincs, mivel nincs értelme.

Találgattam, hogy talán indítókondis megoldás. A kondi 11 uF, ami elég nagy ehhez, de vajon miért Morse érinkezős relét tettek bele? Nem lehet véletlen! Tud valaki segíteni?
(#) lanti hozzászólása Aug 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Ide sok szaki jár biztosan tud nekem egy kicsit segíteni!

Bauknecht WAE8778 a típusa.

Off: A kérdés de elcsurrantotta a család mosógépe magát ezért szétszedtem- csapágycsere + egy speciálisnak tűnő V-ring /gyűrű/ ami Forsheda V-40 ez kopott tán el de mintha oda is lett volna ragasztva a forgó dobhoz és elengedte volna a ragasztó. A víz kiszivárgott bele a csapágyba és szépen megette ,a mögötte levő jónak tűnik de biztonság kedvéért kicserélem .

A csapágyakat kiszedtem talán egyszerű lesz beszerezni őket de a tömítéstől tartok kicsit.

Minden ötletnek hozzászólásnak tanácsnak esetleg e-mail címnek örülnék!
(#) Alf 80 válasza lanti hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Szia!

Skf -nél(több boltjuk is található az országban) betudod szerezni a csapágyat és a szimeringet is egyszerre.
üdv.
(#) imikee10 válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Szia!

Szerintem ez való Neked.
Itt már kitárgyalták.

Imi
(#) imikee10 válasza lanti hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Szia!

Orczy-éknál is biztos van mert én már vettem egy párat ott.
Azt nem tudom, hogy a belső csapágyat ami azt hiszem 6306-os hogyan szedted le mert nekem az mindig a tengelyen maradt és a hátfalnak nem nagyon szabad sérülnie mivel azon tömít a V-gyűrű.
Ha megoldottad akkor gratulálok mert ezeket a szemeteket nem egyszerű javítgatni.
Ehhez a típushoz csináltattam is egy lehúzót.

Imi
(#) lanti válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /
 
Köszönöm a választ mindenkinek!

Leírás:

Szerencsére nem volt nehéz szétszedni talán azért mert anyám mondta ,hogy hangja van a mosógépnek ami egyre rosszabb lett ezért még csak egy kicsit folyt a szimeringnél a víz. A csapágy egyben volt levettem a szíjtárcsát le a kúpot majd ki a dobból a forgót ki aztán kimasíroztam a placcra egymásra raktam 5 nagyméretű téglát rátámasztottam a vasöntvény lelógó részét/ amihez a motor van csavarozva/ ja a szíjtárcsa tartócsavarját visszacsavartam a tengelyvégbe mert a menetre még szükségem lesz, és megkínáltam nagykallóval, persze érzéssel. Miután kicsúszott a 6304z -böl ez a kicsi a zéger gyűrűs rögzítős a nagyból szinte magától ki is esett majd befogtam az öntvényt a satuba itt már nem kellett a lemezre vigyázni ami szép maradt nem kapott pofont,kivettem a zégert és egy pont méretes vastagfalu vascsövet fogtam a kisebb csapágyhoz ezt kiütöttem nem is teszem vissza bár húzós ára van de szerintem az ütések meg a sok üzemóra miatt inkább csere, ezután a nagyot - 6306z - ezen a lyukon kikoppintattam a csővel szintén, de úgy ,hogy a cső fala a csapágy külső peremét érte előbb ezután a többit, nehezebb volt de meglett!

Remélem segítettem bár tudom hogy nem találtam fel a spanyol viaszt , a lehúzató sokkal elegánsabb de éppen nem volt semmilyen
(#) saltex válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 8, 2010 /
 
Kedves Zoltán

Köszönöm válaszod, de szerintem fotónál jobb a kapcsolási rajz.
Éppen ezért mellékelek egy ilyen rajzot.
Ami számomra gyanus, hogy a motor állórésze kap áramot, vagyis az 1-5 lábakon van áram, máshol nincs, véleményem szerint még valami meg van menve , vagy a relé, vagy akár az eprom.
Nem tudom eldönteni. az 1-2 láb pedig hevülés nyomait mutatja. A resetről pedig elképzelésem sincs,merre lehet


Válaszod előre is köszönöm
Saltex
(#) Tanyasipeti válasza imikee10 hozzászólására (») Aug 9, 2010 /
 
Köszi a hozzászólást.
Valóban az ajánlott linken kaptam segítséget egy részletes service manual formájában.
Kiderült, hogy tényleg rosszul dugták rá a kábelsarukat a motorra.
Meglepő, de egyszerű a megoldás:
A Morse érintkezős relé nyelve indításkor párhuzamosan köti az üzemi tekercset ai indítótekercs/indítókondi komplexummal, majd a proci felpörgés után átbiccenti a relé nyelvét és attól kezdve az indítókondi/indítótekercs sorba van kötve az üzemi tekerccsel. Nyilván tapasztalatlan vagyok, mert most láttam ilyet először. Ha valakit bővebben érdekel, a komplett doksi megtalálható itt!
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Aug 11, 2010 /
 
sziasztok .Tud valaki nekem küldeni egy service manualt egy whirlpool awm 6141 es mosogephez?Nagyon megköszönném.(ha lehet akkor angolul)
(#) Tanyasipeti válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Aug 11, 2010 /
 
Ezt már nézted?
Majdnem ugyanaz.
(#) lanti hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
Off: jól sejtettem a V-40 v-ring beszerzése komoly nehézséget okoz már egy hete WAE8778 Baukneht

Kitudna segíteni valaki eggyel term. nem ingyen! Vagy egy email cimmel webáruházzal stb valamiért az SKF-et lefikázták hogy nem jó helyette csak a gyári és csak az meg amugy isw ja hogy 3000 Ft ? ugyan apróság.

Szóval Forsheda V-ring V-40 az oldalán a belseje 38 mm körül van elvileg a VA 40 jó lenne helyette de nam szeretnék 1 hónapot várni rá/ Nagykanizsa rulez.../
Köszönöm az estleges válaszokat!
(#) pokerfiu válasza lanti hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
www.ORCZY.com ! Itt találsz!
(#) imikee10 válasza lanti hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Mért ne lenne jó az SKF?
Nyugodtan vedd meg vagy nézz orczyéknál VA-40-est ami kb 520 Ft.
Az oldalukon az univerzális azon belül V-gyűrű és ott van.
Sima lapos kell. Azért 40 a típusa mert 40-es átmérőjű tengelyre kell.

Imi
Következő: »»   50 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem