Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Első ránézésre valami féle tápegység probléma lesz. Nézdmeg honnan kap tápot a kijelző, aztán az ottani elkokat netalán soros X2-es kondit cseréld. Üdv, Palkó.
Sziasztok, segítséget kérnék!
Adott egy Indesit iwb 61051 típusú elöltöltős mosógép, aminek tönkrement az ajtózárja, olyan módon, hogy a villanyt is levágta. Vettem másikat, kicseréltem. Bekapcsoláskor elindul a szivattyú, jelzi a zárt ajtót, majd elkezdi beszivattyúzni a vizet. Néhány másodperc után a felső négy led elkezd villogni, elindul a szennyvízszivattyú, kiereszti a vizet, de sem lepausolni, sem kikapcsolni nem lehet, csak kihúzásra áll meg. Az ajtó nyitható, ha bezárom újra elkezdi ugyanezt elölről.. Mi lehet a gond? Az ajtózár típusa:Metaflex zv-446
Sziasztok,
Adott egy AEG mosógép és egy AEG szárítógép, kb 5 évesek. Mostanában egyre többször leverik a fi-relét. Akkor ha mindkettő megy és akkor is ha mindkettő be van dugva a konnektorba, de csak egyik működik, változó időpontban a programjukon futva, de nem induláskor. Hetek óta úgy használjuk, hogy felváltva dugdossuk a 220-ba, attól függően, hogy melyik kell éppen. Így egyszer sem oldott le a relé. Hallottam zavarszűrő kondi áteresztésről, fűtőszál hibáról... fi-relé: BC604103-as SCHRACK mit javasoltok? kösz
Szia!
A zavarszűrők lesznek a ludasok. Próbáld meg kiiktatni őket, valószínűleg meg is oldják a problémát. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Mosógép műanyag üstház ragasztásánál mennyit kell várni mire lehet használni? Elvileg kötési idő 5 mm ig 24 óra. Csak nem tudom ezután kaphat e már forró vizet. JA és ez egy whirpool felültöltős gép ami amúgy gyárilag tömítéssel van összerakva, de így nekem ingyen volt.
Szia! Szerény megítélésem szerint, a várakozási időt a ragasztó anyag határozza meg. A gyártó meg is adja hozzá a kötési időt, ami után a ragasztás bírja, akár a forró vizet is, amennyiben a leírásban szerepel, hogy ellen áll a ragasztás a forró víznek, valamint meg van adva, a max. hőfok is. Egyébként csak érdeklődöm, miért éri meg egy üstházat összeragasztani, ami egyébként szétszedhető? A tömítéssel szerelt, szétszedhető üstház előnye egy csapágy cserénél azonnal megmutatkozik.
Azért érte meg, mert ez a mosógép le lett támasztva 5 éve, mert nem forgott amotor. Azóta lett egy hétvégi házam és gondoltam oda megcsinálom ( Kívül kicsit rozsdás nem sajnálom annyira pincébe kerül). Mikor 5 év után levittem a pincébe kipróbálni órán száján folyt a víz. Gondoltam akkor renoválás. A motort szétszedtem felszabályoztam a kommutátort munkahelyemen megcsapágyaztam új szénkefék. Aztán az üstöt is szétcsavaroztam megcsapágyaztam, kipucoltam, új szimreing stb. És mivel 5 ezer ft az üst tömítés gondoltam megragasztom fbs-el, mert az nekem ingyen volt. A lényeg minél normálisabban, de minél olcsóbban szerettem volna megcsinálni a gépet. Sikerült is csak nem tudom mikor moshatok benne először. Ennyi a titka a dolognak!
Bocsi! Félre értettem a dolgot! Akkor az üst továbbra is szétszedhető, csak a gumi tömítés helyett tettél fbs-t, ami egyébként a következő alkalommal bontható! Na! Hát így már én is raktam össze üstöt, szerintem a 24 órás várakozás bőven elég, és bírni fogja a forró vizet is! A következő szétszedés egy kicsit macerásabb lesz, de ez a ragasztás nem olyan, hogy a következő szétszedés csak az üst anyagának roncsolásával történhet!
Így van! Pont ezért nem estem neki sikaflexel még szélvédő ragasztóval, mert az is van és gondoltam az tuti jó, de valami bontható barátabb megoldást kerestem inkább mert a sikát nem szedem szét sosem.. Bár ez egy awt 2884 kb 15 éves gép szóval többször már szerintem.nem.kell szétszedni!
De akkor holnap meg lesz a 30 óra aztán rakok bele 2 liter ecetet 95 fokon had menjen.. Egyébként milyen magasra emelnek ezek a mosógép szivattyuk? Elég magasra kellene neki felemelnie nem tudom megbírkózik-e vele..
Idézet: „Egyébként milyen magasra emelnek ezek a mosógép szivattyuk?” 120-150 cm
Sziasztok!
Új probléma a whirpool awt2284/1-el. Néha megáll a motor és ilyenkor egész addig áll amíg a programkapcsoló nem fordul 1 picit. Van hogy 10 percig áll van hogy centrizés közben is megáll. Motor vezérlő hiba lehet? Motor most lett felujítva koppra. Vezérlőbe van 2 db elektrolit kondi meg 1 relé gondolom ezeket kellene meglesni. Idézet: „Vezérlőbe van 2 db elektrolit kondi meg 1 relé” Elég fapados kivitelű vezérlőnek tűnik.
Na fogalmam sincs miért, de teljesen rendbe jött mostam is vele vagy 4 adagot. Ja meg túl magasan volt a kifoló csöve és nem tudta kiszívni a vizet. a program kapcsoló ezért állt meg. Amúgy 1 trükköt elárulok mivel lehet azonnal megcsinálni a dobház műanyag oldal burkolatát ragasztó nélkül. Ragasztani próbáltam vártam vele 2 napot is, de sajna eresztett (mondjuk szerintem azért mert kevés ragasztót használtam meg koszos is volt a tömítés helyén..) Kirántottam a ragasztócsíkot simán és van a barna d profilu ablak tömítő. Pont bele megy a tömítés vájatába összeraktam és láss csodát tökéletes! Volt vagy 1000 Ft a gyári tömítés 10 ezer..
Kép
Helló mindenki! A képeken látható Bosch mosógép, teljesen random leveri a kismegszakítót. Van, hogy
mosás indításakor, de menet közben is . Van, hogy több mosás lemegy , minden gond nélkül. Gondoltam a motorra, az ajtónyitóra meg egyebekre, de nem találtam hibát. Úgy tűnik csak cserével állapítható meg a hiba. Hátha volt valakinek ilyen jellegű kalandja . Mi szokott így viselkedni? Melyik alkatrészre jellemző? Persze ha van ilyen. Köszönöm előre is.
Idézet: „Úgy tűnik csak cserével állapítható meg a hiba.” Az is egy módszer, de mit csinálsz utána azzal a nagy rakás mosógéppel?
Ha ha!
Mérni, mérni és mérni. Szigetelés ellenállásmérő is a barátunk. A jellemző hibák a fűtés, motor(szénkefe por), betáp. zavarszűrő. FI relé van? kismegszakító hány amperos hány amper folyik át rajta? van e valami új fogyasztó ugyan azon a kismegszakítón? Az is el tud fáradni.....
Köszönöm a választ. Nem a hálózat a gond, más helyszínen is ugyan ez van. FI relé nincs. Ellenállás mérővel sajnos nem jutottam semmire, minden rendben tűnő! Lehúzom a fűtést, kitakarítom a motort és meglátjuk.
Szia! Nézd át a vezeték köteget is, hátha valahol ki van dörzsölődve és a rázkódástól csinál zárlatot. Egyébként a zavarszűrő is szokott ilyen jelenséget produkálni.
Köszönöm, lehúztam a fűtőbetétet, azóta nincs gond. Úgy fest csere lesz.
Kiszedtem a betétet. Megkérdeztem , melegít e, ezért sajnos nem mértem meg! Szerintetek kell cserélni? Sok mindent láttam már, de ilyet még nem! Csoda, hogy eddig nem jelentkezett hibaként!
Ez very very good fűtő betét jó, hogy veri az automatát és nem a gazdáját.
Szia! Sajnos visszatért a hiba. Program közben megâllt, és nyitott ajtót jelez. A zárat tesztelve jónak tűnik. Azóta nem indul, csak a hibát jelzi, nem kattan a zár. Lehet, hogy a triac megadta magát? Még nem volt időm méregetni, de néztem ilyen gépet alkatrésznek, de annak is ez a hibája. Szerelő már elvérzett rajta, azért eladó. Esetleg más lehet ezzel összefüggésben?
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2020
Sziasztok!
Anya kiszerelte a mosógépből a panelt (videótelefonos távsegítséggel ), elhozta. Valóban a TRIAC zárlatos. Egy BTA316-800B jelzésű, NXP gyártású van benne. Megrendeltem. Kipróbálni sztem csak a mosógépben fogom tudni, mert bonyolultnak tűnik minden szenzort becsapni. Ez még pár hét, aztán jelentkezem. Köszönök mindenkinek minden eddigit! @Temela, ha a motortól ment tönkre a triac, akkor a motor is hibás lehet? Üdv, Noi Idézet: „@Temela, ha a motortól ment tönkre a triac, akkor a motor is hibás lehet?” Ugyan nem Temela vagyok, meg nem értek hozzá, de ez most költői kérdés akart lenni? Maradjunk a 42-ben. Az tuti.
Sziasztok. Vestel mosogep vezerlovel kuszkodok.
Csapagyazas utan nem hajlando indulni. Ha lehuzom a vizszint erzekelo csatit, akkor megindul. Viszadugva ki is mos. Ha rajtavan, akkor semmit sem csinal. Feszultsegek megvannak. 400 Voltos elko cserelve.
Lehet elszállt megint, viszont akkor érdemes lenne megnézni a zárat, hogy azzal nincs e gond ( nem emlékszem, hogy azt cserélted e)
Az is lehet, hogy a forrasztás engedett el valahol. Mérd meg/csekkold le ezek és megyünk tovább. Üdv, Palkó. |
Bejelentkezés
Hirdetés |