Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Az R-sorozatú katonai rádiókkal az RTÉK 2002-2010.-ek sorozatban foglalkoznak. Letölthetők:innen. Remélem, segít.
Üdv!
Hát igen! Ezekben még van anyag,nem fröccs-öntéssel készült gagyi vacakok.
Köszi,nekem is megvan 1970-től minden RT-évkönyv. Az is szép szakmai gyűjtemény! Most leginkább az R123M-ről kéne valami magyarul. A kapcs rajz megvan oroszul,de sajnos annak idején lógtam orosz órán,és nem sok mindent értek a feliratokból. Amúgy működik a rádió,legalább is vételen,még adáson nem próbáltam mert nincs 75 ohmos műantennám.
Papimanó
A linket rosszul tetted be. Így nem is oda mutat amit akartál mutatni nekünk.Azt hiszem erről van szó. Bővebben: Link
Bővebben: Link
Köszi Köbzoli remélem a következő már sikerül .
Egy ötletem lenne (lehetne _e olyan a topiknál ,mint a könyvjelző, X,pipa kocka valami amit én helyezek el az elolvasott köré valahova "eddig olvastam") feledékenységem. Köszi a segítséget . Üdv
Üdv
Találtam egy oldalt Bővebben: Link ezen igaz nem néztem Köröl! A képek saját gyűjtés .Van több kép is . Üdv
Ha valamilyen formátumban feltennéd ide az orosz kapcsolási rajzot(R123M) akkor talán én is tudok segíteni, anno dolgoztam orosz technikával.
Igen,erről is,bár én képet tettem be(jpg) nem linket,de lehet hogy nem jól csináltam valamit.Amúgy igen erről az R123M-ről kéne valami anyag magyarul,mert sajna nem igazán megy az orosz. Szerintem a magyar honvédség is használta,és biztos hogy van magyar kezelési hozzá.Ha valaki tud róla kérem írjon!
Köszi. Papimanó
Hát az oroszt én is szabotáltam, már bánom. Netán nem 50ohmos kellene oda? Az R123M-et nézd meg a "Radiomuseum"-ban, mert ha ott megvan, a gyüjtőtől biztos kapsz dok.-t várhatóan németül is.
Üdv!
Na valószínűleg egyszerre írtunk!
A kapcs rajz 1,14 Mb méretű jpg-ben,ha kicsinyítem olvashatatlan lessz.Nem tudom hogyan tegyem fel.Amúgy én is a google barátunkkal leltem a neten. Szeretem a technikát,-de ez egy kissé megfekszi a gyomrom nekem is. 28 db cső!A sima R123-ban meg 32db.Érdekes! Papimanó
Kösz ezeken már túl vagyok.Egy híradós tiszt kellene aki még nem utálta meg a technikát és a fiókban tárol még néhány doksit.De az a baj hogy aki évekig hivatásból(kényszerből) csinálta az most nem fog erről a neten levelezgetni holmi amatőr rádiósokkal.HI
Papimanó
Nem tudod betenni a linket, ahol találtad a kapcs. rajzot?
Parancsolj.www.cqham.ru/sch_eng.html
Köszi de a link amit küldtél modernebb dolgokról szól.Amúgy jó régi lehet az a készülék amiről a kép készült,gratulálok.
Papimanó
Bocsi a tudatlanságomért,én is bemásolni szerettem volna,de addig eljutottam hogy kijelöltem>másolás>de a beillesztési funkció hogy van?Biztos marha egyszerű,de nem jöttem rá.
Köszi.Papimanó
Köszönöm az útbaigazítást.
Papimanó
Türelmetekért hálám jeléül pár műszerem képe.
Sziasztok ismét. Lenne egy gyors kérdésem csak videoton ra3101 rajza nincs valakinek? Vagy ez is megegyezik a melody típussal?
A válaszokat köszönöm
ismerem.de leht én vagyok vak de nincs a listába
KÁDÁR GÉZA könyv, (lila) 9. oldal. Nekem nincs meg, de ezt az infót találtam.
Köszönöm ránézek valahol. Az az igazság hogy én egy lekes csőpárti amatőr vagyok és nagyon tetszenek ezek a régi rádiók.Szeretnék egy csöves erősítőt itthonra már ki is van nézve egy el 84-es kapcsolás de közben szereztem egy Videoton Gr 4900 zene ládát vagy dobozt ahogy tetszik ugye ez totál ugyan az mint a RA 4900 Csak valami van vele mert volt egy kis egér fészek benne sajnos és nem szol mennek a csövek de hangja az nincs.Ezért szeretnék egy RA 4900 szerezni donornak vagy a kettőből össze rakni egy erősítőt a GR dobozába hogy a régies külső azért megmaradjon.
Üdv! Az RA 3101-nek nincs külön sehol rajza. Viszont ugyanaz, mint az R 4902, csak más a külseje. A lila Kádárban benne van, mint már említették.
Köszi akkor beszerzem valahonnan
Hátha tudok segíteni.Bescanneltem,ahogy sikerült.
Papimanó
Szervusztok! Kedvcsinálónak egy találós kérdés,baráti körben már tesztelve lett.Ki tudja mi van a képen?
Papimanó
Hőelem. Rátették a petroleum lámpára és már szolt is a rádió.
Köszöntem szépen!
Üdv Viktor! Nekem van 1db RA3101 rajzom, viszont nincs scannerem. Ha igaz az Elektro tanyán mér fenn van. Ha nincs valahogy megoldom. Öreg T
Ne már
Ilyen létezik? Hol lehet ilyet szerezni? Mekkora feszültséget és áramot tud? |
Bejelentkezés
Hirdetés |