Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Na de az ára!!! akkor inkább 300 forintos öngyújtó utántöltő kiegészítve valamilyen barkács nyitószerkezettel.......... (az is fagyaszt)
Az igaz, de sokáig elég
Sziasztok!
Holnap reggel 8 órától 16 óráig a Solti Nagyadó karbantartása miatt a középhullámon a Kossuth Rádió műsorát a Lakihegyi Adó sugározza. Aki a "Szivarantennát" meg akarja hallgatni, holnap megteheti. Ízelítőt kaphat a híres régi Lakihegyi Nagyadó tulajdonságaiból, térerő, terjedés, moduláció, zajok, stb. Forrás:Kóger László
De kár, hogy pont akkor nem vagyok rádióközelben... Talán viszek magammal egy zsebrádiót, bár szívem szerint egy szép fadobozossal hallgatnám.
Biztos meg lehet érezni az 1 (2) MW helytt a 135 kW -ot. Meghát az antenna környezete is beépült rendesen.
Ha nem suliban lennék, pont 8-du4-ig, akkor itthon hallgatnám csövessel mondjuk az átkapcsolást is pl. Légvonalban nem is vagyok messze Lakihegytől, kíváncsi lennék a változásra.
A lakihegyi adó olyan 20 km -es körzetében biztosan térerőnövekedést észlelnél, de a többí . . .
Köszi a válaszokat, amint tudom, megkukkantom az infók alapján.
Üdv!
Helosztok.
Újabb két példánnyal gazdagodott a gyűjteményem. Egy Videoton Szatmárral és egy Unitra DO-RO-76 ossal. Ami meglepett, hogy a Szatmárban autotrafó van. Van egy másik Szatmárom is, abban sima trafó dolgozik. Ez utólagos átalakítás, vagy gyári megoldás?
Talán az utólagos átalakítás felismerhető, különösen a másik Szatmárral összehasonlítva. Én csak normál trafóssal találkoztam. Kapcs.rajzot is csak ilyent láttam:Bővebben: Link
Helo.
Furcsa, mert a hátlapon egy cetlivel van letakarva a a biztosító kioldási árama, és át van írva. Sokkal kisebb kimenő van benne, mint a másikban, és a kimenő tetején van a biztosító. A poti fém tengelye rövidebb, mint a sima trafósnál, és műanyag toldás van rajta, hogy nehogy az előlapra kerüljön a fázis.
Akkor ez tényleg gyárinak tűnik. Tegyél fel képeket a belsejéről, kíváncsi vagyok. Mi a csövezése? ugyan az mint a normál trafósnak?
Ugyan olyan csövek vannak benne, amint otthon leszek csinálok róla képet.
Sziasztok. olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy Mitsubishi M-T01 típusú deckem, '70-es években gyártották, és sehonnan sem találok információt róla, hogy mennyit is érhet. itt a link http://audio-database.com/MITSUBISHI-DIATONE/player/m-t01-e.html bocsi hogy ha nem jó helyen kérdezem, de talán tudtok segíteni. előre is köszi
Nem könnyű ezt megmondani. Minden annyit ér, amennyiért eladható. Ha valaki ilyenre vágyik akkor sokat, ha senkisem akkor semmit.
Nézz körül a Vaterán, vagy az Express.hu-n, találsz ott hasonló készülékeket, és összehasonlitva belőheted az árát. Más kérdés, hogy ha valóban el kívánod adni, akkor mit adnak érte. Üdv:
Magyar oldalakon nemsokmit találtam. sőt semmit. ebayen csak szervízkönyvet ami kb 4000 ft volt hozzá. ez a szerkentyű kb 120eFt-ot ért egy 1980-as újság szerint. csak hát a kérdés hogy most mennyit érhet....
Sziasztok!
Nincs véletlenül meg valakinek a Terta 325 skálahurozása? Nem birom megtalálni a neten,a Kádár könyveket sem találom. Nagyon megköszönném ha valaki segitene
Kádár könyvek:Bővebben: Link"Kapcsolási rajzok"mappa.
Hali!
A héten hozzám fog kerülni egy elég le ápolt rádió,de csak a külseje nem valami esztétikus. Hogyan lehet újjá varázsolni,milyen cuccok kellenek hozzá? És a restaurálásnak,hogy kel nekifogni? üdv.
Most elég neki a húrozás is.
Üdvözlök mindenkit.
Van otthon 2 db viharvert eag ak 705-öm. Sajnos a festés az pereg le rendesen, már ahol van még. Szeretném újra festeni, csak nem találok, ilyen bordó színű kalapácslakkot. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hol lehet ilyen festéket beszerezni. A Google-t próbáltam és rendeltem is festéket, amire azt állították, hogy bordó, de sajnos sokkal világosabb árnyalatú volt. Üdv.
Hát két ötletem van, egyrészt a kalapácslakk nitró alapu festék, úgy hogy szerintem sötétebb nitró festékkel lehet keverni, esetleg szinezőpasztát hozzá adni, és azzal sötétiteni, másrészt viszont talán nem kéne a bordóhoz ragaszkodni, ezek az erősítők készültek világosszürke kalapácslakkal is, szerintem az meg kapható, le lehet vele festeni.
Köszönöm, a választ, megpróbálkozom a keveréssel, ha nem sikerül, akkor szürke lesz belőle.
Na át olvastam. Az alany ma jött meg és már neki is álltam a restaurálásnak. Ez egy ORION 313B nép rádió csak kissé leharcolt állapotban van. A dobozát el is kezdtem csinálni aztán meg az elektronika...
A doboza diófa olajjal lesz le kenve,hogy eredeti kinézete legyen majd. Néhány kép:
A doboz felújitása nem nagy ügy, de az elektomos rész elég kalandos lesz. Ez egy telepes rádió, 90V anód és 1.5V fűtöfesz (egyen) kell a bekapcsolásához. Amint látom már nem eredeti, valaki beépitett egy nagy ORION forgó kondit, gondolom így lett belőle "világvevő". Felteszem, hogy skálája sincs, (nem látom a skáladobot) ezért nehéz lesz hangolni, meg az állomások helyét megjegyezni, majd ha szól persze. Hát sok sikert.
DLL101-et szerezni bele tényleg elég kalandos lesz szerintem...
Nem kalandos, csak zsebbe nyúlós. Szerencsére nekem egy komplett, piszkálatlan telepes vár restaurálásra.
Jó tudni mert már majdnem rá dugtam a 230v-ra
A forgó kondi alapból ott a a hely a sanszin. Ezen hol kéne skálának lennie? Az elején csak egy szövet volt semmi más. De lehet át alakítom valami más csövet teszek bele amit sima 230v-ra be dugok és megy. Nem akarok külön tápot bele szerezni kis átalakítással is de működni fog egy szép kis JVC szélles sávú lesz benne. A doboza teljesen kész és szebb mint újkorában le kentem diófaolajjal és gyönyörű lett |
Bejelentkezés
Hirdetés |