Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   488 / 1385
(#) mex válasza roland0327 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nem "lyukacsos" az, hanem a beültetési rajz nagyobb méretben lett kinyomva egy sima papírra és egy iratgyűjtő fóliában foglal helyet...
(#) roland0327 válasza mex hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Így már látom
(#) IMi válasza mex hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Telitalálat..
(#) mex válasza IMi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Nem volt nehéz, én is ilymódon őrzöm meg a dokumentációt.
A nyák viszont kifogástalan, nekem nem mindig sikerül.
(#) zenetom hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Hali!
Annyi kérdésem lenne még fotózásos technikával kapcsolatban, hogy utángyártott tonerral (HP Laserjet 1200 nyomtatóvaé) is lehet jó minőségű nyákot csinálni?
(#) zoly15 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Tomika! A toner minősége inkább a vasalásnál lényeges. Fotózásnál több réteget szoktak egymásra ragasztani. Tehát írásvetítő fóliára (én ezt használom) kinyomtatsz 2 ugyan olyan "maszkot" majd egymásra teszed és összeragasztod. Lehetőleg ablakon, hogy lásd hogy nem e csúszik el. Aztán fotózás
(#) zenetom válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Okés, köszi!
(#) elektromania92 válasza zenetom hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Én tintasugarassal készítem a filmet. A festék pedig valami olcsó lengyel. Én 3 néha 4 réteget használok a sikerért, mivel 2 réteggel eltűntek a vékony vonalak, sőt néha még a betűk is.Igaz 10-15 percet hagytam a tűző napon. Jó minőségű filmnél ez az idő bármilyen hosszú lehet.Persze lézerrel biztos jobb fedettség érhető el. Evvel nincs tapasztalatom, de szívesen összehasonlítanám.
(#) zenetom válasza elektromania92 hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Köszi a választ!
(#) Rumcájsz válasza janocsi hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Köszönöm a véleményed. Nos mint irtam a léptető motorokkal nincs sok tapasztalatom. Amelyeket eddig láttam, biztos nem tudták volna megmozdítani a laminátor hengereit. A motort egyszerű beleaplikálni, szépen megy, de nem túl dizájnos. Hirtelen ez az ötletem támadt. Meg kell hogy jegyezzem ami kis motort beletettem lényegesen erősebb mint az eredeti 230V-os szinkron motor. De nagy az áttétel úgyhogy bírja.
Jócskán beleolvastam a topicba és szeretném megkérdezni honnan lehet beszerezni váltható forgásirányú, hasonló (4ford/perc) motort?
A jövő héten szeretnék egy másik gépet készíteni, abba már gyári motort tennék, ha tudnám hol vegyek.
Ötlet?
(#) _JANI_ válasza IMi hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Szia! Jó a nyák!
A relék hány voltot kapcsolnak? ( Vagy mit vezérelnek? )
(#) IMi válasza _JANI_ hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Szia! Köszi!
Ez , majd egy elektromechanikus szerkezetet fog tesztelni,. Huzamosabb ideig kapcsolgatja, így fény derülhet az esetleges mechanika hibákra (házi barkács az is , ne egy nagy dologra gondolj).
(#) janocsi válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Szia!
Volt korábban az apróhirdetésekben két irányban forgó AC 230V-os laminátor motor több darab is. Ezek mindegyike már valószínű, gazdára talált. (Úgy tudom, először Attila86 alkalmazott ilyen motort, ezzel szerelte a cikkében is közölt laminátort.)
Visszatérve a léptetőmotoros meghajtás megoldására, csak még annyit. Az eredeti motor kb. 300-400 fordulat/perc között dolgozik. Ez attól függ, éppen milyen motorral szerelték, vagyis 8-10-12 pólusúak lehetnek. Ezzel kb 300mm/perc a továbbítási sebessége az eredeti laminátornak. Ez elég gyors, inkább csökkenteni célszerű. Ebből következik, ahhoz hogy ilyen fordulaton dolgozzon egy kis DC motor már nem biztos hogy ezt jó hatásfokkal teszi. Ha csak pl. 30mm/perc a továbbítási sebesség, a DC motornak már csak percenként 30-40 fordulattal kell dolgozni, no ez az, amit már egyáltalán nem tud, csak többszörösen nagyobb áramokkal, ami nem jó neki sem, később aztán már nekünk sem... A léptetőmotor éppen ilyen fordulatoknál tud hatékonyan dolgozni, (3-300 fordulat/perc), ezért is esett a választás ilyen típusú meghajtásra.
(#) dinokal válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Szia! Meglepődnél mekkora egy kis léptetőmotor ereje. Egy fele akkora mint a gyári 220-as laminálóban lévő, röhögve elviszi, pláne ha az áttételeket is használod. Robotron írógépből kiszedett motorokkal maszek gyártmányú cnc gépeket hajtanak meg, pedig azok elég kis méretűek!
(#) gulasoft válasza zenetom hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Vagy ha van a közeledben nyomda kérdezd meg mennyiért csinálnak szita maszkot. Rendes nyomda, nem fénymásolós bolt.
(#) zenetom válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Van nyomda a városban. :hide:
(#) gulasoft válasza zenetom hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Hétfő van kérdezz rá. Ha Pesti vagy, akkor a kökinél van egy nyomda, ott 360Ft-ért kapsz egy a4-es-nyi maszkot. Azt világíthatod amíg világ a világ.
(#) zenetom válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Idézet:
„Ha Pesti vagy,”
... majdnem. Egyébként Békés megye...
(#) Frankye válasza elektromania92 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Idézet:
„Persze lézerrel biztos jobb fedettség érhető el. Evvel nincs tapasztalatom, de szívesen összehasonlítanám.”

Nekem van vele tapasztalatom, és sajnos lézerrel sem sokkal jobb a helyzet. Eléggé nyomtató- és tonerfüggő, így abból is kell 2-3 (esetleg 4) réteg.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Közbe végre meg lett a nyomtató .
Márcsak fólia kell.
(#) MaTe193 hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!

Van nekem egy HP Everyday 170g-os tintasugaras nyomtatóhoz való fotópapírom.Az lenne a kérdés,hogy alkalmas-e NyÁK nyomtatásához.Nem okoz-e kárt a nyomtatóban(lézer)?

Köszönettel:Máté.
(#) szucsip válasza MaTe193 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Nem, nem valószínű, hogy bármi kárt okozzon.

Az én lézeremben volt már sok féle papír, fotopapírból Verbatim double glossy, és vízálló.

Ja igen: vízálló fotópapírra nem érdemes nyomtatni, mert soha napján se fog leázni
(#) emmzolee válasza zenetom hozzászólására (») Aug 24, 2010 /
 
Én elmentem az Office depotba, és kértem Írásvetítő fóliát, amit lézer nyomtatóval lehet nyomtatni. Kaptam is asziszem 2170Ft volt 100db A4-es. Niceday a márkája. Tökéletes.

Ajánlom figyelmedbe.
(#) zenetom válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 24, 2010 /
 
Holnap bemegyek egy papir-írószeres nagykerbe, mergnézem ott mi a helyzet.
(#) Zoli_bácsi válasza zenetom hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Helló.

Ha igazán jó minőségű maszkot szeretnél, akkor - ahogy előttem is írták,- nyomda. De nem szita, hanem levilágított maszkfólia. Mint anno a hobbielektronika újságokban volt. Annál, illetve ennél jobb nem kell. Az profi, és a nyák is profi lesz.
(#) Rumcájsz válasza dinokal hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Igen, el is hiszem hogy elviszi, de csak áttételekkel.
Iszonyatos nyomaték kell hogy a két egymásnak feszített -plussz ha köztük van a panel- direktben megforgassa a tengelyt.
Kipróbálok több motort, most jelenleg egy mikrohullámú sütő AC 230V-os tányérforgató motorjával kísérletezek. 6ford/perc..
(#) Rumcájsz válasza janocsi hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Igen, a napokban visszaolvastam. A kérdés hogy a kétirányba forgó AC motorokban hogy oldjál meg a forgásirányt?
Adott egy tekercs és adott egy magnetizált forgórész amely felületén a magnetizált pólusok a tengelyhez képest ferdén el vannak tolva. A tekercsben léterjövő forgó mágneses teret szeretné követni a forgórész ráadásul szinkron fordulaton.
Szal, hogy oldják meg a forgásirány váltást?
(#) dinokal válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Szia! Minden áttétel nélkül! Az én cncmben a Robotron motoroknál egy kicsit nagyobbak vannak, és iszonyatos az erejük! Ráadásul ami nehezen felfogható, kisebb sebességen nagyobb a nyomatéka! Az egyik tengelyemen kb középen szorul az anya, van még belőle ugyan ilyen, kézzel nem tudom áttekerni. Nagy sebességen megakad, lépésvesztés van, kisebb sebességen simán, akadás mentesen viszi! Ha a vaterán veszel egyet, kb 1-2 ezer körül, vagy pl egy Epson mátrixnyomtatóból bontasz, simán elviszi áttétel nélkül is! Ha meghagyod az eredeti áttételt, akkor röhögve elviszi egy negyed akkora méretű, mint a gyári motor, csak aránylag nagy fordulaton kell működtetni ahhoz hogy megkapd a megfelelő sebességet. A normál motorok ereje ehhez képest nulla!
(#) dinokal válasza Rumcájsz hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Szia! Rém egyszerű. Nem két, hanem három fázisú a motor. Két fázisra simán a két vezeték, a harmadikra pedig egy kondenzátor. Attól függően hogy földre vagy a fázisra kötöd a kondi másik lábát, változik a forgásirány.
(#) 256kb hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Én is fotópapírt használok!
(A műnyomó papír nem tapadt fel rendesen )
Következő: »»   488 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem