Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   107 / 579
(#) gkari válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Az R-sorozatú katonai rádiókkal az RTÉK 2002-2010.-ek sorozatban foglalkoznak. Letölthetők:innen. Remélem, segít.
Üdv!
(#) Papimanó válasza Gafly hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Hát igen! Ezekben még van anyag,nem fröccs-öntéssel készült gagyi vacakok.
(#) Papimanó válasza gkari hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Köszi,nekem is megvan 1970-től minden RT-évkönyv. Az is szép szakmai gyűjtemény! Most leginkább az R123M-ről kéne valami magyarul. A kapcs rajz megvan oroszul,de sajnos annak idején lógtam orosz órán,és nem sok mindent értek a feliratokból. Amúgy működik a rádió,legalább is vételen,még adáson nem próbáltam mert nincs 75 ohmos műantennám.
Papimanó
(#) hatvanasjocó válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

A linket rosszul tetted be. Így nem is oda mutat amit akartál mutatni nekünk.Azt hiszem erről van szó. Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) fater0827 válasza (») Máj 20, 2010 /

Köszi Köbzoli remélem a következő már sikerül .
Egy ötletem lenne (lehetne _e olyan a topiknál ,mint a könyvjelző, X,pipa kocka valami amit én helyezek el az elolvasott köré valahova "eddig olvastam") feledékenységem.
Köszi a segítséget .
Üdv
(#) fater0827 válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Üdv
Találtam egy oldalt Bővebben: Link ezen igaz nem néztem Köröl! A képek saját gyűjtés .Van több kép is .
Üdv
(#) hatvanasjocó válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ha valamilyen formátumban feltennéd ide az orosz kapcsolási rajzot(R123M) akkor talán én is tudok segíteni, anno dolgoztam orosz technikával.
(#) Papimanó válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Igen,erről is,bár én képet tettem be(jpg) nem linket,de lehet hogy nem jól csináltam valamit.Amúgy igen erről az R123M-ről kéne valami anyag magyarul,mert sajna nem igazán megy az orosz. Szerintem a magyar honvédség is használta,és biztos hogy van magyar kezelési hozzá.Ha valaki tud róla kérem írjon!
Köszi.
Papimanó
(#) gkari válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Hát az oroszt én is szabotáltam, már bánom. Netán nem 50ohmos kellene oda? Az R123M-et nézd meg a "Radiomuseum"-ban, mert ha ott megvan, a gyüjtőtől biztos kapsz dok.-t várhatóan németül is.
Üdv!

Na valószínűleg egyszerre írtunk!
A kapcs rajz 1,14 Mb méretű jpg-ben,ha kicsinyítem olvashatatlan lessz.Nem tudom hogyan tegyem fel.Amúgy én is a google barátunkkal leltem a neten.
Szeretem a technikát,-de ez egy kissé megfekszi a gyomrom nekem is. 28 db cső!A sima R123-ban meg 32db.Érdekes!
Papimanó
(#) Papimanó válasza gkari hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Kösz ezeken már túl vagyok.Egy híradós tiszt kellene aki még nem utálta meg a technikát és a fiókban tárol még néhány doksit.De az a baj hogy aki évekig hivatásból(kényszerből) csinálta az most nem fog erről a neten levelezgetni holmi amatőr rádiósokkal.HI
Papimanó
(#) hatvanasjocó válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Nem tudod betenni a linket, ahol találtad a kapcs. rajzot?

Parancsolj.www.cqham.ru/sch_eng.html
(#) Papimanó válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Köszi de a link amit küldtél modernebb dolgokról szól.Amúgy jó régi lehet az a készülék amiről a kép készült,gratulálok.
Papimanó
(#) Papimanó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Bocsi a tudatlanságomért,én is bemásolni szerettem volna,de addig eljutottam hogy kijelöltem>másolás>de a beillesztési funkció hogy van?Biztos marha egyszerű,de nem jöttem rá.
Köszi.Papimanó
(#) Papimanó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Köszönöm az útbaigazítást.
Papimanó
(#) Papimanó hozzászólása Máj 21, 2010 /

Türelmetekért hálám jeléül pár műszerem képe.
(#) viktor0312 hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok ismét. Lenne egy gyors kérdésem csak videoton ra3101 rajza nincs valakinek? Vagy ez is megegyezik a melody típussal?
A válaszokat köszönöm
(#) viktor0312 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

ismerem.de leht én vagyok vak de nincs a listába
(#) Action2K válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

KÁDÁR GÉZA könyv, (lila) 9. oldal. Nekem nincs meg, de ezt az infót találtam.
(#) viktor0312 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszönöm ránézek valahol. Az az igazság hogy én egy lekes csőpárti amatőr vagyok és nagyon tetszenek ezek a régi rádiók.Szeretnék egy csöves erősítőt itthonra már ki is van nézve egy el 84-es kapcsolás de közben szereztem egy Videoton Gr 4900 zene ládát vagy dobozt ahogy tetszik ugye ez totál ugyan az mint a RA 4900 Csak valami van vele mert volt egy kis egér fészek benne sajnos és nem szol mennek a csövek de hangja az nincs.Ezért szeretnék egy RA 4900 szerezni donornak vagy a kettőből össze rakni egy erősítőt a GR dobozába hogy a régies külső azért megmaradjon.
(#) Videotonman válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Üdv! Az RA 3101-nek nincs külön sehol rajza. Viszont ugyanaz, mint az R 4902, csak más a külseje. A lila Kádárban benne van, mint már említették.
(#) viktor0312 válasza Videotonman hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszi akkor beszerzem valahonnan
(#) Papimanó válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Hátha tudok segíteni.Bescanneltem,ahogy sikerült.
Papimanó

R-4902.pdf

(#) Papimanó hozzászólása Máj 22, 2010 /

Szervusztok! Kedvcsinálónak egy találós kérdés,baráti körben már tesztelve lett.Ki tudja mi van a képen?
Papimanó

Na mi ez.jpg

(#) huba válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Hőelem. Rátették a petroleum lámpára és már szolt is a rádió.
(#) viktor0312 válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Köszöntem szépen!
(#) oregtamas0202 válasza viktor0312 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Üdv Viktor! Nekem van 1db RA3101 rajzom, viszont nincs scannerem. Ha igaz az Elektro tanyán mér fenn van. Ha nincs valahogy megoldom. Öreg T
(#) zoly15 válasza Papimanó hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Ne már
Ilyen létezik?
Hol lehet ilyet szerezni?
Mekkora feszültséget és áramot tud?
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Én konkrétan a bemutatott hőelemre gondoltam.
A hőelem működését ismerem.
De nekem ez a petróleum lámpás hőelem új!
Következő: »»   107 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem