Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   122 / 579
(#) hatvanasjocó válasza pucuka hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Na de az ára!!! akkor inkább 300 forintos öngyújtó utántöltő kiegészítve valamilyen barkács nyitószerkezettel.......... (az is fagyaszt)
(#) pucuka válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Az igaz, de sokáig elég
(#) hatvanasjocó hozzászólása Okt 25, 2010 /

Sziasztok!

Holnap reggel 8 órától 16 óráig a Solti Nagyadó karbantartása miatt a középhullámon a Kossuth Rádió műsorát a Lakihegyi Adó sugározza. Aki a "Szivarantennát" meg akarja hallgatni, holnap megteheti. Ízelítőt kaphat a híres régi Lakihegyi Nagyadó tulajdonságaiból, térerő, terjedés, moduláció, zajok, stb.

Forrás:Kóger László
(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

De kár, hogy pont akkor nem vagyok rádióközelben... Talán viszek magammal egy zsebrádiót, bár szívem szerint egy szép fadobozossal hallgatnám.
(#) pucuka válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Biztos meg lehet érezni az 1 (2) MW helytt a 135 kW -ot. Meghát az antenna környezete is beépült rendesen.
(#) kisgeri válasza pucuka hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Ha nem suliban lennék, pont 8-du4-ig, akkor itthon hallgatnám csövessel mondjuk az átkapcsolást is pl. Légvonalban nem is vagyok messze Lakihegytől, kíváncsi lennék a változásra.
(#) pucuka válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

A lakihegyi adó olyan 20 km -es körzetében biztosan térerőnövekedést észlelnél, de a többí . . .
(#) _BiG_ válasza gkari hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Köszi a válaszokat, amint tudom, megkukkantom az infók alapján.

Üdv!
(#) moltam hozzászólása Okt 30, 2010 /

Helosztok.
Újabb két példánnyal gazdagodott a gyűjteményem.
Egy Videoton Szatmárral és egy Unitra DO-RO-76 ossal.
Ami meglepett, hogy a Szatmárban autotrafó van. Van egy másik Szatmárom is, abban sima trafó dolgozik. Ez utólagos átalakítás, vagy gyári megoldás?
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Talán az utólagos átalakítás felismerhető, különösen a másik Szatmárral összehasonlítva. Én csak normál trafóssal találkoztam. Kapcs.rajzot is csak ilyent láttam:Bővebben: Link
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Helo.
Furcsa, mert a hátlapon egy cetlivel van letakarva a a biztosító kioldási árama, és át van írva. Sokkal kisebb kimenő van benne, mint a másikban, és a kimenő tetején van a biztosító. A poti fém tengelye rövidebb, mint a sima trafósnál, és műanyag toldás van rajta, hogy nehogy az előlapra kerüljön a fázis.
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Akkor ez tényleg gyárinak tűnik. Tegyél fel képeket a belsejéről, kíváncsi vagyok. Mi a csövezése? ugyan az mint a normál trafósnak?
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Ugyan olyan csövek vannak benne, amint otthon leszek csinálok róla képet.
(#) horwii hozzászólása Nov 3, 2010 /

Sziasztok. olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy Mitsubishi M-T01 típusú deckem, '70-es években gyártották, és sehonnan sem találok információt róla, hogy mennyit is érhet. itt a link http://audio-database.com/MITSUBISHI-DIATONE/player/m-t01-e.html bocsi hogy ha nem jó helyen kérdezem, de talán tudtok segíteni. előre is köszi
(#) zolika60 válasza horwii hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem könnyű ezt megmondani. Minden annyit ér, amennyiért eladható. Ha valaki ilyenre vágyik akkor sokat, ha senkisem akkor semmit.
(#) Janó bácsi válasza horwii hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nézz körül a Vaterán, vagy az Express.hu-n, találsz ott hasonló készülékeket, és összehasonlitva belőheted az árát. Más kérdés, hogy ha valóban el kívánod adni, akkor mit adnak érte. Üdv:
(#) horwii hozzászólása Nov 3, 2010 /

Magyar oldalakon nemsokmit találtam. sőt semmit. ebayen csak szervízkönyvet ami kb 4000 ft volt hozzá. ez a szerkentyű kb 120eFt-ot ért egy 1980-as újság szerint. csak hát a kérdés hogy most mennyit érhet....
(#) CT-3 hozzászólása Nov 8, 2010 /

Sziasztok!
Nincs véletlenül meg valakinek a Terta 325 skálahurozása?
Nem birom megtalálni a neten,a Kádár könyveket sem találom.
Nagyon megköszönném ha valaki segitene
(#) hatvanasjocó válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

T325 húrozás

PICT1742.JPG

(#) gkari válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Kádár könyvek:Bővebben: Link"Kapcsolási rajzok"mappa.
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 8, 2010 /

Hali!
A héten hozzám fog kerülni egy elég le ápolt rádió,de csak a külseje nem valami esztétikus.
Hogyan lehet újjá varázsolni,milyen cuccok kellenek hozzá?
És a restaurálásnak,hogy kel nekifogni?

üdv.
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Most elég neki a húrozás is.
(#) Fábián György hozzászólása Nov 9, 2010 /

Üdvözlök mindenkit.

Van otthon 2 db viharvert eag ak 705-öm. Sajnos a festés az pereg le rendesen, már ahol van még. Szeretném újra festeni, csak nem találok, ilyen bordó színű kalapácslakkot. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hol lehet ilyen festéket beszerezni.
A Google-t próbáltam és rendeltem is festéket, amire azt állították, hogy bordó, de sajnos sokkal világosabb árnyalatú volt.

Üdv.
(#) Janó bácsi válasza Fábián György hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Hát két ötletem van, egyrészt a kalapácslakk nitró alapu festék, úgy hogy szerintem sötétebb nitró festékkel lehet keverni, esetleg szinezőpasztát hozzá adni, és azzal sötétiteni, másrészt viszont talán nem kéne a bordóhoz ragaszkodni, ezek az erősítők készültek világosszürke kalapácslakkal is, szerintem az meg kapható, le lehet vele festeni.
(#) Fábián György válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Köszönöm, a választ, megpróbálkozom a keveréssel, ha nem sikerül, akkor szürke lesz belőle.
(#) nikolatesla válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Na át olvastam. Az alany ma jött meg és már neki is álltam a restaurálásnak. Ez egy ORION 313B nép rádió csak kissé leharcolt állapotban van. A dobozát el is kezdtem csinálni aztán meg az elektronika...
A doboza diófa olajjal lesz le kenve,hogy eredeti kinézete legyen majd.
Néhány kép:
(#) Janó bácsi válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

A doboz felújitása nem nagy ügy, de az elektomos rész elég kalandos lesz. Ez egy telepes rádió, 90V anód és 1.5V fűtöfesz (egyen) kell a bekapcsolásához. Amint látom már nem eredeti, valaki beépitett egy nagy ORION forgó kondit, gondolom így lett belőle "világvevő". Felteszem, hogy skálája sincs, (nem látom a skáladobot) ezért nehéz lesz hangolni, meg az állomások helyét megjegyezni, majd ha szól persze. Hát sok sikert.
(#) Gafly válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

DLL101-et szerezni bele tényleg elég kalandos lesz szerintem...
(#) Action2K válasza Gafly hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Nem kalandos, csak zsebbe nyúlós. Szerencsére nekem egy komplett, piszkálatlan telepes vár restaurálásra.
(#) nikolatesla válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Jó tudni mert már majdnem rá dugtam a 230v-ra
A forgó kondi alapból ott a a hely a sanszin. Ezen hol kéne skálának lennie? Az elején csak egy szövet volt semmi más.
De lehet át alakítom valami más csövet teszek bele amit sima 230v-ra be dugok és megy. Nem akarok külön tápot bele szerezni kis átalakítással is de működni fog egy szép kis JVC szélles sávú lesz benne.
A doboza teljesen kész és szebb mint újkorában le kentem diófaolajjal és gyönyörű lett
Következő: »»   122 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem