Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   178 / 579
(#) Janó bácsi válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Azért ha majd ki lesz dobozolva küldjél pár képet a panel eleje felől fényképezve, talán beugrik valami, vagy valamelyikünknek lesz ötlete a húrozáshoz. Üdv.
(#) gkari válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Damil aligha lesz jó, de tudok adni cca. 1m.-es igazi skálahúrt.
Üdv.:GK
(#) ticseboy válasza gkari hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Damil meg sem fordult a fejembe, esetleg fonott zsinór. De azt sem használom, mert van valamiiféle szintetikus zsinórom (a bőr kormányokat varják ilyennel) ami pont olyan mint a skálahúr. De nagyon szépen köszönöm a felajánlást!
Janó bácsi: holnap talán sikerül időt szakitanomom a "bontásra". Akkor lesz kép.
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Köszönöm! Privátban írok!
(#) gkari válasza ticseboy hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

A lényeg, hogy kőrszövött legyen(horgászzsinór is van ilyen).
(#) Gafly válasza gkari hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Ő, orvosi célra is gyártanak hasonlót.
Csak nehéz hozzájutni (kivéve a szerencséseket).
Ha viszont van, disznósajthoz is tökéletes
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 25, 2011 /

Kedves kollégák. Nem az a baj, hogy nem lehet a skálahúrt pótolni, hanem az, hogy ha acélhúrral volt megcsinálva eredetileg, mint sok akkori Telefunken és Philips gépnél, akkor a normál skálahúr NEM FÉR EL!, mivel sokkal vastagabb az acélhúrnál és szélsebben fekszik fel. Vagyis a skála valamelyik végén a tengelyen egymásra tekeredik, vagy leugrik a textilhúr. Tapasztalatból mondom, többek között nemrég kínlódtam emiatt egy Telefunken 865V-vel ahol normál húrral, még a vékonyabbal sem lehetett pótolni a mutatót meghajtó acélhúrt. Ott a meghajtó tengelyre kénytelen voltam aluminiumból egy szélesebb rátétet (kisdobot) esztergályozni, hogy a vastagabb textil húr ne essen le róla a skála végén. Tehát az lesz a szerencse, ha eredetileg is textil húr volt rajta, mert akkor könnyebb megcsinálni, pótolni. Ha azonban acélhúrral volt meghajtva a felső mutató, akkor jobb híján szóba jöhet oda a vékony damil is.Üdv.
(#) Gőzgépész válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Elnézést, hogy a pálya széléről beleszólok, de Apám 1943- ba vett egy ugyan ilyen Philips 66 A típusú készüléket és azt 1956-ig használta. Abban gyárilag a hagyományos kör szövött skálahúr volt.Nekem van két 66 U típusú készülékem és mindkettőbe kör szövött skálahúr üzemel.Az egyikbe valószínű, hogy még az eredeti, a másikat én pótoltam a börzén vásárolt húrral.
A húrozásról én sem találtam rajzot, de úgy láttam hogy a bemutatott készülékbe helyén van a húr a dobon, tehát működni kell.
Egyébként én 3 éve keresek egy ilyen készüléket és még nem találtam, csak U típusú készülék került elém.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Az acélhúrt gitár, vagy zongora húrral lehet helyettesíteni. Az kapható.
(#) oregtamas0202 hozzászólása Okt 26, 2011 /

Üdv a molyolóknak!
Kis csemege , lehet építeni , itt a minta. http://www.tubeworld.ru/forum/viewtopic.php?p=8277&sid=dbacbeab9674...6ece8d és http://www.rkk-museum.ru/

Öreg T.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Van olyan is, ami egy szál drót.
(#) gkari hozzászólása Okt 26, 2011 /

Egy picit hadd dicsekedjekacsirta felújítása:rézdíszlécek, forgatógomb betétek újralakkozása, néhány furnérhiba javítása, az egész panel takarítása(sok kis alkatrész ki, aztán vissza), csúszkák tisztítása, KF-ek hangolása(URH KF nem kis szenvedéssel), beépítve egy CCIR-koverter(táppal)-szépen szól minden h.sávon!
(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Nagyon szép lett a Pacsirta, csak gratulálni tudok a kinézetéhez. De azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a táp felerősítését úgy lehet hagyni, azzal a befőttes gumival? Tessék szépen függőlegesre állítani, és kis csavarral, vagy fémpánttal rögzíteni. Csak vigyázz bele ne fúrj a trafóba. Üdv.
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 27, 2011 /

Üdv mindenkinek. Tegnap este volt egy kis időm, ezért előkészítettem az Orion 339-es dobozát a lakkozásra. A felső keményfa díszléc közbe kiegyenesedett, vissza lett ragasztva, a hiányzó részeket pedig "folyékony fa" nevű tömítő anyaggal pótoltam. A többi a képeken.
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

A kép kissé megtévesztő. A táp a panel alatt van, ez a konverter, amit a saját anyjával kell a hátlap felszerelése után rögzíteni, akkor majd a helyén lesz(gumi nélkül is). A 339-hez meg én gratula!
(#) SPORE hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy a képen látható AZ1-es cső miért világít lilán. Talán a 25ľ-s szűrőkondi zárlatos?
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

És ezt hogy csinálja?
(#) oregtamas0202 válasza SPORE hozzászólására (») Okt 27, 2011 / 1

Üdv !
Úgy hogy a végét járja .
Valahol van rajta repedés : lábak kivezetése , vagy a vákum csonk.
Hamar elmúlik , nem kell félni , mivel levegősödik és elég a fűtő szál.
Öreg T
(#) hatvanasjocó válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 27, 2011 / 1

Találkoztam ilyennel akkor is amikor a szűrőelkó majdnem zárlatos volt( erősen átvezetett). Az elkó cseréje után rendben működött(tartósan). Persze igazad van, ez mindenképpen kisebb-nagyobb gázosodást jelent!
(#) oregtamas0202 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Üdv !
Igaz ahogy mondod , de valami miatt már előtte izzott és a leggyengébb ponton lett a magass hőtől valami hajszál repedés és ott levegősödik.
További levegősödés határsára lessz majd a getter szép fehér (meszes)
Öreg T
(#) hatvanasjocó válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Akkor a mi fejünk is azért fehéredik mert egyre gázosabbak vagyunk? hi!
(#) oregtamas0202 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Üdv Jocó !
Hát ha hatvanas akkor bíz megesik !
Márpedig felénk már nem ( hatvan felé , hazafelé) , hanem 70 felé!
Ükapánk majd törli , ha nem tetszik.
Öreg T.

VIGYOROM.jpg

(#) SPORE válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Tettem bele "új" csövet is, de az is ezt csinálja. Kicserélem benne a szűrőelkót is.
(#) oregtamas0202 válasza SPORE hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Üdv !
Akkor Hatvanasjocó -é a hangszóró.
Öreg T
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Üdv mindenkinek. Lelakkoztam a 339-es dobozt, az eredmény a képeken.
Erről most kicsit bővebben, hátha valaki fel tudja használni a tapasztalatokat. Szóval ezeknek az öreg káváknak a felújítása szerintem is politúrozással lenne a leg eredetibb, de nekem már nagyon fáj az öreg kezem az ilyen munkáknál, nem tudom megcsinálni. Marad a kényelmesebb lakkozás. Eddig fényes dobozos akrilt használtam amivel könnyű dolgozni de nagyon drága, egy készülékre 1000-1500 ft ára lakk is elment néha. Néhány hete láttam a vásárba egy kis dekorációs szórópisztolyt az Ukránoknál, jól lealkudtam és megvettem, gondolván hogy egy próbát megér.
Vettem sima dobozos fényes lakkot, meg szintetikus higitót, és ez a készülék lett a próba ezt fújtam le a pisztolyal. (Kompresszorom van, már nagyon régről).
Hát az eredmény számomra is meglepetés, a pisztoly sokkal szebben dolgozik, egyenletesebben terít, a festék nem folyik meg, és ami a fő, az egészre kb 1 deci anyag ment el. Vagyis átszámítva kb 8-10 készüléket tudnák lefújni egy doboz szórólakk árából. Így hát ezentúl ez lesz a módszer. Ennyi.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Lemaradtak a képek:
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Üdvözlet Janó bácsi! Ha teheted mindig ugyan azt a típusú lakkot használd, mert volt hogy másfajtát kaptam csak és baromi ronda pöttyös lett. Az egyik festő ismerősnek panaszkodtam és rádöbbentett hogy még a lakkok kötött is lehet olyan amit át kell szűrni.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Kicseréltem a kondit is, de azzal a csővel ugyan ezt csinálja, de ha beleteszek egy olyat, aminek másmilyen az elektródája, az nem világít. Hagyhatom bekapcsolva a rádiót, vagy annyira veszélyes?
(#) Janó bácsi válasza SPORE hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Sajnos gázosak a csövek attól világít. Ha nem lenne benne idegen anyag, vagyis teljes lenne a vákum, nem volna semmi ami ionizálódhatna. A régi csöveknél gyakran fordul elő, hogy ha nem használják belemegy az oxigén, akár az üvegen keresztül is. Öreg T.-nek lesz igaza valószínűleg. Az hogy világit a cső önmagában nem különösebb baj, legfeljebb megszakad a fűtőszála, de ha az elpattan csinálhat zárlatot is ezért csak felügyelet mellett használd.
Üdv.
(#) ticseboy válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Én is mindig fújom a lakkot, és tapasztalat, hogy a supralux 1 komponensű parkettlakkja a legjobb, és legtartósabb.
maci80: Nem jellemző a gyári festékekre, lakkokra, hogy szemetesek lennének, inkább az fordulhat elő (főleg téli időszakba) hogy a kompresszorba lecsapódik a pára, és az oldószeres lakkok nem szeretik a vizet.
Következő: »»   178 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem