Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   777 / 1385
(#) atiotezer válasza janikukac hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Csak 1 réteg, lézerhez való írásvetítő fóliára.
Samsung ML-1640- es nyomtató, utánatöltött toner.
Szerencsére nem átlátszó.
Jó pár éve fotózással készítem a nyákokat, eddig elég volt mindig egy réteg. Néha pausz papírra nyomtatok néha fóliára 1 réteg mindig elég.
(#) kameleon2 válasza luluzulu hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Sziasztok! Én az arányt az alábbiak figyelembevételével változtatgattam: A sósav lemarja a felesleges rezet, ami gyorsan oxidálódik, az oxidációt szünteti meg a H2O2 Ez így egy baromi gyors és nagy hőfejlődéssel járó folyamat lenne, így az időzítést a víz biztosítja - hűtés formájában. Azaz a veszélyes töménység 50% sósav 50% H2O2 mar mint a gép habzik és zölden fortyog: maratási idő 1-2másodperc, de volt, hogy vetemedett a panel. 1:1:1 keverék már használható idejű, gyors és hűtött keverék. Minden más aránnyal sokkal biztonságosabb - igaz lassabb is a maratás. Ha marad a H2O2 és a HCl 1:1 aránya, de nő a víz mennyisége, az nem árt. csak arra kell vigyázni, hogy nem mindegy a savba cseppentjük a vizet, vagy fordítva, mert csúnya fröccsenéses sérüléseket lehet szerezni pusztán a sorrend elrontásával is.
(#) atiotezer válasza atiotezer hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Ilyen lett kimaratva.

Weller2.jpg
    
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Én egyszerűbben oldom meg : annyi sósav ami ellepi a panelt és ,annyi peroxid amitől barnulni kezd a réz . Ezután már csak billegetni kell az edényt és kb 2 perc múlva kész. Egyébként egy picit tévedtél a reakció leírással , ugyanis a sósav nem marja a rezet , ezért kell a h2o2 (ő oxidálja a rezet) és a rézoxidot már
tökéletesen tudja oldani a sósav .
(#) gulasoft válasza atiotezer hozzászólására (») Máj 16, 2012 /
 
Hibátlan. Ezért jó a fólia. Én lassan 80métert elhasználtam belőle, sose volt gond, csak mikor szétszedtem a laminálót és nem jól raktam össze.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Szép szép, de azért ez se kutya.És a fólia határa mennyi is ami alatt már kétséges a kivitelezés ?

1.jpg

2.jpg
   
(#) llaci56 válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Milyen határról beszélsz?
(#) Zoli_bácsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Csak az elejét javítanám ki, a sósav az oxid réteget oldja. A H2O2 pedig oxidál.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Ezt bármikor, és nem lesz a láb félig beszakadva mint a kép jobb oldalán a 3-4 lábak között. A határ az amit a nyákgyárak is bevállalnak, sőtt még alatta is, mert ott tömegtermelés folyik, nincs idejük maratás előtt minden darabot átnézni.Ugyan ezt a fóliát használják, tőlük vettem az ötletet, meg az első 10 métert amivel kisérleteztem. Sajnos 300 méter a minimum rendelés, de szerencsére sikerült már 2*300 métert szétosztani csak nekem, tehát lehetőség azért van hozzájutni. Csak egy lamináló kell.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
A beszakadás az én hibám nem kapkodva nyugisan nincs ilyen jellegű hiba .PQFP 240 a kicsit rosszabb minőségért elnézést.
A fóliánál tulajdonképpen én arra lettem volna kíváncsi , hogy amit egy emberke aki otthon fóliázgat az meddig tud elmenni .Erre értettem a határokat tehát nyomda meg minden más üzemi dolgot kihagyva.Méret + minőség stb.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nem tudom. Én megrendelésre csinálom a nyákokat, és nyomdai fóliát használok. Pausszal voltak szép eredmények, de ez a mostani szines lézer nem komálja a pauszt. Majd ha lesz időm kísérletezek, de a cnc átépítése elvitte minden időmet. Most tart ott ahol 3 hete tartott. Lehet vele panelt fúrni, meg körbemarni, viszont innen kis átalakítással tovább lehet majd lépni az aulumarás irányába.
(#) janikukac hozzászólása Máj 17, 2012 /
 
Azt hiszem egy időre feladtam a nyákgyártást. Most volt kis időm, 1 órától eddig, meg tegnap este 2 órát vackoltam. Dry-t csináltam volna, eddig ment, viszonylag jó volt, 8perces idővel.
Először is multkor azt mondtátok, hogy túlvilágítottam, mondom egye fene, csinálom nyolc helyett 5-el, p20-nak az is elég volt, ám kicsit csunya volt úgy. Ide úgy véltem biztos elég lesz, hiszen jóval kevesebb idő kell elméletileg. Na, szépen fellaminálom a zsepis módszerrel a nyákot, gyűrődés nincs, szépen 3 percig kb. hajszárítózók. 5 perc nagyon kevésnek tűnt, mert nem is volt látható annyira teljesen szépen a rajzolat, mint amikor a cikkbeli munkánál készítettem. Mondom egye fene újralaminálok, meg is történt. Hajszárító 3 percig, panel jó meleg. Na, most akkor 9 percet lövök, hát ez se volt elég. Megint nem volt annyira rettentően szép a rajzolat , és nem is lehet előhívni rendesen. Annyira elegem lett, hogy lealkoholoztam csak a panelt, hogy ne oxidáljon, és otthagytam a fenébe. Nem tudom hol hibázok, eddig minden jó volt...
(#) llaci56 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nehogy elkeseredj! Sosem szabad feladni! De legyalább csináltál volna képet, hogy segíteni tudjunk!
Kezdjük előlről! Lehet, hogy mondtad már, - mivel világítasz?
(#) janikukac válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
2*8W-os csővel, kb 15cm-re a paneltól. Két vékony üveggel szorítok le, ezek oldalt le vannak fogatva fadarabbal, amibe bele van vágva, hogy az üvegek belecsússzanak. Erre felűre még egy facsíkot rakok, amely annyit szolgál, hogy nyomja le a felső üveget, ha lecsukom. meg mostanában 5 (!!!) több ezer oldalas szótárt raktam a tetejére, mert még nincs a levilágító befejezve, és nem akarom alávilágítani.
Szerintem itt nincs gond, féléve félkészen használom, és a p20 szépen ment 8perccel. Eddig a dry-is nagyjából...
(#) llaci56 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
És most az volt a hibád, hogy leoldódott az egész dry fólia?
(#) janikukac válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nem, épp ellenkezőleg, nagyjából 80%-ig lejött a maszk, de tovább nem akar. Egyszerűen a furatok közepén sok helyen ott a fólia, meg a vékonyabb vezetők között is (0,6mm). Ha sokáig bennhagytam aztán mindent feloldott. Az előhívó meleg víz + mosószóda oldat, de később már a meleg vízre gyanakvón hideggel dolgoztam, és még lassabb volt.
(#) llaci56 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Hosszú volt a megvilágítási idő!!!
Megtéveszt a P20-as tapasztalat. Itt MINDEN FORDÍTVA MŰKÖDIK!
Ha nem világítod meg, híváskor leoldódik az egész fólia. Ahol nem jön le, ott UV-t kapott!
Próbáld messzebről (30cm) 4 perccel! Tökéletes lesz!
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Miért nem csinálsz egy idő tesztet, ahol kiderülne, hogy adott körülményeknél mennyi lenne az optimális idő? Nem kellene vacakolni annyit. Mint tudjuk mindenkinél más idő kell, mivel ez függ a levilágító fénytől, annak távolságától, maszktól is.
(#) janikukac válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Hát de valahogy akkor sem ok valami. 5percnél még roszabb volt, pedig az kevés idő volt, és a rajzolat se látszott nagyon szépen...
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Mert ahhoz folyton húzogatni kéne a panelt, meg egy része ki kéne , hogy lógjon ugye, hogy ne kapjon uv-t, ez meg egy zárt tetejű, nyitható zsanéros doboz..
(#) llaci56 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nem kell kilógatni. Kell egy takarólemez, és azt kell húzogatni, pl. percenként 4 cm -t. (2 ujjnyit.)
De a fő baj, hogy fordítva gondolkozol. Ez negativ eljárás, tehát abból indulj ki, hogy ha nem oldódik a fólia, akkor fényt kapott. Nehéz átállni eleinte, (a P20 után,) de nem lehetetlen.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
A nyákot nem kell mozgatni. Például egy alufólia darabot raksz a nyákra és csak azt kell huzogatni kifelé a nyák alól percenként és megjelölni hol van épp akkor. Így tudni fogod melyik rész meddig van.
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Figyelj Janika ! Ne rakjál rá többezer oldalas könyveket
az üvegre (ha hiszed ha nem az üveg is meghajlik a nagy súlytól ! ) leszorításra bőven elég az üveg súlya
és levilágításra bőven elég egy perc ! Az előhívó legyen kézmeleg kb40c . Ha ezeket mindig tartod szerintem nem lesz hibás panelod . Ja és előhíváskor nyugodtan dörgöld
kézzel a panelt a felesleg így hamarabb lejön , és közben még kezet is mosol
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Köszönöm a biztatást, de: nem hinném, hogy 1 perc. A p20nak 8 perc volt a rendes idő, 5-el nehezen, hibásan, de elő-elő jött. Letezik, hogy nyolcszor gyorsabb ez a dry? A cső még mindig amit te ajánlottál a Rigóból, csak a másikat itt vettem nálunk, de a márka ugyanaz (MaxyLight)
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
A dry sokszor gyorsabb. 1-2 perc elég szokott lenni nekem.
kaqkk: Az előhívó a te bőrödet nem szárítja ki?
(#) janikukac válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Oké, legyen 2 perc. Amúgy nálad a p20, vagy a gyári panel mennyi időt van odabenn??
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Én kb 20 cm ről 5 sec alatt világítom le .........
Az előhíváshoz mosószódát használok , még az én 48 éves bőrömet nem bántotta soha
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nálam se gyári panel se p20 nem járt. A vasalást próbáltam, az nem az én sportágam, így gulasoft kollégától vásároltam némi dry-t. Mondjuk én nyomdai filmet használok, és UV-ledeket.

kaqkk: Az enyémet sem bántja, de iszonyatosan kiszárítja... (Mondjuk lehet az én 19 éves "baba" bőrömmel van a baj... )
(#) kaqkk válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Egy két perc előhívás aztán egy jó kis kézmosás folyóvízzel szappannal . Ha érzed hogy kiszárítja a bőröd akkor inkább használj az előhívás megsegítéséhez egy olcsó gagyi fogkefét , azt nem szárítja ki
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 17, 2012 /
 
Nálam a p20-nak kb 15 perc kellett, a dry fólia már 1 percnél jó, de nyomdai maszknál két percig szoktam bent hagyni a levilágítóban.

Bari
Következő: »»   777 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem