Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   873 / 1386
(#) nagym6 válasza watt hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
A sósav elmarja a rostokat? Nem baj, hogy hiány lesz a rostok helyén?
(#) watt válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
A rostok helyén hiánynak kell lennie, azaz a vezetősávok közül kell eltávolítani. A festéknek a rostok felett kell lennie nyomtatáskor, tehát az átlaminálás után felül kell lennie a rostoknak. Nem szabad olyan magas hőfokot adni, hogy a rostok beleolvadjanak a panelig, mert akkor a festék már rég szétterül, ami egyéb problémát is okoz. Nem szabad olyan papírt használni, aminek a felülete rücskösebb, mint a festék vastagsága, azaz fényes papírt érdemes használni. Olyan nyomtatóra van szükség, ami kellően vastag festékréteget tud nyomtatni (pl. HP-k).
(#) Cirboja hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Ha a festék rendesen áttapadt a lemezre,áztatáskor langyos vízben kézzel maradéktalanul ledörzsölhetőek a rostok.Alattuk nem lesz hiány - a festékbe ragadtak bele.Műnyomó papírt használva.
(#) watt válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Milyen paneleket készítettél eddig? Mert egy TQFP100 lábai és vezetékei közül nem dörzsölöd ki...
(#) kaqkk válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Ha valami még "fényesebb" papírt használsz, PL tapéta hordozót ((én használtam) akkor kihűlés után lehúzható mint egy matrica és semmi felesleg nem marad . De a hordozót meg kell találni melyik jó a nyomtatódhoz, nekem szerencsére egyből bevált , de másik nyomtatóhoz nem felelt meg.
(#) hotib válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Ezt akartam linkelni én is, csak nem találtam. Mondjuk én bele szórakoztam a csöveket egy scanner házba, de felesleges meló volt.
Az ott alul a hűtőgép kompresszorral működő vákum leszorítód?
(#) pjg válasza hotib hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Miért volt felesleges?
(#) hotib válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
(#) kaqkk válasza hotib hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Igen Ő az
(#) pjg válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Ezt a vákumos dolgot hogyan csináltad? Valami átlátszó nejlonszatyor?
(#) Cirboja válasza watt hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Azt se tudom mi az a TQFP100...
(#) kaqkk válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2013 / 1
 
A tecsóban vettem az autós osztályon ülés védőnek becézett valamit : vastag erős átlátszó fólia . Az üvegre felragasztottam egy kb 1,5-2mm vastag műanyag csíkot (3 oldalon ) és erre ragasztottam a fóliát (kétoldalas ragasztó szalaggal) középen belekerült a szikoncső , és az egészet körbehúztam szigszalaggal . A nyitva hagyott hosszabbik oldalon "pakolok be" majd szigszalaggal-celluxxal lezárom és indul a vákuum .
(#) pjg válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
(#) Cirboja válasza pjg hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Nekem ez már extrém sport.
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2013 / 1
 
Csináltam két képet 1 üresen 2 vákuum alatt . Annyi módosítás történt hogy körben benyomtam egy kb 1cm vastag szivacs csíkot hogy a vákuum ne rántsa le rögtön a fóliát a csőre ,hanem az egész fólia alól kiszívja a levegőt .
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) pjg válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
(#) watt válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Pedig a technologia a kezedben van!
(#) baloghvl válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 3, 2013 / 1
 
Múltkor nekem is volt ilyen papírfelhólyagosodásom, rátettem kicsit a konvektorra. Felhajlottak szépen a sarkai is. De utána már bírta a lézernyomtató fűtőhengerét.
(#) helektro válasza watt hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Sósavam még nem próbáltam, de kipróbálom. Köszi az ötletet.
Amúgy én is fényes műnyomóra nyomtatok, de OKI-val.
Korábban HP-vel és fénymásolóval is próbáltam, de a "teli" felületekben voltak "hiányok", nem fedett rendesen. OKI festékkel ez megszűnt.
Viszont a fényes műnyomót valóban nem képes magában kezelni (amúgy a fénymásoló is minden másodikat összegyűrte)
Én össze szoktam fogni egy sima A4-es lappal, egy 2 centis celuxxal összefogom a két lapot, majd ezt előre tolva simán behúzza, és kezeli is az OKI.
(#) helektro válasza watt hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Való igaz, "sűrű"-n pakolt smd-nél (smd IC-nél) a papírt nem lehet kiszedni úgy, hogy a festék meg ne sérüljön.
(#) helektro válasza Cirboja hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Hát jó sport!
Két láb távolsága 0,5mm! Még 5x nagyítás alatt is közel vannak egymáshoz.
(#) helektro válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
SSOP lábai közül simán kidörzsölöd újbeggyel is.
Én úgy szoktam, hogy vasalás után áztatom kb. 10 percig meleg vízben, majd vagy víz alatt, de még inkább úgy, hogy folyatom a nyákra lassan a vízet, kézzel ledörzsölöm a papírt.
(#) lacko8326 hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Helló.
Egy kis segítséget szeretnék kérni ,bár lehet leírták már de nem igazán találom a választ.Nyák nyomtatással volna problémám , ugyan is levilágításhoz kellene nyomtatnom de sehogy sem sikerül.Lézer nyomtatóval próbáltuk pauszra és sima fóliára is.Esetleg van még valami trükk?A megvilágítást 2 30 centis germicid cső végzi.
(#) kaqkk válasza lacko8326 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
"sehogy sem sikerül" ez egy kicsi tág meghatározás , mi a probléma ?
(#) watt válasza helektro hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Az OKI, ami nekem volt, festéke nagyon magas hőfokon olvadt és nem fedett. Emellett torzítva nyomtatott. Lehet, neked egy jobb típus jutott.
(#) lacko8326 hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Folyamatosan átlátszó lesz a nyomat.
Sprint layouttal csináltam a tervet és talán a felbontással lehet baj bár 600 dpi-t javasoltak és az rendben van.Pauszra lehet tintasugarassal is jó nyomatot készíteni?
(#) mekkmesterke válasza lacko8326 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Több kinyomtatott nyomatott helyez egymás felé. 2-3 db-ra gondolok. Én lézerrel nyomtatott írásvetítő fóliás nyomatból is kettőt teszek egymás felé a jobb fedés érdekébe. Pausszal még nem dolgoztam, tintasugaras nyomattal meg főleg nem, de ahogy olvasgattam régebben a pauszt is szokták több rétegben használni ha jól emlékszem de ha tévedek valaki javítson ki.
(#) Szpisti válasza lacko8326 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Pauszból is van többféle, de manapság leginkább a régen "bőrpausznak" becézett fényesebb felületű erősebbet szoktam kapni üzletekben. Erre nem túl szerencsés a tintás, mert nem szívódik be maradéktalanul, ezért könnyen kenődik a nyomata, meg hajlamos a szétterülésre..
Lézer nyomtatóból is akad sokféle, de nem hiszem hogy 600dpi-ben ha a takarékos üzemmód ki van kapcsolva, ne lehetne valamit kihozni pauszra.
Régebben én is dupla nyomattal próbálkoztam a jobb fedés érdekében, de nagyon vékony vonalaknál ez már veszélyes.
Viszont pár hsz-al ezelőtt említettem, próbáld meg lefújni nagyon vékonyan Label Off (címke eltávolító) sprayvel, és gyönyörűen szétterül a vonalakon belül a nyomat - teljes fedés.
Legalábbis a céges HP, Xerox és Konica gépeken, meg az otthoni Brotheren (utángyártott tonerrel is!) kitűnően működik.
(#) eyess válasza lacko8326 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Idézet:
„Folyamatosan átlátszó lesz a nyomat.”

Kicsit furcsa ez így , mert egy nem írtad milyen a gép amivel nyomtatsz , de nem is érdekes abból a szempontból , hogy kettő kevésbé hihető az , hogy minden beállításnál , vagy dpi , vagy festék intenzitás stb stb , hogy mindig ugyan azt az eredményt kapd.Én direkt szoktam tesztelni nyomtatók beállítás utáni nyomtatást, ugyan azzal a rajzolattal .És nem igaz az , hogy 600dpi elég igen lehet nem túl bonyolult , de nem nagyon finom rajzolathoz elég.De komolyabb rajzolatoknál elengedhetetlen a min 2400 dpi.
A 600 dpi rá adott festékkel , és a takarékos üzemmód , és a 2400 dpi rá adott festékkel , és pláne a 2400 dpi takarékos mód , és a 600 dpi rá adott festék között ég és föld a különbség főleg , ha valaki vasal , de a dry nál is .A 2400 dpi nél a szélek , és a sarkak tű élesek , és ha jól van felvíve a nyákra maratás után is olyan lesz.
(#) lacko8326 hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Köszönöm az infókat mindenkinek.Holnap újra próbálkozom.(Mármint a nyomtatással)
Következő: »»   873 / 1386
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem