Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Király lett.
Én kaptam a múltkor egy barátomtól. 1975-1980 között gyártott nyákot. Nem olyan mint a mai nyákok ,nem olyan világos és szálkás ha elvágom. Inkább olyan sötét szinű-olyasmi mint a bakelit.
Ez nem véletlen mert bakelit a hordozója. :yes: No de egy újszülöttnek minden vicc új.
![]()
Szagold meg, arról meg lehet mondani .
![]()
Ha még 2 percet rászántál volna a fúróhegyed élezésére, akkor a forrszemek sem púposodtak volna fel ilyen csúnyán.
A rajzolat ott az ic-k körül életveszélyesen sűrű, vigyázz vele mert könnyen összefolyhat két ic-láb forrfeje. Gyantát vagy valami folyasztószert használsz a panelen? Mert nem terül sok helyen kellőképpen az ón, úgy tűnik. Na de ha csak a vasalást kell nézni, akkor viszont szép ! ![]() :wave: :peace:
Mire vélhetjük a vasalást ? Úgy tudtuk dry párti vagy.
A másik saját technika ? Vagy a mindenki által ismert , és semmi extra nincs benne? És még egy kérdés az átkötéseknél, amik látszanak az direkt így kellett , vagy vasaláskor kicsit hiányos lett a rajz? UI.: Az ónozást mivel hajtottad végre ? Ugyanis változó a felület minősége.Röviden ennyi. :eeknoes:
Kb. 2 éves vagyok a fórumon, de Köbit mindig is vasalni láttam. Szerintem összetéveszted valakivel...
Nem figyeltél eléggé nem azt írtam , hogy csak dryt csinál hanem azt , hogy dry párti a kettő között lényeges különbség van. Ez nem zárja ki azt , hogy vasaljon , és nem rég volt egy hozzászólása ott azt írta , mert pont dry ról volt szó , hogy akár 10x is megtudja csinálni ugyan úgy egy adott nyákot.
Sziasztok!
Nyákkészítésekor mindegy milyen színű tintával nyomtatok a műnyomó papírra? Kifogyott a feketém... Vasalásos technikához kéne!
Tinta alapból nemjó, festékpor kell, mert csak az tud ráolvadni.
Szóval az a kérdésed, hogy a színes lézernyomtatódban csak a fekete toner jó-e erre a célra, vagy más színű tonerral is működni fog.
Szerintem működni fog.
Sziasztok, kipróbáltam eyess nyák készítési módszerét, és tényleg működik, megtapad sima papírról is, de nekem a szélén mindíg lejön, ott nem tapad fel, ez miért van? Amúgy se tudok normálisan vasalni , műnyomóval is rosz szokott lenni a széle . Mit ronthatok el?
KsöZI!
Szerintem nem vasalod elég rendesen le a szélét csak hiányosan.Vagy áztatásnál sietsz és lejön.
Vagy a vasalót felemeli a panel szélén lévő sorja, így nem tudja a széleket megvasalni. Javaslom, reszelővel távolítsd el az azokat.
Sok mindent nem írtál le , mert attól , hogy próbáltad ugyan úgy csinálni elképzelhető , hogy valami mégsem egyezik.
1. Legyen karcmentes a nyák , és tiszta. 2. Nem tudom mivel fújtad be a papír hátulját , de ha te is d szesszel , akkor lehet , hogy sokat vártál , és túl száradt. 3.Ha mindent úgy csinálsz ahogy a videón van , akkor az átitatott rajzolat szinte rá tapadva elterül a nyákon , és ne legyen alatta levegő elvileg nem lehet. 4.A d szesz nem fogja megtisztítani annyira , ha te nem fogod , mert az a nyák tetején úszik , de ha elpárolog , akkor marad a zsíros nyák , és ott nem is fog meg tapadni. Volt korábbi videómban pont egy ilyen ahol meg is mutattam , hogy a széle nem , de már máshol megtapad, és kb 2 - 3 vasalás után már a széle is jó volt.Szóval ha nem tiszta a nyák , akkor sem előtte sem utána nem fog rátapadni.
Én is megpróbáltam ma este.
Nekem teljesen sikerült. Először kitaláltam ,hogy sidollal simára tisztítom .szép is lett de vízlepergető bevonatot képzett. Utána 1000-es vízpapírral nekiugrottam és simára csiszoltam.Tényleg nagyon oda kellett figyelni az oldal sorjánál -le is szedtem- Az áztatás már gond volt ,mert féltem ,hogy lejön a tinta. Ezért langyos vízben 1 órát áztattam. Pici dörzsölés után minden lejött.
Örülök , hogy neked is sikerült.Remélhetőleg ilyen papír mindenkinek van otthon , ezért is kezdtem bele , és próbáltam kiagyalni , hogy s miként lehetne , de sikerült , és ez a lényeg .Mindenki használja a technikát ezek után kedve szerint sok sikert hozzá.
Idézet: „Először kitaláltam ,hogy sidollal simára tisztítom .szép is lett de vízlepergető bevonatot képzett. Utána 1000-es vízpapírral nekiugrottam és simára csiszoltam.” Nem kell küzdeni mindenféle cuccokkal, fölösleges energiapocséklás... CIF súrolószer + dörzsiszivacs.
Szia, nekem is sikerült pár próbálkozás után, elösször alacsony volt a vasaló hőmérséklete, aztán kevés (pedig csináltam a kezes trükköt) de aztán sikerült , és majdnem (nem vasaltam elég ideig és a szélén lévő keret lejött 1mm szélesen) de a vezetősávok tökéletesek lettek!
Köszi az ötletet, és a segítséget!
A bűvös keret, hát igen elég sok mindenkinek lemarad , de ez annak tudható be , hogy a keret mentén túl sok papír van ráhagyva . Pont kb a kerettől úgy max 5mm er papírt kell ráhagyni nem kell több , és a bűvös keret is rajta lesz.
A videón is kb ennyi , és a keret is ott van , és az pedig 1mm er nél is vékonyabb.
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan lakk ami teljesen elfedi az áramköröket? Kifejtem mit akarok, mivel a lakk is lefedi. Szóval az a célom, hogy ne látszódjanak a rézcsíkok, hogy ne legyen olyan könnyű lemásolni. Értelemszerűen a forrszemek helyeit ki kell hagyni itt is. Néztem a kéket meg pirosat is, azokon is látszik a réz. Szóval van e olyan lakk ami nem átlátszó.Illetve meg tudják e oldani a nyákkészítő cégek több darabszám esetén), ha nem házilag akarom ecsettel bepamacsolni
Olyan nincs , hogy nem lehet lemásolni mindent le lehet.Még be betonozod is , akkor is.
Inkább csiszold le az alkatrészek feliratát, úgy se könnyű lemásolni.
![]()
Ennyi erővel beönthetné műgyantába is...
![]()
A műgyantát is le lehet szedni .Számos nem publikus processzor , és Flash tetejéről operáltam le , hogy megtudjam a típusát.Nem beszélve ha pont cserélni kellett , akkor meg egyenesen le is kellett szedni .Hőlégfúvó csodákra képes.-.
De egyébként több darabról írt ahogy olvasom , és csak a "réz csíkokat akarja eltüntetni".
Kend le bitumennel. Meggondolja kétszer is hogy nyakig kátrány legyen-e
![]()
Ja és ilyen jó meleg időben meg kicsorog a dobozból a kátrány ! Te bekennéd a saját munkádat ??
![]()
Ja meg aztán a kátrány még vezet is ráadásul , de hát az már mellékes igaz Szpisti !
Egyébiránt részemről ejteném a témát , mert értelmetlen dolog , ha meg ennyire számít neki az , hogy ne lehessen lemásolni ,akkor nem kell megépíteni sem és , akkor tényleg nem lehet lemásolni sem.Sok minden van itt amit sokan kitaláltak stb , és feltették ide , és szerintem senki nem ágálkodik , hogy ne lehessen lemásolni . Nem is értem hogy kérdezhetett ilyet sőt azért is nem segítek most már neki , hogy ne tudja lemásolni he he . ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |