Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Motorgyújtás
R9 ismét megszakadt 1206-os méretű csere 0.6W 1k normálra aztán meglátjuk, smd már nem rakok bele az sem kizárt, hogy hibás darabok. Eredeti terv szerint be van öntve a komplett egység, az úgy jó móka.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2024
Sziasztok!
Güde benzinmotoros szivattyún nincs gyújtás ha a QS jelü alkatrlsz be van kötve. De nem tudom mi az.
Szia, az olajszintérzékelő ellenállása hogy ne testre söntöljön. Ez védi a cdi kimenetét mert előbb-utóbb nélküle tönkremegy.
Mekkora értékű?
Ezt nemtudom megmondani mivel a kapcsolási rajzon ellenállásnak definiálja, leírásban pedig olajőr lejadónak. Mérd meg nem-e zárlatos a test felé esetleg, vagy van-e elég olajad a blokkban.
Ez volt benne, de nem találok hibás alkatrészt.
Hol lehet újat venni meg mi lehet a neve? A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2024
A tirisztort is megmérted? Anód-katód közt szakadást kell mutatnia ellenállásmérővel.
Tessék , eképp találod, nem épp egy drága alkatrész. Itt találod.
Viszont nézz rá az olajszintedre mert ha alacsony, akkor ha elindul a blokk felveri a blokkon belül az olajat (mivel csapzó olajzású) így a karterben elkezd elfogyni és letilthat attól is az olajgomba.
Megmértem a diódája megvan a másik lábon szakadás van.
Úgy teszteltem hogy csak ez volt kiiktatva az olajszint kapcsoló be volt kötve meg a leállító is és úgy ment. Az olajörrel elindult hidegen 15 másodpercre. Melegedésre lehet gondja.
Kicseréltem a tirisztort a kondit meg az ellenállásokat és jó let. Meg az egész elektronikát áthelyeztem. A blokkon igen melege volt. Köszi a segítséget.
Jó munkát hozzá, örülök hogy tudtam segíteni!
Simson elektronik jeladójaSimson elektronik jeladója milyen impulzust ad?
Mágnesről szedi a tekercs a jelet , így valószínűleg + feszültség a testhez képest, felfutó élnél gyújt emlékeim szerint. Ennek a feszültsége kb 20-30V lehet üresen ha jól rémlik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |