Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   822 / 1385
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Én mondjuk szívesen látnék egy kivasalt , kimart nyákot, amit beültettél...
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Szept 4, 2012 1 /
 
Nem szoktam pont azért bizonyítgatni , csak mert valakinek ez kell , de ha már ezt kérted , akkor lapozz visszább ha azokat meg csinálod te is otthoni nyákra , akkor mehetünk tovább részemről is.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Ezt nem értem, hogy mit csináljak meg. Én azt hiszem elmondhatom, elég sok nyákot csináltam mindenféle technikával, filccel, p20-al, gyári nyákkal, dry-al, vasalással, és mind mind beültettem, szóval te is "bizonyíthatnál" már egyet. Az alkatrész feliratokat kitörölheted, az nem zavar, de szívesen látnék egy két képet, hogy hogyan dolgozol.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Szépen Azt hittem a nyákjaim kinézetei tükrözik a végeredményt is .
Azért írtam , hogy lapozz visszább , mert ott pont láthatod én, hogy szoktam dolgozni.
A legutóbbi kimaratott nyák, ami a videón szerepel azon a nyákon lettek a padek be ónozva .Semmi segédeszköz nélkül , de ott le is írtam , hogy csináltam .Remélem neked is legalább ilyen szépre sikerülne . Ja még egy nem az a nagy dolog , hogy az információt miképp szerezzük meg valakitől , hanem az , hogy mi magunk milyen használható információval tudunk szolgálni , mert csak így lesz gazdagabb a tudástár .
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Ezt te írtad ?? "mi magunk milyen használható információval tudunk szolgálni , mert csak így lesz gazdagabb a tudástár ." OFF vége
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Azt nem tudhatjuk ki milyen kreativitással rendelkezik , de ha mindenki csak kritizálna sose jutnánk sehová.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
OKé, de azért valamit rakhatnál fel még is, legalább 1 beültettet nyákot. Legyen ez az én karácsonyi kívánságom előre hozva az ajándékozást.. Nem kell elárulni mi a szerkentyű , csak had lássam már hogyan dolgozol. Én is tudok szép verseket írni, de mégse tudok jól kosárlabdázni, mert alacsony vagyok. Mutasd meg, hogy te tudsz szép nyákokat vasalni, és ugyanolyan szépen forrasztani, és alkatrészeket beszerelni.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Politikai karrieren nem gondolkodtál még ? Bárki bármit mond vagy ír rögtön gondolkodás nélkül( ki-és ellene fordítod !)
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Hát ezt nem hiszem el eddig még nem láttad ?

kaqkk : Ezt az utóbbi írásod nem nagyon értem OFF vége
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Szept 4, 2012 /
 
Nem tudom miről van szó. CSak egy SMD IC beforrasztását láttam tőled, semmilyen más alkatrészes panelt nem...
(#) vicsys válasza eyess hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
(#) usane hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Köszönöm, a hozzászólásokat.
Tudom, hogy mindent le lehet másolni, de az a cég aki érdeklődik iránta az házautomatikával foglalkozik, úgyhogy ha szánna rá 1-2 órát simán csinálna valamit, de ha erre lusta volt akkor nem fog nekiállni méregetni, meg levakarni a cuccokat róla. Mundjuk ha UH-val nézi akkor meg ugyis mind1, csak mégse ránézésre tudja másolni, de ha nyákkészítők nem csinálnak ilyesmit akkor mind1. Bízunk a lustaságukban.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
(#) kokozo válasza usane hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Szia! Ic-k tranzisztorok tipusjelzését csiszold le, legtöbbször már ezek is elegek, a nyák rajzzal meg nem mennek sokra, ha van benne programozható eszköz az is nagyban megnehezíti a lemásolást.
(#) _vl_ válasza kokozo hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Kell belerakni belső flash-t tartalmazó mikrokontrollert, pl. egy PIC-et, és bekapcsolni a kódvédelmet. A HW-t hiába másolja le valaki, ha a kódot neki kell hozzá kifejleszteni, az aránytalanul sok meló.
(#) usane válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Az a baj, hogy nem sok félvezető van rajta, lényegében passzív elemekből áll, de készül egy PIC-es verzió is, azon nem aggódom, hogy lemásolják.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
(#) eyess válasza vicsys hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Sajnos , vagy nem sajnos nem találom a Ki Mit épített témában az akkoriban feltett dolgaim, de ha
ez ott fog landolni, tehát valaki átteszi majd nem fogok érte megharagudni , hisz eredetileg is ott volt , de most valahogy eltűnt.

Nos kértétek , vagy kérdeztétek, mert nem láttatok még tőlem semmit , hát be teszek egy linket azon láthatjátok inkább úgy egyszerűbb.

Ez egy keverőpult saját alkotás tetőtől talpig doboz , tervezés stb stb stb mind az én kreációm.
Hát már kicsit ütött kopott , de még teszi a dolgát a mai napig is. 1988 ban készült kb 1 évig ahogy volt időm rá , és pénzem akkoriban egy víztiszta led darabja 70 Ft volt a potméterekről meg inkább nem is írnék szóval elég sokba volt akkor.

Sok buliban Discó ban tette a dolgát , volt kölcsönben is úgyhogy eléggé megviselte az idő pár gomb már hiányzik is róla , de az még pótolható talán.

Ma már nem fognék bele ilyenbe főleg, hogy ma már más, és szebb nagyobb tudású gépek léteznek, és hát a PC .Akkoriban még számítógép nem nagyon volt elterjedve. Inkább a bakelit ,a Deck , és később a CD lemezek ezekkel dolgoztunk , de ezek is azt hiszem a múlté, bár ki tudja lehet még valahol van üzembe.http://www.youtube.com/watch?v=X1eg5exJPB8&feature=youtu.be

Tehát 1988 , és most mennyi is van 2012 aki abban az időben volt fiatal , és bulikba Discó ba járt az tudja láthatta esetleg , hogy a DJ mindenféle dobozt felpakolva szolgáltatta a zenét .Nagy dolog volt ez akkoriban.Ma már nem annyira , csak nekem.

[http://www.youtube.com/watch?v=X1eg5exJPB8&feature=youtu.beurl]
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
(#) lionsec hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Kis segítséget szeretnék kérni nyák gyártásban mert most szeretnék összerakni egy nyák laminállót és találtam egy PHOTOART 17LSi típusú laminátort ami szerintem alkalmas lehet csak azt nem tudom ,hogy szükséges e valami átalakítás ,hogy jól működjön a készülék.
Előre is köszi a segítséget.
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Szept 5, 2012 /
 
Itt biztosan kapsz segítséget http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_9735.html
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2012
(#) pgabikam hozzászólása Szept 6, 2012 /
 
Hello.Azt szeretném kérdezni hogy valaki válalná-e nekem kétoldalas nyáklapgyártást?persze nem ingyen kérem!!
(#) bundyland válasza pgabikam hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
Hali !

Esetleg itt próbálkozz, forumtársunknál.

http://pa-elektronika.hu/nyak-rendeles.html
(#) HA3GX hozzászólása Szept 6, 2012 /
 
Sziasztok,

páran ismerik biztosan azt a technikát, amivel maratószer nélkül is lehet NYÁK lemezt készíteni (kimarni a vezetősávokat). Aki nem ismerné:
http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=mk3oUMJRmt
(#) lionsec hozzászólása Szept 7, 2012 /
 
Segítséget szeretnék kérni ,hogy a PHOTOART 33LSI típusú lamináló gép alkalmas e nyák lemez készítésre vagy szükséges átalakítani valamit rajta esetleg.Most szeretnék komolyabban belefolyni a panel gyártásba de csak hobbi szinten és itt a fórumon olvastam ,hogy lehetséges laminálóval panelt készíteni ami kiváltja a vasalóval történő nehézségeket.
Előre is köszönöm.
(#) pjg válasza HA3GX hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Na Neeeeeeee!
(#) eyess válasza HA3GX hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Szerinte se .Egy Art alkotás ki gravírozásánál eltudom képzelni ezt , de finom rajzolatokhoz nem , és nem is szép.Nagyon régen se csináltam ilyet nem hogy mostanában tegyem.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Inkább megrajzolom kézzel.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Valahogy úgy ha már végképp nem lenne más megoldás.
(#) silent15 hozzászólása Szept 7, 2012 /
 
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy van 2 x 10W BL fénycsövem, és ezekkel szeretnék levilágítani, van gyári fénylakkos nyákom, ki van nyomva a pozitív is, és a kérdés az lenne, hogy pl 6 cm-ről mennyi ideig kell kb levilágítani , és a TN140 előhívót milyen arányba hígítsam? És mennyi ideig hívjam elő?

Köszi!
(#) eyess válasza silent15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Biztos vagy benne , hogy ez így jó lesz ?
Idézet:
„ki van nyomva a pozitív is”
. Szerintem annak a pozitívnak negatívnak kell lennie.A BL fénycső nem tudom mit takar talán Blue Light , mert abban lehet nincs UV tartalom szóval abban sem lennék biztos , hogy az is jó.
(#) silent15 válasza eyess hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Nem a negatív, mert nem ráfordítom, de a lényeg hogy az jó, a BL 350-365nm ig UV-A fényt ad ki, tehát az jó.
(#) eyess válasza silent15 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
A negatív maszk nem azért kell , mert ráfordítod , vagy nem fordítod hanem azért , hogy amit akarsz rajzolatot az maradjon meg .Ezt negatív maszkkal éred el.Ahol sötét ott lejön, ahol érni fogja a fény ott megmarad .
Következő: »»   822 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem